Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HEC buffer K200
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 20:41:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Co takhle - zkreslení nula nula nula nula nic. A je to trivi.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 21:04:11    Predmet: Odpovedať s citátom

fajn, idealny by bol rozkmit okolo 80 - 100 Vpp
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 21:16:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Stačí zvýšit napájecí napětí. Hoď si to do simulátoru.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10697
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 22:47:15    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
...Třeba toto, ale bude to dost práce.
http://home.telfort.nl/data.odyssey/Super_TIS.html


Velmi zajímavé, ale všechno jen simulace. Postavil to někdo, aby se vidělo, jak se to zachová v reálu ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10697
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 22:48:53    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
...Třeba toto, ale bude to dost práce.
http://home.telfort.nl/data.odyssey/Super_TIS.html


Je tam ovšem jeden velmi zajímavý odkaz na dvoupólovou kompenzaci.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/13890668/Two-Pole%20Compensation%20AES%20129%20convention%20paper.pdf

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10697
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 18, 2014 22:53:25    Predmet: Odpovedať s citátom

... a v něm (pro mě) nová metoda kontroly stability zesilovače.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4965
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 05:30:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Chování se mění s rozkmitem vlivem nelinearit kapacit v napěťových stupních, případně vlivem změny topologie pro obě polarity výstupu.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 07:06:48    Predmet: Odpovedať s citátom

OPA: tu metodu sinus + obdélník vysoké frekvence jsme přece diskutovali i tady, včetně simulací.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9450
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 07:25:42    Predmet: Odpovedať s citátom

DIM test (SID/TIM): http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=12286
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 07:46:49    Predmet: Odpovedať s citátom

To je podobné, ale ne totéž.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4965
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 09:04:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Jenom dotaz.
Věnoval jsi se PMA už vysvětlení chyby generování obdélníku, případně chybné FFT v MC ?
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=11490&postdays=0&postorder=asc&start=30
Takové věci musí bezchybně v simulaci fungovat, už jenom proto, aby jsi mohl říct, nakolik se dá simulaci věřit.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 09:36:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli je to něco letitého, tak jsem měl nastavené hrany pulzního generátoru na "nula", což je blbě a MC si tam pak něco doplní. Hrana se musí v MC tvrdě nadefinovat, třeba na 10ns, 100ns, 1ns atd, zvlášť to vynikne u relativně pomalé opakovací frekvence. Nechce se mi v těch starých vláknech hrabat, ale toto vím, že jsem dělal špatně.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10697
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 17:57:01    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
OPA: tu metodu sinus + obdélník vysoké frekvence jsme přece diskutovali i tady, včetně simulací.

Je to možné (pravděpodobné), ale nevzpomínám si, že bych viděl záznam z reálného měření na zesilovači. To by mě moc zajímalo.
Odpověď znám - tak si to změř. Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 240
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Ut august 19, 2014 18:08:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Nech sa ti páči opa!
http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/235194-2stageef-high-performance-class-ab-power-amp-200w8r-400w4r-84.html
to laco: skús toho Selfa, ako radí hcrevize... Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4965
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 10:30:56    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA, nejde o to tě nachytat na švestkách, ale je to poučné pro ostatní.
Generátor obdélníku musí mít definovanou reálnou délku hrany (0 simulátor nahradí implicitní hodnotou, jakou se mu hodí) a o tu se musí zkrátit délka pulzu. Hrana stačí o řád rychlejší, než očekávaná limitace děje.
Takže třeba 10kHz obdélník pro zesilovač s hranou 100ns :
V1 = -1, V2 = 1, TR,TF = 10ns, PW = 49.99us, PER = 100us
Pro testování zesilovačů, které nemají dc vazbu je nutné zajistit nulovou dc složku počátečních podmínek i signálu, jinak je tam rušící odezva přechodového děje na spodní frekvenci.
To se dělá třeba tak, že se dá do serie další generátor, který generuje jen počáteční skok, který odečítá počáteční hodnotu na 0.
V1 = 1, V2 = 0, TR,TF = 10ns, PW = 1s, PER = 2s
I tak se první perioda liší od následujících a proto se pro FFT volí aspoň druhá a další, kde už přechodový děj zapnutí odezní.
Pro délku okna mě fungují s nejlepším rozlišením binární násobky periody zkoumaného signálu.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3702
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:23:30    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard
predpokladám, že to platí všeobecne aj pre ostatné simulačné programy, alebo si už začal robiť s MC, pričom si zistil, že je to v MC potrebné striktne odladiť?

ďakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:39:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Platí to i v LTspice.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3702
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St august 20, 2014 11:55:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem,
Prosím Vás LTspice ste začali používať kvôli lepším presnejším knižniciam súčiastok (Cordell) alebo je to lepší nástroj (presnejší alebo praktickejší)?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 13:39:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak, skusil som ten BLAMM/CORDELL
thd20k = 0.000119% pre 80Vpp do 10K
rozmyslam ako urobit korekciu DC ...

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 13:50:19    Predmet: Odpovedať s citátom

laco napísal:

thd20k = 0.000119% pre 80Vpp do 10K


To je super číslo, ale mnohem důležitější bude, aby to bylo v reálu stabilní.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 13:57:56    Predmet: Odpovedať s citátom

není to stabilní ani v smulaci viz:
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 13:58:51    Predmet: Odpovedať s citátom

tady máš stabilní verzi:
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz


Naposledy upravil hcrevize dňa Št august 21, 2014 14:11:28, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 14:09:10    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize,hej, aka nahoda, akurat som ten RC clen voci zemi docmaral a vidim tvoj prispevok Smile
mam taku skusenost z frontendu K3, ze pri hawksf kaskode je to nestabilne bez C voci zemi

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9


Naposledy upravil laco dňa Št august 21, 2014 14:14:20, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 14:13:09    Predmet: Odpovedať s citátom

JJ
ještě je potřeba doladit kompenzace aby byl obdélník bez zákmitů
viz ten rar trochu sem to změnil

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 14:16:26    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
JJ
ještě je potřeba doladit kompenzace aby byl obdélník bez zákmitů
viz ten rar trochu sem to změnil


kompenzacie vzdy doladujem pri realnej doske

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 14:25:57    Predmet: Odpovedať s citátom

tak jasně aspoň je z toho patrný čím hýbat
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 14:34:19    Predmet: Odpovedať s citátom

co poviete na taketo nulovanie dc ofsetu ? r19,29 je 1K trimer
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5027
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 14:48:06    Predmet: Odpovedať s citátom

DCofset-oddeliť kapacitami NFB delič od zeme a použiť vstupný väzobný kondenzátor, rovnaké DC podmienky (odpory) pre obidva (párované a tepelne zviazané) tranzistory vstupného dif. zosilňovača.. A DC bude pod 1mV aj bez nulovania a serva..

Naposledy upravil BV dňa Št august 21, 2014 15:46:30, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 15:01:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Dej DC servo a je to
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 15:19:39    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
DCofset-oddeliť kapacitami NFB delič od zeme a použiť vstupný väzobný kondenzátor, rovnaké DS podmienky (odpory) pre obidva (párované a tepelne zviazané) tranzistory vstupného dif. zosilňovača.. A DC bude pod 1mV aj bez nulovania a serva..


OK, to je prva varianta a zvlast budem musiet korigovat posun na K200-ke (niekolko 100mV)
Ak servo, tak vstup pre servo budem brat z vystupu bufferu.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 12, 13, 14  Ďalšia
Strana 3 z 14

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist