Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Navrh HTPC - jake komponenty?
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 27, 28, 29  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 21, 2012 22:33:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Pri vybere ventilatorov je treba prizerat na MTBF (Mean time between failures), hlucnost, pouzity typ loziska, otacky a objem vzduchu, ktory prenesu za jednotku casu.
Posledne som kupoval SCYTHE SA1225FDB12L Kama FLEX 12cm (1000rpm), ktory ma MTBF 120000 hodin, max15.8dB pri plnych otackach, ktore nikdy nedosiahne... Vpredu nasava vzduch na disky a vzadu pod zdojom vysava vzduch von od chipsetu a CPU. Bezia stale na minimalne otacky a pocut je viac tie 2 disky, ktore jeden z nich chladi...
Mam ich asi 1 rok a som s nimi nadmieru spokojny.
Dobre testy ventilatorov a inych tichych komponentov mozete najst na http://www.silentpcreview.com/

_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seeya
Hifi obsluha


Založený: 04 marec 2012
Príspevky: 34

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 09:57:17    Predmet: Odpovedať s citátom

ta skrina fc5 vyzera vyborne ale napriklad silverstove lc16 ma dialkac + cudliky. Cudliky na fc5 asi nevyriesim ale co dialkove? Chcem aby sa dala ovladat hlasitost, prepinat pesnicky a ovladat xbmc. Da sa to?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:04:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Uspesne pouzivam USB IR krabicku http://www.usbuirt.com/ + Logitech Harmony 555 + Event Ghost

Naposledy upravil Odar dňa Št marec 22, 2012 10:04:56, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:04:51    Predmet: Odpovedať s citátom

fc5 ma i dalkac:
http://www.homemedia-it.de/mediacenter/zubehoer/irset-fuer-streacom-stirrc-74058.html

Vi nekdo jestli tyto sety funguji jen v MCE verzich windousu nebo i ve standartnich. Da se to nastavit napr na Foobar a jine, nebo jen pro media player?

Asi od tam budu objednavat tu skrin a picoPSU, ale jeste cekam na kamarada, mozna mi to doveze.

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:08:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Dálkáč můžeš zvolit jakýkoliv k jakékoliv skříni, obvykle jsou USB nebo některé TV karty mají vlastní.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seeya
Hifi obsluha


Založený: 04 marec 2012
Príspevky: 34

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:09:30    Predmet: Odpovedať s citátom

foobar by sa mal dat ovladat aj z androidu alebo ipadu, kazdopadne nejaky funkcny remote by bol bonus
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seeya
Hifi obsluha


Založený: 04 marec 2012
Príspevky: 34

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:15:45    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Dálkáč můžeš zvolit jakýkoliv k jakékoliv skříni, obvykle jsou USB nebo některé TV karty mají vlastní.


aha uz mi je to jasne, nejake tipy na kovove dialkace by neboli? Tie megamultifunkcne velke plastove sa mi prilis nepacia
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:20:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Určitě, ale na to není potřeba extra skříň. Dálkáčů se snímačem je docela nabídka. Některé se chovají i jako USB klávesnice s myší, jiné jsou klasika přes lirc/winlirc (netestoval jsem, ale google říká např. http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components_0.9/WinLIRC_Client_%28foo_lirc%29 )

Lirc používám v linuxu, zcela v pohodě.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 10:22:32    Predmet: Odpovedať s citátom

seeya napísal:
nejake tipy na kovove dialkace by neboli?


Z hlavy nevím, ale google ti určitě poradí Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mafo22
Hifista


Založený: 16 jún 2007
Príspevky: 221
Bydlisko: SR - BA

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 15:16:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Aku spotrebu maju vase HTPC, je mozne poskladat nieco, co prehra aj bluray - 1920x1080 a spotreba celeho HTPC nepresiahne 45W pripadne max 65W ?
_________________
pc - asus xonar ST, pre-amp Dispre II, sennheiser - HD650
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 16:34:41    Predmet: Odpovedať s citátom

ako 65W isto a podla mna ani <40W nebude problem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
rOn
Nádejný hifista


Založený: 18 september 2010
Príspevky: 68
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 18:31:47    Predmet: raspberry pi Odpovedať s citátom

existuje i riešenie so spotrebou 5W plus spotreba diskov - Raspberry PI. Tento zaujímavý projekt mikro PC s cenou 35 dolárov sa ešte len rozbieha, ale má obrovský potenciál.

http://www.raspi.cz

_________________
CA 640C + 840A, Tannoy DC6T Signature, Almarro A318B, Squeezebox + CA dacMagic, microSeiki dd40 & ma505
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 388

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 18:52:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocour mas SS.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:04:06    Predmet: Re: raspberry pi Odpovedať s citátom

rOn napísal:
existuje i riešenie so spotrebou 5W plus spotreba diskov - Raspberry PI. Tento zaujímavý projekt mikro PC s cenou 35 dolárov sa ešte len rozbieha, ale má obrovský potenciál.

http://www.raspi.cz


Bohužel požadovaná podpora bluray nebude nejsnazší. Nebo už xbmc bluray umí? To by byla dobrá zpráva, ale zatím se to řešilo přes komerční makemkv, které na armu asi ani nepoběží.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:13:56    Predmet: Odpovedať s citátom

XBMC prehrava BluRay *.ISO bez podpory menu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
htpc
Hifista - pokročilec


Založený: 26 december 2010
Príspevky: 388

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:15:11    Predmet: Re: raspberry pi Odpovedať s citátom

Iso-BluRay ide na XBMC bez problemov horsie je to cez opticku mechaniku.U mna spotreba pri BluRay 54w na I5-760.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:25:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Ani Cubox nevyzera zle http://www.solid-run.com/products/cubox
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:31:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
XBMC prehrava BluRay *.ISO bez podpory menu.


A je to již rozšifrované iso? Právě s tím je myslím největší problém.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:37:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Ani Cubox nevyzera zle http://www.solid-run.com/products/cubox


Osobně znám jen z webu, níže uvedený diskutér taky, ale očividně sleduje situaci, ze které nadšený není

http://forum.root.cz/index.php?topic=3902.msg33834#msg33834

Mně velice zajímavé přijde http://forum.root.cz/index.php?topic=3902.msg33837#msg33837 . 100 dolarů za ARM s GPU akcelerací, spoustu USB vstupů, SATA slot s podporou do 1TB, open source drivery i na GPU (narozdíl od raspberrypi), vzniká kolem toho docela komunita http://rhombus-tech.net/allwinner_a10/ . Fakt jsem na to zvědavý, snad ten kluk o tom napíše nějakou recenzi (viz další stránka v té rootovské diskusi).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 19:38:03    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
rozšifrované iso?
Predpokladam, ze je rozsifrovane, nakolko sifrovane Warez Fora nedodavaju Laughing Embarassed

Sorry, ja nemam ani BluRay mechaniku. Neviem, co by som do nej pchal . . . Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 20:29:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Predpokladam, ze je rozsifrovane, nakolko sifrovane Warez Fora nedodavaju Laughing Embarassed


No v tom je ten zakopaný pes. Přehrávání nešifrovaného BR je jednoduché, ale to rozšifrování je oříšek Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1454
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 20:38:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Sorry, ja nemam ani BluRay mechaniku. Neviem, co by som do nej pchal . . . Cool

no klobasu urcite nie Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mafo22
Hifista


Založený: 16 jún 2007
Príspevky: 221
Bydlisko: SR - BA

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 21:30:14    Predmet: Odpovedať s citátom

myslel som klasicke pc do ktoreho sa da "pichnut" napriklad julia atd.
_________________
pc - asus xonar ST, pre-amp Dispre II, sennheiser - HD650
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Št marec 22, 2012 21:30:15    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin --> To uz nesledujem. V dobe, ked sa ripovali DVDcka, aj som ripoval, aj Shrinkoval, aj AnyDVD-oval, aj DVDRebuilderoval, aj XviDoval . . . uz som na to ale pohodlny, nie je cas, chut. Takze moc prehlad o "udeloch" prehravania modrych placiek nemam Smile

mafo22 --> Mam starsie HTPC, Gigabyte GA-MA78GPM-DS2H, AMD X2 5050e 45W TDP, 4 GB RAM, WD20EARS, Enermax 385 Pro 82+, vo Win7 idle cca 50 W, pri prehravani x264 z XBMC cca 95 W. Meral som to taky nejakym merakom, ktory som si pozical od kolegu z prace. Urcite to nie je presne, ale priblizne ti to hadam staci.

Dnes je uz ale situacia ina - dat tam i3jku s TDP 35 W, SSD a o par W by si siel este dole. Do 65W to vidim ale s nejakym mini PC. Aj tak je to jedno - film pozeras povedzme 2 hodiny, nejde to 24/7.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3092

PríspevokZaslal: Pi marec 23, 2012 09:29:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Mozno zaujimava moznost pre chladenie http://www.svethardware.cz/art_doc-2BB0350C06A00E77C12579C2002C1FFD.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Pi marec 23, 2012 11:16:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Po odstraneni tech malych zeber by se nad procesor mohlo vlezt tohle, ma to jen 30.5mm na vysku:
http://www.lan-shop.cz/titan-computer-ttc-nc25-hs-ttc-nc25-119361

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
scream
Hifista - pokročilec


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 398
Bydlisko: Most, ČR

PríspevokZaslal: Pi marec 23, 2012 17:44:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Já mám Htpc postavený na AM3 desce s integrovanou HD4290 s dvoujádrem 2,9 a 4GB RAM. Grafika, která je v i3 zvládne filmy v běžně stažitelnejch formátech?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Pi marec 23, 2012 18:04:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky me to zajimalo, mam TV ktera to dava rovnou z HDD ale obcas ma problemy, takze chci aby mi to prehravalo i MKV ve full hd.
Co jsem zatim procital tak ta i3 to zvlada. Viz treba vlakno TomasT, prispevek tak v pulce, stavel temer stejnou sestavu:
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=11&t=7605

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Pi apríl 06, 2012 12:33:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak uz se mi to doma kupi.



A dilo pokracuje:

Po cteni zprav kdy prijde Ivy Bridge i3 jsem se rozhodl necekat.
Deska je ASUS P8Z77-M
CPU i3-2120T
SSD Crucial M4 64GB

Zatim vse jede jak ma, zitra se snad dostanu k instalaci Win7.
Deska neni na seznamu testovanych pro tuto skrin takze jsem ocekaval co se vynori za problem pri montazi. Na desce jsou dva kondenzatory zrovna pod heatpipama, nebylo videt jestli se dotykaji tak jsem pro jistotu heatpipy trochu naohybal.


_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2012 11:09:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Dotaz: jak je definovany IDLE state? Znamena to pusteny BIOS, nebo operacni system? Jaky pouzivate sw pro zatizeni CPU (Prime 95?)? Chytam se merit teploty CPU tak to chci porovnavat za stejnych podminek.
_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 27, 28, 29  Ďalšia
Strana 3 z 29

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist