Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ONKYO TX-608SR VGA-> PC IN, HDMI OUT-> DVI-> LCD

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 08:34:06    Predmet: ONKYO TX-608SR VGA-> PC IN, HDMI OUT-> DVI-> LCD Odpovedať s citátom

caute '

mam otazku Smile,

- z pc cez vga som prepojil receiver, nasledne cez redukciu hdmi-> dvi -> som zapichol do LCD (22 " ; 1680x1050 opt.resolut.)
Kedze receiver disponuje dekodermi na hd video, ak spustim klasicky avi film, tak receiver by mal byt schopny takto prepojeny signal premenit na hd a poslat to do LCD v hd kvalite ze?

LENZE, siel som podla navodu
v navode :

Keď pripojíte váš osobný počítač k PC IN a zvoľte volič vstupu PC, -- mam
video osobného počítača je na výstupe z HDMI OUT.
Avšak, ak máte priradený HDMI IN k voličovi vstupu PC, AV receiver bude mať na výstupe signály z HDMI IN namiesto
signálov z PC IN. --- nemam ziaden dalsi hdmi vstup


Na získanie signálov na výstupe z PC IN, zvoľte „- - - - -“ pre „PC“ v nastavení „HDMI Input“. --- mam

no zapojil som to
ale mam iba modru obrazovku :/ ,avsak receiver posiela signal kedze mam OSD menu...

nejaky napad ?

este 1 info:
v menu mi ukazuje toto:

PC
INFO -> VIDEO -> NAME: PC
INPUT: ANALOG RGB
: UNKNOWN
OUTPUT: HDMI
720x576p 50Hz
Cinema
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 09:24:00    Predmet: Odpovedať s citátom

no vyriesene

stacilo reboot pc,,,,

lenze:

LCD resolution is:

1680x1050

hd normy maju ine rozlisenia, obraz bol siroky alebo uzky, proste to nesedelo.,,

otazka:

mam smolu kedze lcd nema rozlisenie aka je hd norma a ked chcem hd vystup na monitore potrebujem lcd s rozlisenim kompatibilnym s hd normami?
alebo je sanca dosiahnut hd obraz tymto sposobom vymenou vga karty v pc? kedze ta moja, je stara sunka 64mb,ati sapphire 7500 (bezi to pod archlinux-om)

diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 13:09:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevím, přijde mi to velice komplikované. Digitální signál převádíš na analog, pak jej zase vzorkuješ v receiveru a posíláš přes DVI do monitoru. Pořídil bych nejlevnější nvidii s pasivním chlazením a DVI výstupem. Pokud to už bude PCIexpress (tedy ne AGP, ty ve vyšších řadách bývají docela dražší, protože už je nikdo nekupuje), bude už podporovat VDPAU a tedy dekódování HD obsahu (MPEG4, H.264) na grafice. A grafika levou zadní zvládne převzorkování na nativní rozlišení tvého monitoru. Nvidii kvůli fungujícím proprietárním ovladačům.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 13:32:36    Predmet: Odpovedať s citátom

dik za odpoved,

no pokial ide o dvi vystup z vga tak ten mam.
,teda vravis ze ked privediem signal z vga cez dvi do receivera (cez hdmi redukciu) , nasledne cez hdmi out znova redukcia na dvi a do lcd bude to fungovat OK ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 13:54:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten receiver bych do video trasy vůbec necpal, rovnou z grafiky DVIčkem do monitoru.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 13:56:52    Predmet: Odpovedať s citátom

cez dvi som to mal prepojene Smile

ja som len chcel skusit , ci sa uskutocni prevod obrazu z pc na hd format pomocou AVR.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 14:06:05    Predmet: Odpovedať s citátom

lazzio napísal:

ja som len chcel skusit , ci sa uskutocni prevod obrazu z pc na hd format pomocou AVR.


To by AVR mohlo umět docela slušně, ale ten analog mezi tím je vážně krok zpět.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 14:37:07    Predmet: Odpovedať s citátom

takze postup ako som pisal hore bude fungovat?Smile
pci_vga > dvi >redukce> hdmi >>vstup AVR-> pc in <- .....>> AVR vystup -> hdmi out<- >redukce dvi > lcd
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 17:01:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Předpokládám, že když na PC nastavíš nativní rozlišení monitoru, fungovat by to mělo. Ale co s tím bude dělat AVR netuším, doufejme, že nic. Proč trváš na tom, aby to šlo přes AVR? Kvůli přepínání HDMI zdrojů?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 17:26:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano kvoli prevodu avi formatu na HD format. Aj ked niesom si isty ci to je mozne Smile. Kedze AVR prevedia signal na HD a ten ma svoje parametre a LCD ma svoj optimalny. Pisal si ze grafika to prekonvertuje v pohode, Ale ten vysledny signal pojde z AVR do monitora a nie z PC. Teda opat sme pri tom ze potrebujem LCD s rozlisenim pre HD normu. Alebo som mimo ?Smile

Dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 17:52:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Víceméně každé video má jiné rozlišení, kdežto monitor je pořád stejný. Takže přepočet původního videa na nativní rozlišení zobrazovače řeší každý přehrávač, který umí fullscreen. Může to dělat jenom přes CPU, částečně přes videokartu, nebo zcela na kartě. Ty tomu říkáš převod do HD, ale to umí každé PC levou zadní. Na to AVR vůbec nepotřebuješ.

Netuším, co se vstupním digitálním signálem tvé AVR dělá. Může jej nechat, jak je, tj. přizpůsobit se jeho rozlišení, nebo může na výstupu umět jen pár rozlišení a když tvůj zobrazovač neumí zrovna ten podporovaný, máš smůlu. Nevím. Nikdy jsem neměl potřebu to řešit, video pouštím do plazmy rovnou z PC. Dekódování přes nvidiácké akcelerované VDPAU na grafice a fullHD stream 1920x1080 ze satelitu žere pár procent CPU.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2011 08:03:05    Predmet: Odpovedať s citátom

sry bol som off dlhsie...

no mam asi smolu ked max. res. lcd mam 1680x1050, teoreticky mozem mu nastavit resol. aku ma full hd norma ale to nebude fungovat si myslim a vyslednyobraz bude zly..

ja som len chcel z klasickeho avi filmu vyskusat pomocou AVR konverziu na hd format ale to asi take lahke nieje Smile a trochu nerozumiem tomu ze grafi. karta to zvladne lavou zadnou Smile

diky za vse info Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2011 09:44:53    Predmet: Odpovedať s citátom

lazzio napísal:
take lahke nieje Smile a trochu nerozumiem tomu ze grafi. karta to zvladne lavou zadnou Smile


Kdykoliv si pustíš jakýkoliv film na PC na tvém monitoru na celou obrazovku, provádí procesor v kombinaci s grafickou kartou přepočítání na nativní rozlišení monitoru, tedy to, co chceš po tvém AVR. A PC se při tom docela fláká. Takže proto levou zadní Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
lazzio
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2011
Príspevky: 23

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2011 14:45:14    Predmet: Odpovedať s citátom

aha:)) jasne...

tak to teda sa flaka dost,,no este musim postudovat co a ako Smile

dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist