Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Notebook na mereni beden
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
matulo_g
Hifista


Založený: 02 august 2010
Príspevky: 138

PríspevokZaslal: Po júl 25, 2016 07:40:00    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
matulo_g napísal:
opa napísal:
No jo, to je hezký, ale my potřebujeme průběh v závislosti na frekvenci...


A na co?

Citat z toho pdf, co si postnul:
"... in a closed box the membrane displacement as well as the pressure inside the box is constant at low frequencies."

Znovu pomocka z Linkwitzlab:
http://www.linkwitzlab.com/images/graphics/enclosure-spl.gif

M.

Bohužel to platí jenom pro ty nejnižší kmitočty, jak to leze nahoru, může to být jinak.


Trochu uvahy:
Ak plati vypocitana hodnota SPL pre nizke frekvencie, preco by to nemalo platit aj pre tie vyssie frekvencie v simulacii - v tom grafe si zrovnas mierku SPL pre povedzme 20 Hz a potom, ak predpokladame, ze ta simulacia sa zhoduje so skutocnostou (TS data), tak ten graf by mal cca sediet. Ale to uz v tom EXCELI dorobit by nemal byt problem. Smile

Primarne je ta metoda asi najlepsia pre kalibraciu SPL neznameho mikrofonu pre nizke frekvencie.

Edit: Pozeral som na ten Linkwitzov XLS a da sa to tam dorobit. Pre dane Vpeak sa da preratat vychylka cez stlpec od L35 (Displacement sensitivity) a podla vzorca na SPL potom to pre kazdu frekvenciu prevedies na SPL. Z toho potom do grafu.
Samozrejme je predpoklad, ze TS parametre repro su korektne zadane.
(Pozn. Musis zadat vykon zosilnovaca P vo Wattoch, aby sa bunka R9 preratala na pozadovane Vpeak)

M.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po júl 25, 2016 17:30:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík za radu s excelem, možná to zkusím.
Ale naštěstí jsem si příspěvek přečetl ještě před úpravou a tam mě zaujala zmínka o WinISD. Bingo !
Stačí zadat parametry reproduktoru, uzavřenou ozvučnici s patřičným objemem a zobrazit si graf výchylky membrány.
Zkusil jsem to s namátkou vybraným reproduktorem z databáze a volbou objemu lze nastavit, aby průběh byl bez překmitu - rovný (do určitého kmitočtu).
Otázka je, zda by byla dodržena podmínka 1/6-1/8 vlnové délky.
----------------------
Tak jsem neodolal a naťukal FRS 8 a zdá se, že to vychází. Pozor, měřítko grafu je lineární (výchylka membrány). Po přepočtu na SPL by to bylo v dB.
Ale převýšení je cca 2x, tedy asi 6 dB jako v dokumentu ARTA.
Rovněž maximum je okolo 200 Hz, takže to je zřejmě v pořádku.
Jenom objem pro rovný průběh by byl moc velký, což ale nevadí, dá se to použít tak, jak to je.



FRS 8 038.png
 Description:
 Filesize:  20.72 KB
 Viewed:  54 Time(s)

FRS 8 038.png



_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po júl 25, 2016 20:16:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkusil jsem naťukat parametry toho Faitalu, ale zdá se, že pro tuhle úlohu není moc vhodný.
Nevadí, Visaton už je na cestě.
Pro jistotu jsem koupil kalibrovaný mikrofon M-1 z Prodance, abych se alespoň ze začátku měl čeho chytit.

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
matulo_g
Hifista


Založený: 02 august 2010
Príspevky: 138

PríspevokZaslal: Ut júl 26, 2016 08:30:44    Predmet: Odpovedať s citátom

V tom WinISD to vyzera dobre.

Ja som medzitym to doplnil do XLS suboru od Linkwitza a vyslo to podobne ako v ARTA pdf (prikladam graf).

Aspon si konecne zkalibrujem svoj mikrofon (mam tak isto M-1 z Prodance) ak sa dostanem k vyrobe nejakeho boxu.

Martin

PS: WinISD je aj v novsej verzii na:
http://www.linearteam.org/download/winisd-07x.exe



Excel_AP5_sim2.gif
 Description:
 Filesize:  24.11 KB
 Viewed:  46 Time(s)

Excel_AP5_sim2.gif


Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št august 04, 2016 21:54:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Poslušně hlásím, že polystyrenová guľa je hotová, reproduktor vlepený. Trochu jsem si s tím pohrál, uvnitř jsou přepážky na zpevnění a také 4 obkladačky na zvětšení hmotnosti. Aby s ní ten reprák moc necvičil. Prostředkem vede neoprenová trubka pro nastrčení na tyč od smetáku. Až bude světlo (a já doma) udělám nějakou fotku.
Když má ta koule průměr 30 cm, tak by mikrofon mohl být tak půl metru daleko, co myslíte ? Na zem to bude 140 cm, tak ať je tam dost rezervy k prvnímu odrazu...

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne august 21, 2016 20:44:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak malé zpoždění, ale už mám fotky. Ono stejně bude ještě trvat, než se dostanu k měření. Místnost, kde by se to mělo dělat, je pořád zastavěná nábytkem.
Podrobný komentář snad ani není třeba, z obrázků by mělo být jasné, co jsem vyváděl. Wink



Koule výztuhy a zátěž.jpg
 Description:
 Filesize:  47.96 KB
 Viewed:  50 Time(s)

Koule výztuhy a zátěž.jpg



Koule zalepeno.jpg
 Description:
 Filesize:  100.5 KB
 Viewed:  38 Time(s)

Koule zalepeno.jpg



Koule otvor.jpg
 Description:
 Filesize:  119.78 KB
 Viewed:  42 Time(s)

Koule otvor.jpg



_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne august 21, 2016 20:46:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha, fotky jsou v opačném pořadí, než byly vloženy. Nevadí, vy si to přeberete.


Koule vlepena trubka.jpg
 Description:
 Filesize:  65.27 KB
 Viewed:  38 Time(s)

Koule vlepena trubka.jpg



Koule šikmo.jpg
 Description:
 Filesize:  172.88 KB
 Viewed:  54 Time(s)

Koule šikmo.jpg



_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut júl 10, 2018 23:23:08    Predmet: Odpovedať s citátom

MaBat napísal:
No jo, ten tu mám vlastně taky, úplně jsem na to zapomněl. A dokonce č. 20 (jestli neměly všechny č. 20) Smile
Někdy to všechno ještě jednou projedu jeden po druhém. Do konce prázdnin k nějakému většímu měření u mě předpokládám dojde.


Opět budu za debila, ale to už nikoho nepřekvapí. Chtěl bych se jenom ujistit, že ten mikrofon M-1 z Prodance má na stínění cinche záporný a na středním kolíku kladný pól, myšleno z hlediska proudu dodávaného předzesilovačem...

Mimochodem, už jsi ten mikrofon něčím kontroloval (porovnával ) ?

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 8790

PríspevokZaslal: St júl 11, 2018 06:49:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Bohužel neporovnával a nevím.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: Pi júl 13, 2018 21:52:49    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: Na tu kalibrační komůrku jsi chtěl ty MDF? To je docela šikovná věc. Dokonce mám doma 4ks FRS8. To bych si mohl také sestavit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 16:07:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Zelený napísal:
opa: Na tu kalibrační komůrku jsi chtěl ty MDF? To je docela šikovná věc. Dokonce mám doma 4ks FRS8. To bych si mohl také sestavit.

Přesně tak, jenom to musím nakreslit, mám to malinko odlišné od původní konstrukce...

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 17:56:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Teď jsem koukal na ten mikrofon Megaton M-1. To je jen WM-61A v AL trubičce s cinchem?
Nedávno jsem narazil na tohle: http://www.johncon.com/john/wm61a/
a přišlo mi to docela zajímavé, tak jsem si nějaké WM-61A sehnal na pokusy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ALX
Hifi obsluha


Založený: 25 október 2011
Príspevky: 8
Bydlisko: Ivancice

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 19:06:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Zelený ano, tady je nějaké povídání kolem http://www.prodance.cz/merici-mikrofony.html Na těchto stránkách se podívej se na pdf (Megaton M-1 (různé)) a (Různé měřící mikrofony) - jsou tam vlivy kabelu, napájení atd.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 19:42:34    Predmet: Odpovedať s citátom

ALX: Zajímavé. Pokud to dobře chápu, tak když se to zkalibruje za nějakých podmínek (napájecí napětí, kapacita) a pak se bude měřit za jiných, tak už je kalibrační křivka nepoužitelná. Nebylo by tedy lepší dělat to jako sestavu mikrofon+předzesilovač v jednom celku? Třeba tam dávat MAX4466, ten by se krásně vešel.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 20:24:32    Predmet: Odpovedať s citátom

S tou kapacitou kabelu to není tak hrozné, oni to simulovali kondenzátory velkých kapacit. U běžného kabelu rozumné délky by vliv neměl být nijak tragický. Respektive u měření na delší vzdálenost by měl být předzesilovač poblíž mikrofonu.
U profi (poloprofi) mikrofonů s fantomovým napájením 48 V by mělo být všechno podle normy a pak není co řešit.
U DIY (kam bych s dovolením zařadil i Prodance M-1) samozřejmě záleží na provedení předzesilovače, tedy napájecí napětí a odpor do kterého mikrofon, respektive jeho vestavěný předzesilovač pracuje. Tam by asi bylo rozumné udělat nějaké definitivní provedení předzesilovače, s ním mikrofon nakalibrovat a už to neměnit.
Určitě by šlo si s tím vyhrát a udělat komplet mikrofon s předzesilovačem v jednom pouzdru. Ale stejně se tam kromě signálu musí natáhnout napájení, takže konektor s více piny.
Bohužel, M-1 už se neprodává, asi jim došly kapsle WM-61A, které už se delší dobu nevyrábí.
Tobě se je podařilo sehnat jak ? Je to dost nedostupný artikl.

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
marcin
Hifista - pokročilec


Založený: 30 september 2008
Príspevky: 253
Bydlisko: Pezinok

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 22:47:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Mám kamaráta, ktorý si asi pred 15 rokmi chcel kúpiť elektrickú gitaru. Prvú vec čo spravil, kúpil si kábel. Verím, že ten kábel má doteraz, ale gitaru nie.

opa: http://www.daytonaudio.com/index.php/umm-6-usb-measurement-microphone.html

_________________
PopcornHour A-400, Onkyo NS-6170, Tesla NC500+OMB5E, Actidamp MK IV, Casea Deneb, DRC Preamplifier, DSP dbx DriveRack PA2, DPA 380, D-čko na SW, 2-pásmo 10'' OSWG, SW 15''
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 22:54:20    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: V tom PDF mereni_Megaton_M1_ruzne.pdf píše: " Samotný kabel v podstatě nemůže mít tolik, to by musel být velmi dlouhý, ale pozor na vstupy některých zařízení, už jsem se setkal s neuvěřitelnou vstupní kapacitou (kondenzátory proti VF minimálně o řád jinde, než by se dalo čekat)" Pak tam píše k napájení " Je vidět, že to co leze z většiny vestavěných zvukovek jako napájení mikrofonu bude málo a lze používat jen nouzově........"
Ten vestavěný předzesilovač by se tedy docela hodil. Bylo by to na 3 dráty, takže konektor celkem v pohodě, nebo do pouzdra mikrofonu dát ještě napájení z baterie/akumulátoru. Spotřeba by byla malá, tak by to zase tak moc nevadilo. Případně rovnou USB převodník. MAX4466 mám objednané, tak to vyzkouším s těmi WM-61A je už asi opravdu nedostupný, ale podívej se někde ve sběrném dvoře po starých telefonech/faxech Panasonic a kuchni sluchátko.
marcin: Já si před lety chtěl kytaru postavit. Začal jsem tím, že jsem si k ní postavil předzesilovač pro piezoelektrický snímač ....... funguje dobře a když budu tímhle tempem pokračovat, tak někdy kolem roku 2189 bude hotová i ta kytara Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 14, 2018 23:47:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Předzesilovač samozřejmě mám, ale externí. Metr kabelu mě netrápí. Praktická výhoda je ta, že můžu zkoušet různé mikrofony (kapsle). Ale finální provedení s vestavěným předzesilovačem by bylo elegantní. Podobně, jako na tom odkazu by šlo udělat pouzdro s táhlým kuželem zakončené XLR konektorem.
Kapsli WM-61A jsem stihnul koupit ještě když byly na Digikey
https://www.digikey.cz/products/en?keywords=WM61-A
Já vůl vzal jenom dvě. Crying or Very sad
K té kytaře, první jsem udělal, když mi bylo patnáct, tenkrát to šlo rychle. Tu druhou už mám rozdělanou asi dvacet let, ale jsem dál než ty. Krk koupený z Hořovic, tělo upravený polotovar taky z fabriky, měl to být Kramer, snímače, kobylka, všechno mám. Na čem jsem se zasek´ je tmelení a lakování těla, nechci to dokurvit, tak sbírám informace. Smile

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 00:08:14    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: Určitě by se našlo něco vhodného i v současné nabídce elektretových mikrofonů, jsou to stovky typů ........ jen si ujasnit požadované parametry a pak to všechno prohledat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 00:24:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak já doufám, že v tuhle chvíli vystačím s tím, co mám. M-1 plus dvě varianty DIY. Všechno by mělo fungovat, jde jenom o to, nějak udělat tu kalibraci = dostat se k mikrofonu, který je s korekčními daty "rovný" a s ním to porovnat.
Kvůli tomu jsem vyráběl tu polystyrenovou kouli s výškáčem, snad se to časem zadaří...
Elektrety se dělají dál, ale spíš ty mrňavé do mobilů.

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 09:40:16    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: Na kalibraci budeš věřit tomu M-1, nebo se pokusíš sehnat něco lepšího?
Ty elektretový kapsle jsou i ve větším provedení. Včera jsem na to koukal. Můžu to projít podrobněji, ale nevím co přesně mám hledat. Když použiju filtrování na digikey.com, tak po nastavení Active-Omnidirectional-Electret-Output analog mi tam zůstane 391 položek. Pak už úplně nevím. Frequency range se mi zdá obtížně použitelné, protože 20Hz-20kHz vyřadí moc kandidátů. Asi by to chtělo projít i ty 30Hz-15kHz, 15Hz-16kHz. Pak by jich tam zůstalo cca 50. Pak je tam Citlivost a S/N Jaké hodnoty mám hledat pro tyhle dva parametry? Poslední jsou napětí, impedance a proud, ale to asi nechat až na finále.
Asi z toho vylezou hlavně nějaké od CUI Inc. v průměrech 6mm a 9,7mm
Co třeba tohle:
https://www.cui.com/product/resource/cma-4544pf-w.pdf
https://www.cui.com/product/resource/cmb-6544pf.pdf
https://media.digikey.com/pdf/Data%20Sheets/CUI%20Inc%20All%20Brands%20PDFs/CMA-6542PF.pdf
https://www.cui.com/product/resource/cmc-6036-40t.pdf
https://www.cui.com/product/resource/cmc-4015-40l100.pdf
https://www.cui.com/product/resource/cmc-6022-42p.pdf
https://www.cui.com/product/resource/cmc-6036-40l100.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ALX
Hifi obsluha


Založený: 25 október 2011
Príspevky: 8
Bydlisko: Ivancice

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 10:44:32    Predmet: mc Odpovedať s citátom

Mám tento MIC, http://www.daytonaudio.com/index.php/emm-6-electret-measurement-microphone.html na stránkách ke každému v.č. MIC mají kalibrační křivku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 11:16:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud by se dalo věřit té křivce, tak ty kousky s průměrem 9,7mm nevypadají špatně, pokles na výškách by se kalibrací asi dorovnal. Měl jsem pocit, že právě kvůli výškám se jako optimální jeví průměr 6 mm, ale u nich ty grafy nevypadají moc hezky. Otázka je, jak to měří, křivky u různých mikrofonů vypadají podezřele podobně. Pokud jde o další parametry, porovnával bych to s tím Panasonicem, nemělo by to být o moc horší. Výhoda té WM61-A byla, že šla poměrně rovně a teprve někde nad 5-10 kHz šla citlivost nahoru. Ale i tam byl rozptyl, viz měření Prodance, ale i jiná na netu.
M-1 vezmu jako první nástřel, porovnám se starším (asi MCE2000), ke kterému mám jakousi kalibraci. Dál to chce vyjasnit, jak je to se směrovostí a s pomocí komůrky průběh dole.
Mám ještě takovou směsku, vysápané kapsle z různých těch telefonů a mobilů, ale žádný zázrak neočekávám.
Až bych to měl trochu prozkoumané a vyzkoušené různé vlivy, nakonec by možná stálo za to usilovat o solidnější (byť svépomocí) kalibraci.
Ale pak to musí být opravdu sichr, že ten referenční mikrofon má kalibrační data platná a s protokolem. A k tomu se dostat asi nebude tak snadné...
Alternativa by bylo "mezipřístrojové porovnání" mezi námi amatéry, ale každý asi naměří něco jiného a co potom s tím ?

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 11:50:43    Predmet: Odpovedať s citátom

opa: Nebo se pak složit na profi kalibraci jednoho mikrofonu a z něj udělat putovní etalon pro srovnávací měření.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 733

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 11:53:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Pouzivam nekolik mikrofonu z Cross Spectrum Labs, prave z duvodu, ktery resite.
Dale Bayerdynamic M1 ma indivudualni krivku stazitelnou u nich na strankach, specialne jsem se na to ptal, jestli je skutecne individualni.
Drive bylo s temato datama od Daytonu atd problem, ze unikatni nebyly. Je toho hodne na zahranicnich forech.
Po vsech uvahach a cteni na netu jsem velmi rad objednal u CSL a malinko priplatil za velky level duvery v jejich data..

_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + BV A300SE + ruzne DIY repro


Naposledy upravil Kocour dňa Ne júl 15, 2018 12:01:40, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8768
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 11:59:45    Predmet: Odpovedať s citátom

nebude to po zaratani casu a prace zbytocne drahe oproti tomuto mikrofonu s individualnou kalibraciou?
- https://www.thomann.de/cz/sonarworks_xref_20_mic.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10006
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 12:14:41    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
nebude to po zaratani casu a prace zbytocne drahe oproti tomuto mikrofonu s individualnou kalibraciou?
- https://www.thomann.de/cz/sonarworks_xref_20_mic.htm

60 EUR by byla sranda, ale právě důvěryhodnost těch "továrních" kalibrací je problém....

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8768
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 12:44:24    Predmet: Odpovedať s citátom

To je uz skoro paranoja :-) Staci dat jeden Sonarworks mikrofon dat overit na metrologicky instutut[1] za 5233 Kc bez DPH [2], a ak to dopadne dobre, tak kupit pripadne i dalsi od Sonarworks. Ale vyrabat vlastne mikrofony... to je uz na mna moc velky luxus :-))

[1] https://www.cmi.cz/cmc/cmc/17643
[2] https://www.cmi.cz/sites/all/files/public/CEN%C3%8DK%202018.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zelený
Hifista - pokročilec


Založený: 11 február 2018
Príspevky: 371
Bydlisko: Podkrkonoší

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 12:50:50    Predmet: Odpovedať s citátom

miero: Tak to už můžu nadělat vlastní mikrofony a jeden si nechat za těch 6k ověřit. Ostatní pak změřit oproti tomu ověřenému. To nemusím kupovat kondenzátorový mikrofon s kapslí za 20kč v trubičce a s konektorem za 1500Kč.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8768
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne júl 15, 2018 13:11:50    Predmet: Odpovedať s citátom

ten sonarworks uz ma v sebe predzosilnovac zabudovany, vid. fantom napajanie 48V. a kalibraciu ma tusim pre 300 individualnych frekvencii. resp. ma i zmerane smerovky, no tie su dostupne len v ich softveri. to samodomo imho za taku cenu nedas...

EDIT: opraveny pocet individualnych frekvencii


Naposledy upravil miero dňa Ne júl 15, 2018 23:28:08, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Ďalšia
Strana 6 z 12

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist