Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Pro-Ject Pre Box S2 digital DAC: ESS9038Q2M + MQA
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
motylek
Hifi obsluha


Založený: 25 apríl 2013
Príspevky: 21

PríspevokZaslal: Pi október 06, 2017 10:35:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Dohnalik napísal:
Doporučuju všem kdo si DAC zakoupí použít externí zdroj, rozhodně ale ne ten co je přikládaný v krabičce, s ním to má víc rušení na výstupu než při napájení z USB. Neptejte se proč, nemůžeme bojovat se vším.
Stačí 7805 a microUSB konektor. Pokud DAC detekuje na microUSB dostatečné napětí, tak přepne na externí napájení.

BTW, pokud si zapojíte externí outputstage s pořádným I/V, tak tuším že jsme tu na stole měli 132dB DR a THD někde -130? Nepamatuju si.


V uživatelské příručce se o připojení externího zdroje píše:
2. USB input is in use: Unit can be powered directly from computer via USB input. In this case is highly
recommended to disconnect Power 5V DC cable from the unit - power disturbances from two power supplies
could affect sound performance.

Těmhle věcem nerozumím, tak se ptám: jako externí zdroj je vhodná tzv. power banka?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zdenoeddie
Hifista - pokročilec


Založený: 17 marec 2010
Príspevky: 316

PríspevokZaslal: Pi október 06, 2017 11:09:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta ma v sebe tiez nejaky menic, obvykle step-up....
_________________
Vacuum Madness
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Pi október 06, 2017 14:45:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Proboha, kdo tu příručku psal...to je samozřejmě píčovina. Dám jim vědět. Externí zdroj bude lepší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zdenoeddie
Hifista - pokročilec


Založený: 17 marec 2010
Príspevky: 316

PríspevokZaslal: Pi október 06, 2017 17:19:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Zalezi akej povahy, externy zdroj. Je mozne ze so spinanym adapterom vznikne pri pripojeni aj USB chcem-nechcem slucka... parkrat sme to riesili.
_________________
Vacuum Madness
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 10:39:38    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
One more issue, and I bet some tester is going to be a little embarrassed over this: left/right channel on DSD64 (and I would guess all DSD) is swapped.

Zdroj: http://www.pinkfishmedia.net/forum/showpost.php?p=3220098&postcount=73
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 11:12:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Kdo by se zabýval takovými prkotinami, jako je správné přiřazení kanálů, že? Laughing
Jen to dokresluje dříve poznané.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 11:38:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky může být přehození v driveru, nebo třeba to má blbě přímo v souboru. Tohle IMO není pořádný bugreport, to by to musel porovnat s jiným zařízením, že je zbytek řetězce správně.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 11:44:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Predpokladam, ze ak je to pravda, tak to suvisi s "dratovanim" vstupnych signalov na DAC. U stareho Sabre slo vyrobit jednoduche zapojenie PCM+DSD, ktore nevyzadovalo externy prepinac, ale ma ale prehodene DSD kanaly. A nove to ma asi podobne. -- https://hifiduino.wordpress.com/2012/11/15/buffalo-iii-smart-stereo-input-configuration/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
motylek
Hifi obsluha


Založený: 25 apríl 2013
Príspevky: 21

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 12:22:40    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Predpokladam, ze ak je to pravda, tak to suvisi s "dratovanim" vstupnych signalov na DAC. U stareho Sabre slo vyrobit jednoduche zapojenie PCM+DSD, ktore nevyzadovalo externy prepinac, ale ma ale prehodene DSD kanaly. A nove to ma asi podobne. -- https://hifiduino.wordpress.com/2012/11/15/buffalo-iii-smart-stereo-input-configuration/


Pánové poslouchám tento dac 14 dní a rozhodně nemá prohozené kanály. Poslouchám většinou dsd na sluchátkách. Poslech je naprosto bezproblémový.
Dac hraje fantasticky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 12:28:34    Predmet: Odpovedať s citátom

ok, diky za info, a super ze sa paci :-)

inak ten typek na PFM pisal, ze sa mu kanaly prehodia uz ked zapne v prehravaci konverziu na DSD.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocmeister
Hifista - pokročilec


Založený: 09 október 2008
Príspevky: 331

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 13:17:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Motýlek: Zkoušel jsi na tomto dacu porovnat PCM a následně stejnou stopu převedenou sw do DSD? Jde mi o čistě subjektivní dojem.
_________________
REPRO: Ghibli by Kocour, 2x sub B&W Nautilus ASW 825, AMP: Hegel H360, DAC: Chord Qutest + baterie, SLUCHÁTKA: Senn HD800, dále filtrace, spoustu drátů a jiné snake oily...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
motylek
Hifi obsluha


Založený: 25 apríl 2013
Príspevky: 21

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 14:02:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Kocmeister napísal:
Motýlek: Zkoušel jsi na tomto dacu porovnat PCM a následně stejnou stopu převedenou sw do DSD? Jde mi o čistě subjektivní dojem.


Rozdíl je nepatrný, asi daný tím, že při poslechu PCM se uplatní filtry, které jsou součástí dacu. Nativní přehrávání DSD je bez filtrů. Ten rozdíl nestojí ani za řeč.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 14:05:48    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:

inak ten typek na PFM pisal, ze sa mu kanaly prehodia uz ked zapne v prehravaci konverziu na DSD.


Takže to může dělat i přehrávač či audio stack pod ním.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocmeister
Hifista - pokročilec


Založený: 09 október 2008
Príspevky: 331

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 14:32:05    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Rozdíl je nepatrný, asi daný tím, že při poslechu PCM se uplatní filtry, které jsou součástí dacu. Nativní přehrávání DSD je bez filtrů. Ten rozdíl nestojí ani za řeč.


Ok, díky za info. Právě v současnosti je tohle (převod PCM do DSD) strašně v módě a spousta lidí je z toho na větvi, tak jsem byl zvědav. Ale dobré číst i jiný názor.

_________________
REPRO: Ghibli by Kocour, 2x sub B&W Nautilus ASW 825, AMP: Hegel H360, DAC: Chord Qutest + baterie, SLUCHÁTKA: Senn HD800, dále filtrace, spoustu drátů a jiné snake oily...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Henri
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 marec 2015
Príspevky: 610

PríspevokZaslal: Po október 09, 2017 15:01:00    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
miero napísal:

inak ten typek na PFM pisal, ze sa mu kanaly prehodia uz ked zapne v prehravaci konverziu na DSD.


Takže to může dělat i přehrávač či audio stack pod ním.


Dávnejšie som mal vedľa seba DAC s ES9018 a AKM
Kanale pri DSD prehadzoval len ten so Sabre. Riešil som to pluginom vo Foobare na opätovne prehodenie kanálov naspäť. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 15:02:02    Predmet: Odpovedať s citátom

No chlapci to meli spravne (PMA je zase general), jenze debilni pro-ject si usmyslel, ze udela levou/pravou stranu na zadku pristroje obracene, tj. pri pohledu zezadu (coz je pekna kravina) no a plosnak se jim predelavat nechtelo, tak rozkazali prehodit kanaly ve firmware. No a tam je ten problem, ze ne vsude se to asi povedlo prehodit. Kdyby to nechali jak to melo byt leve vlevo, pravy vpravo pri pohledu zepredu, zadny problem by nenastal.
Mel by byt upgrade firmware, ktery to poresi, idealne kdyby to vratili zpatky.

_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 15:21:46    Predmet: Odpovedať s citátom

JuanV napísal:
(PMA je zase general)


Zákazníka asi moc nezajímá historka, jak to vzniklo, ale to, že je to špatně.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 15:51:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Jenze ty to podavas tak, jako ze to nikoho z tvurcu nezajima, zajima a pracuje se na oprave - tahle byla docela skryta a vznikla hlavne diky Pro-Jectu. Chyby vznikaj vzdycky u jakehokoliv softwaru a cim je to slozitejsi, tim jich muze vzniknout vic a nektery jsou fakt zakerny Smile - vim o cem mluvim, programuju pres 25let. Hlavne, ze to neni zazdenej blackbox a da se tam software nahrat uzivatelsky.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 16:43:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Promiň, ale chybu udělal vývojář, ne zadavatel, přestože změnil zadání. Taky programuji 20 let, takže vím, že se to může stát. Ale zadavatel za to vážně nemůže....

Ale nic zásadního to není, většina lidí to ani nezjistí. Samozřejmě udělat takový komerční přístroj postavený na softwaru bez možnosti jeho aktualizace by bylo hodně špatně. Vydáte nový firmware a hotovo. Možná v něm ani nebudou nové chyby Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 19:35:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud to beru zadavatel/vyvojar, tak mas pravdu. Jen jsem si povzdechnul, ze zadavatel vymyslel tuhle blbost, ktera nuti vyvojare nejak dodatecne ohybat firmware pro preklopeni kanalu a tim vznikl prostor pro chybu Smile Z pohledu zadavatele za to muze vyvojar, to je jasny...
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 19:37:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Aktualne pry bude do fw pridano balance, ovladani hlasitosti pres USB, bypass regulace hlasitosti a pamatovani nastavene hlasitosti u jednotlivych vstupu.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 11, 2017 19:45:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak po 25 letech vývoje víš, že každý zadavatel vymýšlí blbosti Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: Št október 12, 2017 08:44:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Nakonec každý má svobodnou volbu, jestli podmínky zadavatele přijme a půjde s ním do spolupráce, nebo ne. K dohodě jsou vždy potřeba dva. A když už někdo jednou na dohodu přistoupí, tak si pak nemá veřejně stěžovat. Je to amatérské a trapné.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Ne október 15, 2017 12:07:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Tyjo, nepsal PMA něco o tom, že tady tu diskuzi vzdává? Very Happy Myslím,ž e většina bysme tady ocenili kdyby si vzal nějakej kurz základů kreslení PCB místo nekonstruktivních keců. No offsence (maybe a liitle bit).

Je opravdu pravda, že na několika kusech byly prohozeny kanály při přehrávání DSD. Naprosto uznávám, že to je stupidní chyba, vznikla nutností prohazování kanálů SW cestou. Jak říká dustin, přesto, že jsme byli nuceni kanály přehodit, chyba je na naší straně, že jsme to pořádně nezkontrolovali. Problém je vyřešen a pracuje se na updatu, který bude příští týden dostupný. Stejně tak opravuje pár dalších věcí. Je to první serie, naštěstí se vše dá vyřešit updatem.
ESS čipy jsou plné bugů a jeden z nich způsobuje občasné lupnutí při přepnutí FS. To už je taky vyřešeno šíleným workaroudem. Z důvodu bugu na křemíku nefungovala rampa, která postupně sníží výstupní common-mode napětí odporové sítě na nulu a zpět.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne október 15, 2017 13:05:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Samozřejmě nemám praktické zkušenosti, ale jenom co jsem různě četl, tak jsou ty ESS čipy opravdu drsně zabugované. Co vlastně mají vevnitř, nějakou kombinaci standardního core FPGA a DACu? Nezdá se mi, že by vyvíjeli vše od nuly.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne október 15, 2017 13:12:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady máte support pro native DSD http://mailman.alsa-project.org/pipermail/alsa-devel/2017-October/126419.html . Očividně všichni používají stejný XMOS... https://github.com/torvalds/linux/blob/master/sound/usb/quirks.c#L1351
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po október 16, 2017 10:21:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Lupnuti jsem zatim vyresil, ze se vse prevadi pri prehravani do DSD64 a je klid.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po október 16, 2017 10:49:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Smile Dobré si to pamatovat, až budeme číst chvalozpěvy audiofilských vlastníků na nádherný zvuk DSD512 oproti zadekovanému DSD64...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9443
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po október 16, 2017 11:15:08    Predmet: Odpovedať s citátom

ten DAC vie prehravat i DSD512, akurat ta konverzia uz trochu zerie CPU ... ale moznosti nastavenia parametrov konverzie su (napr. s HQplayerom) takmer nepreberne :)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po október 16, 2017 14:08:57    Predmet: Odpovedať s citátom

To mi asi neda procak v NUCu (Celeron), ale zkusim DSD128 Smile))
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Ďalšia
Strana 8 z 13

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist