Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Atomový dudy
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zaujímavé súčiastky a zapojenia
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi jún 30, 2017 19:30:10    Predmet: Odpovedať s citátom

jmd napísal:
prepni si to z tranzientnej na AC analyzu. najjednoduchsie ked vymenis ciarko bodku za bodku z pred prikazu ;ac okt... a opacne to spravis v .tran....

Jestli myslíš ty čarodějnické formulky v levém dolním rohu, tak se mi nepodařilo najít způsob, jak to editovat. Do toho schématu žádné klikání nezabírá.
V tuto chvíli to vypadá takhle:

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi jún 30, 2017 19:51:53    Predmet: Odpovedať s citátom

tusim pravy alebo lavy klik text
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4964
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Pi jún 30, 2017 22:56:34    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
... TMC má RC odozvu, paralelná kompenzácia prekmit "jaksviňa"

A čemu vadí ty aperiodické překmity způsobené limitací SR ?
A jaké jsou překmity, když omezím šířku pásma obdélníku na 100kHz ? - žádné, echtovní RC odezva Rolling Eyes
Ještě že se to nedá u odrbánka zprznit všemi těmi zaklínadly z biblí Laughing
Všechny příklady mají stejný konec.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5023
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 05:54:51    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
tak se mi nepodařilo najít způsob, jak to editovat.

Menu EDIT - Spice analysis- prepnúť kartu analýzy.
Dá sa to editovať aj v texte v schéme, klik pravým tlačidlom na text direktívy alebo komentára, otvorí sa okno.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4964
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 08:17:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechcete si založit vlákno Simulace v LT-spice ?
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 08:27:19    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Nechcete si založit vlákno Simulace v LT-spice ?


uz je http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=19466&highlight=ltspice

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 10:11:25    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
danhard napísal:
Nechcete si založit vlákno Simulace v LT-spice ?


uz je http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=19466&highlight=ltspice


To je prdel, před třema rokama jsem řešil naprosto stejný problém, akorát už o tom nemám tušení. Very Happy
Takže případné další věci okolo LTspice budu směrovat do tamtoho vlákna.
Díky za upozornění.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6914

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 12:44:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Baví vás to ještě ? Asi ano...musí to bejt slastnej pocit....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 12:57:49    Predmet: Odpovedať s citátom

kazzatel napísal:
Baví vás to ještě ? Asi ano...musí to bejt slastnej pocit....

LTspice je zadarmo, tak si ho nainstaluj a můžeš si to zkusit. Uvidíš, že tě to bude taky bavit.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 13:42:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak první krůčky, nesmějte se mi.
Graf V(out)/V(B) se téměř nezmění při změně zpětnovazebního děliče, což by tak nejspíš mělo být, protože má popisovat vlastnosti obvodu bez uzavřené zpětné vazby.
A teď.
Aby byl obvod stabilní, musí být fázový posuv (s rezervou) menší než 180° pro jaký zisk ? Podle mě to není pro 0dB, ale pro takový zisk, který je nastavený zpětnovazebními odpory, tedy například pro zesílení 10x (20 dB) by se fázový posuv měl kontrolovat na pozici kurzoru.
Je to tak ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4964
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 14:22:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale ty takhle zjišťuješ Loop Gain a tam je zahrnuta i zpětná vazba.
Zpětná vazba je stále uzavřená přes zdroj chybového napětí.
Takže Tě zajímá 1x zesílení a fázová rezerva při něm.
Samozřejmě chybové napětí je zařazeno jen v cestě celkové zpětné vazby, jinak to není přenos ve smyčce zpětné vazby.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 16:31:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Zrada! Měnil jsem R31 a tím i zisk s uzavřenou ZV. Grafy se změnily jen nepatrně. Jenomže jsem si nevšimnul, že ta svině automaticky přizpůsobuje měřítko zobrazení a že mi poskočily číslíčka na dB stupnici.
Dobrá, beru zpět a jsem o krůček dál. Díky !
(vím, patří to do LTspice, ale dá se někde to měřítko zafixovat, aby zůstaly stupnice beze změny a bylo vidět posunutí grafu při změně parametrů obvodu ?)

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 17:44:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Možná budu za blbce, možná slepé kuře našlo zrno.
Pánové simulanti, buďte té lásky a dobroty, opřete zenerku D1 natvrdo o zem, namísto o ty vstupní tranzistory.
Zdá se mi, že to dělá pěknou paseku, minimálně v té simulaci.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 17:47:04    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Jenomže jsem si nevšimnul, že ta svině automaticky přizpůsobuje měřítko zobrazení a že mi poskočily číslíčka na dB stupnici.
Dobrá, beru zpět a jsem o krůček dál. Díky !
(vím, patří to do LTspice, ale dá se někde to měřítko zafixovat, aby zůstaly stupnice beze změny a bylo vidět posunutí grafu při změně parametrů obvodu ?)


Co kdyby sis stáhl manuál? To jsou dotazy jak v první třídě. Klik na osy, levé či pravé tlačítko myši, menu, to snad najdeš.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 18:29:21    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
...To jsou dotazy jak v první třídě. Klik na osy, levé či pravé tlačítko myši, menu, to snad najdeš.

To souhlasí, zatím jsem tak v přípravce na mateřskou školku. Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5023
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So júl 01, 2017 20:05:32    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
opřete zenerku D1 natvrdo o zem, namísto o ty vstupní tranzistory.

Na AC to neurobí nič, skreslenie je so D1 o zem asi 8x vyššie. Podľa prepokladov.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po júl 03, 2017 11:06:18    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
citácia:
opřete zenerku D1 natvrdo o zem, namísto o ty vstupní tranzistory.

Na AC to neurobí nič, skreslenie je so D1 o zem asi 8x vyššie. Podľa prepokladov.

Díky, patrně to tedy byla nějaká chyba v simulaci, ještě se s tím učím.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po júl 03, 2017 11:12:03    Predmet: Odpovedať s citátom

TO: Danhard
Když jsem to tak zpětně promýšlel, zdá se mi, že celé snažení lze shrnout do dvou jednoduchých pravidel (která ovšem nemusí být snadné realizovat).
1. Stabilitu zajistit dvoupólovou kompenzací, aby v akustickém pásmu byla dostatečná rezerva zisku pro linearizaci obvodu.
2. Kompenzaci udělat tak, aby se (minimálně v akustickém pásmu) nezanášelo do vstupu zkreslení, které může regulérně být uvnitř struktury zesilovače i ve chvíli, kdy na výstupu je díky zpětné vazbě relativně čistý signál.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po júl 03, 2017 11:20:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Čistě teoreticky, pokud by nějaký obvod měl takový průběh, jako je na obrázku, bylo by to O.K. nebo je vhodné to ještě nějakým směrem vylepšovat ?
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po júl 03, 2017 12:21:33    Predmet: Odpovedať s citátom

small signal AC analyza nestaci, tranzient s nanosec hranami preveri stabilitu
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po júl 03, 2017 14:04:59    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Čistě teoreticky, pokud by nějaký obvod měl takový průběh, jako je na obrázku, bylo by to O.K. nebo je vhodné to ještě nějakým směrem vylepšovat ?


Myslim, ze podla toho obrazku by si mohol byt spokojny. Do 20kHz dostatocny zisk pre opravu signalu a na MHz pri jednotkovom zosilneni dostatocna fazova rezerva 60st. Vela zdaru.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 11:39:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Děkuji za komentáře. A teď druhý případ, jakýsi pokus o dvoupólovou kompenzaci.
Na nula dB patrně dostatečná rezerva 60°. Ale okolo 100 kHz propad fáze skoro k nule a ani se nedaří s tím nějak pohnout.
Nerozkmitá se to v okolí těch 100 kHz ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 240
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 13:11:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Ne.
Btw. pri PM 60st. budes mat zarucene prekmit na obdlzniku pri tranzientnej analyze, ved si to odsimuluj...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 13:33:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Na vstup daj novy zdroj obdlznikoveho signalu (sinusovy odpoj) a zadefinuj ho ako PULSE(-1 1 0 1n 1n 50u 100u).
Prepni simulaciu na tranzient, napr .tran 1m
RUN a pozri napatie na vystupe, vyskusaj rozne amplitudy (PULSE -2 2, atd)

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9415
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 13:46:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Alebo si pusti nejaku elektronicku hudbu :D
Squarepusher - Unreal Square - https://www.youtube.com/watch?v=6p99nzMl9C4
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 16:18:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Na obdélník se chystám, ještě jsem to trochu ladil a zajímavá věc:
Takhle s tím zatočí jedna antisaturační dioda (její parazitní kapacita).
Kupodivu pozitivním směrem, minimum fáze poskočilo někam ke 30°.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10690
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 16:43:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak kupodivu, obdélník je O.K. Kdyby to takhle chodilo v reálu...
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1520

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 16:47:42    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Alebo si pusti nejaku elektronicku hudbu Very Happy
Squarepusher - Unreal Square - https://www.youtube.com/watch?v=6p99nzMl9C4


Dobreee! To znie ako soundtrack k Suprer Mariovi Very Happy

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 19:35:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Pri TMC PM60 vacsinou staci (hlavne ked OPS je jednoduchy EF v triede A ako v tomto pripade - preamp).

Doporucujem prestudovat
http://hifisonix.com/wordpress/wp-content/uploads/2011/03/The_e-Amp_V2.03.pdf (TMC bod 8.2)
http://www.data-odyssey.nl/Super_TIS.html

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut júl 04, 2017 20:22:15    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Tak kupodivu, obdélník je O.K. Kdyby to takhle chodilo v reálu...


vstupny RC filter si mal deaktivovany ? ak nie, treba odpojit C , "filtrovat" bude zosik

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zaujímavé súčiastky a zapojenia Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 13, 14, 15  Ďalšia
Strana 10 z 15

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist