Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Připojení jedné reprosoustavy ke dvěma různým zesilovačům

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Klot
Hifi obsluha


Založený: 29 február 2016
Príspevky: 9
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Pi marec 18, 2016 11:09:06    Predmet: Připojení jedné reprosoustavy ke dvěma různým zesilovačům Odpovedať s citátom

Dotaz asi hloupý, ale já tu elektriku/fyziku fakt negómu:
Můžu mít připojenou jednu reprosoustavu ke dvěma různým zesilovačům, tzn. k repro půjdou dvojí kábly, jedny do zesilovače A, druhé k zesilovači B. Hrát, respektive zapnutý, bude samozřejmě vždy jen jeden. Vadilo by to něčemu, např. tomu momentálně nehrajícímu/nezapnutému zesíku?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kuba4
Hifi expert


Založený: 08 október 2006
Príspevky: 3913

PríspevokZaslal: Pi marec 18, 2016 13:03:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Nedělej to.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dogeatdog
Nádejný hifista


Založený: 05 december 2015
Príspevky: 81

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 10:06:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Kuba4: uvazuji nad podobnou variantou (repro zapojeny v aktivu na jedny zesilovace, a v pasivu na jinem)
Co se stane, pokud bude rekneme aktiv sestava vypnuta a bedny bude pohanet pasiv, pripadne naopak?
Prosim o prakticke vysvetleni.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 7090

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 10:51:06    Predmet: Odpovedať s citátom

neblbni a kup si na to 2 dvojpolove prepinace ... http://www.gme.cz/p-c1570ab-ioii-p631-260

alebo sa zamysli ako pripojit privesny vozik na 2 auta naraz, a jazdit len jednym
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Pytel
Hifi obsluha


Založený: 19 apríl 2007
Príspevky: 43
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 11:28:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Doporučuji toto : http://www.aq.cz/obchod/prepinace-a-regulatory-repro-136/aq-32-516/

Prakticky vyzkoušeno a funguje bez problémů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dogeatdog
Nádejný hifista


Založený: 05 december 2015
Príspevky: 81

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 19:11:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky za tip na prepinac, nevedel jsem, ze neco podobneho existuje.
Je mi ale trochu lito signal z mohutnych kabelu hnat pres tenke plisky trojkolibky, asi bude nejjednodussi si nakoupit suroviny a prepinac spachat vlastni...

miero> chapu pointu tveho prirovnani, ale stale je to jen "biblicky opis", abych tak rekl. Jake by byly PRAKTICKE (negativni?) dusledky mnou vyse zmineneho zapojeni?
(Pro mne je to jiz ciste teoreticka otazka, protoze jsem rozhodnut to resit prepinacem, nicmene mozna by nebylo od veci popsat jevy, ke kterym by mohlo dojit?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lechos
Hifista - zaslúžilec


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 994
Bydlisko: Severní Morava okr.Karviná

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 19:34:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Možná nevadilo ale záleží na tom druhém zesíku jestli vypnutím napájení jsou výkonové trandy v koncáku neprůchozí pro signál nicméně vždy určité riziko existuje pro raději nezkoušet a řešit to přepínačem což je méně elegantní ale jisté.
_________________
pioneer A-656 MK2***technics SL PG400A***pioneer PL335***
aiwa AD-F 910E***sony ST-S390***technics SH-GE 70***toshiba SD-24 VL***
2 x pioneer CS-901***Tesla B 116 A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 7090

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 20:47:56    Predmet: Odpovedať s citátom

zosilnovac nie je jednosmerna krabicka, v ktorej tecie signal zo vstupu na vystup a nijak inak ... vnutri su cesty pre elektricku enerigiu i z konca na zaciatok ... a problem je, ze takymto spojenim sa ten zosilnovac bude nachadzat v inych podmienkach, ako bol navrhnuty a nemusi to prezit ... napriklad nebude pod prudom zo svojho zdroja, ale napajat sa bude z vystupu, do ktoreho bude hrat iny zosilnovac ... vysledky mozu byt lubovolne, t.j. i velmi zle.

este jedno zle prirovnanie: jaternice sa vyrabaju natlacenim hmoty do crievka, ale to povodne sluzi uplne inym ucelom
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Lechos
Hifista - zaslúžilec


Založený: 03 január 2009
Príspevky: 994
Bydlisko: Severní Morava okr.Karviná

PríspevokZaslal: Ne marec 20, 2016 20:55:55    Predmet: Odpovedať s citátom

ještě mě napadlo ty bedny připojit na 2. zesíku do svorek "speakers B" no a volbou přepínače "speakers A" na předním panelu jsou tyto galvanicky odpojené či nikoliv ?
_________________
pioneer A-656 MK2***technics SL PG400A***pioneer PL335***
aiwa AD-F 910E***sony ST-S390***technics SH-GE 70***toshiba SD-24 VL***
2 x pioneer CS-901***Tesla B 116 A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Klot
Hifi obsluha


Založený: 29 február 2016
Príspevky: 9
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 11:16:16    Predmet: Odpovedať s citátom

U mě je problém, že každý zesík stojí jinde, řešení s přepínačem z Pytlova odkazu by mi příliš natáhlo kabeláž. Rozhodl jsem se, že to vyřeším banánkovýma samicema na bednách a šňůry budu holt přehazovat ručně.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 7090

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 11:30:03    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
2 dvojpolove prepinace ... http://www.gme.cz/p-c1570ab-ioii-p631-260

toto by slo dat na kazdu reprobednu zozadu, a nemusel by si prehadzovat kable
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Klot
Hifi obsluha


Založený: 29 február 2016
Príspevky: 9
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 12:43:24    Predmet: Odpovedať s citátom

No to jo, ale degradovat slušný kabely zapojením přes tyhle tenké piditrátky?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 7090

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 12:57:18    Predmet: Odpovedať s citátom

kabel ti prenasa signal na metre a kontakt tohoto prepinaca ani milimeter

a mam pochybnosti, ci ten prepinac od AQ.cz by bol v tomto lepsi

malo by to byt porovnatelne s ochrannym rele v zosilnovaci ... ak nemas nejaky extra vykonny
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Klot
Hifi obsluha


Založený: 29 február 2016
Príspevky: 9
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 14:11:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak já nevim, přiznávám, že tomu prd rozumím, ale když vidím, že někdo dá za banánek 500,- a tady by byl prakticky nahrazenej tím tenoučkým jazýčkem, tak se mi to prostě nezdá..?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi expert


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 7090

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 14:38:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, mas pravdu - prepinac s tenkym jazyckom prida prechodovy odpor, co moze zhorsit zvuk - akurat "o kolko" bude silne individualne.

Ale, podobny jazycek mas pravdepodobne i v zosilnovaci v rele (ak pri starte je po chvilke pocut klapnutie) a ten pridany odpor bude myslim zhruba na urovni dvojnasobnej dlzky bezneho kabla.

Ale ak ti ide primarne o co najvyssiu kvalitu a nie o pohodlie, tak prehadzovat kable je lepsia moznost.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Klot
Hifi obsluha


Založený: 29 február 2016
Príspevky: 9
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 16:40:54    Predmet: Odpovedať s citátom

No já to ještě promyslím, přepínač by byl samozřejmě pohodlnější. Každopádně díky za odpovědi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dogeatdog
Nádejný hifista


Založený: 05 december 2015
Príspevky: 81

PríspevokZaslal: Po marec 21, 2016 17:32:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi popremyslim nad sestavenim neceho podobneho


20120426153535109.jpg
 Description:
Speakers Switch Box
 Filesize:  58.07 KB
 Viewed:  52 Time(s)

20120426153535109.jpg


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Kabeláž Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist