Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Buffalo III DAC - Twisted Pear Audio
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut december 13, 2011 18:27:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Skipy napísal:
mam dotaz: ako mate v diy-dacoch riesene prepinace vstupov??
v buffalo dac je to takto? http://www.twistedpearaudio.com/digital/cs8416mux.aspx


Pre Buffalo III toto nie je treba, pretoze ma 4 spdif vstupy, ktore sa daju volit pomocou externeho prepinaca.

Skipy napísal:
ja mam totiz AES/EBU a jeden S/PDIF prepinane cez rele a potrebujem doplnit cca 3x TOSLINK s takymito "adaptermi" na stavajuci S/PDIF vstup: http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=330386501621&ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123 urcite je ale nieco elegantnejsie ako rele... ako by ste to riesili? mate napad? dakujem


Ten S/PDIF 4:1 MUX sluzi prave na to a myslim ze ti to pojde, len si treba dat pozor ci na prevodniku mas TTL vstup alebo 'consumer level' vstup.

I ked najlacnejsie riesenie bude asi opticka vyhybka ... http://www.ebay.com/itm/OPTICAL-TOSLink-SPLITTER-SWITCH-3-WAY-SPDIF-950-/350408749688
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St december 14, 2011 07:45:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Já to u CS8414 řešil vždy pomocí relé. Přepínal jsem 2x koax a 1x optiku. Potřebuješ 2 relé a používal jsem otočný přepínač.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Skipy
stepná kengura


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 1290
Bydlisko: Zsolna

PríspevokZaslal: St december 14, 2011 08:59:13    Predmet: Odpovedať s citátom

OK dakujem.
CS8414 mam cez spominane rele - ostanem teda pri tom...

_________________
ars longa, vita brevis
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
enregistree
Hifista


Založený: 02 december 2009
Príspevky: 235
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St december 14, 2011 10:51:44    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
I ked najlacnejsie riesenie bude asi opticka vyhybka ... http://www.ebay.com/itm/OPTICAL-TOSLink-SPLITTER-SWITCH-3-WAY-SPDIF-950-/350408749688
Nejlacinejsi jo, ale jenom jako docasna nouzovka. Signal je prepinany pomoci natoceni opticke odrazne plochy, predpokladam - to neni idealni. Prepinani na urovni elektrickeho signalu, az za toslink receivery mi prijde lepsi…

A pokud ma zdroj i spdif coax vystup, pouzil bych ten, spis nez toslink.

Nebo jeste lepe vynechat spdif konverze a posilat I2S, dokonce i v komercnich masinkach uz to frci (harman HD 990 -> HK 990 tipuji, ze je to I2S nebo podobny interni format DACu, anzyvaji to HRS).

_________________
L_u_k_a_s
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 23, 2012 08:54:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Vo vlakne z posluchoveho testu CS preampov a zosilnovacov sa objavili nejake merania z prevodniku vystupu zvukovej karty a sacd prehravaca.

Zaujimalo ma ako je na tom tento prevodnik a spravil som podobne merania.

EDIT 16.2.2013: Nasledujúce obrázky sú neaktuálne, resp. pred výmenou regulátorov a IV

sin 1kHz -40db
sin 1kHz -40db fft
sqaure 1kHz -40db
square 1kHz -40db

Poznamka: Pri vypnutom pristroji sa mi pri merani v indukuje 33MHz signal (krystal nejakych hodin v pc?), ktory pri je FFT vidiet ako 33kHz.
Trochu tomu pomohlo zapnut 20MHz bandwidth limit, no stale je tam vidiet.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So február 16, 2013 14:03:26    Predmet: upgrade 2013 Odpovedať s citátom

Výsledok po nahradení starých regulátorov Trident/AVCC novými modelmi a zmene I/V prevodníku z IVY na diskrétny typ Legato.

Meria to teraz o dosť lepšie ako to čo tam bolo pred tým.

A príde mi, že i zvuk je čistejši a neunavujúci, takže spokojnosť. Napojený ho mám k DPA-222 a používam ho zároveň ako preamp.
Akurát by som tomu chcel ešte prirobiť ďiaľkové ovládanie a skúsiť poriešiť výpadky SPDIF pri zapínaní/vypínaní chladničky.

Žiaľ, dokonalý stále nie je :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19266

PríspevokZaslal: Ne september 22, 2013 17:46:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Miero měl tento DAC s sebou na víkendovém setkání na Máchově jezeře, hraje to velmi dobře, čistě.
_________________
Dispre2-JFET preamp, CFA-ACCE3 zesilovač, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne september 22, 2013 22:02:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ešte doplním, že to nám tam tak znelo v nepriamom porovnaní (tuším že) s Echo Indigo IOx ExpressCard.

Navyše sa hralo v dosť provizórnych podmienkach:
- SW ekvalizér
- Foobar bez ASIO
- 16bit na 44.1 a 48kHz
- PC->USB->Xitel DG2->Toslink->DAC->RCA
- digitálna regulácia hlasitosti na tomto prevodníku

A stačilo to i takto na uspokojivý posluch :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19266

PríspevokZaslal: Ne september 22, 2013 22:14:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta to už doplním celou sestavu, která se musela trochu naimprovizovat, jelikož došlo k menším technickým problémům s některými komponenty (v obrázku nejsou). Sestava je nakreslená v přiloženém pdf. Basová sekce se středovýškovou byla srovnaná na základě měření VB, výšky doekvalizovaná v horní části pásma do pokud možno "rovna".
Bedny Franta (mongol) viz fotka, jsou to ty vpravo.
http://web.telecom.cz/macura/bedny.jpg

_________________
Dispre2-JFET preamp, CFA-ACCE3 zesilovač, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1443

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 19:26:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten diskrét IV mě samotnýho zajímal, mám tady na to už pěkně dlouho pytlík součástek, ale na realizaci nikdy nedošlo.....ale vypadá to podle výsledků že by to smysl mělo.... Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 20:18:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Jj, skús. A kedže to aj celkom slušne hreje, tak na chladné obdobie to príde i vhod :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1443

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 20:22:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Měl bys někde samotné pozadí ? Zajímalo by mě jak to vypadá, a pokud máš rychlej škopek alespoň 100MHz tak jaká je úroveň VF rušení na výstupu toho diskrétu ?

Díky

PS: Shunt regulátory jsou jedna z cest, používal je myslím třeba i PMA u Dispre 1, ale nakonec od nich většina upustila a přešla na sériové régly, chtělo by to porovnání rušení na výstupu toho réglu oproti monolitickému řešení s low noise régly...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19266

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 20:38:22    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:


PS: Shunt regulátory jsou jedna z cest, používal je myslím třeba i PMA u Dispre 1, ale nakonec od nich většina upustila a přešla na sériové régly,


Ten shunt regulator tam přidal Holger Barske
http://www.analog-forum.de/wbboard/board3-technik/board16-phono-restaurierung-und-selbstbau/31295-dispre/

Myslím si, že pro zařízení s poměrně konstantním odběrem proudu je to dobré řešení. Nemyslím, že "většina od nich upustila".

_________________
Dispre2-JFET preamp, CFA-ACCE3 zesilovač, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 22:08:55    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix: v horizonte dvoch tyzdnov ti asi neukazem nic lepsie ako obrazok hore - http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=180530#180530
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1443

PríspevokZaslal: St september 25, 2013 06:15:34    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA: Jo, to je ono, mám toho jeden kousek doma, to se teda omlouvám, měl jsem za to, že to bylo na originál desce.... souhlasím s tím že pro "áčko" (nebo pro zařízení s řádově menším odběrem než je "shunt regulace") je to asi dobrá volba (jedna z možných), ale to není případ DACu, pro digitál to má mizernou odezvu na skokovou změnu a pro analog kde je v tomto případě proměnný odběr to imho to nejlepší taky nebude...
Dnes většinou vidím jiné řešení než je shunt, proto ta poznámka od upuštění....

miero: ad výpadky SPDIF, nedošlo k tomu, že máš trafo v obou zařízeních ? Pak by primár přijímače a sekundár vysílače "plaval" a mě to dělalo problém.... taky terminátor 75R je třeba dodržet, jinak to zlobí.... mrkni škopkem jakou máš úroveň na vstupu DACu, měl by tam být 1Vp-p...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19266

PríspevokZaslal: St september 25, 2013 06:25:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Pořád mají IMO co říci Jungovy články

http://waltjung.org/Regs.html

_________________
Dispre2-JFET preamp, CFA-ACCE3 zesilovač, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St september 25, 2013 07:11:15    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix: spdif mi ide do DACu cez vstupny konvertor - http://twistedpearaudio.com/docs/digital/spdif_4_schematic.pdf

s tym modulom nieco nie je v poriadku, lebo problemy hlasili i ostatni; vyrazne pomohlo skratit spojenie toho modulku s dacom; minuly tyzden som pocuval chvilu na sluchatka a zdalo mi ze to s nimi nevypadava, este preverim; cize to moze byt este nejaka interakcia s DPA a tou chladnickou
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
FILIPAUDIO
Hifista - pokročilec


Založený: 10 február 2007
Príspevky: 395

PríspevokZaslal: St september 25, 2013 11:04:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Miero. S těmi výpadky jsem měl také problém, sice u jiného DAC, ale třeba Ti to pomůže...
Jestliže tam máš oddělovací transformátorek pro digitál, tak tam osaď
klasický XLR konektor, použij symetrický kabel a zemně signálu spoj až
na straně zdroje dat, pokud tam máš konektor cinch, nebo BNC, tak v konektoru cinch nebo BNC na kabelu.
Stíněním v kabelu spojíš skříně přístrojů a jedním vodičem ve vnitřním páru
propojíš zem do transformátorku, také je vhodné, aby byl transformátorek oddělen kondenzátory jak na primáru, tak na sekundáru.
Kabel používám tento...

http://eshop.prodance.cz/c801/d-84636/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 03:07:07    Predmet: pozadie Odpovedať s citátom

djrix: nieco som vyrobil. prekvapilo ma, ze sa to zhorsilo po pripojeni toslinku. resp. pride mi, ze rusenie z pc cestuje i optikou, akurat ze sa vyrobi az toslink prijimacom v prevodniku.

To radio na osciloskop "chytam" i pri kontakte na odpojenu skrinku.

Na FFT sonda na 10x nech to je v porovnatelne s tym radiom. pri zobrazenie priebehu, som zapol 20MHz filter, lebo s tym FM radiom sa moc toho neda.

FILIPAUDIO: dakujem za rady, nieco skusim. mam tam rca z pocitaca, nechcel som prepajat kostry, ale ked teraz vidim, ze sa ten VF bordel prenesie i cez to trafo.. tak asi skusim este prepojit na kostru.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19266

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 06:21:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Pomalé hrany (toslink).
_________________
Dispre2-JFET preamp, CFA-ACCE3 zesilovač, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 08:51:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Na tému "SPDIF: coax vs toslink" som založil nové vlákno http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=196265
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 12:06:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Znížil som napätie komparátoru na modulku 4-Channel S/PDIF Level Converter, z 5.25V na na 4.5V,pretože pri tom vyššom boli na jeho výstupe prekmity.

Takto vyzerá po úprave pozadie. A možno by to mohlo pomôcť i tomu vypadávaniu signálu pri vypínaní chladničky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 16:17:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Napíšem najprv ako to začalo...
Spravil som dve zmeny, a to že som prepojil SPDIF vstupný modul a TOSLINK prijímač na samostatné 4.5V napájanie, pretože komparátor na SPDIF muxeri generoval vysoké prekmity ak bol na 5.25V.
Potom som si všimol, že pri dotyku sondy "óčka" na hliníkový plech, na ktorom mi to celé stojí, či i na signálovu zem je tam vidieť nehorázny VF bordel na úrovni skoro vyššej ako FM rádia. Netuším, či tam bol aj pred tým prepojením SPDIF modulov na 4.5V, ale spravil som veľkú zmenu a to takú, že som presunul kábel napájania DACu na druhú stranu modulu a na štyri GND vodiče plochého kábla pripájal vodič zeme ku zdroji. Tie tri napájacie káble 4.5V, 5.25V a GND spolu zatočil a napojil ku ich zdrojom.
Potom som ešte poupravil umiestnenie kábliku k TOSLINK prijímaču a tak mi ten VF bordel z kostry i GND klesol možno i o 20dB.
Toľko popis zmien, o ktorých si myslím, že viedli k značnému zníženiu VF rušenia z výstupu i na GND.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 16:30:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Postupný šok u mňa však nastal, keď som to pripojil naspať k zosilňovaču a začal počúvať svoje playlisty. A možno to mám z toľkého merania a trápenia sa s týmto krámom. Začalo to hrať divne, ale napriek tomu sa mi zdá že asi dobre. A nie len dobre, výrazne inak a dosť lepšie. Čožeby dosť lepšie, úplne SUPER. Ak sa mi pred tým miestami zdalo, že je to i skoro reálne, tak teraz teraz to musím pomenovať ultrareálne. Príde mi, že tam pribudlo toľko detailov na výškach, že ani keby som tam zapojil tisíc najlepších hyperpredzosilňovačov do série, tak nevylepšia zvuk tak, ako mi to hrá teraz. Asi som sa z toho zbláznil, idem naspäť počúvať tam kam mi to tak skvelo hrá :D

PS: časom to môžno premeriam i na zvukovej karte, ale zatiaľ ešte si nechcem kaziť radosť... :D
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19266

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 16:35:50    Predmet: Odpovedať s citátom

VF je svinstvo. "Mýty a pověry" - haha! O zvuku rozhoduje všechno jiné, než je audiopásmo. Docílit parametry v audiopásmu je snadné. Kdo nezkusil, věřit nebude.
_________________
Dispre2-JFET preamp, CFA-ACCE3 zesilovač, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 19:26:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Zbežná kontrola v ARTA neukázala žiaden vážny problém :-),
Akurát už nemám tak dobre odrušený počítač, a tak ukážem len jeden obrázok na porovnanie spektra harmonických z Legato I/V a IVY I/V:

http://mr.ieero.com/pub/Twisted_Pear_Audio_Buffalo_III_DAC/01_1kHz_@192k-Legato.png (nové meranie)
http://mr.ieero.com/pub/Twisted_Pear_Audio_Buffalo_III_DAC/01_1kHz_@192k.png (staršie meranie)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1443

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 20:10:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za to měření, to mě překvapuje, o kolik je na měření ten diskrét co se pozadí týká horší dole a zase lepší nahoře ale asi tam nebudou úplně sorvnatelné podmínky, pokud to dobře chápu z předchozích komentů.... Confused

Ten marast na 26 a 52k je co ? Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 21:29:14    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix, to hore je neodtieneny ATX zdroj v kombinacii s divnou Julinou ak si spravne pamatam.
vtedy minule sa mi to nejako podarilo dobre odtienit, no mam uz i iny HW.
a to dole moze suvisiet so vselicim, ale pravdopodobne inak vedene kable.

zial, jedine co je z toho porovnatelne su tie harmonicke.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: So september 28, 2013 23:23:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkoušeli jste někdo u toho ES9018 vypínat "jitter reduction" aneb jejich ASRC? Dle datasheetu jde ASRC vypnout, nicméně mastorclock si nadále asi upravuje vnitřní DPLL podle sebe, protože tam je napsané jen to, že masterclock musí být větší než 192fs bla bla, ale nic jakože při vypnutém ASRC musí být 24,576 pro 48khz a 22,5792 pro 44.1...to se mi moc nelíbí, pak je to velmi citlivé na jiter na vstupním SCK a datový jitter, ale zase nechci mít zaplou tu redukci jitteru kvůli dopadu na zvuk Smile

//je to tak, takže se dá jedině spolehnout na to, že implementace DPLL bude více než dobrá, což by dle měřených parametrů být mohla.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8770
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne september 29, 2013 07:17:23    Predmet: Odpovedať s citátom

to je vlastne pravda, raz som to zo zvedavosti skusal a samozrejme ze mi to neslo, lebo som nemal splnene tie vstupne podmienky. inak s tymto experimenty robit neplanujem.

a viac by sa na to hodilo novsie Buffalo 3 SE, na ktorom sa daju lahko pripojit externe hodiny.

cital som kdesi akesi neoficialne informacie na diyaudio, ze "nieco" sa v tom cipe ma vypnut automaicky ak je frekvencia hodin delitelna frekvenciou na vstupe ... mozno to bolo i to DPLL
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 2 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist