Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Prepojenie receveru s TV+ext. HDD, prosim surne pomozte mi.

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Multikanál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 08:26:53    Predmet: Prepojenie receveru s TV+ext. HDD, prosim surne pomozte mi. Odpovedať s citátom

Dobry den, kupil som si av receiver yamaha rx-s600. TV mam LG-lm660s-za.
Vcera som to vsetko poprepajal. ked si pustam tv vysielanie tak mi zvuk ide cez receiver do externých reproduktorv. - cize toto funguje.

problem je:
1. Ked som pripojil externy hdd a Flash disk s filmami cez usb do AVR tak mi to vypise ze NO DATA. Tak isto ked som sa cez network funkciu pripojil k notebooku tak mi to prehravalo z notebooku iba hudbu ale video nie (video subory mi to nenaslo, pritom v notebooku som mal aj filmy).

2. Skusil som teda externy hdd pripojit na TV a pustit si film. Film mi hraje ale zvuk mi cez avr do externých reproduktorov nejde.

V com moze byt problem? na co je potom taky avr 5.1 ked to v podstate ziadne video nedokaze normalne prehrat. Funguje to v podstate iba ako radio (internetove+klasicke) a prehrava to mp3ky.
Prosim vas som z toho na nervy. Vysolil som za to mrte penazi a ono to nefunguje tak ako som chcel. Cakal som ze ked na avr alebo na tv pripojim externy hdd s filmami tak s tym nebude ziadny problem. Vedel by sa niekto pozriet na specifikaciu aj mojej tv aj toho avr a povedat mi ci to vôbec pojde alebo to mam radsej vratit? Prosim je to surne aby som mohol avr vratit v termine aky udava predajca
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9093
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 08:38:35    Predmet: Odpovedať s citátom

U takychto zlozitych pristrojoch zavisi na hromade veci....

Otazka 1) postupoval si podla navodu k receiveru?

Otazka 2) mas splnene vsetky predpoklady ktore su v jeho manuali uvedene?

Otazka 3) neprehravas filmy s nepodporovanym audio kodekom?

Otazka 4) nepripajas externy flash disk s nepodoporvanym suborovym systemom?

Otazka 5) aky format zvuku mas nastaveny v TV na vystup HDMI?

Otazka 6) Aku verziu Windows mas?

Otazka 7) Akym sposobom mas nazdielane multimedia z PC?

Otazka 8) Ako mas prepojeny receiver a TV? HDMI?

Atd...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9093
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 08:52:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Ehm.

citácia:
Síťové funkce:
- DLNA verze 1.5
- AirPlay
- Podporované formáty: MP3, WMA, AAC, WAV, FLAC

Zdroj: http://www.alza.cz/yamaha-rx-s600-cerny-d604154.htm

Nikde tam nevidim ziadne video...

Takze potrebujes DVD/BD/... prehravac ci aspon pripojit PC ci mobil cez HDMI aby si tam nejake video videl.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9093
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 08:55:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale inak pozeram, ze to vie streamovat hudbu zo Spotify... pekne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 08:59:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobry den:
mate pravdu je to sakra komplikovane a navod iba anglicky, aj napriek tomu ze anglicky viem, slovencina je slovencina, hlavne pri takýchto technických veciach.

1. ano postupoval som podla navodu.
2. neviem ake predpoklady mate namysli
3. pravdepodobne nie, ked pustim film iba na telke bez pripojeného avr tak mi to normalne ide (hadam nebude mat TV lepsie kodeky ak avr urceny na filmy).
4. esterny hdd mam naformatovany na ntfs
5. musim preverit (nie som teraz doma), ale ak by som mal nastaveny zly format zvuku tak by mi pravdepodobne nesiel ani zvuk pri pozerani klasického TV vysielania
6. na tom NB je Windows vista, ale neviem ako to s tym suvisi. NB mi to naslo, mozem z neho prehravat veci ale opat iba audio subory, videosubory mi to absolutne nenaslo.
7. AVR a router som prepojil network kablom, cize vsetky pristroje ktore mam pripojene v mojej domácej sieti vidim.
8. AVR mam s tv pripojeny HDMI.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 09:00:54    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Ehm.

citácia:
Síťové funkce:
- DLNA verze 1.5
- AirPlay
- Podporované formáty: MP3, WMA, AAC, WAV, FLAC

Zdroj: http://www.alza.cz/yamaha-rx-s600-cerny-d604154.htm

Nikde tam nevidim ziadne video...

Takze potrebujes DVD/BD/... prehravac ci aspon pripojit PC ci mobil cez HDMI aby si tam nejake video videl.


aha ok, takze bez DVD/BD som vybaveny a externy hdd s videami cez to nepripojim.
v pohode, ale preco mi potom nejde zvuk ked externy hdd pripojim na televizor? ved televizor je s avr prepojeny hdmi kablom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 557

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 09:08:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Ze by to bylo tím, hdmi VYSTUP z receivru je připojen do hdmi VSTUPU televize? Wink
_________________
HTPC/Foobar/Esi Juli@/WaveIO -> BB-DAC -> Customworks HYPA1+Actidamp mk4 -> DPA222Mk3 SE + DPA386SE -> B&W704, Sony ST-SB920QS, Sony CDP-XB930QS, AKG K701mod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 09:20:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Tico napísal:
Ze by to bylo tím, hdmi VYSTUP z receivru je připojen do hdmi VSTUPU televize? Wink


viete mi to prosim vysvetlit ako debilovi ako to mam prepojit? moja tv nema hdmi out...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 11:32:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Mozno digitalny vystup na telke by vedel poslat ten zvuk do AVR, ked prehravas film z HDD. Treba skusit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 11:47:16    Predmet: Odpovedať s citátom

miroslav.valasek napísal:

viete mi to prosim vysvetlit ako debilovi ako to mam prepojit? moja tv nema hdmi out...


Ziadna TV nema HDMI out. Fungovat to urcite bude, treba vsetko korektne nastavit, podla toho, ako to mas prepojene:

1) pokial mas TV a AVR prepojene len HDMI kablom, audio moze byt prenasane len cez ARC (treba to zapnut v TV aj v AVR, kazda firma to vola inak pre LG je to SimpLink, Yamaha CEC Control), takisto musis mat HDMI kabel zapojeny v tychto vstupoch tak v TV ako aj v AVR. Tieto vstupy su vzdy oznacene ako HDMI ARC a na kazdom pristroji je obvykle len jeden takyto vstup/vystup.

2) pokial mas TV a AVR prepojene aj optickym kablom, staci zvolit na AVR dany digitalny audio vstup (ktory predtym priradis danemu fyzickemu TOSLINK vstupu v nastaveniach).

Dodatocne treba nastavit vystup v TV, ako "bitstream", standardne ma vacsina TV nastaveny vystup ako PCM, koli kompatibilite.
Toto plati aj ak mas prepojenie realizovane tak, ako je popisane v bode 1)

Bude ti fungovat audio tak pre TV vysielanie (interny TV tuner), ako aj pre interny media player (DD / DTS bistream)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 14:01:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Vdaka doma skusim a dam vediet....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 17:03:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Vsetko mam prepojene spravne. Zapol som arc aj na tv aj na avr...ale ten zvuk mi stale nejde. Trochu nerozumiem ako mam mastavit ten bitstream. Nikde som to nenasiel.
Miro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 17:07:00    Predmet: Odpovedať s citátom

V tom pripade skus vypnut ARC (na oboch pristrojoch) a rozbehat to aspon cez optiku - tam to musi fungovat, ak sa ti to podari, mozes sa vratit k experimentom s ARC.

1) zvol si na AVR opticky vstup, ktory mas priradeny fyzickemu a prepoj TV s AVR. Neviem ako v tvojom AVR, pri aktualnych modeloch sa toto priradenie obvykle nastavuje v setupe. Povedzme OPT1 (fyzicky vstup) = TV (tlacitko na DO).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 17:13:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Vdaka skuaim..ale musim kupit opticky kabel.

Nejde mi to ale do hlavy ze to nejde napriek tomu ze oba spotrebice maju arc...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 17:18:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Este skontroluj v TV, ci to tam nehodou nie je nutne v nastaveniach zvuku niekde povolit. LG ma audio out nejako zvlastne vyrieseny, treba mu povedat, kam konkretne ma vystup smerovat, neposiela audio sucasne do optickeho vystupu (ako je to bezne pri inych znackach). A zavisi samozrejme aj od daneho modelu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 17:22:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Co ste pisali o tom bitstreame tak mh mame moznost iba to pcm alebo potom ze automaticky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 20:12:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak potom zvol AUTOmaticky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 21:27:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Dal som..ale bez zmeny. Viemmze riesenie je optika, ale nemam rad ked daco ma ist a nejde. Aj aj avr je este v zaruke takze to chcem poriesit aby som pripadnu nefunkcnost mohol reklamovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 21:39:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemyslim, ze ide o nefunkcnost, skor o nespravny typ nastavenia, pripadne problem s "komunikaciou" danych znaciek.

Optika je v tomto pripade akesi zakladne prepojenie, ktore musi fungovat (ARC vymyslelo konzorcium HDMI az neskor vo verzii 1.4), no TOSLINK sa pouzival dlhe roky predtym. Technicky vsak ide stale o SPDIF.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
miroslav.valasek
Hifi obsluha


Založený: 02 december 2013
Príspevky: 28

PríspevokZaslal: Št január 15, 2015 07:13:39    Predmet: Odpovedať s citátom

vivi vdaka za cenne rady. skusim a dam vediet ci to fici.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Multikanál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist