Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HEC buffer K200
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2015 11:47:30    Predmet: Odpovedať s citátom

idem na to
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 07:56:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Merania celej zostavy som tu este nemal. Pridavam FFT pre 1kHz 15Vef do 4.5 (50 Watt)
Celkovo su 4 obrazky
a/ loopback karty x-fi
b/ vystup bez zataze
c/ SV z vystupu frontendu - lnfb
d/ celkova SV - gnfb

Vidno, ze merania limituje zvukova karta, v podstate vsetky su velmi podobne.
Serie ma ale ta patdesiatka, neviem presne k comu to pripisat. Podla vas ?
V reproduktoroch je hrobove ticho.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 07:57:47    Predmet: Odpovedať s citátom

a teraz merania b,c,d
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19559

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 09:33:33    Predmet: Odpovedať s citátom

16-bit, nebo 24-bit? ASIO ano nebo ne?
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 09:56:23    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
16-bit, nebo 24-bit? ASIO ano nebo ne?


16 bit, wdm pod winxp ( s asio su podobne vysledky), zvukovka je externa usb, pri merani notebook ide na aku

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4971
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 11:02:38    Predmet: Odpovedať s citátom

V 16 bit režime nič relevantné nezistíš, len "konštantnú nelinearitu". Tá zvukovka musí byť v loopbacku asi o rád lepšia, ako nelinearita, ktorú chceš merať, aby to malo nejakú výpovednú hodnotu. Jediné čo je tam spoľahlivo vidieť je zmena úrovne 2. harm. po zaradení bufferu proti loobacku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19559

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 11:11:36    Predmet: Odpovedať s citátom

X-Fi HD USB, 16-bit x 24-bit. Viz hlavně spektra, smetí a vyšší harmonické.
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 11:34:03    Predmet: Odpovedať s citátom

zvukovka nie je X-Fi HD, meral som s tymto typom
http://www.soundblaster.com/products/Sound-Blaster-X-Fi-Surround-5-1-Pro.aspx

16 bitovym rezimom uz nie som si isty, ceknem doma

ta "padesatka" zrejme bude indukovane rusenie

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19559

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 13:28:19    Predmet: Odpovedať s citátom

To je jedno, viz též příspěvek BV. V 16-bit režimu to nemá význam.
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 19:57:26    Predmet: Odpovedať s citátom

mal som 24bit, tu je asio graf, ta karta nevie viac, potrebujem lepsi merak, vala sa niekomu doma AP ?
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 20:42:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Skús ešte nižšiu úroveň signálu na vstupe karty o -5dB prípadne až -10dB.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jasnap
Hifista


Založený: 13 jún 2011
Príspevky: 200
Bydlisko: Česká Třebová

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 21:01:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Měříš přes Line in nebo Mic in ? X-Fi HD má prý lepší mikrofonní vstup, tak je zkus porovnat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 30, 2015 21:14:58    Predmet: Odpovedať s citátom

o moc lepsie to nie je
uz som pisal, nie je to X-Fi HD ale X-Fi 5.1 (mam aj HD ale odpalil som vstupy )

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So január 09, 2016 16:42:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ozivil som prototyp mosfetovej verzie s mensimi problemami. V jednom prudovom zdroji bol pokazeny tranzistor a omylom som prehodil jeden par IRFP. V tejto verzii MJE340/350 boli nahradene
a/ za KSC3503/KSA1381 v prudovych zdrojoch T3-6
b/ za BD135/BD136 v EC casti T7,8

Dalsie fotky https://picasaweb.google.com/106882583920049206569/K200M?authuser=0&feat=directlink

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 06, 2016 17:56:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Pri skumani mosfetovej verzii som odhalil jeden problem, ktory sa tyka aj bipolaru. Ked spojim vstup K200 so zemou (nizkoimpedancne, skusal som 0R a 10R) na vystupe sa objavi VF signal s amplitudou niekolko mV. Podobny signal som nameral aj na zdrojoch stabilizovaneho napatia. Problem je v tom, ze sa to premieta aj do audio pasma vo forme horsieho spektra 50Hz a jeho vyssich harmonickych.
Uz som skusal niekolko modifikacii na doske, bez uspechu. Zatial som nezistil ci je to problem dps alebo nieco ine. Jedno je iste, nieco kmita.
Ma niekto napad ako to ukludnit ? vopred dakujem

Pripajam fotku z osciloskopu na vystupe stab zdroja, hned za poistkou F3.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9189
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So február 06, 2016 18:42:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Co tak skusit hladat chybu na zosilnovaci s jednou vetvou napajania odpojenou? Mozno sa bude prejavovat tiez...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 06, 2016 19:43:35    Predmet: Odpovedať s citátom

skusil som to iba s hlavnym zdrojom (poistky F3,4 boli vytiahnute), vplyv bol mensi, aj na spektrum
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4971
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2016 07:02:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Skús zvýšiť hodnotu R4 tak na 330R, paralelne k R27 kapacitu cca 330p-680p, a paralelne k R1 (220R) kapacitu cca 100n (ak platí schéma tu hore na stránke).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2016 19:18:19    Predmet: Odpovedať s citátom

mam to, v poslednej verzii som vynechal R=150ohm z RC clenu ktory premostuje emitorovy odpor vstupnych tranzistorov, bola to chyba

btw, nove trafa od jkeltra su tiche, doporucujem

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10627
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2016 21:14:34    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
mam to, v poslednej verzii som vynechal R=150ohm z RC clenu ktory premostuje emitorovy odpor vstupnych tranzistorov, bola to chyba.

K čemu tam ten RC člen vůbec je ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ne február 07, 2016 21:26:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Snižuje zesílení ve smyčce EC pro vysoké frekvence.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 07, 2016 09:47:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Prosim o radu, uz niekolko tyzdnov riesim problem s indukovanym rusenim od toroidov.
Na zaciatku som mal trafa z GME, boli ale hlucne tak som dal vyrobit nove v JK-ELTRA.
Vsetko vypadalo dobre, tesil som sa az do momentu kym som neurobil merania zvukovou kartou.
Odstup sietovych zloziek (50Hz a les harmonickych) sa zhorsil aj viac ako 10dB. Zacal som patrat.
Modul zosilnovaca a trafo mimo skrine (toroid a dps na stole) - ciste.
Toroid v modushop, chladic s dps odsunuty 10cm od skrine - ziadna zmena oproti riadne namontovaneho chladica.
Vsetko na mieste, z dps odpojeny vystupny kabel smerom na ochrany, meranie na svorkach dps - ciste.
V tomto bode som myslel, ze rusenie bude na vystupnej cievke (co je na doske ochran) alebo na rele.
Z cesty som ich teda vyradil - bez zlepsenia.
Nasledovala hra s toroidmi. Otacanie a pripojenie fazy. Tu uz boli viditelne zmeny v spektre, niekde aj okolo 6dB.
Dokazal som vylepsit jednu stranu, no zaroven som zhorsil druhu.
Odpojenie toroidu co je blizsie k vstupnym/vystupnym obvodom tiez vyrazne pomahalo.

Hocico ale robim, nie som schopny dosiahnut odstup ako pri toroidoch z GME.
(aby bolo jasne, hovorime o urovniach harmonickych okolo -110dBV resp -100dBV)

Ako mozem znizit vyzarovane pole toroidu ? Cital som nieco o "belly band", neviem ale ako na to.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6913

PríspevokZaslal: Po marec 07, 2016 10:17:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Sorry Laco, ale nějak se nemůžu dobrat toho, proč tohle všechno děláš - alespoň mě ten smysl uniká...jediný, k čemu jsem se dobral, je to, že umíš dělat pohledově pěkný plošňáky...domníval jsem se, že zkoušíš porovnat zapojení, kdy není koncový stupeň zavazben celkovou zpětnou vazbou s klasickým řešením a to jak objektivně s měřením, tak i subjektivně poslechem, ale to jsem dosud nikde nenašel...Tak jak to tedy vskutku je - sorry ale nějaký rozbory sračkovejch traf proti jinejm sračkovejm trafům mě opravdu nezajímají...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 07, 2016 10:55:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam v plane urobit vsetko co tu pises. Predbezne som sa dohodol s BV na profi meraniach, no zabrzdili ma tie trafa. Dolny spektrum je naozaj skaredy, chcem to dostat aspon na uroven aku som mal uz predtym. Zatial okrem mna nikto nepocul ten zosik (nepocitam spolubyvajucu Smile ), no kedze ja nemam dobry sluch, nemozem ani hodnoverne referovat. Pocital som s tym, ze BV popri meraniach povie nieco aj k zvuku, on je skuseny, ja nic.
BTW, robim to, lebo ma bavi diy.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 07, 2016 19:49:12    Predmet: Odpovedať s citátom

nikto ?

aby som ukazal, ze gme trafo je sracka a jk-eltra este vacsia sracka, tu su merania

na vstup zvukovky som dal malu slucku (fi 2cm), umiestnil na vrch toroidu a vyhladal miesto s najvacsim rusenim;
treba dodat, ze jkeltra bol zabudovany a teda aj pod malym pokojovym prudom zosilnovaca;

btw, toroidy maju rovnaku velkost, neviem ako su vinute (bifilarne, atd), jediny viditelny rozdiel je vo vyvodoch, gme ma primarne a sekundarne na opacnych "koncoch", jk ma ich pri sebe

skoro som zabudol, jk ma aj tienenie medzi prim a sek

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9189
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po marec 07, 2016 23:13:45    Predmet: Odpovedať s citátom

neskusis to reklamovat? su oba takto nepodarene?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2016 07:04:05    Predmet: Odpovedať s citátom

kaslem na to. prizvukoval som im : chcem tiche trafo. no nemam ? mam.
podla mna v JK pouzili zly material alebo sposob navijania je nespravny.
prvy a posledny krat som od nich bral nieco, pojdem do Tronicu

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 374

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2016 10:14:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som bral toroidy 400VA od BV elektronik pre DPA380 a tie boli ok. Ked som pozeral na stránky Tronic vdím toroidy od BV elektronik.
_________________
Vo výstavbe: KT88 SE, Jensen Troels, SPX A40
Meditujem pri:pasiv HTPC, Primare CD31, Denon DCD735, DAC1794 NOS 8xPCM1794, SPX2010, 2xDPA380MK2, Hypa17, Ekta Grande
Sluchadlá: Hifiman HE6, Grado SR325, SPX DHA1
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel2
Hifista


Založený: 18 máj 2007
Príspevky: 108
Bydlisko: Tábor

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2016 10:24:41    Predmet: Odpovedať s citátom

400VA trafa od JK-ELTRA do DPA jsem jim před lety vrátil. Bručely jak kráva na půl metru, ani jsem nepotřeboval žádné měření. Naštěstí celkem bez přemlouvání vrátili peníze a koupil jsem trafa z Tronicu.
Zkušenosti s tím mají asi chlapci z CustomWorks, ale myslím, že je to jejich výrobní tajemství, od koho berou trafa, jaké mají sycení, jádro a kolik je to stálo času, než se dobrali odpovídajícímu výsledku....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jeremysk
Hifista - pokročilec


Založený: 28 november 2010
Príspevky: 374

PríspevokZaslal: Ut marec 08, 2016 12:32:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Trafa od Cutomworks nie sú tajomstvom majú svoje seriové čislaˇpokiaľ viem.
_________________
Vo výstavbe: KT88 SE, Jensen Troels, SPX A40
Meditujem pri:pasiv HTPC, Primare CD31, Denon DCD735, DAC1794 NOS 8xPCM1794, SPX2010, 2xDPA380MK2, Hypa17, Ekta Grande
Sluchadlá: Hifiman HE6, Grado SR325, SPX DHA1
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 11, 12, 13, 14  Ďalšia
Strana 12 z 14

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist