Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Pomoc

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ondon
Hifista


Založený: 04 január 2011
Príspevky: 148

PríspevokZaslal: St február 22, 2017 16:32:06    Predmet: Pomoc Odpovedať s citátom

Ahoj priatelia,prosba o radu zhanam nieco taketo,ale bez bedniciek a bez zosilnovaca,dakujem za kazdy podnet
https://elektro.bazos.sk/inzerat/70484527/Yamaha-MCR-755-hifi-system.php
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3066

PríspevokZaslal: St február 22, 2017 17:09:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Bez bedniček a zesilovače z toho zbude Blu-ray 3D přehrávač s USB a LAN, ne?

https://www.alza.sk/3d-blu-ray-prehravace/18853219.htm

Jedné, co by tam mohlo chybět, je FM tuner:

https://www.youtube.com/watch?v=dQfSySuX-VM

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ondon
Hifista


Založený: 04 január 2011
Príspevky: 148

PríspevokZaslal: St február 22, 2017 19:03:07    Predmet: Pomoc Odpovedať s citátom

No poziadavky mam internetove radio,usb,pripadne blu ray mechanika,nie je podmienka a blutooh
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3066

PríspevokZaslal: St február 22, 2017 22:26:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Z toho textu tedy opravdu nejsem schopen pochopit, co podmínka je a co podmínka není.

Pokud Blu-ray mechaniku potřebuješ, hledej mezi "chytrými" Blu-ray přehrávači se síťovými funkcemi - např. LG dělá zajímavé přehrávače.

A pokud Blu-ray mechaniku nepotřebuješ, hledej mezi Media Playery. Těm se věnuje např. web http://www.tvfreak.cz/

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1195

PríspevokZaslal: St február 22, 2017 23:23:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Jj. píše ako lama, no v dnešnom svete je to úplne bežné, tak to zhrniem.
Chce internetové rádio, USB a modrý zub. Blu-tay nie je podmienkou.

_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ondon
Hifista


Založený: 04 január 2011
Príspevky: 148

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 19:12:00    Predmet: Pomoc Odpovedať s citátom

A nieco taketo??http://www.digizone.cz/clanky/technisat-digitradio-110-ir-nechcete-si-rozsirit-a-v-system-o-dab-a-internetova-radia/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 19:26:04    Predmet: Odpovedať s citátom

a aky mas zosilnovac/receiver? nems nahodou opticky vstup? to by si potom mohol pouzivat chromecast audio na streaming a ovladat to z mobilu. ale ma to i analogovy vystup, vystup takzebpouzit to pojde urcite ... a cca za 1000Kc
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ondon
Hifista


Založený: 04 január 2011
Príspevky: 148

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 19:42:49    Predmet: Pomoc Odpovedať s citátom

Zosik Marantz PM6005,ma optiku
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 21:47:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud bych chtěl nejlevnější, tak bych za sebe volil:

Futro S450 12 EUR doprava po DE http://www.ebay.de/itm/ThinClient-Fujitsu-Futro-S450-2-1GHz-AMD-Sempron-200U-1GB-DDR2-RAM-512MB-HDD-/192111980111

doprava domů mailboxde.cz 140 Kč

4GB CF karta 130 Kč http://www.ebay.com/itm/CF-Card-For-Canon-Nikon-Camera-SLR-4GB-8GB-16GB-32GB-Compact-Flash-Memory-Card-/301984866640?var=&hash=item464fb36150:m:mfsr13O3Xct31p2ZMS_b5Sw

Příp. wifi 75 Kč https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-New-Fashion-5DBI-USB-Wireless-WiFi-Adapter-Dongle-Network-LAN-Card-receiver-mini-802/32595961242.html - mám vyzkoušenou, zvládá spolehlivě dlouhodobý provoz, ovladač se neseká.

Náklady vč. wifi < 700 Kč.

Nainstalovat daphile https://www.daphile.com/ a ovládat přes jakýkoliv webový prohlížeč (např. telefon). Detailní návod instalace https://www.daphile.com/download/DaphileInstallation.pdf

Pokud by bylo potřeba CD audio (což daphile podporuje), USB slim mechanika stojí okolo 10 dolarů s dopravou, napájení přes dvojitý USB port postačí.

Adaptér toho PC není spojený s ochrannou zemí, tudíž nehrozí zemní smyčky (ověřeno). Interní zvukovka toho kompu je docela slušná, minimálně srovnatelná s uváděnými přístroji.

Trochu pracnější, ale jsem přesvědčený, že výsledek bude OK, kombinace Futro + Daphile je díky minimální ceně toho kompu docela častá https://www.google.cz/search?q=daphile+futro

Nevýhodou je vyšší spotřeba okolo 15W.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8793
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 22:15:06    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin, nejake Futro bez spojenia s GND a do ktoreho by sa vosla cela Juli@ si nevidel? By sa mohlo hodilo na meranie...

hmm, asi Futro S400 ... ale to uz bude mozno dost slabe i na to FFT :))
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 22:35:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Jaký je potřeba výkon CPU?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št február 23, 2017 22:52:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi bys stejně potřeboval monitor (vzdálená Xka by byla asi moc pomalá). Není jednodušší měřit s nabitou UPSkou odpojenou od sítě? V PC je na vstupu stejně usměrňovač, tak by ty hranáče z levné UPSky nemusely vadit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Digitál Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist