Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Lampovy zosik - ako odstranit brum?

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
derick
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2010
Príspevky: 37
Bydlisko: Michalovce

PríspevokZaslal: St január 14, 2015 23:41:34    Predmet: Lampovy zosik - ako odstranit brum? Odpovedať s citátom

Mam gramec Dual 1246 a k tomu retro lampovy zosik K+H V56,vstupy 2xECC808 na kanal (Valvo,premerane 100%) vystup 2xECL82 PP na kanal (nove parovane 6F3P). Pri phono vstupe bez zapojenych kablov v zosiku nepocut skoro ziadny brum, ale pri zapojeni kablov z gramca na phono vstup sa rapidne zvysi brum. Ked vyberiem prenosku z ramienka brum opat zmizne.Chyta to aj mobil na cca 3 metre. Ten brum je velmi neprijemny a dost silny hlavne v prestavkach. Je rovnako silny v oboch kanaloch. Ked zapojim svoj robeny preamp 2xPCF802 cez iny vstup brum nie je ziadny.
Skusane aj na inom gramci Dual CS503-2 s DC motorcekom na trafko a inou prenoskou. Brum je tam stale. Nepomohlo ani prekablovanie sietovej snury na standartny trojkolik so zemnenim (povodne bola iba vidlica dvojkolik), ani nastavenie odbrumovaca a symetrie koncovych pentod.
Taktiez vymena elytov za BC Vishai nepriniesla zmenu v brume. Ani postupna vymena vsetkych elektronok. Lampy su v tieniacich kovovych krytkach.

Otazka je, preco sa ta vlozka sprava ako antena alebo kde hladat chybu.

Schema zosiku:

http://www.tube-classics.de/TC/GermanTubeHifi/Integamps/K+H%20VS56/VS566.jpg

Ide o tovarensky vcelku slusny pristroj zo zaciatku 60tych rokov s dobrymi parametrami.
Vstup na prvu lampu je cez kondenzator vstupna impedancia je 47k.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jupol
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 marec 2011
Príspevky: 807
Bydlisko: KE, SVK

PríspevokZaslal: Št január 15, 2015 07:35:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Gramo by malo byť prepojené so zosilňovačom okrem signálového kábla aj uzemňovacím káblikom...
_________________
Accuphase Laboratory, Focal Electra Be,
Casea Orion, Pro-Ject, Benz Micro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Maros
Hifista


Založený: 04 január 2013
Príspevky: 162
Bydlisko: Ilava

PríspevokZaslal: Št január 15, 2015 12:17:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne. neviem v akom je stave ten gramec, ale bezne sa to robi tak, ze ma oddelenu signalovu zem a tieniacu. To znamena, ze signalova zem ide na prenosku (vlozku) a tieniaca zem je spojena s ramienkom (ak je kovove) a v podstate so vsetkymi castami, ktore su kovove. Tuto zem musis vies separatnym vodicom a pripojit ho na chassis zosilnovaca. Slusne zosilnovace maju pri PHONO vstupe svorky pre pripojenie tejto tieniacej zeme.

Takisto musis mat aj lepsie kable a nie nejake cinske, prasive..

_________________
www.popularaudio.sk
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Honza63
Hifista


Založený: 02 september 2007
Príspevky: 174
Bydlisko: Blansko

PríspevokZaslal: Št január 15, 2015 18:46:20    Predmet: Odpovedať s citátom

O vlivu kabelů na zvuk jsou tu desítky stránek, pokud používáš stíněné kabely a správně zapojíš země(stínění) a budeš mít připojený gramofon do sítě dvoudrátově, určitě ti to nebude bručet bez ohledu na kvalitu kabelů. Občas pomůže otočení zástrčky v zásuvce.
_________________
JTC
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
derick
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2010
Príspevky: 37
Bydlisko: Michalovce

PríspevokZaslal: Št január 15, 2015 23:09:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Separatny tieniaci kabel je samozrejme zapojeny pod skrutkou na chasis. Tak isto to davam
aj na svoj robeny lampovy preamp, ale tam je to absolutne tiche bez brumu.
Co sa tyka odpojenia zemniaceho kolika na pristroji to tiez nepomaha. Je jedno ci je zapojeny
so zemnenim, alebo bez. Brum je stale pritomny. Kabelaz na gramcoch je originalna, tj ziadny highend to nebude, ale na mojom druhom lampovom preampe je vsetko OK. Mam dva gramce a je to rovnake. Jeden ma AC a druhy DC motor. ani jeden nema zapojenu zem do zasuvky. Brum zmizne az po vypnuti sietoveho vypinaca od siete a je pocut este zopar sekund cisty zvuk bez brumu. Naviac je to strasne citlive na rusenia. Pocujem v tom aj mobil na 3 metre od pristroja ked komunikuje s BTS.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Honza63
Hifista


Založený: 02 september 2007
Príspevky: 174
Bydlisko: Blansko

PríspevokZaslal: Pi január 16, 2015 07:39:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Brum tedy nejspíš nedělá gramo, zkus zjistit odlišnosti obou zesilovačů, předpokládám, že pro oba zesilovače jsi použil tytéž síťové zásuvky:

- připojení sítě
- zemnění skříně na zemnicí vodič sítě
- spojení signálové země se skříní
- zapojení vstupní části(odpory na zem)
- zvětší se brum při doteku kovové části přenosky rukou?
No a další, tohle je tak první na řadě. A hodně štěstí.

_________________
JTC
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
derick
Hifi obsluha


Založený: 21 február 2010
Príspevky: 37
Bydlisko: Michalovce

PríspevokZaslal: Ne január 18, 2015 10:05:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to na dlhsie, ale budem s tym postupne laborovat, ona sa chyba ukaze...

Edit:
Zemnenie na to nema ziadny vplyv, ci je kostra zariadenia,zemnena, alebo nie je, je to stale rovnake. Napadlo ma, ze zariadenie nema anodovu tlmivku v napajani na vstupnych elkach,
tak tam nejaku skusobne vlozim, ci sa to nezlepsi. Aj moj DIY preamp bez tlmivky tiez brumel.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist