Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

FLAC (nad 700MB) na CD-R

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 07:03:43    Predmet: FLAC (nad 700MB) na CD-R Odpovedať s citátom

Mam FLAC data asi 1,5GB, ako to vypalit na CD-R (cez co previest aby to voslo na 700MB CD-R)?
Dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 07:11:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie je to tak davno, co existuje CD co ma kapacitu 4.7GB tusim. Ale na obale je napis DVD ;)

Inak skus hladat nieco ako FLAC split ci splitter.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 07:31:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to HiRes, však? To na CD v originálnej kvalite nedostaneš. Môžeš to skonvertovať vo Foobar2000 na WAV 44,1/16 (CD kvalita), následne vypáliť na CD, ako Audio CD.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 08:05:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Alebo mozes pouzit XRecode.

kód:
http://xrecode.com/


Foobar-u akosi od istej doby neverim. Davnejsie som robil pokusy s rip cd a xrecode mi vasiel z toho pri porovnani pomocou bitcompare ako najidealnejsi a s podobym výsledkom ako ripovanie pomocou EAC. Preto tento program uprednostnujem pred cimkolvek. Osobne si myslim ,ze programy co prehravaju nemaju aj ripovat ci konvertovat nie som zastancom All in One.
Skusal som pred chvilou s nim skomprimovat HD Tracks 1,5 gb 24bit/192kHz do 16bit/44,1kHz s velkostou 410 mb a myslim ,ze mozem byt s tou konverziou spokojny. Smile
Na vypalenie mozes pouzit cokolvek no ja som palil pomocou

kód:
http://www.burrrn.net/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 08:30:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Čo používa xrecode na downsampling? Dá sa to niekde zistiť?

Čo sa týka konverzie, moc by som to neprežíval - napr. na konverziu do FLAC používa Foobar2000 obyčajný FLAC.EXE, akurát mu parametre nemusíš podsúvať v príkazovom riadku, ale využívaš GUI, ktoré má na to Foobar2000 prispôsobené. Na konverziu do WAV nemáš čo nastavovať. Otázny je možno MP3 encoder, ktorý používa. Možno aj ten sa dá nejako prepísať verziou, ktorá je užívateľovi srdcu blízka.

Ale ak máš potrebu mať na všetko 1 soft - no problem. Vo väčšine prípadov je to ale zbytočné, lebo tie softy používajú aj tak totožné knižnice.


Naposledy upravil Odar dňa Ne august 17, 2014 10:24:26, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 09:05:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Čo používa xrecode na downsampling? Dá sa to niekde zistiť?

Čo sa týka konverzie, moc by som to neprežíval - napr. na konverziu do FLAC používa Foobar2000 obyčajný FLAC.EXE, akurát mu parametre nemusíš podsúvať v príkazovom riadku, ale využívaš GUI, ktoré má na to Foobar2000 prispôsobené. Na konverziu do WAV nemáš čo nastavovať. Otázny je možno MP3 codec, ktorý používa. Možno aj ten sa dá nejako prepísať verziou, ktorá je užívateľovi srdcu blízka.

Ale ak máš potrebu mať na všetko 1 soft - no problem. Vo väčšine prípadov je to ale zbytočné, lebo tie softy používajú aj tak totožné knižnice.


Samozrejme mas pravdu ved ide iba o konverziu.
Navyse nikomu nic nevnucujem, len som napisal svoj postreh.
Co a aky downsampler pouziva XRecode neviem, mozno skusenejsie oko by daco v priecinku s tymto programom pripadne iných s programom súvisiacich objavilo.
Xrecode takisto vyuziva GUI a takisto ma moznost vybrat si aj iny externy encoder ako tomu napovedaju screenshots.
Zaroven som prilozi foo_dr na posudenie...

kód:
https://www.dropbox.com/sh/vcyfmynrski6nx2/AADG8P8H2x8yj_MqspGF2XKca
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 15:25:45    Predmet: Odpovedať s citátom

ked som v XRECODE nastavil WAV na 44.1 tak mi z 1,6GB spravilo 1,17GB.
Tak to asi tazko vypalim na CD-R. Hm.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 16:35:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Nastavil si 16 bit? Má to 2 kanály? Ak to niekde uploadneš (DropBox, GDrive), tak ti to skonvertujem a pošlem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kuba4
Hifi inventar


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3913

PríspevokZaslal: Ne august 17, 2014 19:35:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Jak je ten flac dlouhý? Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 06:44:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemal som vo vlastnostiach WAV nastavene 16bit.
Po nastaveni a prekonvertovani mi spravilo Wavka o celkovej velkosti 784 675kB.
Mohlo by sa to zmestit na 800MB CD-R?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 07:40:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, to by malo. Ked to vlozis do projektu a bude to mat nad kapacitu media (80 minut), tak ta kazdy program pred vypalovanim opluje. Takze sa niet coho bat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 10:26:30    Predmet: Odpovedať s citátom

rrart napísal:
Nemal som vo vlastnostiach WAV nastavene 16bit.
Po nastaveni a prekonvertovani mi spravilo Wavka o celkovej velkosti 784 675kB.
Mohlo by sa to zmestit na 800MB CD-R?

Dancing happy no teda....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 11:40:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Co je na tom pravdy, ze sa uz velmi 800MB CD-R nepouzivaju? Vraj sa nicia optiky, pre prekrocenu standardnu velkost? FICTION or FACT?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Kuba4
Hifi inventar


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3913

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 11:57:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Co teprve 99minutové s kapacitou 870MB. To už musí být doslova devastace mechanik.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 12:53:57    Predmet: Odpovedať s citátom

rrart --> Never kazdej informacii z "overenych zdrojov". Overburning sa robil vzdy aj pri 80 minutovych mediach. Ako pise Kuba4 existovali este vacsie media. Ja sa skor cudujem, ze to dnes niekto vobec riesi - toto su veci, ktorymi sa ludia aktivne zaoberali pred 10 - 15timi rokmi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 13:46:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Bud rad ,ze Ty sa tym trapit nemusis Laughing
Dobre vies ,ze je este kopec takých co si palia CD a radsej si to vypocuju na CDP.
Zbytocne zas nerozduchavaj vasne, inak to zas ako vacsina tem skonci v poriadnej ....li Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 14:51:28    Predmet: Odpovedať s citátom

To, ze si z toho Janicko rozduchane rozvasneny, je tvoj problem Very Happy

Overburning sa riesil strasne davno (som bol pubertiak Very Happy ) - na 80 minutove media sa bezne vypalovalo 82 minut, podla konkretneho kusa media. Robilo sa to metodou simulate & burn. Ak neprebehla simulacia, tak to znamenalo, ze vypalenie neprebehne v poriadku. Dalo sa tam "hrat" doslova o sekundy. Neskor dokonca existovali 90 az 99 minutove media. O ich kvalite ale nie som presvedceny.

Ak ide o Audio CD, ktore je normalne vydane (vyslo lisovane) distribucnou spolocnostou, podla mna situacia, kde treba overburnovat nikdy nenastane. Vzdy sa CD mestilo do 80 minut (starsie do 74 minut). U albumov, ktore vychadzaju v HiRes je ale limit odstraneny. Vydavatelstvo moze kludne vydat album, ktory ma 5 hodin. Akurat bude mat viac MB.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 15:24:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechapem o com tocis Radovanko Laughing
Narazam na temu ked tu zas dakto zacne riesit ci pocuvat alebo nepocuvat z CD pripadne ci napalovat....
Eto vsjo....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 10:54:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Takze veci sa maju nasledovne, na Vychodnom Slovensku sa nedaju pozhanat CD-R vacsie ako 700MB.
Ako teda spraskam Flac audio 1,6GB na 700MBCD-R?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 10:56:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyhodis z tade dostatocne mnozstvo pesniciek.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 10:59:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Smile hm, to prave nechcem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:01:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Inak to nespravis. Tie tracky musia byt v 44,1/16. Cize kvalitou dole nemozes ist. Viac sa o tom meditovat neda. Ani do pol litrovej salky nenalejes liter vody.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:02:16    Predmet: Odpovedať s citátom

no jo, no
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:06:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Hm, např. http://www.alza.sk/cd-r-medium-verbatim-d60697.htm uvádí, že mají prodejnu (výdejnu) v Košicích i Prešově http://www.alza.sk/Publish.asp?idpm=2711 .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:08:11    Predmet: Odpovedať s citátom

A máš ty flacy v nejvyšší kompresi? Třeba by ses dostal pod těch 700MB, nevím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:54:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Nedostal. Vyslo mu to 784 675 kB. A je uplne jedno, ci bol FLAC level 1, alebo level 8. WAV vyjde vzdy rovnaky. On chce Audio CD.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:57:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha, nevěděl jsem, že chce CD-DA, myslel jsem, že chce ty flacy uložit na CD-R.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 13:11:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Po kuse na odskusanie sa daju kupit tu: www.veci.sk/tovar/0100000000000262-cd-r-verbatim-dl-90min,-800-mb-jwc-43428 Ale je to asi to iste medium...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrart
Nádejný hifista


Založený: 28 október 2013
Príspevky: 76

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 19:36:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyriesene, neviem akym zazrakom, ale voslo to na 700MB Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist