Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

LAN a audio, video

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: Po august 10, 2015 21:21:57    Predmet: LAN a audio, video Odpovedať s citátom

Aby sme nerobili bordel tu http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=239764#239764 tak . . .

mrba napísal:
Stačí backup disku z PC na sieťový disk a audio má problémy Sad
Ano ma. Lebo to by si musel nastavit prioritu HDD v masine, ze nema byt jeho citanie vytazene na 100% len pre tu zalohu. Ale so sietou to IMO nema nic spolocne. A toto mozes manageovat na inych hrackach. Nie na tych, co mame bezne doma Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
WaVe_99
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 643

PríspevokZaslal: Po august 10, 2015 21:50:17    Predmet: Odpovedať s citátom

No, me rsync backup prehravani ani audia ani videa neohrozi. Par let vyzkouseno Smile Asi zalezi na protokolu, na cem jsou data ulozena, zda na PC s Widlema, nebo nekde na NAS s Linuxem, na samotnym zalohovacim protokolu a tak... Ale je mi jasny, ze samotny kopirovani ve windows umi polozit lecos Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 554

PríspevokZaslal: Po august 10, 2015 21:57:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Schvalne jsem zkusil prehravat ve Foobaru hi-res z NASu a soucasne na nej kopirovat par filmu a no problem. Router i NAS jsou D-linky z kategorie "plastova krabka do 75€" s gigovym ethernetem a kabelaze homemade Cat5e...
A to je prosim Hatepece na Widlich 7 Smile

_________________
HTPC/Foobar/Esi Juli@/WaveIO -> BB-DAC -> Customworks HYPA1+Actidamp mk4 -> DPA222Mk3 SE + DPA386SE -> B&W704, Sony ST-SB920QS, Sony CDP-XB930QS, AKG K701mod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 1897

PríspevokZaslal: Po august 10, 2015 22:17:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Při běžném domácím provozu PC jsem s audiem neměl sebemenší problém. Výjimky byly někdy u hi-res audia a současně:
– spuštěném zálohování (to vyřešilo časování zálohování)
– masivnějším torrentování rovnou na NAS (vyřešeno stahováním na HDD v PC)
– spuštěné údržbě Windows (vyřešeno omezením některých samočinných procesů ve Windows)

Osvědčilo se mi včlenění switche, na který jsem navěsil veškeré audio-video strojky, plus NAS. Veškeré, byť občasné, problémy zmizely. Nové switche prý umí komunikovat rovnou mezi porty, nebo jak to popsat. Chtěl bych na switch ještě pověsit mini-pc (anebo http://cz.msi.com/product/aio/AP16-Flex.html#hero-overview ) , na kterém by běžel jen foobar, využitelný i přes androidovský controller mého streameru.
Tím bych (až na online hudební služby, které používám: Tidal a Spotify, plus internetová rádia) vyčlenil část sítě jako autonomní. Ne nepodstatnou výhodou by byla možnost vypínat PC s 400W zdrojem, a mít puštěný strojek s odběrem 12W:



Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut august 11, 2015 06:54:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja mam NAS na Windows2012Srv na HP N54L s HW RAID radicem a vrazil jsem tam 2sitovky a nastavil NIC Teaming. Na NAS kopiruju cca 80MB/s a prehravani hudby i SACD DSF se pritom nikdy neseklo. Kdo ma moznost dvou sitovek, muze i jednu vyhradit pouze na hudbu a filmy treba Smile
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: Ut august 11, 2015 08:02:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Keby niekto velmi chcel vytvorit podsiet na MikroTik-u, tu je navod na Guest Wifi http://pc.poradna.net/a/view/1041437-mikrotik-jako-soho-router-3-wifi-sit-pro-navstevniky Neskusal som to, ale myslim, ze staci modifikovat nastavenie tak, ze sa namiesto wifi interface pouzije niektory ether interface a malo by byt hotovo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist