Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HEC buffer K200
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 11:00:21    Predmet: Odpovedať s citátom

lavy kanal
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 12:03:30    Predmet: Odpovedať s citátom

este jeden obrazok, podmienky ako vyssie (posledny obrazok nad tymto), len som vynechal vystupny terminal (ako vidno na dalsom obrazku), hned je tam zlepsenie na 150,250Hz a kabel nebol ani idealne ulozeny
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 15:11:54    Predmet: Odpovedať s citátom

no je to pěkné Thumbs up
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1687

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 16:28:12    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:
len som vynechal vystupny terminal (ako vidno na dalsom obrazku), hned je tam zlepsenie na 150,250Hz


To přece není možné, jen vynecháním svorek, pak bych pojal podezření, jestli náhodou nemá některá ze svorek spojení s šasi nebo alespoň nevykazuje nějaký svod či enormní kapacitu vůči šasi.... Jinak nemůže to vynechání svorek mít absolutně vliv Shocked
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 16:36:57    Predmet: Odpovedať s citátom

spíš je to jinou polohou výstupního kabelu, než těma svorkama.........
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 17:38:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Co jsou ty dva zelenožlutý dráty na šrouby těch traf ???
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 18:27:40    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
spíš je to jinou polohou výstupního kabelu, než těma svorkama.........


v tomto pripade je to tym, ze na svorkach krutenie uz nefunguje, vodice su od seba vzdialene, vznikne vacsia plocha do ktoreho sa naindukuje vacsie napatie ... takto to vysvetlujem ja

zelenozlte droty su vyvody z tienenia medzi P/S, ich pripojenie nemal meratelny vplyv

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 18:31:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Nezkoušel si měřit a hrát si s polohou toho výstupního kabelu? Jestli to má nějaký vliv?
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 18:43:54    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
Nezkoušel si měřit a hrát si s polohou toho výstupního kabelu? Jestli to má nějaký vliv?


skusal ale nemal pokial bol riadne pokruteny
este rozmyslam, ze svorky umiestnim vertikalne

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: So apríl 09, 2016 19:54:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Do výstupního kabelu se to indukuje přímo, když si uděláš na konci měřícího kabelu smyčku s podobnou plochou, jako tvoří ten reproterminál, tak by jsi tam měl naměřit obdobné rušení, případně tím můžeš měřit magnetické vyzařování v cestě toho vedení.
Orientací smyčky najdeš taky minimum Very Happy

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1687

PríspevokZaslal: Ne apríl 10, 2016 08:51:29    Predmet: Odpovedať s citátom

No to je fakt, ono to dělá otevřenou smyčku přímo ve směru siločar z trafa Very Happy Pak by mělo stačit otočit ten reproterminál svisle místo vodorovně Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St október 19, 2016 13:35:23    Predmet: Odpovedať s citátom

dnes som urobil zopar zmien aby som vylepsil SNR, tu je vysledok (bez delica na vstupe);
zaroven som nainstaloval novu verziu frontendu K4;

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1687

PríspevokZaslal: St október 19, 2016 14:46:18    Predmet: Odpovedať s citátom

To vypada moc pekne ! Smile Budes potom nabizet desky ? Zajimala by me i tvoje verze ExtA Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 20, 2016 09:41:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Mozem ti ponuknut iba to co uz mam doma. V dohladnej dobe asi nic nove nevyprodukujem/nevylepsim. Ako prislo studene pocasie moja ruka je v p*c*.
Nechcem nikoho oj*bat tak napisem ake su "known issues" s vyrobenymi dps.

- obojstranne s prekovmi, 35um, HAL
- kvalita made in china
- nie su prilis vhodne na caste vymeny suciastok

ProtectOne v1.0 - on/off switch,softstart,LC filter,DC ochrana, tlmivka
- na dps chyba jeden kondik 100n, treba doletovat zospodu, inak po vypadku prudu obcas nabehne do stavu ON
- navrhnute to bolo do "tunela" pod toroidy; ak chces vyuzit aj DC ochranu a mat perfektny odstup, nesmies mat toroid nad castou DC; rieseni je zopar, mozem konkretizovat ak treba

K200 v2.2 - 200W/4 buffer s HEC
- je tam iba nadprudova ochrana, pre VI limiter treba doletovat dva 100k odpory zo spodnej casti

K111 v1.0 - 120W/4 buffer s HEC, 20-30W/4 ExtA, DC ochrana
- je tam iba nadprudova ochrana, pre VI limiter treba doletovat dva 100k odpory zo spodnej casti
- 0.6W odpory v puzdre 0207 su nahusto (RM2.3), plati hlavne pre HEC verziu (ExtA ma ovela menej osadenych odporov)
- su tam kratke drotove prepojky na prerusenie/spojenie zemniacich spojov, je to kvoli ClassA+

K4v3 v3.0 - VFA frontend pre K200,K111
- elyt 47u na vylepsenie PSRR+ v Hawksfordovej kaskode bol pripojeny na V+, mal ist na zem; neosadit

Ak mas zaujem, napis mi do SS kolko by si bol ochotny dat pre zostavu dps co vidis na fotke.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št október 20, 2016 19:00:18    Predmet: Odpovedať s citátom

RIX sa zlakol Smile

Netreba sa bat, K200 je vymakany stroj.

Napisem aspon moje upravy.

1/ Chybajuce 2 odpory VI sa daju velmi jednoducho doplnit v SMD. Pajacie plosky su velmi blizko, takze 1206 alebo 2010 to isti, vid obrazok.

2/ Z dosky ProtectOne som odstranil rele, tlmivku a odpor. Do uvolneneho priestoru pre vinutie som osadil WAGO svorky, vid obrazok.
Vyrobil som malu dosku (zatial pracovnu verziu) kde som umiestnil odstranene veci. Dosku som uchytil na zadnu stenu, blizko reproterminalov. Cele som poprepajal a hotovo. Podla typu vystupnych terminalov je mozne vyrobit aj dosku ktoru mozeme upevnit priamo na reproterminal.

Keby niekto chcel, tak cena dosiek ja nasledovna:
K200 - 15 euro/kus (posledne 2 kusy)
ProtectOne - 13 euro kus (mam 3)
K111 - 10 euro/kus (mam 2)
K4v3 - 3 euro/kus (mam 7)

Ceny su o par euro pod moje nakupne.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9


Naposledy upravil laco dňa Št október 20, 2016 19:25:14, celkom upravené 3 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1687

PríspevokZaslal: Št október 20, 2016 19:05:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Nezlakol Very Happy Až teď sedím u PC a smolím nějaké podklady pro jiný projekt, ale aby mě někdo nepředběhl, ty destičky K111 bych vzal 2kusy a k tomu 2 kusy těch frontendů. Domluvíme se po mailu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9189
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi február 10, 2017 12:49:39    Predmet: Odpovedať s citátom

vyvoj stale pokracuje, akurat laco sa presunul ku coughovi
... http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?p=2848#p2848
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 10:17:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Dokoncil som tretiu verziu bipolarneho buffera s chybovou korekciou. EC pre bipolar pracuje perfektne, v podstate je to ekvivalent klasickej spatnej vazby.
Namerane hodnoty su simulatorove az na vacsie skreslenie na vysokych frekvenciach.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 13:18:37    Predmet: Odpovedať s citátom

redukcia neparnych harmonickych je velmi vyrazna
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 790
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 13:22:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Pekne Thumb up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 13:29:14    Predmet: Odpovedať s citátom

peter_spx napísal:
Pekne Thumb up


hej, treba vsak dodat, ze prave pri tychto parametroch ( 1kHz/50W/4R5) bolo EC-cko "nulovane"

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 13:49:19    Predmet: Odpovedať s citátom

dalsie grafy ukazuju thd na frekvencii pri vykonoch 50,100,150W do 4R5
cerveny graf - bez EC, hodnoty treba vynasobit cca 2x, STEPS budi koniec iba kratko a je to neustaleny stav ( pri openloop, skreslenie je dost zavisle na optimalnom Iq )
zlty graf - chybova korekcia je aktivna

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 14:21:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Vyssie merania boli urobene pomocou Asus STX II.
Ked vcera som pouzil Juli, vsimol som si, ze su horsie (v pasme 20-1k) Ktore meranie je teda blizsie k realite ? ... preto potrebujem AP Smile
Nizsie je graf 50W do 4R5 cez Juli
cerveny - bez zataze (Juli v loopbacku na 1k ma 0.0002%)

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 14:39:19    Predmet: Odpovedať s citátom

trochu som v tom strateny, rozumiem tomu dobre? Tieto merania su len vykonovy koncovy stupen s priblizne jednotkovym zosilnenim? Podoba sa to tomu s koncovymi MOS tranzistormu z uvodu tohto vlakna. Ovod ma EC ktoremu volis pripojenie cez jumper o vystup. K tomuto koncovemu zosilnovacu potrebujes este predradit vstupny a napatovy zosilnovac. Ten ale vzhladom na merane THD bez EC nie je v celkovej spatnej vazbe.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 612
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 15:06:52    Predmet: Odpovedať s citátom

jmd napísal:
trochu som v tom strateny, rozumiem tomu dobre? Tieto merania su len vykonovy koncovy stupen s priblizne jednotkovym zosilnenim? Podoba sa to tomu s koncovymi MOS tranzistormu z uvodu tohto vlakna. Ovod ma EC ktoremu volis pripojenie cez jumper o vystup. K tomuto koncovemu zosilnovacu potrebujes este predradit vstupny a napatovy zosilnovac. Ten ale vzhladom na merane THD bez EC nie je v celkovej spatnej vazbe.


ano,rozumies tomu dobre. zapojene to bolo ako na tomto obrazku
front-end mal NFB a buffer HEC

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Strana 14 z 14

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist