Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

M2Tech HiFace
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St január 26, 2011 21:02:46    Predmet: M2Tech HiFace Odpovedať s citátom

Udělal jsem návod na nastavení:
http://www.karafiatovi.net/audio/download/ks_hiface.pdf


Naposledy upravil karfik dňa St jún 01, 2011 19:05:00, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Kuba4
Hifi inventar


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3913

PríspevokZaslal: So máj 28, 2011 20:20:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Funguje hiface i opacne? Tedy lze privedeny digitalni signal pres USB do kompu zaznamenat?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St jún 01, 2011 11:41:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuba4 napísal:
Funguje hiface i opacne? Tedy lze privedeny digitalni signal pres USB do kompu zaznamenat?


Ne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St jún 01, 2011 11:42:40    Predmet: Re: M2Tech HiFace Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil karfik dňa Št jún 02, 2011 06:25:51, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St jún 01, 2011 19:26:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Len taka drobnost. Je lepsie pouzivat na hudbu z PC Win XP A ak ano preco? A este jedna otazocka preco foobar vo v 0.8.3 co ma a co nema oproti inym verziam
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 06:25:34    Predmet: Odpovedať s citátom

janik1971 napísal:
Len taka drobnost. Je lepsie pouzivat na hudbu z PC Win XP A ak ano preco? A este jedna otazocka preco foobar vo v 0.8.3 co ma a co nema oproti inym verziam


Doma mám XP a zatím nepřemýšlím nad změnou, na W7 jsem ještě HiFace neměl, takže nevím.
Foobar 0.8.3 mám již dlouho a jsem s ním spokojen. Zkoušel jsem i nové verze, ale nic lepšího nepřinesly a jsou zas trošku jiné a mají méně nastavení, což mi vadí, proto zůstávám stále u té staré ověřené verze.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 06:56:03    Predmet: Odpovedať s citátom

No pytam sa aj z toho dovodu ,ze v poslednej dobe mi w7 zacina stvarat chujoviny tak uvazujem o reinstall a naslednom downgrade. Vsimol som si ,ze ty pouzivas asio.dll a chcel by som aj ja tuto alternativu skusit. Spolu s uDAC .
A to ,ze ma v0.8.3 ine nastavenie mi tiez udrelo do oci.
Tak som to bral aj tak ,ze tymto mas odladenu a overenu verziu.
Dakujem za odpoved.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 08:27:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Nevím, jaká nastavení (a jak jsou důležitá) má ta stará verze navíc oproti novým, docela rád bych se to dozvěděl, já to sleduji tak od verze 0.9 a ty možnosti jen přibývají, některé jsou dost zásadní, pokud člověk ví, k čemu jsou. Navíc přibývaly pluginy pro nové verze FB, které pro starou vůbec neexistují nebo jsou naprosto nekompatibilní.
Dnes si instalovat tak starou verzi je krok zpátky a odřezání si cesty do budoucna.
Používám vždy zásadně poslední verzi vč. beta. Vždy to přináší něco užitečného. Zpátky bych se nevrátil i kdyby mi platili.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 11:03:38    Predmet: Odpovedať s citátom

noaid napísal:
Nevím, jaká nastavení (a jak jsou důležitá) má ta stará verze navíc oproti novým, docela rád bych se to dozvěděl, já to sleduji tak od verze 0.9 a ty možnosti jen přibývají, některé jsou dost zásadní, pokud člověk ví, k čemu jsou. Navíc přibývaly pluginy pro nové verze FB, které pro starou vůbec neexistují nebo jsou naprosto nekompatibilní.
Dnes si instalovat tak starou verzi je krok zpátky a odřezání si cesty do budoucna.
Používám vždy zásadně poslední verzi vč. beta. Vždy to přináší něco užitečného. Zpátky bych se nevrátil i kdyby mi platili.


Nevracej, nikdo tě nenutí Smile. Pokud jsi spokojený s nejnovější verzí, tak ji používej. Já jsem spokojený se starou, tak používám starou. Je to i o zvyku. Jak jsem napsal, pro mne v nových verzích není nic přínosné, proto nevidím důvod, proč je používat. Já používám jen open, play a stop. V nastavení KS dříve ASIO, jinak všechny DSP vypnuty. Opravdu v mém případě nevidím jediný důvod přejít k nové verzi. A právě ta verze 0.9 mi přišla ořezaná o funkce oproti 0.8.3, možná že v těch nových verzích už to zase dorovnávají k té verzi 0.8.3 Smile. Nedávno jsem měl nainstalovanou verzi 1. něco a dal jsem to zas pryč. Zvyk je železná košile.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 11:19:47    Predmet: Odpovedať s citátom

teď jsem si nainstaloval 0.8.3 a na porvnání 1.1.7 beta a je to jak jsem říkal. Prostě nastavení tam chybí, je to mnohem jednodušší. Stačí si porovnat nastavení Playback, kde nová verze má jakýsi čas hraní a nemá třeba fixní nastavení přehrávání 32bit, což jsem dříve potřeboval pro čip Envy24. Pak mi tam chybí snížení otáček CDromky při poslechu hudby, ale je možné, že to nový Foobar už má automaticky, ale v nastavení to není. Prostě nová verze krom nějakých designových vychytávek, což já nepoužívám, stejně to pouštím dálkou, nic víc nemá. A ta nová verze nemá v instalačce KS či ASIO, stará má aspoň to KS. Ale to je detail, ale není potřeba ty knihovny někde shánět, je to víc userfrendly.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 11:27:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Ještě si trochu rýpnu, ale v dobrém. Nejvíc jsem se pobavil u této věty:
"Dnes si instalovat tak starou verzi je krok zpátky a odřezání si cesty do budoucna.".
To je jak slogan pro nějakou firmu. To by mě zajímalo, jak jsi takovou větu stvořil, vždyť já si tu novou verzi můž nainstalovat za pět minut, to je jako by byl konec světa se starou verzí. A jak jsem se jako nyní odřezal od té budoucnosti? To by mě fakt zajímalo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 12:43:09    Predmet: Odpovedať s citátom

karfik napísal:
Já jsem spokojený se starou, tak používám starou. Je to i o zvyku. Jak jsem napsal, pro mne v nových verzích není nic přínosné, proto nevidím důvod, proč je používat. Já používám jen open, play a stop.


Mluvíš ještě pořád o přehrávači? Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 12:56:38    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Já používám jen open, play a stop.

To vysvětluje mnohé. Zvláště to open je pikantní. V tom případě ale o foobaru nic moc ani nemůžeš vědět. Nebo asi spíše ani nechceš.
A dle toho má i případná rada příslušnou hodnotu. Tobě by asi stačil v podstatě jakýkoliv přehrávač, všude se dá nastavit správně zvukovka.

Nemyslím, že by novému FB chybělo jakékoli nastavení. Jestli ti tam něco chybí může být dáno i tím, že něco děláš nesprávně, že se to má dělat úplně jinak. Mám v PC 3 principiálně odlišné zvukovky a na žádnou z nich nepotřebuji nic speciálního, co by současný FB neměl.

Cestu do budoucna si odřežeš tím, že se o to nové přestaneš zajímat a ustrneš. Nebudeš časem vědět vocogo. Budeš pořád říkat "já nic nového nepotřebuji".

Na přehrávání CD médií bych doporučil klidně i Windows Media Player. Po správném nastavení dokáže některá cd přehrát mnohem kvalitněji než ten starý foobar. VWP je totiž jediný SW přehrávač, který má oficiálně licenci na jistý formát audio CD. Nový FB s tím taky nemá problém.

Janíkovi radím, ať si nainstaluje nejnovější verzi, postupně si časem přečte, k čemu jsou které funkce a pluginy, a bude překvapený, co vše bude moci nakonec dělat a to mluvím jen o přehrávání, ne o jiných desítkách užitečných vychytávek. Karfík např.se svou starou verzí nemá šanci přehrávat spoustu dnes zcela běžných formátů, některým se dokonce mění specifikace či implementace a stávají se nekompatibilními se starou verzí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan_
Hifista - pokročilec


Založený: 23 máj 2008
Príspevky: 302

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 14:48:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Nové verze Foobaru (tuším od verze 0.9.4) někdy hlásí chyby při načtení cue sheetu, kde je album rozdělené na jednotlivé tracky. Verze 0.8.3 ještě "přelouskala" všechny cue, tohle třeba za moc štastné "vylepšení" nepovažuju.
_________________
Loudness war zabíjí hudbu ! http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidime/117-road-to-hell.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 14:59:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, hlásí chyby na cue, který je vadný. Některé sw opravdu produkují vadné cue, mají myslím nějak špatně pospřehazované řádky. Já to považuji za výhodu, vím, co mám špatně a mohu to opravit. A autor příslušného sw může být více tlačen k tomu, aby tu svou chybu případně napravil.
Připadá mi to jako naprosto logické chování. Také bych to tak dělal.

FB tak, jak je teď postavený, považuji za jeden z nejlepších sw, které jsem poznal. Vše je velmi logické a strukturované, a tím pádem skvěle rozšiřitelné v podstatě o jakoukoliv funkci.
Právě proto, aby to vše bylo možné, se s verzí 1 spousta věcí změnila a byl to velký skok dopředu. Je ale pravda, že někteří s tou změnou měli problém, ale ten byl spíše psychický.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 14:59:45    Predmet: Odpovedať s citátom

noaid napísal:
některým se dokonce mění specifikace či implementace a stávají se nekompatibilními se starou verzí.


Máš nějaký příklad?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 15:06:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Mám pocit, že se to týkalo nějakých verzí flacu u hires nebo tak něco, jen jsem o tom četl, používám nové verze u všeho, takže nemám problém.
Občas se taky vyskytne nějaký exotický formát, který je bez nového pluginu těžko konvertovatelný či přehratelný, zpaměti už ale přesně fakt neřeknu. Já už to neřeším, díky příslušným pluginům přehrávám vše a je mi fuk, v jakém je to formátu.
A implementace se zlepšují v podstatě všude, přinejmenším se odstraňují chyby.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan_
Hifista - pokročilec


Založený: 23 máj 2008
Príspevky: 302

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 16:08:35    Predmet: Odpovedať s citátom

noaid napísal:
Ano, hlásí chyby na cue, který je vadný.


Právě že vadný není, je naprosto v pořádku, EAC ho načte bez problémů.
Foobar hlásí chyby tam, kde je mezera mezi stopama uložená na konci předchozí stopy, což je naprosto běžné a ukládají to tak snad všechny programy.

_________________
Loudness war zabíjí hudbu ! http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidime/117-road-to-hell.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 16:29:06    Predmet: Odpovedať s citátom

To není argument. Já se na něj kouknu editorem a vidím...
Můžeš nějaký takový v fb nefunkční cue poslat? Podívám se na něj.
Já na spoustu takových na netu narazil. Někdy se člověk nestačí divit.

Mimochodem jsem si vzpomněl, jak jeden náš nejmenovaný kolega musel flac překonvertovat z novější verze flac do starší verze flac, a to u dvou různých přehrávačů, aby to vůbec hrálo. Takže změny se opravdu dějí.
Trvat na nějaké staré verzi opravdu není moudré. Ale je to volba každého.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan_
Hifista - pokročilec


Založený: 23 máj 2008
Príspevky: 302

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 16:36:57    Predmet: Odpovedať s citátom

noaid: Já taky kouknu a vidím, je to obyč. texťák není nic těžkýho v tom číst, žádná chyba tam prostě není.
Zkus si to sám, nagrabuj si v EAC nějaký cd kde jsou mezery na jednotlivý tracky + cue s nastavením Append Gaps To Previous Track (default) a pak ten cue zkus otevřít v nějaké novější verzi Foobaru.

_________________
Loudness war zabíjí hudbu ! http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidime/117-road-to-hell.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 16:55:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Já už vím, o čem mluvíš. Už mi to došlo.
V podstatě máme oba pravdu.

Existují opravdu vadné cue, o těch jsem mluvil já, s popřehazovanými řádky, někdy i s paznaky, které je nutno zeditovat, a pak existuje ten problém s cue, o kterém mluvíš ty.

Já používám pouze embeded cue u jednosouborových ripů, *,cue mám vyblokováno.
Pokud cue v souboru už není vloženo, vložím jej tam, pak se někdy projeví ta chyba, o které mluvíš ty, všechny skladby se jmenují podle té druhé, já pak jako opravu updatnu tagy z freedb a problém je vyřešen, cue je taky opraven.

Já tu chybu znám a myslím, že se vyskytovala i ve verzích 0.9, ale vzhledem k primitivní opravě to dělám automaticky a neberu to jako něco závažného. Nové funkce to tisíckrát vynahradí. Je ale fakt, že tohle by už opravit mohli, ušetřili by mi 2 kliky myší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan_
Hifista - pokročilec


Založený: 23 máj 2008
Príspevky: 302

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 17:33:33    Predmet: Odpovedať s citátom

noaid: Počky to mi teda vysvětli jak to myslíš s tou "opravou". Pokud to přepíšu, třeba tak že smažu indexy 00, tak to Foobar sice načte, ale tím pádem celý Cue sheet ztrácí svůj smysl, protože jsem ho změnil a nikdy podle něho už neudělám přesnou kopii 1:1 Idea
Já to prostě řeším tak, že si označím ručně jednotlivý tracky. Akorát je blbý když jsou v Cue zapsaný třeba názvy písniček, tak to pak samozřejmě nevidím.

_________________
Loudness war zabíjí hudbu ! http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidime/117-road-to-hell.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 17:58:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Utilities, Edit cue sheet, load, OK, označit vše Ctrl-A, Tagging, Get tags from freedb, update files.
A hotovo. Když se znovu podíváš na ten embeded cue (ne ten externí) přes Utilities, Edit cue sheet, tak už je správně, i s těmi indexy.

Doporučuji externí cue vůbec nepoužívat, je to v praxi mnohem jednodušší a flexibilnější. Lze pak přehrávat i soubory, které cue vůbec nemají. Většina programů embeded cue podporuje. Přesněji ty 2-3, které používám.

File types
Restrict to : *
Exclude : *.cue

A doporučuji si nastudovat v Preferences Display Album art, oproti starým verzím to ušetří spoustu času a rutinní práce. Takových věcí je ale více.

Pro zajímavost jsem si spočítal počet pluginů ve FB, mám jich tam 110, ale jen ty, co mi k něčemu jsou nebo mohou být. Existuje jich samozřejmě více. Používám jedině Default user interface, samozřejmě speciálně nakonfigurovaný.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan_
Hifista - pokročilec


Založený: 23 máj 2008
Príspevky: 302

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 18:15:59    Predmet: Odpovedať s citátom

A není to jedno jestli je Cue jako samostatný soubor, nebo je součástí audio dat? Když dám edit CueSheet, tak mi to napíše nějakou chybu.
Ale stejně pořád nevím jak ten cue chceš "opravit" když v něm žádná chyba není, chyba je ve Foobaru! Hoď sem nějaký výpis cue, před a po té tvojí úpravě...
Ale jak jsem psal můžeš ten Cue změnit tak, aby ho Foobar načetl, ale už podle něho neuděláš nikdy přesnou kopii 1:1, do CUE ani do LOGu by se vůbec nemělo zasahovat! Maximálně si v cue přepsat cestu k souboru.

_________________
Loudness war zabíjí hudbu ! http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidime/117-road-to-hell.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 19:02:10    Predmet: Odpovedať s citátom

noaid napísal:
Janíkovi radím, ať si nainstaluje nejnovější verzi, postupně si časem přečte, k čemu jsou které funkce a pluginy, a bude překvapený, co vše bude moci nakonec dělat a to mluvím jen o přehrávání, ne o jiných desítkách užitečných vychytávek. Karfík např.se svou starou verzí nemá šanci přehrávat spoustu dnes zcela běžných formátů, některým se dokonce mění specifikace či implementace a stávají se nekompatibilními se starou verzí.

Dakujem za radu. Ale FB pouzivam uz dlho a takmer vzdy v tej poslednej aktualnej verzii.
Mna len zaujalo preco karfik pouziva starsiu verziu a tu vidim ,ze je to aj o "zeleznej koseli".
Je mi nad slnko jasnejsie ze take DVD-A foobar vo verzii 0. a nieco urcite neprehra. Takze ano aj Pluginy poznam. Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 20:45:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Milane, ty mluvíš pořád o externím cue, já o embeded cue. V tom je velký rozdíl.
Když se do souboru načte ten externí jako embeded, stane se zmršeným. Po mé opravě je jako embeded správně. Včetně indexů, které vůbec není třeba rušit. A vše funguje jak má. Externí je nezměněn. Ten vůbec nepoužívám.
Zkus si to a možná to pochopíš.

citácia:
A není to jedno jestli je Cue jako samostatný soubor, nebo je součástí audio dat?

Není. Proč, to jsem popisoval v předchozím příspěvku.

citácia:
Když dám edit CueSheet, tak mi to napíše nějakou chybu.

Tak to máš patrně špatně nainstalované. To je ale běžné, ještě jsem neviděl bohužel u nikoho dobře nainstalovaný a správně funkční foobar. Většinou je to nějak "odborně" rozdrbané a musel jsem to vždy přeinstalovávat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Milan_
Hifista - pokročilec


Založený: 23 máj 2008
Príspevky: 302

PríspevokZaslal: Št jún 02, 2011 21:39:52    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Když se do souboru načte ten externí jako embeded, stane se zmršeným. Po mé opravě je jako embeded správně. Včetně indexů, které vůbec není třeba rušit.


Pořád čekám, že mi to vysvětlíš, co se zmrší? jaká oprava? Uveď příklad.
Dobře, CueSheet může být součást image. Ale když mám jednotlivý tracky? Kam ho jako uložím... do první stopy, nebo do druhé, do třetí, nebo kam? A co se v cue změní když bude embeded? Přece pořád bude odkazovat na jednotlivý stopy, aby je sjednotil do celýho alba. Tohle vážně nevím, tak se ptám, přijde mi to divný...

citácia:
Tak to máš patrně špatně nainstalované. To je ale běžné, ještě jsem neviděl bohužel u nikoho dobře nainstalovaný a správně funkční foobar. Většinou je to nějak "odborně" rozdrbané a musel jsem to vždy přeinstalovávat.


Funguje mi to, ale jen tam kde je součástí image CueSheet. Kde nic není (cue je jako externí soubor) není ani co editovat, tak to napíše chybu.

_________________
Loudness war zabíjí hudbu ! http://www.audiodrom.cz/recenze/jak-to-vidime/117-road-to-hell.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Pi jún 03, 2011 07:48:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale já už to vše popsal, i to, na co se ptáš, přečti si předchozí mé příspěvky. Že to nechápeš, nemůžeš vyzkoušet (háže ti to chyby), nevidíš, je patrně proto, že používáš externí cue a máš tento pohled zakořeněný. Zkus to jinak a pochopíš. I to, že jsem už vše fakt řekl a popsal. Chce to jen jiný pohled na problematiku dát si spojitosti dohromady.

U samostatných souborů cue není třeba (FB je přehrává bezešvě a mezery tam nechybí), jen u jednosouborového image pro odlišení jednotlivých skladeb, kvůli ničemu jinému, a tam je vložen jako embeded.

Klíčové je (jak už jsem psal)

File types
Restrict to : *
Exclude : *.cue

zatímco ty máš asi něco jako

File types
Restrict to : *.cue
Exclude : *.flac *.ape. atd.

Že je to tak nějak?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 880
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Pi jún 03, 2011 08:11:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Humorná diskuze Smile.

Ještě mi ukaž, jak nastavíš ve Windows Media Playeru bitperfect přehrávání na SPDIF výstup přes Kernel Straming či ASIO a to ještě v 32bitech? To jsi mě opravdu pobavil. Ty asi bitperfect přehrávání neřešíš či ano?
Na přehrávání wav, flac, ape a občas CD, verze 0.8.3 je plně dostačující. DSP žádné nepoužívám a nezajímají mě a nikdy nebudou, vše degraduje zvuk, já potřebuji bitperfect výstup přes SPDIF do externího DACu, kvůli co nejlepšímu zvuku. Ty to asi stále nechápeš. Mně funguje vše co potřebuji naprosto perfektně, tak na co používat novou verzi, která nemá ani nastavení, které já potřebuji. Tvé názory prostě nepochopím, nevím co furt vidíš v té nové verzi jako tak hrozně přínosného. Pokud ti v té staré něco chybí či se ti nelíbí, používej novou. Já tě nenutím používat starou, tak ty tady furt netlač používání nové. Každý jsme si našli tu svoji verzi, která nám maximálně vyhovuje a to je důležité.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
noaid
Hifista


Založený: 04 január 2010
Príspevky: 212

PríspevokZaslal: Pi jún 03, 2011 09:12:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Já jsem schopen posílat bitperfect kamkoliv, ne jen do nějakého DACU, a kvalitněji, než přes kompromisní SPDIF, třeba i tobě domů. A nepotřebji k tomu ani ASIO ani KS. A tím myslím opravdu bitperfect, ne natvrdo přepočítaných do tebou požadovaných 32 bitů. Very Happy

No a kromě toho jsem úplně blbej a ničemu nerozumím, což je o mně přece známo. Obzvláště někteří autoři zcela nepotřebných pluginů do FB to říkají, když spolu ladíme některá nedokumentovaná nastavení Wink .

WMP pro audio nepoužívám. Přehrávat přes ASIO z WMP jde už pár let, ale osobně jsem to nezkoušel.


Naposledy upravil noaid dňa Pi jún 03, 2011 09:31:49, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3  Ďalšia
Strana 1 z 3

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist