Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

RYCHLÁ rada k motherboardu

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 03:32:40    Predmet: RYCHLÁ rada k motherboardu Odpovedať s citátom

pls...
odešel mi motherboard, jsem zvyklý na zastaralé rozhraní PCI.
už se ty motherboardy nedají sehnat.
našel jsem tohle...jde to toho narvat JuliEt zvukovka?
já mám Musiland, ale to je taky PCI, stejný kontektor jako Julina.
Thx.
co si myslíte o té desce, je kvuli něčemu špatná? chci pasivní...na výkonu nezáleží
Na audio, přehrávání občasné grabování. Video potřebuji jenom abych měl grafické rozhraní přes TV, jinak nehodlám koukat na filmy přes to PC.

https://www.czc.cz/gigabyte-j3455n-d3h-intel-j3455/214903/produkt

eshopy někdy pletou PCI a PCI-e a já to nerozeznám...
dále, mám zvukovku Musiland PCI, dovezeno z číny a procleno...specifikace dodám.
zvažuju návrat ke klasice Julině, pokud někdo máte, a chcete experimentovat, zvážím výměnu.
díky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 04:03:19    Predmet: paměti... Odpovedať s citátom

a pokud nějaká dobrá duše umí poradit pamětové čipy, které jsou kompatibilní a mají je skladem na Hájích CZC.cz, budu moc rád... nejlevnější. Musí pls být dvě? já dal do košíku tyhle

https://www.czc.cz/kingston-value-4gb-ddr3-1600-cl11-1-35v-sodimm/161159/produkt
musím koupit 2 kusy? vybral jsem DDR 3 so dimm, ale nerozumím napětí a

dalším parametrům...
1600 CL11 1.35V
to nevím zda to pasuje.
tady jsou data o motherboardu...
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-J3455N-D3H-rev-10#sp

tohle píšou o paměti
Support for DDR3L 1866/1600/1333 MHz memory modules
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4217
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 09:08:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Opět Futro S900. Dáš do něj low-profile PCI kartu rovnou, nebo si jej upravíš pro full profile. Nebo desku vyndáš a strčíš do jiné bedny. Má to DVI i displayport, do TV snadno.

Z ebay.de za litr i s dopravou dva, druhý tady snadno prodáš https://www.ebay.de/itm/2-Stuck-FUJITSU-Futro-S900-1200-Mhz-AMD-2-GB-mSATA-2-GB-RAM-Thin-Client/222887247116?hash=item33e51d7d0c:g:ed0AAOSwz7JZgGhJ

Používám je v různých projektech, jsou to kvalitní držáky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 8972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 09:10:49    Predmet: Odpovedať s citátom

ak si chces byt isty, tak tuto mas priamo od vyrobcu tej dosky podporovane pamati
https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-J3455N-D3H-rev-10#support-doc

a konkretne ta prva co si si vybral, je podla toho zoznamu i podporovana :-)
https://www.czc.cz/kingston-value-4gb-ddr3-1600-cl11-1-35v-sodimm/161159/produkt
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 13:40:36    Predmet: futro Odpovedať s citátom

díky za rady: jen mi nepiš nic o kompilaci něčeho v Linuxu...
přiznám se že zatím nemám důvod minimalizovat rozměry. co má to Futro za zdroj? v mé krabce se válí dva SSD disky, a je tam hafo místa bůh ví na co, co mě napadne..a až se na to vykašlu tak to dám synkovi a může na tom smažit hry nebo psát prezetnace do školy...
měl jsem tolik rad, jak se na to vyprdnout.
Třeba mi radili USB PC stick který narvu rovnou do televize, v kombinaci s USB DSD zvukovkama... ale tamto řešení by vyžadovalo někde jinde v bytě mít nějaký nas server.

Já mám ve svý krabce místo i na disky...ty se asi nevejdou do Futéř, anebo ano? lidi mi to neveří ale já mám problém kam uložit ty disky.... dokud nepodniknu rekonstrukci podlahy tak je problém se připojit s nějakým NAS boxem k síti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1347

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 13:42:28    Predmet: Odpovedať s citátom


_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 14:30:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Osobne som nedávno kúpil GIGABYTE B250-D3H a som spokojný. Má 2 PCI sloty. Rozložením PCI/PCIe slotov mi presne sedí do HTPC skrinky. Ešte som tam ale neskúsil ESI Juli...
_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1347

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 14:36:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Ta Gigabyte vyzera slusne ale je to mATX a ALEX potrebuje asi mini-ITX...
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 14:52:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Nenašiel som popis rozmeru, tak so som odporučil svoj tip.
_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3327

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 15:12:54    Predmet: Re: futro Odpovedať s citátom

ALEX napísal:
a až se na to vykašlu tak to dám synkovi a může na tom smažit hry nebo psát prezetnace do školy...

To sotva. Stačí si "výkon" Atomu naletovaného na té desce porovnat s výkonem procesoru, který lze považovat za minimum pro normální kancelářský desktop:

https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_celeron_j3455-662-vs-intel_pentium_g4560-697

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4217
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 15:41:42    Predmet: Re: futro Odpovedať s citátom

ALEX napísal:

Já mám ve svý krabce místo i na disky...ty se asi nevejdou do Futéř,


Má to dva SATA sloty (jeden přes msata redukci za pár dolarů) a dva 2.5" SSD se tam vejdou úplně v pohodě, napájení je na desce připravené.

Zdroj je normální adaptér.

Ale dával jsem tip na to, na co ses ptal - audio PC s připojením na TV, ne na kancelářský stroj s officy, na kterém dokonce chceš hrát hry.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 19:18:08    Predmet: distin Odpovedať s citátom

to Futro vypada super, akorát já uz jednu krabici mám a kdyz to budu prodávat, tak prodelam...jaky smysl ma zbavit se jedna krabice a koupit druhou?
to futro uz ma i zdroj? ja mam v tom svym pico psu

je mi jasne ze futro je hodne malinke. to je sympaticke.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4217
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne marec 25, 2018 21:06:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdroj samozřejmě má, 20V adaptér, všechny měniče má na desce.

Já ti to nijak nenutím, ptal ses na audio PC s PCI slotem. Pořiď si něco výrazně výkonnějšího, pokud s tím máš větší plány.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist