Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

DPA 380
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št september 27, 2007 20:07:48    Predmet: DPA 380 Odpovedať s citátom

http://karafiatovi.net/audio/foto/dpa380_1.jpg
http://karafiatovi.net/audio/foto/dpa380_2.jpg


Naposledy upravil karfik dňa Ne október 17, 2010 19:54:07, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Audioman
Nádejný hifista


Založený: 11 september 2007
Príspevky: 87

PríspevokZaslal: Pi september 28, 2007 17:30:24    Predmet: Odpovedať s citátom

to si robil ty?
odkial si zohnal DPS?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
seas
Hifista - zaslúžilec


Založený: 25 október 2006
Príspevky: 631
Bydlisko: Kladno

PríspevokZaslal: Pi september 28, 2007 22:01:54    Predmet: Odpovedať s citátom

podle těch diod a fastonu je to dps prapůvodní a ta se dá sehnat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Audioman
Nádejný hifista


Založený: 11 september 2007
Príspevky: 87

PríspevokZaslal: So september 29, 2007 07:29:30    Predmet: Odpovedať s citátom

tak daj, ked máš, ale hraje to dobre Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mano82
Hifi obsluha


Založený: 03 máj 2007
Príspevky: 13

PríspevokZaslal: So september 29, 2007 22:48:35    Predmet: Odpovedať s citátom

mam dpa440, ak by bol zaujem, uz sa k nim asi nedostanem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po október 01, 2007 06:03:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Desky jsem koupil již skoro osazené od jednoho člověka. Jen podotknu, že již nejsou a nebudou.

Naposledy upravil karfik dňa Ne október 17, 2010 19:54:13, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
VOX
Hifista


Založený: 15 júl 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Kopřivnice

PríspevokZaslal: Ne október 07, 2007 08:00:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Od koho ty desky jenom můžou být....? (TT) Přesně ty samé mám, nicméně jste přesvědčení, že ty kyblíky od HITANO jsou adekvátní pro takový zes? Nezasloužil by si kvalitnější? Stačilo zajít "o krám vedle" (GM) kde mají JAMICONy a ne GES s HITANem a podobným "žlutým šrotem". Byla by škoda přijít o tenhle konec kvůli jeblým kyblíkům....

Poučné čtení zde:
http://forum.diyfans.org/viewtopic.php?id=1772
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: St október 24, 2007 18:11:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak jsem konečně oživil moduly dpa380. Ale lehce oba brumí, což se mi nelíbí, nevíte čím to může být? Zapojen je jen modul na chladiči, připojeno trafo i s pomocnýma vinutíma a reprák přímo na výstup. Není to v krabici. Když zkratuju vstup, tak se to trochu zlepší, ale furt je to slyšet. Zkoušel jsem spojit zem modulu s chladičem, ale vůbec to nepomohlo.
Může pomoct dát to do kovové krabice? Či přizemnit to k PEN?
Děkuji za jakoukoli radu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3668
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St október 24, 2007 19:29:55    Predmet: Odpovedať s citátom

so skratovaným vstupom by to nemalo vôbec brumieť, samozrejme len keď je to rozumne vyrobené a nastavené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
stephunk
Hifi expert


Založený: 23 december 2006
Príspevky: 1133
Bydlisko: Pobrežie Slotoviny

PríspevokZaslal: St október 24, 2007 20:24:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Je nastavená nula na výstupe? Bol brum pozeraný na škopku zapichnutom medzi výstupnú svorku a zem? Aká je amplitúda brumu na výstupe, do akej vzdialenosti od repra je to počuť? Hitano ven!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št október 25, 2007 06:03:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Na výstupu je DC 0,1mV. Brum je slyšet se zkratovaným vstupem do vzdalenosti 20cm a nezkratovaný 40cm. Na škopku to zkusím, ale to tam určitě na rozsah 10mV vidět nebude. Zkusím to ještě změřit na PC, zda je to 50Hz či 100Hz z napájení. Taky to zkusím přímo na repro, možná že ten samostatný reprák to zdůrazňuje. Hitano tam zatím zůstane.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
stephunk
Hifi expert


Založený: 23 december 2006
Príspevky: 1133
Bydlisko: Pobrežie Slotoviny

PríspevokZaslal: Št október 25, 2007 18:00:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Najlepšie bude ak sa k tomu vyjadrí kazzatel-je to jeho dítě Smile
Najskôr bude napájacie napätie zvlnené-blbý kond, alebo blbý kond. Merať, merať merať, na oscíku to musí byť viditeľné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
coffee
Hifi expert


Založený: 04 október 2006
Príspevky: 2295
Bydlisko: různě

PríspevokZaslal: Št október 25, 2007 18:54:29    Predmet: Odpovedať s citátom

...
_________________
“And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.” ― Friedrich Nietzsche


Naposledy upravil coffee dňa Št jún 03, 2010 20:00:14, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št október 25, 2007 18:56:32    Predmet: Odpovedať s citátom

...

Naposledy upravil karfik dňa Ne október 17, 2010 19:54:41, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št október 25, 2007 19:00:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže na škopku je 50Hz asi 3mVp-p a zkratované 1,5mVp-p. Když jsem to zapojil na bednu, tak je to slyšet asi 30cm a zkratované asi 15cm. Připojit chladič na PEN nepomohlo. Měřil jsem to i na PC, výsledky jsou výše. No a po připojení chladiče jsem to úspěšně odpálil.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6910

PríspevokZaslal: Št október 25, 2007 19:37:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Podívej se na mail...a ještě něco : ten pásek pod diodama tam není použitý proč ? Diody se musí taky trochu chladit a pásek současně drží mechanicky elyty - bez něj ti po několika převozech upanou nohy transistorů, protože elyty přece něco váží...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlesK
Hifista - pokročilec


Založený: 31 január 2007
Príspevky: 458
Bydlisko: Tábor

PríspevokZaslal: Pi október 26, 2007 07:43:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli jsi to po připojení chladičů odpálil Wink , tak to jsi měl někde svod nebo šlus skrz izolační podložku nebo průchodku šroubu, a napájecí napětí bylo na šíně. Vsadil bych se, že ti tam někde zůstala pidi šponka potom, co jsi vrtal díry do převodního hranolu. Nebo nevrtal jsi to náhodou tak že jsi použil zaletovaný tranzistory jako vrtací šablonu? Twisted Evil Po přišroubování všech tranzistorů jsi skontroloval jestli není někde šlus na kostru? To je základ Exclamation Mimochodem kdybys tam měl ten převodní hranolek pod diodama, tak se ti to nestalo, protože při najíždění na měkkém zdroji bys to na budíkách ampérmetu viděl hned. Question Evil or Very Mad Snad tě to vyškolilo a příště budeš pečlivější, tady se ti nedůslednost vždycky vymstí Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
stephunk
Hifi expert


Založený: 23 december 2006
Príspevky: 1133
Bydlisko: Pobrežie Slotoviny

PríspevokZaslal: Pi október 26, 2007 22:03:29    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Jestli jsi to po připojení chladičů odpálil Wink , tak to jsi měl někde svod nebo šlus skrz izolační podložku nebo průchodku šroubu
- povedal by som že trefa...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po október 29, 2007 07:35:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Žádná trefa. Já to před tím již několikrát spojoval a nic. Stalo se to až po připojení na PC. Špónky tam nejsou a zda tam není zkrat jsem testoval před i po havárii a není. Nedělejte ze mne hlupáka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
VOX
Hifista


Založený: 15 júl 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Kopřivnice

PríspevokZaslal: Po október 29, 2007 09:36:50    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Napadá mě jedině nějaká spojitost propojení s PC a to, že jeho zem je spojena s PEN.


Seš si jistej, že ta zem byla spojena s PEN na přívodu a nebylo tam poněkud "živo"?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Po október 29, 2007 11:10:44    Predmet: Odpovedať s citátom

VOX:
nějak nerozumím. PC kastla je uzemněná na kolík a když jsem spojil zem zesiku se zemí PC při měření, tak pak byla zem zesiku spojena s kolíkem. Pokud jsem jen měřil modul, vše bylo v pořádku. Zničení nastalo, až po propojení chladiče se zemí zesiku. Musím dodat, že mám zkratovaný 10ohmů odpor.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po október 29, 2007 12:38:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Toz jestli Ti tam nenastala nejaka divoka oscilace, na to tam totiz ten kritizovany 10R odpor je, pokud je napetovy rozdil v zemich (indukcni smycka), tak se to do signalove zeme sice protlaci (coz je castecne zapojenim potlaceno), ale omezenym proudem. Kdyz je vsechno natvrdo, tak maji i vznikle rezonace (1m volneho dratu ma asi 1uH) velke Q, umi pekne tocit fazi a nagenerovat na signalovem zemnim spoji mnohem vetsi bordel v oblasti tech rezonanci, coz muze vest i k rozkmitani.
Prizemnenim chladice se mohly zmenit kapacitni pomery na tehle smycce.


Naposledy upravil danhard dňa Ut október 30, 2007 12:23:32, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6910

PríspevokZaslal: Po október 29, 2007 18:10:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Pro Karfíka : dnes jsem oživil dva moduly 380 pro EA, na nemlich stejným plošňáku, jako máš ty a žádnëj brum se nekoná, je to zcela zticha. Chybu proto hledej u sebe....mimochodem, udělal jsem tam kompenzace alá TYA a chodí to jako z praku... Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19536

PríspevokZaslal: Po október 29, 2007 18:17:17    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Toz jestli Ti tam nenastala nejaka divoka oscilace, na to tam totiz ten kritizovany 10R odpor je, pokud je napetovy rozdil v zemich (indukcni smycka), tak se to do signalove zeme sice protlaci (coz je castecne zapojenim potlaceno), ale omezenym proudem. Kdyz je vsechno natvrdo, tak maji i vznikle rezonace (1m volneho dratu ma asi 1uF) velke Q, umi pekne tocit fazi a nagenerovat na signalovem zemnim spoji mnohem vetsi bordel v oblasti tech rezonanci, coz muze vest i k rozkmitani.
Prizemnenim chladice se mohly zmenit kapacitni pomery na tehle smycce.


Teorie jak noha .... Laughing - já měl dojem, že jsi spíš praktik Smile

Problém je bezpečně 1000x přízemnější.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ut október 30, 2007 12:36:02    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA dobre vis, ze tohle je naopak tvrda praxe, jen ta omacka k tomu je trochu teoretizovani, proc tomu tak je.
Staci se letmo podivat na tu kabelaz, a ze treba zemeni sondy osciloskopu je cca 10cm dratu v serii se zatezi.
Ale mas pravdu, ze reseni bude mnohem prozaictejsi.


Naposledy upravil danhard dňa Ut október 30, 2007 13:06:48, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlesK
Hifista - pokročilec


Založený: 31 január 2007
Príspevky: 458
Bydlisko: Tábor

PríspevokZaslal: Ut október 30, 2007 13:03:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Karfíku, vždyť máš vysokou školu, ty přece radit nepotřebuješ... Nenech si do toho kecat od lidí s praktickýma zkušenostma, přijdeš na to sám, vždyť přeci nejsi hlupák... Máš vzdělání tak přemejšlej a zkoumej... ...mimochodem tím ty zkušenosti získáš. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Ut október 30, 2007 17:13:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Danhard:
Asi ano, byla to moje chyba. Na to stejně nikdo nikdy nedojde. Po radě od Kazzatele jsem odpor vrátil.
Kazzatel:
Výstup na repro jsem dal ze středu kondíků, ale stále to brumí asi 10cm od repráku. Já to koupil skoro osazené, jen jsem tam napájel filtrační kondy a výkonové tranzistory.
AlesK:
St říjen 24, 2007 18:11:54 jsem psal, že jsem to uzemňoval k chladiči. Kdyby jsi si to přečetl, pak by jsi nepsal zbytečný příspěvek. Všech co mi radí si moc vážím a děkuju jim. Výšku sice mám, ale strojní a ta mi moc nepomůže.
ALL:
Kdo máte zkušenosti s tímto zesilovačem, nesetkali jste se s něčím podobným? Všem Vám to šlapalo hned bez problémů? Chybu bych asi vyloučil, dělají to oba moduly stejně. Jedině, že by autor osadil něco špatně, ale kontroloval jsem to. Ještě je možnost špatně provedené SSE úpravy. To lze opravdu jen vyhodit bipoláry a dát tam místo nich fety bez další úpravy zapojení? Vyměněny jsou tranzistory T2,3,5,6. Zatím jsem z toho zklamaný. Ona to bude asi nějaká hloupost, jen na ni dojít.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kyselym
Hifista


Založený: 11 február 2007
Príspevky: 133
Bydlisko: Plzen

PríspevokZaslal: Ut október 30, 2007 18:33:20    Predmet: Odpovedať s citátom

moc ti neporadim ale kdyz to chces vedet: dpa380 mi slapala na prvni tuk a to sem poradna lama, takze problem musis hledat nekde u sebe. Abych byl presnej - sice slapala ale ne tak jak mela pac sem si omylem obednal trosicku vetsi odpurky 22r misto 0.22r nevim jestli uklik nebo moje blbost kazdopadne to byly ty prouzkovany a ja to nijak pri osazovani nekontroloval. Hotovy sem to mel za vikend...Tomas Tichy tehdy cubrnel jak puk ze mi to trvalo tak kratce Smile ani se nedivim ze ve vedlejsim threadu Kazzatel nechce pustit dalsi kolo kdyz nikdo nemaka Smile

ps. ale prijit naty odpory trvalo dyl...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlesK
Hifista - pokročilec


Založený: 31 január 2007
Príspevky: 458
Bydlisko: Tábor

PríspevokZaslal: Št november 01, 2007 10:41:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Karfík: Myslím si že jsi mohl mít problém s nedokonale připojenou signálovou zemí (třeba upadlý kablík v konektoru). Vzpomínám si, že mě taky jednou vylekal brum a bylo to nedokonalým spojením signálové země na cinchi. Jinak mě 380tky chodily vždycky na první našlápnutí bezproblémů, ale po předchozí důkladné kontrole izolací a najíždění na laboratorním měkkém zdroji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
karfik
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 870
Bydlisko: Ostrožská Nová Ves

PríspevokZaslal: Št november 01, 2007 21:39:48    Predmet: Odpovedať s citátom

AlešK:
poprvé jsem najížděl na laboratorním zdroji s omezením proudu a vše v pohodě(brum jsem nezjišťoval), já mám zapojené zatím jen moduly na chladiči, na vstupu není napájeno nic
ALL:
dnes jsem zkoušel odpojit pomocné napětí, žádná změna, taky jsem zrušil úpravu SSE a dal to originálně a taky nic, furt to slabě brumí
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Ďalšia
Strana 1 z 13

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist