Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ASUS Xonar Essence ST (STX)
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Ne január 08, 2012 21:01:50    Predmet: ASUS Xonar Essence ST (STX) Odpovedať s citátom

Pořídil jsem tuto kartu a objevil jsem při poslechu/měření, že pokud hraji přes KS či ASIO, tak maximální výstupní napětí signálu pro 0dB se liší. Neboli když to řeknu amatérsky, tak když přepnu výstup ve Foobaru z ASIO na KS, tak se zvuk hodně zesílí. Navíc přes KS, pokud je písnička našlapána až k 0dB, dochází ke slyšitelnému kolísání hlasitosti, jakoby to omezoval nějaký kompresor dynamiky. Také přes KS mi příjde zvuk jakoby s korekcemi, má to víc výšek, proto to zní jakoby detailněji, brilantněji, ostřeji. To už nemluvím o režimu Smart Volume, kde dojde ještě k výraznějšímu posílení basů a výšek. Vždy je zvolen režim Hi-Fi a vše ostaní je vypnuto, hlasitost na maximum.
Máte s tím někdo podobnou zkušenost? Nemůže to být ovladači? Mám Win XP Pro SP3, ovladače aktuální.
Ještě foto, je tam vidět, jak signál jde až k +20dB u KS:
http://www.karafiatovi.net/audio/download/essence_ks.jpg
U ASIO, které obchází systém, samozřejmě nic vidět není:
http://www.karafiatovi.net/audio/download/essence_asio.jpg
Díky za rady.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 07:44:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak jsem včera večer ještě zkusil jakési neoriginální ovladače Uni Xonar či tak nějak a tam už sice hrálo ASIO a KS stejně hlasitě, ale asi to ASIO je tam řešeno nějak jinak, neobchází Windows, protože to šlo klasicky regulovat na tom ovládacím panelu, takže se to vlastně chovalo úplně stejně jako přes KS. Takže jsem to zas odinstaloval a vrátil se k původním originálním ovladačům.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
scream
Hifista - pokročilec


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 398
Bydlisko: Most, ČR

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 17:20:37    Predmet: Odpovedať s citátom

TO je divný, zkusil bych formát. S tou zvukovkou sem měl ty nejlepší zkušenosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 19:00:32    Predmet: Odpovedať s citátom

"TO je divný, zkusil bych formát." Tak to mě pobavilo Smile. A teď už zase vážně.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 19:27:18    Predmet: Odpovedať s citátom

zeby format:c/ ? Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 19:58:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Chlapci, chlapci, doporučuji prvotně format c: /q Vaší hlavy Smile.

Jinak po navrácení originálních ovladačů je to zase jako před tím. Jen jsem si všiml, že defaultně je hlasitost v mixeru (ne master) nastavena na 76% a pak to hraje na ucho stejně hlasitě a nedochází k té dynamické kompresi, kvalitativně je to špatné, přes ASIO je ten správný čistý, rovný zvuk bez zdůraznění krajů pásem, na který jsem byl zvyklý z mého DACu. Hodil jsem tam ještě ve Foobaru oversampling na 176400Hz. Ale nevím, zda to ta zvukovka umí, musím to testnout. V panelu ASUS je jen 44100, 48000, 96000 a 192000Hz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9449
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 20:13:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Je mozne ze ta zvukovka ma 0dB gain niekde na tych 74%.

Neviem ako vo win, ale v linuxe alsamixer pise hodnotu gainu u jednotlivych posuvnikov.

Typicky maju gain front/rear posuvniky. U PCM som to este nevidel a Master ma zriedka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 20:20:10    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Je mozne ze ta zvukovka ma 0dB gain niekde na tych 74%.

Neviem ako vo win, ale v linuxe alsamixer pise hodnotu gainu u jednotlivych posuvnikov.

Typicky maju gain front/rear posuvniky. U PCM som to este nevidel a Master ma zriedka.


No ale vysvětli mi, jak můžeš jít v digitální doméně do hodnot +dB? 0dB je max a více digitál není schopen, jedině že by se nějak nižší úrovně zesílili jakoby do +dB a hlasité zeslabily. To by pak vysvětlovalo tu slyšitelnou pulzující kompresi dynamiky u hlasitých nahrávek.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 20:56:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Jinak chci vyměnit všechny tři defaultní operáky JRC2114D za doporučované LME49720/LM4562.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
scream
Hifista - pokročilec


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 398
Bydlisko: Most, ČR

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 21:02:30    Predmet: Odpovedať s citátom

No když myslíš.... Tohle už říkalo spousta lidí u sposty problémů a pak koukali....
Každopádně tyhle operáky sem tam měl a zdálo se mi to dobrý. Ne každýmu se to ale líbilo víc. Ty jrc jsou tam jen dvě
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 09, 2012 21:12:36    Predmet: Odpovedať s citátom

scream napísal:
No když myslíš.... Tohle už říkalo spousta lidí u sposty problémů a pak koukali....
Každopádně tyhle operáky sem tam měl a zdálo se mi to dobrý. Ne každýmu se to ale líbilo víc. Ty jrc jsou tam jen dvě


To mi vysvětlovat nemusíš, živí mě IT, ale jsou i jiné způsoby řešení problémů, než reinstalace systému.
Já tam mám ty JRC tři, asi šetří a ty LM tam už nedávají Sad.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Ut január 10, 2012 09:49:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Analog Playback Sample Rate and Resolution:
44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit
Analog Recording Sample Rate and Resolution:
44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit
S/PDIF Digital Output:
44.1K/48K/96K/192KHz @ 16/24bit, Dolby Digital
ASIO 2.0 Driver Support:
Supports 44.1K/48K/96K/192KHz @16/24bit with very low latency
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut január 10, 2012 12:59:33    Predmet: Odpovedať s citátom

karfik napísal:
V panelu ASUS je jen 44100, 48000, 96000 a 192000Hz.


Dle zdrojáků linuxového driveru ta karta umí plnou škálu od 32kHz do 192kHz http://git.alsa-project.org/?p=alsa-kmirror.git;a=blob;f=pci/oxygen/oxygen_pcm.c;h=cc0bcd9f335075b341dba57144fca8a44311adb6;hb=HEAD#l249
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Ut január 10, 2012 13:11:19    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
karfik napísal:
V panelu ASUS je jen 44100, 48000, 96000 a 192000Hz.


Dle zdrojáků linuxového driveru ta karta umí plnou škálu od 32kHz do 192kHz http://git.alsa-project.org/?p=alsa-kmirror.git;a=blob;f=pci/oxygen/oxygen_pcm.c;h=cc0bcd9f335075b341dba57144fca8a44311adb6;hb=HEAD#l249


No v Linuxu asi jo, ale přes to ASIO a Windows drivery nevím jak to otestovat, zda to opravdu leze ven 176400Hz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut január 10, 2012 14:51:09    Predmet: Odpovedať s citátom

karfik napísal:
No v Linuxu asi jo, ale přes to ASIO a Windows drivery nevím jak to otestovat, zda to opravdu leze ven 176400Hz.


U Juli jsem připojil na SPDIF osciloskop, dle frekvence šlo snadno spočítat přenášenou fs. Pro analog jsem naletoval drátek na pin I2S LRCK a zase změřil frekvenci osciloskopem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
alenzo
Nádejný hifista


Založený: 07 máj 2007
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ut január 10, 2012 16:57:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím,

mám ST už několik let. Nyní ji používám v systému win7. Nikdy jsem si nevšiml rozdílu hlasitosti ks a asio. Ani v XPčkách. Jediná verze ASIO driverů co podporuje 176kHz je tuším 1793, na ostatních to nejede.

Mě naopak přijde, že KS hraje lépe u nahrávek 16bit. U 24bit používám Asio4ALL. Zvuk Upsamplingu mě nezaujal.

Co se týče operáků. Měl jsem doporučované LME47920, 49720HA a nějaká OPA a ADčka. Poslechově to jasně vyhrála AD797BR.

Co dále zlepšilo zvuk, byla kupodivu výměna krystalu za Vanguard TCXO. Modifikací na kartu je opravdu spousta. Zatím není moc čas se do nich pouštět.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Python
Hifi obsluha


Založený: 09 júl 2008
Príspevky: 40

PríspevokZaslal: Ut január 10, 2012 22:29:56    Predmet: Odpovedať s citátom

A načo používaš asi4all Xonar má svoje asio drivere. Asio4all sa používa iba keď zvukovka nemá svoje vlastne ovladače. Aspoň teda ja mám také poznatky ak to nie je pravda opravte ma. Btw výborná karta v svojej cene.
_________________
Stereo: Foobar2000 - ASUS Xonar Essence ST - DENON PMA-710 AE - Vincent Premium Bi-Wire - Jamo C 605 DK: Panasonic DMP-BD80 - ONKYO TX-SR806, Jamo C 605, 603 a C60, subwofer B&W ASW 600
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St január 11, 2012 08:03:23    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
karfik napísal:
No v Linuxu asi jo, ale přes to ASIO a Windows drivery nevím jak to otestovat, zda to opravdu leze ven 176400Hz.


U Juli jsem připojil na SPDIF osciloskop, dle frekvence šlo snadno spočítat přenášenou fs. Pro analog jsem naletoval drátek na pin I2S LRCK a zase změřil frekvenci osciloskopem.


Vidiš to, škopek mě nenapadl, jen ten můj ruský je jen do 10MHz Sad. Teď mě napadlo, že mám v multimetru čítač do 20MHz. Mělo by to být 176400x2x32=11289600Hz. Zkusím to. Pájet tam nic nebudu, mám to měsíc a je to v záruce.


Naposledy upravil karfik dňa St január 11, 2012 08:15:25, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St január 11, 2012 08:09:46    Predmet: Odpovedať s citátom

alenzo napísal:
Zdravím,

mám ST už několik let. Nyní ji používám v systému win7. Nikdy jsem si nevšiml rozdílu hlasitosti ks a asio. Ani v XPčkách. Jediná verze ASIO driverů co podporuje 176kHz je tuším 1793, na ostatních to nejede.

Mě naopak přijde, že KS hraje lépe u nahrávek 16bit. U 24bit používám Asio4ALL. Zvuk Upsamplingu mě nezaujal.

Co se týče operáků. Měl jsem doporučované LME47920, 49720HA a nějaká OPA a ADčka. Poslechově to jasně vyhrála AD797BR.

Co dále zlepšilo zvuk, byla kupodivu výměna krystalu za Vanguard TCXO. Modifikací na kartu je opravdu spousta. Zatím není moc čas se do nich pouštět.


Ano, taky jsem našel spoustu tuningu té karty, ale jak jsem psal, až po záruce. Jinak ještě bych přemostil drátkem ty výstupní elektrolitycké kondíky co jsou na linkový výstup, ty zvuku rozhodně nepřidají na kvalitě, nebo aspoň přemostil MKP kondíkem 4,7-10uF, kdyby z toho lezlo nějaké DC napětí.
AD797 jsou špička i pro mne, ale je potřeba to trochu poladit, aby se to nerozkmitalo. Navíc jsou to singly a je potřeba redukce na duál Sad. Abych po pravdě řekl, mně se ta karta celkem líbí i s těma originál JRC2114D.
No ale v W7 je přeci WASAPI, to by mělo být perfektní pro bitperfect přenos, nač tedy používat KS či nějaké ASIO4ALL. U mne na XP je to jasné, tam bez ASIO jsem ztracen.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St január 11, 2012 08:39:56    Predmet: Odpovedať s citátom

[quote="karfik"][quote="dustin"]
karfik napísal:
Teď mě napadlo, že mám v multimetru čítač do 20MHz.


Čítač nevím, je to datový stream (i při nulových vzorcích), chtělo by to měřit časovou šířku pulzů. Ale za vyzkoušení nic nedáš, relativní měření s tím asi půjdou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
scream
Hifista - pokročilec


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 398
Bydlisko: Most, ČR

PríspevokZaslal: St január 11, 2012 13:14:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozor, ona ta původní kombinace 1xLM a 2x jrc nehraje vubec špatně. Zkoušel sem dost operáků a jsou to malý posuny. S těma LM na všech pozicích se to ještě pročistí, ale někdo mi říkal, že se u to zdá už zase moc. Je to o vkusu. V tom defaultu to hrálo líp jak ruzny kombinace 2+1 dražších OP.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St január 11, 2012 15:00:51    Predmet: Odpovedať s citátom

scream napísal:
Pozor, ona ta původní kombinace 1xLM a 2x jrc nehraje vubec špatně. Zkoušel sem dost operáků a jsou to malý posuny. S těma LM na všech pozicích se to ještě pročistí, ale někdo mi říkal, že se u to zdá už zase moc. Je to o vkusu. V tom defaultu to hrálo líp jak ruzny kombinace 2+1 dražších OP.


Problém je v tom, že já tam mám 3xJRC2114D. Asi ASUS šetří a ty LM tam už nedává.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
alenzo
Nádejný hifista


Založený: 07 máj 2007
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: St január 11, 2012 23:48:31    Predmet: Odpovedať s citátom

karfik napísal:
alenzo napísal:
Zdravím,

mám ST už několik let. Nyní ji používám v systému win7. Nikdy jsem si nevšiml rozdílu hlasitosti ks a asio. Ani v XPčkách. Jediná verze ASIO driverů co podporuje 176kHz je tuším 1793, na ostatních to nejede.

Mě naopak přijde, že KS hraje lépe u nahrávek 16bit. U 24bit používám Asio4ALL. Zvuk Upsamplingu mě nezaujal.

Co se týče operáků. Měl jsem doporučované LME47920, 49720HA a nějaká OPA a ADčka. Poslechově to jasně vyhrála AD797BR.

Co dále zlepšilo zvuk, byla kupodivu výměna krystalu za Vanguard TCXO. Modifikací na kartu je opravdu spousta. Zatím není moc čas se do nich pouštět.


Ano, taky jsem našel spoustu tuningu té karty, ale jak jsem psal, až po záruce. Jinak ještě bych přemostil drátkem ty výstupní elektrolitycké kondíky co jsou na linkový výstup, ty zvuku rozhodně nepřidají na kvalitě, nebo aspoň přemostil MKP kondíkem 4,7-10uF, kdyby z toho lezlo nějaké DC napětí.
AD797 jsou špička i pro mne, ale je potřeba to trochu poladit, aby se to nerozkmitalo. Navíc jsou to singly a je potřeba redukce na duál Sad. Abych po pravdě řekl, mně se ta karta celkem líbí i s těma originál JRC2114D.
No ale v W7 je přeci WASAPI, to by mělo být perfektní pro bitperfect přenos, nač tedy používat KS či nějaké ASIO4ALL. U mne na XP je to jasné, tam bez ASIO jsem ztracen.


Výstupní elelity mám přemostěné. DC problém nedělá. AD797BR jsem doporučoval i jinému maníkovi a taky si je pochvaloval, jaký je to posun v kvalitě zvuku. Wasapi jsem taky používal, ale kernel streaming nebo orig. ASIO mi přijdou kapánek zvukově lepší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št január 12, 2012 09:49:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak jsem tam včera testl ty LM4562. Ano, je to čistčí, ucinkanější, vzdušnější, kdo toto má rád, pak super. Ale nemá to tak pevné pásmo basů, což mi osobně zvukově dost vadí. Takže jsem se vrátil k původním JRC2114D.
Tím pádem mám k prodeji 3x LM4562 za 240Kč. Zakoupeno u Farnell, včetně faktury.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
scream
Hifista - pokročilec


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 398
Bydlisko: Most, ČR

PríspevokZaslal: Št január 12, 2012 10:14:59    Predmet: Odpovedať s citátom

a zkoušel si i to co tam davali origo? 1LM+2XJRC? Když se daj LM všechny, už to pak může být moc.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št január 12, 2012 10:39:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, zkoušel Smile. Největší změna ve zvuku je pro mne změnou I/U operáků. Ten koncový operák pro linkový výstup již tak velkou míru na změně zvuku nemá. Já to tak tipuji 66/33%. A navíc je to jen změna do beden, na sluchátka to nemá vliv vůbec. Samozřejmě toto platí pro můj řetězec a mé ucho.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po január 16, 2012 20:48:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Dnes jsem pomocí čítače ověřil ty vzorkovací frekvence:
1) Přes ASIO jdou všechny základní frekvence včetně 88200Hz a 176400Hz
2) Přes DS a KS jdou jen frekvence, které jsou v nabídce v ASUS panelu. Tedy i když si dáte SoX na 176400Hz, tak Vám z toho poleze stejně ta frekvence nastavená v tom ASUS panelu. Takže to potvrzuje již předešlá zjištění, že KS a DS pod Win XP nepoužívat, degraduje to zvuk.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
TnTckoo
Hifi obsluha


Založený: 24 september 2011
Príspevky: 11

PríspevokZaslal: Ut január 31, 2012 20:15:40    Predmet: Odpovedať s citátom

zdravim, som z toho tu vcelku zmateny Smile mam zatial xonar dx a stiahol som si Uni xonar audio na 96Khz + foobar2000 s WASAPI 24bit. Ja len nechapem ako to vsetko funguje a preco je toto lepsie ako bezne dostupne drivre s nejakym jednoduchym prehravacom... ak by ste boli taky ochotny, mohli by ste ma zasvatit.

Taktiez by som rád poznal Váš názor rozdiel medzi xonar DX a xonar ST, repro BAW 685 + denon 710 resp. ci sa oplati vyhodit 150€ za zvukovku Smile DIK
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Ut január 31, 2012 20:52:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Mohl by někdo z vás změřit tuto kartu v loopbacku pomocí programu ARTA?
pokud možno ve win7 to by mě docela zajímalo...................
THD na 1khz, 10khz, IMD 13+14kHz případně THD na kmitočtu v programu STEPS (pod Artou).

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
The_P
Nádejný hifista


Založený: 21 marec 2010
Príspevky: 95
Bydlisko: Kladno / Praha

PríspevokZaslal: St február 01, 2012 08:32:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to sice stare, ale orientacne -
Xonar Essence ST (Deluxe aneb rozsirena na 7.1),
Win 7 64bit SP1 (UniXonar drivery),
Seasonic S12II-500 500W,
Gigabyte GA-965P-S3 MB (Core2Duo, P965, slot co nejdale od grafiky)
Mereno tusim 24bit / 96kHz

S novou deskou/cpu (Core i5) mam ruseni o dost vice, ale zatim se mi nepodarilo sebrat si cas s tim neco delat.



karta_thd_14db.png
 Description:
 Filesize:  19.76 KB
 Viewed:  1302 Time(s)

karta_thd_14db.png



karta_imd_16db.png
 Description:
 Filesize:  20.73 KB
 Viewed:  1161 Time(s)

karta_imd_16db.png


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Strana 1 z 5

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist