Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Realtek HD audio - stereo mix - je to analog alebo digital ?

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 13:45:04    Predmet: Realtek HD audio - stereo mix - je to analog alebo digital ? Odpovedať s citátom

V pocitaci na zakladnej doske ak mate Realtek HD integrovanu zvukovku tak mozete pomocou nahravacieho zariadenia "stereo mix" pustat jeden zdroj audia naraz do viacerych zariadeni napojenych na pc. napr. HDMI, Display Port a zaroven analog cez samotny Realtek.

Otazkou je ci "Stereo Mix" pracuje vylucne digitalne t.j. to co ide do DAC este v digitale jednoducho okopiruje a posle do HDMI alebo Display Port ?

Alebo audio berie az za DAC uz v analogu a znovu ho nasampluje cez ADC a az potom ho posiela do HDMI alebo Display Port ?

Realne je tam znacne oneskorenie a vysky sa mi zdaju uvrestane tak mam pocit ze to bude asi DAC - ADC - DAC zbytocna konverzia.

Vopred vdaka za info.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1255

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 16:11:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak mám hádať, tak by som povedal, že sa to rieši digitálne, t. j. rieši to driver/program, ako všetko ostatné v PC. Bola by to maximálna blbosť robiť podobné veci analógovo. OS totiž vidí všetky vstupno/výstupné HW zariadenia v PC. Tak že ak uvažujeme, že je výpočtový výkon PC dostatočný, tak ťa v prepájaní rôznych I/O zariadení obmedzuje len software. Ak to trošku preženiem, tak s vhodným driverom nie je problém poslať na repráky napríklad obraz.
Super príkladom je analógový-vytáčací internet. Tam sa musel sieťový protokol (signál) konvertovať na audio signál a späť.

PS: oneskorenie vzniká aj pri digitálnom spracovaní signálu. Nehovoriac o tom, že pri rôznych výstupoch počúvaš rôzne kombinácie DAC-zosilňovač, tak že rôznorodosť výsledného zvuku je v poriadku.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 19:23:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Zvysil som zdielany rezim pre audio zariadenia na 24Bit/192 kHz a zas to ma iny zvuk Smile

Soaron ako by som to ale vedel s istotou zistit ze to zostava len v okruhu digitalu ?
Teraz budem mat placebo zakazdym ked sa mi zvuk z HDMI nebude pacit ze to je urcite pretlacene zbytocne cez analog.

Jedna vec co mi naznacuje ze by to mohol byt analog je to ze ked davam slider pre stereo mix postupne na 100% tak to postupne zacne chrcat t.j. je to viac a viac prebudene.
Ja viem ze aj digital moze chrcat ale preco by driver nastavili v digitale tak aby to bolo pri 100% slideru extremne prebudene ?

Napisal som priamo do realteku. Som zvedavy ci vobec odpisu Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1147
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 20:42:05    Predmet: Odpovedať s citátom

ČO CHRČÍ ???
_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 21:00:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Ked pridavam hlasitost pre "Stereo Mix" tak zvuk zacne chrapcat - proste zacina to byt viac a viac prebudene a nie preto ze by nestihal zosilnovac, repro alebo nieco podobne.
Jednoducho chrapcanie pri nizkej hlasitosti Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1255

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 22:04:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Ty asi nechápeš súvislosti. Tak len na margo. Ak pustíš do zosilňovača s citlivosťou 2V signál 4V, tak to bude skresľovať. Ak ti skresľuje audio výstup z matičnej dosky, tak je niečo zle, no ja som sa zatiaľ s takým problémom nestretol.

S istotou ti viem povedať, že je analógové prepínanie určite drahšie, ako digitálne. Nehovoriac o tom, že je to aj o dosť zložitejšie. Proste, čo káže software, to sa udeje. Predpokladám, že žiaden výrobca si nebude komplikovať život nejakým analógovým prepínačom.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19444

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 22:17:22    Predmet: Odpovedať s citátom

A ten pán chce dělat projekt digitální korekce repro ...... Rolling Eyes
_________________
Dispre-JFET mod. preamp, ExtremA power buffer, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1147
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 23:21:00    Predmet: Odpovedať s citátom

BK - "celé zle". Priam nezmysel. Sorry.
"Stereomix"...
Nezaplo mi hneď, Ty zrejme púšťaš audiosignál zvonka do kompu v podstate ako "nahrávanie" s tým, že ho môžeš "počúvať" súčasne na viac rôznych výstupoch.
Zmysel toho je fakt nezmysel. V zásade máva obyčajná doska dva vstupy - mikrofón a Line In. Líšia sa možno citlivosťou a možno si ich kompík sám priraďuje - prepína. Mal som tak v predchádzajúcom, kam som čo zapichol, tam to fungovalo a správne.
Hore Ti napísali - možno prebudený vstup. Koleduješ si o odpálenie čohosi v kompe okrem iného. Ak to prípadne ešte nieje ponastavované na zhodné formáty, chudák Realtek nevie, čo prv od radosti.
Ak ku tomu máš v kompe nejaké super (K-lite a podobné nezmysly) kodeky, sranda na entú...
Na dačo podobné možno ukecáš počítač s UbuntuStudio, no Windows moc nie Smile

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 23:43:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Soaron audio vystup "speakers" urcite neskresluje. Ten je isto stavany na plny rozsah 16/24Bit DAC-u.

Ak ide o analog tak asi "Stereo mix" ma tak velke analogove zosilnenie ze pri slidery nastavenom na 100% prebudi-saturuje analogovy vstup ADC cipu a z toho je potom to chrapcanie.

Ak ide o digital tak 100% slider asi znamena pre vypocet amplitudy uz cislo ktoreho nasobenie s amplitudou signalu uz viackrat za sebou "prelezie" cez 16/24bit rozsah a saturuje vysledok na 0xFFFF/0xFFFFFFF. Nastava tkzv. Clipping.

Ak napisu ludia z realteku tak hadam budeme vediet viac Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4214
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 23:54:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Dřív měly grafiky pro HDMI zvuk SPDIF vstup ze zvukovky. Dneska má grafika vlastní zvukovku s výstupem do HDMI/displayportu. Takže pro analog a HDMI jsou v kompu dvě různé zvukovky.

Realtek je HDA kodek (tedy AD/DA), HDMI neřeší.

Pokud umí windowsy jeden výstup do více zvukovek současně (umí to i pulseaudio na linuxu), pak jde o čistě SW věc.

Příklad - tohle píšu na ntb s HDMI výstupem, komplet Intel:

kód:
pavel@probook ~ $ aplay -l
**** Seznam PLAYBACK Hardwarových zařízení ****
karta 0: HDMI [HDA Intel HDMI], zařízení 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: HDMI [HDA Intel HDMI], zařízení 7: HDMI 1 [HDMI 1]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 0: HDMI [HDA Intel HDMI], zařízení 8: HDMI 2 [HDMI 2]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0
karta 1: PCH [HDA Intel PCH], zařízení 0: ALC3227 Analog [ALC3227 Analog]
  Podzařízení: 1/1
  Podzařízení #0: subdevice #0


Tedy karta 1 - Intel HDA v grafice (HDMI), karta 2 - Intel HDA napojená na kodek Realtek ALC3227 pro analogový vstup/výstup
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Ne december 18, 2016 23:58:35    Predmet: Odpovedať s citátom

tatko Tom vysvetlim ako to je zapojene a preco.

Reprobedne pri pocitaci mam zapojene na realtek zvukovku.
Je pouzity klasicky vystup speakers - zeleny jack.

Potom mam cez HDMI vystup na grafike pripojeny TV s jeho vlastnymi reproduktormi.
Windows nedokaze standardne posielat prave prehravane audio na pc do viacerych zariadeni-zvukoviek naraz.

Tj ked chcem pozerat telku-film aj so zvukom z pc tak musim navolit predvolene zariadenie na prehravanie zvuku na HDMI HD audio na PC aby som na telke nieco pocul. Potom opat ked chcem mat zvuk na reprakoch pri PC tak musim znovu prepnut predvolene zariadenie na zvukovku realtek vystup "speakers". Toto je samozrejme otravne.

Realtek to ale riesi tak ze signal zo "speakers" okopiruje a posle ho cez "stereo mix" do HDMI HD audio. Takze sa nemusi nic menit a zvuk je aj pri PC a aj pri telke.

No a cele co chcem vediet je ci to kopirovanie signalu prebehne len v digitale alebo to ide cez analog a potom naspat do digitalu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 00:00:50    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin windowsy neumi jeden výstup do více zvukovek současně Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4214
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 00:09:41    Predmet: Odpovedať s citátom

BK napísal:

Realtek to ale riesi tak ze signal zo "speakers" okopiruje a posle ho cez "stereo mix" do HDMI HD audio. Takze sa nemusi nic menit a zvuk je aj pri PC a aj pri telke.

No a cele co chcem vediet je ci to kopirovanie signalu prebehne len v digitale alebo to ide cez analog a potom naspat do digitalu.


Realtek nic nekopíruje, je to normální hda kodek. Pokud ti leze současně zvuk z analogu i HDMI, pak to windowsy posílají do obou zvukovek současně. Jak se to jmenuje (stereo mix?) je celkem fuk - nevím, windowsy tu nemám.

Mimochodem taková funkce není úplně triviální, protože zvukovky mají vzájemně nesynchronizované hodiny a jedna pak slouží jako master pro přehrávání a data pro druhou se musí generovat adaptivním resamplingem v tempu druhých hodin. Přesně tak to dělá pulseaudio, jackd a budou to dělat i ty windowsy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1255

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 00:15:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Už sme tu párkrát písali, že sa to všetko deje v digitálnej doméne, ale ak to chceš riešiť ďalej tak prosím. To či Win dokáže jeden signál poslať naraz na viac zariadení, závisí jedine od ovládača/programu.
To čo robíš ty je blbosť. Ak chceš prehrávať hudbu na reprákoch a film na telke, tak nemusíš prepínať zvukový výstup. Dnes už každý normálny program vie nastaviť zvukovku bez ohľadu na to, čo je prednastavené v systéme. Tak že nie je nič jednoduchšie, ako v prehrávači videa nastaviť HDMI výstup, v audio prehrávači Speaker out, v ďalšom video prehrávači Bluetooth out a tak ďalej, kým sa ti neminú všetky prehrávače a výstupy. Za predpokladu, že na video a audio používaš iný soft.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 00:27:45    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:

Mimochodem taková funkce není úplně triviální, protože zvukovky mají vzájemně nesynchronizované hodiny a jedna pak slouží jako master pro přehrávání a data pro druhou se musí generovat adaptivním resamplingem v tempu druhých hodin.


Dobre vediet. Dik za info. To znamena ze druha zvukovka prehrava uplne nanovo prepocitany signal prvej zvukovky alebo sa len kopiruju hodiny z prvej na druhu zvukovku ?
Oi ta funkcia "stereo mix" je dostupna-existuje iba po naistalovani realtek zvukovky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 00:38:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Soaron napísal:
Tak že nie je nič jednoduchšie, ako v prehrávači videa nastaviť HDMI výstup, v audio prehrávači Speaker out, v ďalšom video prehrávači Bluetooth out a tak ďalej, kým sa ti neminú všetky prehrávače a výstupy. Za predpokladu, že na video a audio používaš iný soft.


Mne ide o to aby som pustal akykolvek software s akymkolvek zvukom a hralo to na obidvoch zariadeniach sucasne.

Predtym som mal HDMI splitter (1 na 2) a ten mi jednoducho naklonoval zvuk HDMI aj do monitora s HDMI vstupom na ktoreho zvukovke som mal pc repro a aj do TV kde zas mam pripojene TV repro. Fungovalo to na 100% bez jedineho problemu.

Teraz ale prechadzam na rozlisenie 4K/60Hz a nemam este taky splitter a tak skusam co windows a realtek ponuka namiesto toho Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4214
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 07:01:24    Predmet: Odpovedať s citátom

BK napísal:

Dobre vediet. Dik za info. To znamena ze druha zvukovka prehrava uplne nanovo prepocitany signal prvej zvukovky alebo sa len kopiruju hodiny z prvej na druhu zvukovku ?


Hodiny jsou reálný signál, musel bys mít pro ně natažený drát z jedné do druhé. Mimochodem, i to se v DIY používá, např. http://quicktoots.linux-audio.com/toots/el-cheapo/imga0041.jpg

Ovšem mezi IntelHDA řadičem v čipsetu a grafickou kartou (pravda, dnes již také často v čipsetu) kabel nenatáhneš. Takže je to celé softwarové.

BK napísal:
Oi ta funkcia "stereo mix" je dostupna-existuje iba po naistalovani realtek zvukovky.


Tak to Realtek naprogramoval v doprovodném softu ke svým ovladačům. Taky to mohl MS naprogramovat přímo do zvukového subsystému a fungovalo by to pro všechny zvukovky, jako to má pulseaudio v linuxu http://askubuntu.com/questions/78174/play-sound-through-two-or-more-outputs-devices
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1255

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 10:19:08    Predmet: Odpovedať s citátom

BK napísal:
Mne ide o to aby som pustal akykolvek software s akymkolvek zvukom a hralo to na obidvoch zariadeniach sucasne.


Môžeš nám ešte objasniť, na čo potrebuješ počúvať na reprákoch a súčasne pozerať telku a počúvať na nej to isté? Možno navrhneme lepšie riešenie, ako máš teraz. Mňa by z fleku napadlo, že výstup z telky zapojím do zosilňovača a je to. Určite to však nebude časovo synchronizované.
Ja napríklad počúvanie na dvoch miestach súčasne riešim tak, že používam SW SoundWire. Ten vytvrorí v PC ďalší audio výstup, ktorý môžem spriahnúť s hociktorým iným výstupom. Na telefóne mám nainštalovaný ten istý soft. Potom sa to všetko posiela cez WiFi do telefónu, ktorý mám napojený na aktívne repro.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1147
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 17:25:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Túto srandu si skús:
http://audioswit.ch/er?utm_source=client&utm_medium=direct&utm_campaign=client_1_7_0_117
Možno skúsim čo to povie s telkou do ktorej idem DP z Ati FirePRO no medzi optikou do AKAI, slúchadlami zapichnutými do Fiio DAC (trvale zapnutého) či zapichnutím do predného panelu teda Realteku to prepína na 99,9% spoľahlivo samo Smile

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1147
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 18:00:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Skúsil som - ide to na tých 99%.
Prepína Winamp, Foobar aj VLC krížom-krážom...
No možno som nerozumel otázke a chceš, aby to hralo NARAZ z viac vecí...

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4214
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 18:39:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Z pohledu OS jsou to všechno standardní zvukovky, jen mají různé typy výstupu (analog, SPDIF, audio stream pro DP).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 21:34:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Pre mna je pripojeny TV ako naklonovany original pocitac t.j. pouzivam pri nom bezdrotovu mys a klavesnicu napojenu ale na jeden a ten isty pocitac ako kablova mys a klavesnica.
Ked chcem pisat, citat net, hrat sa na na pc tak sedim za PC a pocuvam dvojpasmove repro co su pri monitore.
Ked chcem pozerat film sadnem na gauc a cez bezdrotovu mys a klavesnicu ovladam ten isty pc ale na inom mieste a pozeram do ineho zobrazovaca t.j. TV a pocuvam ine repro.
A aby som nemusel riesit na akom softe je ake predvolene audio zariadenie tak mam vsade jedno a potom vystup klonujem cez HDMI splitter ktory ale pre 4K este momentalne nemam Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 21:54:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Toto je ten zazrak Smile
Ak to spravne chapem tu schemu tak Speakers - F out idu aj analogovo do ADC prevodnika a za prevodnikom po resamplingui sa daju zdvihnut o 30 dB.
To musi byt ono , alebo nie ? Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1147
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 22:34:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo - mať Tvoje starosti a Ficove účty....
_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1255

PríspevokZaslal: Po december 19, 2016 23:36:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak ťa baví riešenie takýchto kokotín, tak len smelo laboruj ďalej. Inak sme ti už navrhli minimálne 2 dostačujúce riešenia, ktoré robia presne to, čo požaduješ.
Ja končím.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Ut december 20, 2016 19:51:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Ved vdaka za info.
Asi vyuzijem jeden z tych externych programov pod windows co ste mi doporucili.

A pravdepodobne je to naozaj analog ten "Stereo mix" lebo "Digital OUT" sa da sice navolit ale nefunguje to.
Pravdepodobne preto lebo to nie je analogovy signal a logicky nema vstup do ADC ktory vlastne "generuje" signal pre stereo mix.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BK
Hifista


Založený: 16 december 2016
Príspevky: 238

PríspevokZaslal: Po apríl 02, 2018 10:38:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Najprv som pouzival ten prepinaci soft.

Teraz ide jeden jediny digitalny opticky signal do zosilnovaca ktory ma vystup na 2 sady repro. Podla toho ci sedim za PC alebo pozeram telku si prepnem cez DO zosilnovaca konkretnu sadu repro Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist