Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Pro-Ject Pre Box S2 digital DAC: ESS9038Q2M + MQA
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1743

PríspevokZaslal: Pi december 01, 2017 18:23:26    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
Tych 8 a 16 kHz tam vznikalo pri USB pripojeni so zemnou sluckou a v dosledku prenesenych USB paketov (vyssia fs => viac rusenia), a to ze pri SPDIF rusenie nevznika nie je naozaj ziadne velke prekvapenie.


Taky moc nerozumím tomu, proč to PMA nezměřil, když to měl doma. Crying or Very sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19647

PríspevokZaslal: Pi december 01, 2017 21:20:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Zase fantazirujete, meril jsem to na navsteve. Uz me to opravdu nebavi ani trochu.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
bacil2
Hifi expert


Založený: 29 marec 2013
Príspevky: 1319

PríspevokZaslal: Pi december 01, 2017 22:53:11    Predmet: Odpovedať s citátom

... tak už mne tu súdruhovia tiež začínate liezť na nervy s tými kokotskými "mierovými" 8 a 16 kHz pri zapojení v tej jeho apokalypticky referenčnej aparatúre, kde mal pravdepodobne každý gerét zapojený do inej fázy
miero napísal:
DAC sice izolator nema, ale zistil som, ze som ten DAC skusal v dost drsnych podmienkach - a to, ze repro boli zapojene v inej zasuvke, nez PC. A zial nedokazem ani povedat, ci aspon na rovnakom okruhu, takze ta zemna slucka mohla byt velkostou niekde medzi 5 az 50 metrov.

Zial, DAC som dnes rano posielal naspat, a teda uz nemozem vyskusat, ako by sa spraval, ak by boli repro v rovnakej zasuvke ako PC



Pre istotu ešte raz zopakujem niekoľko postrehov:
Kocmeister napísal:
Z toho, co jsem vyčetl na zahraničních fórech, tak S2 někdo hodnotil lépe než Mytek Brooklyn Dac (2100 EUR) a někdo jiný zase stejně jako Benchmark DAC2 (už se nevyrábí, ale stál 2000 USD).

bacil2 napísal:
... u mňa momentálne Pre Box S2 hrá pri posluchu na sluchátka plus/minus (myslím, že skôr viac plus ako minus) takú istú "zvukovú ligu" ako Chord Hugo Mk1.

_________________
Suchý ňúter mokrý ven
želáme vám dobrý den
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1743

PríspevokZaslal: So december 02, 2017 09:10:36    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Je to pro malý signál, 0dB = 200mV a je to s použitím digitální regulace hlasitosti na DACu. RME si uchoval stejnou čistotu i po připojení do řetězce s PC, USB a výkonovým zesilovačem .


U toho RME jste teda ověřili, že po propojení s USB je to stále v pořádku bez vlivu, ale u Projectu jste to nezkoušeli ?

Já vůbec nechápu, k čemu to vlasně bylo to v těcho podmínkách měřit, když:

PMA napísal:

Myšlenka DAC přímo do koncáku zní lákavě, ale doporučuju si to všechno ověřit šumově. Třeba u mě je jednoznačně lepší použít preamp, má totiž o hodně menší šum, než výstup DACu. Výstup DACu dá přes 2Vrms, což je super, ale při digitálním zeslabení je na analogovém výstupu DACu pořád stejný analogový šum. S preampem se dostanu klidně na o 15dB lepší odstup ......


Tak jsem měl pocit, že to nikdo takto nepoužije a voila, pár stran dále už to v těchto podmínkách měříme.

Taktéž bych čekal, že zkoriguješ svoje tvrzení:
PMA napísal:
Ty hodnoty kolem 110dB z výborného DACu napájeného z USB působí fyzikálně realisticky, ale 120dB ne.


Jinak to měření při 200mV, pokud tedy už to není ultra krám co má šumící výstupní část, je samozrejmě výroba hezkýho obrázku bez toho aby to něco řeklo. Stáhnout digitálně signál o -20dB znamená u 24bit kolik ? LSB bitů ukrást ? Pak samozřejmě krásně spadnou všechny harmonické, ty dominantní se skoro začnou topit v šumu. Takhle velcie podobně se chová i laciná USB karta. Crying or Very sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So december 02, 2017 10:04:05    Predmet: Odpovedať s citátom

20dB jsou 3,5 bitu, to se tak akorát dostaneš kousek nad šum slušnějšího 24bitového převodníku kolem 21. bitu. Moje Juli generuje nejmenší zkreslení okolo -10dBFs výstupu (samozřejmě digitálně zeslabené) - taky bych neměřil do nuly.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1743

PríspevokZaslal: So december 02, 2017 10:20:47    Predmet: Odpovedať s citátom

No jo, čistě teoreticky tak ale klesá rozlišení na třetinu. Ale je pravda, že slušněji než kolem 21 bitů staré převodníky nechodily, měl jsem ale za to, že právě nové ESS co jsou už 32bitové by měly v tomto ohledu na výstupu být lepší. To už ale není na měření doma, když se pohybujeme v nanovoltech Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So december 02, 2017 10:30:57    Predmet: Odpovedať s citátom

32bitové převodníky mají na vstupu 32 bitů ze dvou důvodů - lépe se takový signál generuje (zvukové řadiče často akceptují právě 32bitové vzorky - např. Intel HDA, Envy24, Oxygen v Xonarech - na svém výstupu to pro DAC musí řezat na 24bitů (kromě intelHDA)) + 32bit je základní datový typ procesorů/pamětí a za druhé to lépe zní. Reálným rozlišením nedávají ani těch 24 bitů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9401
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po december 04, 2017 14:29:31    Predmet: Odpovedať s citátom

bacil2, ina faza pre pc len zvyrazni existujuce problemy ... tym ze si to das na jednu, tak ich akurat trochu potlacis ... a ODACu ta mozno ina faza tolko nevadila

a inak taka situacia moze byt pomerne bezna ... v jednej miestnosti mozes mat 2 susedne zasuvky na inych isticoch ... zavisi od kreativity elektrikara

ale kedze ty, ako sam pises, neprehravas z pc, tak tvoj problem to nastastie nie je :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
palkic
Hifi obsluha


Založený: 11 október 2011
Príspevky: 16

PríspevokZaslal: St december 13, 2017 10:28:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Jaký je vlastně rozdíl mezi ES9038Q2M a ES9038PRO krom toho, že Q2M jsem na stránkách ESS našel, že je mobilní?
A pokud nepotřebuji sluchátkový zesilovač a používat to jako předzesilovač (který tu někdo zmínil, že není nic moc), nevyplatí se spíšePro-Ject DAC Box S2+, i když má jen jeden čip? Měl někdo možnost tyto dva dacy porovnat?

_________________
Akai AM-67, Totem 100B
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
motylek
Hifi obsluha


Založený: 25 apríl 2013
Príspevky: 21

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 09:32:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Měření napájecích zdrojů, která sem taky patří:
https://www.computeraudiophile.com/forums/topic/31119-power-supply-8-group-test-lps-and-smps/
Oni ty LPS nejsou žádná sláva.
Na tomto Pro-Ject Pre Box S2 Digital mám iPower i 9V baterii.
Na oficiální stránce je ke stažení nový firmware.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 15:34:14    Predmet: DAC a instalace pod win 7 Odpovedať s citátom

Ahoj všichni,

narazil jsem na problém při instalaci tohoto DACu. V návodu je napsáno, že je třeba po naistalovaní driverů a připojení DACu nemít vybrán žádný podporovaný formát zvuku cituji:

Windows 7 and newer operating system: Control Panel Hardware and Sound Sound Playback:
select speaker/ProJectPreBox S2 Digital - Properties - Supported formats: make sure nothing is assigned
Level Sound: setting must be 100
Enhancements: disable all enhancements Advanced Default Format: set to studio quality 24/192

Ve vlastnostech zvukovky je vždy nějaký formát vybraný, tak jak to tvrdí zde na konci.
Proč o tom píšu, při nové instalaci DAC přehraje po restartu PC zvuk WIN, je možné si v nějakém přehrávači pustit cokoliv, ale při změně vstupní frekvence zvuku, jakýkoliv HiRes (FALC, DSD, SACD) se sice zméněná frekvence ukáže správně na LCD DACu, ale z linkového výstupu a ani ze sluchátek nic nejde.
Instaloval jsem driver, jak z CD, tak i novější z webu, ale stejný zádrhel.
Používám ASIO, tím si myslím, že obcházím celé nastavení WIN, ale stejně nic. I pod Wasapi to dělá.
Nesetkal jste se s tím již někdo?

Zítra zkusím nepřepínat frekvenci po čisté nové instalaci, popřípadě mě napadá ještě zda není včudu ten preamp a pustím tam něco přes Toslink, abych obešel ten driver USB.

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9401
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 15:56:17    Predmet: Odpovedať s citátom

stiahni si nejaky live cd/usb s linuxom a skus to tam. pripadne si stiahni nahravku s MQA a ak pri prehravani bude svietit na dace modre MQA, ale zvuk nebude hrat ... tak je to na reklamaciu

MQA stahuj tu http://www.2l.no/hires/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:00:43    Predmet: Odpovedať s citátom

to miero jak jsem říkal změny fekvence to píše dobře
DSD 64, 128 a 256 popřípadě i jiné Hires, ale nic neleze ven.

Zkusím ten Toslink a bude hned jasno.

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9401
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:13:26    Predmet: Odpovedať s citátom

mqa ma tu vyhodu, ze detekuje zmenu hlasitosti ... a pri napr. utlmeni v prehravaci strati nahravka modry puntik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:18:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Ty MQA z 2L nejdou stáhnout, jen přehrát na web prohlížeči ... jsem asi blbej
_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9401
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:21:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Jj, jsi asi blbej :D Skus kliknut pravym tlacitkom mysi a potom tam vybrat "ulozit ako"...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:22:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Pravé tlačítko myši -> Uložit odkaz jako (nebo něco takového)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:23:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha tak jen Mozila to neuměla, ...
_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: St január 10, 2018 16:25:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Ne já to neuměl ... sry za tem flame
_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 00:28:08    Predmet: Tak špatně vše Odpovedať s citátom

Testuju doma a asi to budu vracet minimálně na reklamaci.

Zvuky win jdou spustit v testu a na DACu je zobrazená frekvence správně.

Jakýkoliv flac pokud je přehráván v nastavené frekvenci hraje. I wav pack i PCM 192.

Jakmile ale pustím cokoliv jiného (DSF) jde z výstupu jen občasné prskání.
Přehrával jsem z Tidalu MQA, písnička začne hrát cca 5 vteřin v pořádku, modré znaménko svítí, ale pak začne v repro opět praskat a označení MQA problikává.

Tydal nastavený správně, Jriver a i Foobar taky (dle návodu).

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9401
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 00:49:42    Predmet: Odpovedať s citátom

vypol si vo windows vsetky zvukove vylepsenia?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 01:28:35    Predmet: Odpovedať s citátom

jo jo vypnul, docela si už s tím nevím rady vyzkoušel jsem snad vše
_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 09:04:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi by bolo najlepšie vyskúšať použiť ten DAC mimo Windows a tým sa uistiť, či je problém s DACom alebo s Windows, resp. ovládačmi. Stačí si stiahnuť nejaké Linuxové Live CD, napr. Ubuntu (dá sa hodiť aj na USB kľúč) a vykúšať ten DAC v Ubuntu.
_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1743

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 10:05:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky zkus jiný USB na kompu. Co říká dpclatency ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 12:51:54    Predmet: reklamace Odpovedať s citátom

Vyzkušeno celkem na 3 PC (win 7, win10). U všech se to chová stejně, pokud začnu přehrávat jakýkoliv Hires s frekvencí, která je nastavená u zvukovky win je vše v pohodě, ale jakmile jsem pustil DSD či MQA rovnou z Tidalu, tak na win 10 místo hudby praskání, na win 7 ani to ne. Vypadávání MQA během přehrávání na frekvenci 44,1 se chovalo stejně, jako dnes na Jriveru, kdy se mě cca pětkrát za sebou vždy vypla a zapla písnička.
Instalace driveru jak z CD či nového na webu. Poslední fw.
I dle telefonátu z AQ to vypadá na špatný kus. Ne jednou se stalo, že po restartu nebyla nalezena zvukovka.

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9401
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 12:56:29    Predmet: Odpovedať s citátom

nestracaj s tym viac cas... vrat a pytaj naspat peniaze ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bacil2
Hifi expert


Založený: 29 marec 2013
Príspevky: 1319

PríspevokZaslal: Št január 11, 2018 14:52:53    Predmet: Odpovedať s citátom

https://www.headfonia.com/review-pro-ject-audio-pre-box-s2/
_________________
Suchý ňúter mokrý ven
želáme vám dobrý den
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 17:59:30    Predmet: nastavení frekvence výstupu v Linuxu Odpovedať s citátom

to miero - prosím tě, jak nastavím jinou frekvenci v Linuxu? naistaloval jsem Ubuntu a zatím to leze jen 44.1 a 48.
Mám totiž odzření, že ten ovladač pro WIN je špatný, protože při jeho nenainstalovaní DAC hraje s interním ovladačem vše kromě MQA. Tak zkouším Ubunto a Kodi na TIDAL2.

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 18:20:07    Predmet: Odpovedať s citátom

44.1 a 48 jsou defaultní převzorkovací frekvence pulseaudia. Máš výstup z přehrávače přímo přes alsu na ten DAC, nebo jedeš přes systémový zvuk (pulseaudio)? Čím přehráváš?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
trinec
Hifi obsluha


Založený: 28 december 2011
Príspevky: 27

PríspevokZaslal: Pi január 12, 2018 18:40:36    Predmet: Odpovedať s citátom

No já jsem to chtěl přes Tidal2 v Kodi.
A s Ubuntu si hraju první den

_________________
Stereo: HTPC, Casea Aquila, Casea Sirius 2, HYPA P1, HYPA 400, VMAI, Sennheiser HD 800
NAS - Synology 1010 + DX510
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> DAC Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13  Ďalšia
Strana 11 z 13

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist