Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ZOOM H4N ako prevodník

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
viliammmmm
Hifi obsluha


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 12

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 21:56:20    Predmet: ZOOM H4N ako prevodník Odpovedať s citátom

Ahojte, prepačte možno to nie je uplne hifi téma.(skor možno na pcforum,ale skusim)
Cchcem využivat tento

https://www.muziker.sk/zoom-h4n-sp?gclid=Cj0KEQiAh4fEBRCZhriIjLfArrQBEiQArzzDAT3f4NDg7qxwWLaQoUjutbkj6WdAP8biGWzA-o-QFmQaAhUB8P8HAQ recorder , ako quasi audio-prevodník.


Postup: pripojim cez usb k PC, a vyberiem režim Audio-inetrface a potom dam connect.

Je to rozdiel fakt to hrá super.(mne to zatial stačí)

______________________________________________________________________

ale problém je ked vypnem PC, yak ZOOM quasi DAC musim opat na displeji ZOOM-u potvrdzovat že: select audio-interface,a a cele odzvonova.
Je to iba sice 3kroy navyše,ale je to trosku otrava.

ako by sa dal nastavit ten ZOOM, aby po zapn PC ho PC hned videl ako rozhranie na prevod D-A a tak sa aj správal


Dakujem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9450
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 22:09:24    Predmet: Odpovedať s citátom

myslim ze by to mohlo ist, ak najprv nastavis rezim USB prehravania (pri pripojeni na sietovy adapter), a az potom zapojis USB kabel do pocitaca ... ale nesmies ho vypinat z adapteru :/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
viliammmmm
Hifi obsluha


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 12

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 22:11:59    Predmet: Odpovedať s citátom

iba doplním, ked notebook dam uspat, tak to je ok, tak aspon jak-taka uľava.



p.s. ako velmi skodi ked noťas davam spat namiesto uplne vyp.


(režim hibernacie sa sprava rovnako ako klasicke vyp)


dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9450
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 20, 2017 23:46:04    Predmet: Odpovedať s citátom

ak mas ntb zaroven na sietovom adapteri, tak to netrapi notebooku baterku
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1512
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 05:36:50    Predmet: Odpovedať s citátom

http://audioswit.ch/er?
Skús či Ti nepomôže Smile
Mám takú dosť krkolomnú kombináciu "zvuku" v PC - Realtek, Ati FirePRO V4800, Fiio USB preamp+DAC, SPDIF..., používam dva zosiky - jeden cez Fiio, druhý cez optokábel - bez tej srandy to bol des - zakaždým prepínať, Audiosvitcher to prepína sám a dobre Smile

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
viliammmmm
Hifi obsluha


Založený: 05 február 2009
Príspevky: 12

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 15:32:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Noťas nema baterku ide primao na adapter.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1512
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 15:53:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Hibernácia nahrá obsah RAM na HDD do Hiberfil.sys.
AK má noťas klasický disk nič sa nedeje. AK má SSD (a veľkú RAM), môže mu hibernácia znížiť životnosť.

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3930

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 16:49:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Režim hibernace ale jeho problém neřeší:
viliammmmm napísal:
ako velmi skodi ked noťas davam spat namiesto uplne vyp.
(režim hibernacie sa sprava rovnako ako klasicke vyp)


Režim spánku je něco jiného:
http://wintip.cz/468-jaky-je-rozdil-mezi-rezimem-spanku-a-hibernaci-ve-windows

V režimu spánku se notebook stále "opotřebovává" (např. stárnou elektrolytické kondenzátory), stále žere elektřinu a při výpadku napájení je to de facto to samé jako kdyby "spadly Windows".

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 17:12:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
a při výpadku napájení je to de facto to samé jako kdyby "spadly Windows".


Proto je pro newindowsové dedikované audio PC dobré používat linuxovou distribuci, která má filesystém read-only a změny (defakto jenom nepodstatné logy) ukládá do paměti se syncnutím na disk až při vypnutí. Read-only filesystém se nemá šanci poškodit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3930

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 18:02:06    Predmet: Odpovedať s citátom

No - možná jsem to trošku přehnal. V režimu spánku určitě nebude nějaký soubor ve stavu "napůl zapsaný". Po "pádu" z režimu spánku bych očekával při následném spuštěníé maximálně tak "láteření" Windowsů o neočekávaném vypnutí, ale rozhodně ne znefunkčněný systém. Maximálně bych udělal scandisk systémového oddílu a hotovo.

Samozřejmě souhlasím s tím, co píšeš - ale pro člověka "nepolíbeného" linuxem je asi jednodušší naučit se pracovat s nějakým programem pro zálohu systému (např. AOMEI Backupper) a v případě znefunkčnění Windows si obnovit systém během deseti minut ...

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 18:29:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím, že jsi vůbec nepřeháněl. Mimochodem, co jsem četl, tak win na ntb po uspání do paměti krátce před vybitím baterky přeuloží paměť na disk - tedy ze suspend to RAM na hibernate. To mi přijde rozumné.

Obávám se, že pro úplně běžného uživatele je zastavení bootu win na nabídce obnovení důvod k polekanému telefonátu na jeho support.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3930

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 18:42:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Možné to je. Otázka je, jak je to u desktopů nebo u notebooků bez baterky (viliammmmmův případ). Tam se to podle stavu baterie řídit nedá. Maximálně podle času - např. po 30 minutách spánek, po 180 minutách hibernace. Já osobně hibernaci zakazuju, protože v době SSD a velkých pamětí nemá při běžném používání smysl.

Pokud si BFU nedokáže zazálohovat a obnovit Windows:
http://magazin.stahuj.centrum.cz/zalohovani-a-klonovani-s-aomei-backupper/

tak se nedá ani očekávat, že si bude schopen rozchodit linuxovou distribuci.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 18:50:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Určitě jsem nenavrhoval přechod na linux, to se omlouvám za špatné vyjádření Smile

Sorry za OT původního tématu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1512
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 20:38:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Macrium Reflect zadara tiež na zálohu-obnovu.
K veci:
"problém je ked vypnem PC, yak ZOOM quasi DAC musim opat na displeji ZOOM-u potvrdzovat že..." - to ani inak nebude ak tá sranda nemá kdesi v nastaveniach možnosť nadefinovať čím je po svojom zapnutí-pripojení.

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3930

PríspevokZaslal: So január 21, 2017 21:13:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Jako první bych zkusil aktualizovat firmware na verzi 1.90 (pokud už není aktualizován):

https://www.zoom-na.com/products/field-video-recording/field-recording/zoom-h4nsp-handy-recorder#downloads

A potom bych zkusil prolézt menu přístroje, zda není možné nastavit to, jak se má přístroj chovat po připojení k PC - tedy do jakého módu se má "natvrdo" přepnout - zda do módu Audio Interface, nebo do módu Storage. Podle manuálu z roku 2014 tam tato možnost není a musí se to volit vždycky ručně, ale třeba to je přidáno v nové verzi firmware.

Možná se to také dá nastavit v ovladačích nebo v ovládacím softwaru - čili zaktualizovat ovladače a software (pokud nejsou) a prolézt jejich možnosti nastavení. Ale na toto bych moc nesázel.

Pokud tudy cesta nepovede, pak už jsou tedy asi jen ty dvě možnosti: pokaždé to ručně přepínat a nebo notebook uspávat do režimu spánku.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist