Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

MSYS - jednoduchý audio měřicí systém
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ...
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St apríl 04, 2018 12:21:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Dovedu si představit komplikaci, která přes USB sériový port bude klikacími makry sama přepínat konfiguraci těch softwarů v závislosti na nastavení externí bedny. Ale zkomplikovat se dá všechno Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9484
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St apríl 04, 2018 12:29:37    Predmet: Odpovedať s citátom

To uz radsej vlastny SW pre analyzator napisany pre jednoduchost v Matlab/Octave :-))

Zakladne obrazky s THD som uz kedysi robil...
- http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=219494#219494
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St apríl 04, 2018 12:48:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Pěkné, ale v porovnání s naklikáním makra a jeho spuštěním přes jednoduchý pythonovský skript pověšený na sériovém portu je to trochu náročnější Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5064
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St apríl 04, 2018 13:25:12    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
A závislosti na amplitudě a kmitočtu umí pořád jen STEPS.

THD vs.freq, vie aj SL a MI , THD vs ampl. MI.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10707
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St apríl 04, 2018 14:32:34    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
...Novou kartu iConnect už na staré PC ani nenainstaluju...

Která z nich to je ?
https://www.thomann.de/cz/iconnectivity_usb_audio_rozhrani.html

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Št apríl 05, 2018 11:06:20    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
citácia:
A závislosti na amplitudě a kmitočtu umí pořád jen STEPS.

THD vs.freq, vie aj SL a MI , THD vs ampl. MI.


U MultiInstrument v závislosti na licenci a dokoupeném balíku. V základním balíku (49.95USD) to neumí.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Št apríl 05, 2018 11:24:05    Predmet: Odpovedať s citátom

2 OPA, k THD+N

Myslím, že je potřeba se k tomu ještě vrátit, jelikož pořád můžeme být navenek matoucí. Jde o graf THD vs. napětí, jak jej počítá STEPS. Já vím, že mu říkáš THD+N vs. napětí a že jsme se shodli, že tam vždy nějaký šum hraje roli. Ale současně jsme už mnohokrát připomínali, že údaj THD+N bez uvedení šířky pásma je zcela bezcenný. Je potřeba vždy definovat šířku pásma pro kterou se zjišťovalo THD+N. Což je u karty dané polovinou vzorkovací frekvence, pokud program sám neprovádí filtraci. Navrhuji tedy důsledně používat THD+N(A), tj. údaj po uplatnění váhy A. Pak je to nezávislé na vzorkovacím kmitočtu, pokud ten je vyšší, než 44.1kHz. Pokud bys tomu chtěl říkat THD+N vs. amplituda, tak musíš uvádět šířku pásma, což bude bin width pro konkrétní nastavení spektrální analýzy a bude to někde kolem 1Hz, rozhodně ne 20kHz! A je to skutečně tak, THD odečtené ve STEPS z grafu THD vs. napětí přesně souhlasí s měřením v Artě na jednom kmitočtu při stejném nastavení. Jako příklad viz příloha, měření upravemé USB SB-HD THD vs. napětí, úprava podle Petra (Djrix) viz
http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=393

Minimum THD je cca 0,0002% cca 16dB pod maximem rozsahu, kdežto THD+N přes celé pásmo neklesne pod 0,0029%. Nemůžeme tudíž mluvit o THD+N vs. napětí. STEPS počítá hodnotu THD z prvních 12-ti harmonických a limit dole je šum na použité spektrální hustotě měření. Ten je tam ale stejný i při měření THD na jednom kmitočtu v Artě, při stejných citlivostech a nastaveních.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10707
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št apríl 05, 2018 11:59:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Děkuju za precizní rozbor. THD+N byla jen taková nadsázka, teď vidím, že nevhodná. Samozřejmě definicím to neodpovídá. Já to nemám až tak do detailu promyšlené, jenom tak selským rozumem si myslím, že pro drtivou většinu zesilovačů od bodu zlomu směrem k nižším úrovním čisté zkreslení THD bez šumu patrně nestoupá, spíš bude klesat nebo zůstane stejné. I kdyby třeba stoupalo, rozhodně né tak razantně, jak ukazují grafy. To mě vede k názoru, že tahle část grafu by se nejlépe vůbec neměla ukazovat a když, tak s důrazným komentářem, že jde o kombinaci šumu a měřicí metody, nikoliv o zkreslení.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10707
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št apríl 05, 2018 12:12:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Už jen technická poznámka, obávám se, že ve STEPS nemám měření zdaleka tak pod kontrolou, jako v základním programu ARTA.
Nevidím možnost nastavit typ okna, stupeň FFT a počet průměrování, takže výsledky nemusí být shodné.
Také nesmíme zapomenout, že snižování úrovně na výstupu zvukovky se děje digitální regulací úrovně, tedy se snižuje bitová hloubka a zhoršuje se kvalita signálu. To je zásadní rozdíl oproti situaci, kdy by se použil kvalitní zdroj signálu a úroveň se měnila pasivním děličem na nízké impedanci.
A naopak, na straně detekce je proces limitován kvalitou převodu pro nízké úrovně.
V podstatě stejný průběh jako má měření zesilovače, má i loopback. Chceš říct, že ten kus drátu pro nízké úrovně signálu zkresluje ? Wink

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Št apríl 05, 2018 15:44:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Přiznám se, že netuším, na co se ptáš ("kus drátu zkresluje"). STEPS podle mě funguje zcela korektně, protože pro přepočtené amplitudy dává úplně stejné zkreslení, jako ARTA nastavená na stejný kmitočet a amplitudu. Výhoda plynulého měření a viditelného trendu je pro mě nesporná. Je to mnohem názornější, než několik měření spekter. Považuju za vhodné obě metody kombinovat a nesnažit se jednu z nich zavrhnout. Každá má své plus i minus.

Ad regulace hlasitosti, v těch 24 bitech to funguje dostatečně dobře.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10707
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št apríl 05, 2018 16:32:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Když mezi výstup a vstup zvukovky zapojím zesilovač, můžu pomocí STEPS měřit závislost zkreslení na napětí. Když místo zesilovače zapojím kus drátu, který dozajista nezkresluje, dostanu podobný graf jako u toho zesilovače, protože nárůst "zkreslení" které zkreslením není, je chyba metody, nikoliv toho drátu.
Já vůbec nezavrhuju metodu, ta je výborná, jenom bych prezentaci výsledku omezil na oblast, kde měřím něco o zesilovači a vynechal oblast, která už žádnou užitečnou informaci neobsahuje.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 06:56:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Dokončil jsem do systému přídavný zesilovač +30dB pro měření šumu předzesilovačů a DAC převodníků a pro měření velmi malých signálů. Karta/systém s předřazeným zesilovačem má potom na vstupu (tj. na vstupu měřicího zesilovače) šum -125dBV(A), tj. 0,56uV(A). To by mělo být přinejmenším srovnatelné s AP SYS2700. Zkreslení ve spojení s kartou je cca 0,0015%/1kHz. Přidávám velikost a spektrum šumu zesilovače (vztaženo ke vstupu, kalibrováno) a měření šumu převodníku DAC1NG buzeného signálem -140dBFS/24bit (k odmutování výstupních relé).
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1753

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 07:51:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Pecka. Je to diskret nebo OZ ? Na jake impedanci to mas na vstupu Pavle, resp jakej kondik ? Stineni je jen tato krabicka na obrazku ? Ja jsem asi nejakej extremne rusivej element, musim pri mereni odejit od toho svyho zesilovace aspon metr ci dva, v okoli minimalne 1m odpojit vse od site, jinak mi to tam leze.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10707
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 08:35:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Povedlo se, paráda ! Jenom se zeptám, čím je to napájené ? Síťový zdroj, baterie nebo akumulátory ?
Já podobnou krabičku (bez zisku, se vstupním děličem a symetrickým výstupem) napájím ze dvou 9V Nimh akumulátorů. Jednoduché úlohy lze provádět se síťovým napáječem, který současně dobíjí akumulátory. Na kritické měření napáječ odpojím a jedu z akumulátorů. Jsou tam tři operáky, takže akumulátory vydrží několik hodin, tedy déle, než já. Wink

_________________
Cui bono ?


Naposledy upravil opa dňa Pi apríl 13, 2018 09:06:36, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 08:41:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Petře/Vláďo, je to s AD844, napájení ze síťového zdoje 2x15V s EI trafem 20VA a běžným zapojením 7815/7915. Zdroj je ale cca 1,5m daleko, napájení připojené kabelem přes XLR na zadní straně skříňky. Skříňka Fischer jen to, co vidíš na fotce, žádné přidané stínění. Vstupní konektor je natvrdo na krabičce (nutnost). Jinak v okolí nic nevypínám, DAC1NG ležel asi 10cm od toho zesilovače.

AD844 je můj oblíbenec. Napěťový šum 2nV/rt(Hz) je velmi dobrý ale existují i lepší, nicméně odolnost vůči rušení EMI/RFI má tento OZ excelentní a to pro mě rozhoduje, radši oželím pár dB šumu než tam mít les všelijakých intermodulačních čar neznámého původu. A přesně to se děje s některými populárními audio OZ, které jsem už mockrát zmínil a nepomůže jim ani napájení z baterek. Takže já se rozhoduju podle výsledku na prvním místě, samozřejmě parametry OZ musí být lepší, než nějaké.

Měřené to bylo pro vstup zakončený terminátorem 50 ohm. Jinak vstupní impedance je 12 kohm.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9484
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 08:57:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Pridam svoj tip na alternativu k takejto skatulke - mixpult s dobrym mikrofonovym zosilnovacom.
Napr. Mackie 802 VLZ3 ma mikrofonovy vstup s nastavitelnym zosilenim 0 az 60dB a podla datasheetu ma:
citácia:
Equivalent Input Noise (EIN)
(Mic In to Insert Send out, max gain)
150 Ohm termination, 20 Hz to 20 kHz bandwidth –129.5 dBu
...
Impedances
Mic In 3.4k

Zdroj: http://www.spksound.co.th/file/MACKIE/Mixer/VLZ3/MACKIE_802-VLZ3_Spec_EN001.pdf

Co je podla prepoctu -131.7dBV a bonus je teda, ze na symetrickom vstupe.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10707
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 09:05:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Pravda, mohl bych vyzkoušet mixpult Behringer, ale o parametrech si u této firmy nedělám žádné iluze. Confused
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 09:09:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Co se týče čistě hodnoty v dBV, tak shodnou i o něco lepší dostanu s AD797, za cenu zhoršení čistoty spektra (individuální úzké rušivé čary se do integrované hodnoty šumu příliš nepromítnou, pokud se nepřiblíží k hodnotě integrovaného šumu). Bylo by zajímavé vidět výsledné spektrum mixpultu Mackie.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro


Naposledy upravil PMA dňa Pi apríl 13, 2018 09:11:10, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9484
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 09:10:43    Predmet: Odpovedať s citátom

ok, skusim niekedy namerat :-)

Pouzivaju tam nejake custom operaky:
citácia:
The M-80 op-amp is an improved version of the NJM4580, utilizing additional technology derived from NJR’s flagship “MUSES” series sound op-amps.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 12:35:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Uvidíme, až to změříš. JRC4580 byl/je běžný levný OZ pro spotřební elektroniku. Ty údaje, co uvádějí, mohou platit, ale už jsem opatrný. Koupil jsem jedno podobné zařízení, které podle specifikací výrobce vypadá dobře, ale ukázalo se, že technické parametry, uvedené ve specifikaci, vůbec nesplňuje. A to ani zdaleka. Jednání s nimi přes technickou podporu je nejenže zdlouhavé, ale prakticky nemožné. Případ dostane jednací číslo, proběhnou tak 2 nicneříkající maily, po týdnu to uzavřou a zeptají se, jak jsem byl spokojený s vyřešením. Přímo na technika se nelze prokousat a technická podpora není schopná se vůbec o konkrétních technických věcech bavit. Možná i záměr. Oni opsali parametry z kat. listu převodníků a vůbec nevzali v úvahu, jak to zmršili svým analogovým interface, zejména MOS přepínači. Neříkám, že s Mackie to bude totéž, ale bez ověření ten jejich údaj beru jen jako možnost.

No nic, měřil jsem ještě skokovou odezvu, je ten zesilovač docela rychlý.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9484
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 12:54:20    Predmet: Odpovedať s citátom

No, kedze JRC4580 mam v Juli@ i v SpartanA tak neviem teda, co s nimi nameriam... :-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1753

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 19:01:45    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Petře je to s AD844

Díky za tip, podle papírových hodnot bych si ho nevybral, použil jsem AD797. Koukám lacinej taky úplně není, jeden kousek na test si vezmu. Ta náchylnost na rušení u 797 je fakt.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 19:19:24    Predmet: Odpovedať s citátom

djrix napísal:
PMA napísal:
Petře je to s AD844

. Koukám lacinej taky úplně není, jeden kousek na test si vezmu.


Hlavně je to CFA, tak to ber v úvahu při návrhu obvodu. Pro naše účely použitelný jen jako neinvertující. Menší hodnoty odporů ve FB. Žádný kondenzátor přes FB odpor. Na druhou stranu díky SR 2kV/us to ničím na vstupu nerozhodíš. V příloze obdélník 430kHz.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9484
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi apríl 13, 2018 19:52:07    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Bylo by zajímavé vidět výsledné spektrum mixpultu Mackie.

http://mr.ieero.com/pub/Mackie_802_VLZ3/

merane na main out +4dBu level. asi by to chcelo este nejake merania s delicom na vystupe USB karty, lebo ta sumi viac nez je treba. a tiez pridat merania na insert vystupe z mikrofonoveho predzosilnovaca, ktory obchadza zbytok obvodov mixplutu.

noinput merania su na neterminovanych symetrickych vstupoch. inak pri beznych urovniach to ma pod 0.002% skreslenia...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 12:24:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu je měření celé sestavy pomocí MSYS, konkrétně:

- karta D/A + buffer + 10m SE kabelu do obýváku do preampu,
- preamp D2-JFET, konec CFA, repro kabel 6m dvojlinka 2 x 4mm2, repro CNO-T25
- ze svorek CNO-T25 10m kabelu do symetrického vstupu MSYS, odtud do A/D karty

Měřeno ve STEPS při 3.2Vef. Měření pro větší napětí jen v REW pomocí sweepu, jelikož dlouhé měření pomocí STEPS je pro větší napětí neposlouchatelné v celém bytě. Zato je přesnější.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 18:06:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Pěkné. Co to je za buffer a SE koax, že to bez symetriky zvládlo čistě tak dlouhou linku?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 19:43:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Buffer je múj audiobuffer po inovaci
http://pmacura.cz/buffer_new.htm

Kabel je obyčejný Tasker C121
https://www.prodance.cz/c121-black.html

Je to jen a jen o tom, že nikde nesmí vzniknout (signálová) zemní smyčka. Signál jde z notebooku přes USB kartu a zpátky od bedny jdou jen symetrické + a - živé signály. Zem jde jen jednou a to do preampu. No a pak tak nějak "normálně" ( Wink ) drátovačku v komponentech. Dnes mi to přijde samozřejmost, před 15-ti lety jsem to neuměl.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St október 17, 2018 22:48:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Absenci zemní smyčky už dnes beru za samozřejmost, ale překvapuje mě, že se do koaxu nic nenachytalo dlouhou cestou. Proto jsem se ptal na typ. Díky, dobré poučení z praktického výsledku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19660

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 07:58:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Do stíněného kabelu se většinou nic "nenachytá". Při SE propojení je největším zdrojem rušivého signálu úbytek napětí na impedanci stínění. Tu skutečně určí hlavně délka kabelu (10m zde). Takže poučka pro SE zní minimalizovat proudy po stínění. To předem vylučuje 2 přístroje ve třídě I (což je obecně známo) a dále je dobré minimalizovat kapacitní proudy po stínění - otázka kapacity traf mezi prim/sek atd. Tady jsem měl použitý notebook napájený z adaptéru ve třídě II (v případě problému bych jel z baterky, nebylo potřeba), a pak to běželo do sestavy ve třídě II v druhé místnosti.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4637
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št október 18, 2018 20:19:03    Predmet: Odpovedať s citátom

NTB s adaptérem tř. II - to byl originální adaptér? Většina NTB má dnes třídu I, se třídou II znám jenom starší 32bitové netbooky (např. asus eeepc). Díky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Dokumentácia - How to ... Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia
Strana 5 z 6

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist