Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

pomoc pri vyrobe htpc
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: So marec 31, 2018 21:31:57    Predmet: pomoc pri vyrobe htpc Odpovedať s citátom

https://www.czc.cz/gigabyte-j3455n-d3h-intel-j3455/214903/produkt
pls davam do krabice tento MB.
jsou tam nize uvedene konekturky.
bohuzel nevim jakou mám krabici...z krabice, tam kde má prední zapínací button,
vede nekolik drátků..jeden se jmenuje POWER SW.
myslím že ho musím nějak píchnout do MB.
Muže někdo poradit, kam? thx...


1 x system fan header
Š 1 x front panel header
Š 1 x front panel audio header
Š 1 x USB 3.1 Gen 1 header
Š 2 x USB 2.0/1.1 headers
Š 1 x parallel port header
Š 1 x Clear CMOS jumper
Š 1 x chassis intrusion header
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: So marec 31, 2018 22:21:18    Predmet: update Odpovedať s citátom

idioti z ázie...koukám na Support k motherboardu, chci vědět co je podporováno, a tam ze
Please refer to the specification on our website or user manual..
Ale já preci koukám na jejich website...tam píšou že pouze win 10, to snad ale není možné ne? nechci pojebané desítky...

TO MĚ POSER
https://www.anandtech.com/show/11264/gigabyte-lists-j3455nd3h-intel-apollo-lake-with-com-ps2-dsub-and-pci
TAk prý tam jsou staré, tzv LEGACY input output věci, jako PCI atd, ale potrebuje to win desítky...
do řiti tak jsem moc zvědavý, zda rozchodím zvukovku na desítkách. Do hajzlu...
myslíte že má normálně smysl zkusit tam instalovat win 7, i kdyz se píše ofiko že to ten chip nepodporuje?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: So marec 31, 2018 23:45:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Manual:

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-J3455N-D3H-rev-10#support-manual

Strana 12. Je to konektor s nazvom F_PANEL (na strane 4 je na doske vpravo hore)

Co sa tyka driverov, tak na ofiko stranke su iba drivre na Win 10. V manuali ale o ziadnom obmedzeni nepisu. Predpokladam, ze win7 by mal ist nainstalovat ale asi bude treba pouzivat iba genericke drivre (problem moze byt hlavne pri ovladaci na chipset, pretoze sa moze stat, ze win nerozpozna radic na disky alebo USB). Ked uz tu dosku mas, tak za vyskusanie nic nedas Smile

Inak na Kaby Lake sa im to vraj podarilo:
http://digiworthy.com/2017/01/28/windows-7-runs-on-kaby-lake-processor-igp-driver/

Ale dost to zatazuje CPU. Proste zasrany Mrkvosoft sa opat snazi zbavit pouzivatelov starsich OS. Ak si chces usetrit cas a nervy, tak tam daj radsej tie 10-ny Wink

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 00:27:19    Predmet: diky Odpovedať s citátom

presne tak zkusim ale je to potupa nechtel jsem zkurveny zkurveny desitky mit nikdy v domacnosti... jeste jestli mi nekdo pomuze zjistit, zda Julina ma drivery na win 10...mne se zdalo, ze ano. U nejakeho nadsence jsem nasel link na cinsky web, kde je ovladac pro moji soucasnou zvukovku Musiland, pro win deset. Prasarna... koupim jedinou MB ktera podporuje zastaralé rozhrani PCI, a na ty desce je napajeny procesor ktery spolupracuje pouze s totalne novym OS. Svinstvo jako prase...zkusim to rozchodit a pak vratit MB na CZC...to jsem fakt zvedavej. Chytri lidi mi rikali ze se mám vysrat na tohle bastlení a měli pravdu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 00:39:47    Predmet: Odpovedať s citátom

https://download.esi-audio.com/?w=esi&p=6&g=1&l=en

Na ten Musiland som nasiel iba Win7 ale myslim, ze by mohol aj ten fachat.

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 01:07:52    Predmet: Odpovedať s citátom

nejaky fanatik z usa vyhrabal driver na desiatky...

http://emotivalounge.proboards.com/thread/50430/musiland-digital-times-transport-review

tuto
www.musiland.cn/index.php/Download/get_file/id/75
ale nerucim...jeste jsem to neprolez antivirem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 10:29:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Dobry nalez Smile

Ja som to iba zbezne kukol. Uz bolo dost neskoro.

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 11:54:52    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX nic v zlom, ale zbytocne si sam komplikujes zivot. Nasetri si a kup si novu platformu, daj tam aktualne pouzivany OS. Usetris si kopec nervov.
ALEX napísal:
nechtel jsem zkurveny zkurveny desitky mit nikdy v domacnosti
Mas jediny rozumny dovod? Okrem toho, ze ti trebars nie su desiny sympaticke? Po rokoch je to konecne dalsi fungujuci OS od MS.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 12:51:03    Predmet: Odpovedať s citátom

POWER SWITCH ze chassis ma cerveny a cerny dratek...ktery muze byt plus ktery minus...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 12:58:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Na kabliku (plastovej koncovke) je vzdy znaceny takzvany PIN 1 (byva tam vylisovana sipka) a tak isto by si ho mal mat naznaceny v manuali k doske. Farbami sa v tomto pripade neorientujes.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 13:08:35    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX konkretne pri power switchi (a aj pri resete) Ti to moze byt uplne jedno, pretoze su to skratovacie prepinace. Kazdopadne prax je taka, ze farebny drat je vacsinou + a cierny (pripadne biely) je -.
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 13:37:48    Predmet: no v prdeli Odpovedať s citátom

...je tu pic psu, a nejak se to sere. nedokazu to rozchodit...ani do urovne biosu. zkousel jsem zda neni problem v video kabelu ale je ok, protoze z laptopu funguje. zatim tedy je probl0m bazální...neumím to zapnout. skoda ze nemuzu najit stary hnusny zdroj puvodni... mozna je problem v pico zdroji.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 13:39:59    Predmet: Odpovedať s citátom

pokud vubec ty chassis vecicky nezapojim - power switch, led atd..mel by se ten MB spustit nejak po pripojeni napájení? Velký konektor od zdroje má být FOOLPROOF tj snad odolá i mně. Ppo pripojeni napájecího adaptéru se trochu hne vetracek, a na mb nekde kolem konektoru napajeni sviti nejaka ledka...ale nic se jinak nedeje. zkusim jeste hdmi vystup do TV ale pochybuju...na klasickem VGa SE NIC nedeje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 13:48:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Mas zapojeny aj ATX_12V konektor? To je na napajanie procaku a nachadza sa nad nim hore v strede dosky.
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 14:23:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Aby sme to zhrnuli:
- musis mat zapojene oba ATX konektory (manual strana 10, konektory 1) 2) )
- osadene RAM (manual strana 4, SODIMM_1)

V tejto minimalnej konfiguracii (bez pripojeneho HDD do SATA) by ti to malo nabehnut do BIOSu. Skusal by som to primarne cez HDMI.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 14:35:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Presne. Odar ma pravdu. HDMI bude pravdepodobne nastavene ako primarny vystup v BIOSE (resp. UEFI).
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 15:02:52    Predmet: Odpovedať s citátom

as zapojeny aj ATX_12V konektor?
super díky genialna otazka...nemam.
v drivejsi malý MB to nebylo, ani na drátech z toho pico psu nevidím ten ctvercový napájecí konektor..díky vsem
ted co s tím, existuje na to nejaka redukce?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 15:08:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten PicoPSU by to mal mat - takto nejako https://ae01.alicdn.com/kf/HTB14o2CeCfD8KJjSszhq6zIJFXai/NEW-PCI-E-6pin-Input-DC-ATX-250W-24pin-Power-Supply-Module-Swithc-Pico-PSU-Car.jpg_640x640.jpg (oznaceny ako 4 PIN, 6 PIN je na graficku kartu v pripade potreby).

Naposledy upravil Odar dňa Ne apríl 01, 2018 15:09:09, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 15:09:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Divne Smile Ten konektor sa pouziva uz od doby P4. Existuje na to redukcia:

https://www.alza.cz/12v-pro-p4-d112630.htm?kampan=adpla_produkty_Prislusenstvi_kabely-a-konektory_c_1o2_CA101b_9062896&gclid=EAIaIQobChMIotCDzp-Z2gIVj8qyCh2OdAHWEAQYAiABEgJD4PD_BwE

Mozno by bolo ale lepsie keby si poslal aj info o zdroji a o tej skrinke, pretoze sa potom tazsie odhaduje, co by Ti mohlo pomoct.

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 15:10:53    Predmet: diky vsem Odpovedať s citátom

jste super...vycevkoval jsem domácí velký pc (tj pouzil ze zdroje Corsair ve velkem boxu oba konektory pro napajeni), pripojil velky a ten malý power konektor k MB a je to nazivu.. vidím BIOS. .a to i pres VGA, HDMI ted nemohu, nechtelo se mi tahat tunový desktop do obýváku kde je televize...s HDMI.
v biosu videt ze to rozeznalo v tuto chvili pametovy chip.
musím se krotit..jinak jak se znám rozjebu i funkční velký komp a ten použiva žena k práci a budou blbbý velikonoce:)

aspon ze tak. mám i fotky ale to byste se smáli.
Zkusim tam tedy pridat i tu zvukovku...existuje nejaka redukce z tech molexu z pico psu na ten atx 12V? jak by se to melo jmenovat? dík...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 15:17:10    Predmet: Odpovedať s citátom

instalovat win 10 takhle se mi nechce...c
asi potrebuju tohle...
https://www.czc.cz/premiumcord-napajeci-5-25-molex-na-p4-4pin/66652/produkt
jen aby zbylo napajeni na dva HDD. zatim jsem tam mel dva SSD HDD, ted to bude chtit vicero rozdvojek...


Naposledy upravil ALEX dňa Ne apríl 01, 2018 15:20:40, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 15:17:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak hlavne si nic nevyskratuj Wink Hladaj P4 redukciu - jednu som Ti poslal v prispevku predtym.
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4394
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 16:37:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechápu, proč kvůli obyčejnému SPDIF výstupu řešíš takové komplikace. Má jej pomalu každá základní dneska, minimálně na headeru a s tím se dá dál dělat. PCI už je historie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 16:43:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Nehovoriac o tom, ze 115x dosiek a CPU je dnes plny bazar a ked som videl, kolko dal za hentoho Celera, kde to este musi komplikovat so SODIMM pamatovymi modulmi . . . no ale on si rozumie, co chce.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 19:23:45    Predmet: Odpovedať s citátom

ja nerozumiem čo chcem:)
všetci ma odradzovali, že vraj lepšie USB PC stick a USB karta..
akurat mne bolo luto tolko "utopených investicii" vyhodi=t...krabica, zdroj, zvukovka, atd...je jasne že teraz nakoniec vyhodím viacej..
ekonomicky to racionalne určite nie je.
ale mám upravený Pioneer s timhle http://audiopraise.com/vanity/overview.php
občas by som mohol grabovat niečo

ale to není hlavny dovod...
ak je tolko MB s spdif out, tak hodte nejake navrhy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 20:10:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ale ked uz to mas nakupene, tak to vyhodis? Ved to uz mas skoro hotove Smile
_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 20:33:37    Predmet: díky...nevyhodím už.. Odpovedať s citátom

wtf?

už to žije...vysírá instalace desítek


img upload
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 20:35:40    Predmet: instalace Odpovedať s citátom

tak to chce partition GPT anebo NTFS

anebo WTF?

mám software Easeus Partition Master, i v podobě bootovatelného USB sticku...
jestli nějaká dobrá duše poradí jak mám přeformátovat některou partišnu, tak to udělám...zatím se windowsy nemají kam narvat. thx.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1405

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 20:43:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Treba to konvertnut do GPT. Ja som to robil vzdy cez aplikaciu diskpart. Malo by to ist pri instalacii spustit cez prikazovy riadok.

Tu su nejake videjka:

https://www.youtube.com/watch?v=VZqhz2p1OFQ

https://www.youtube.com/watch?v=VuvZqNF3LvU

_________________
SET01: PC + Cambridge Audio DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 + Beyerdynamic DT 831
SET02: NTB + Echo Digital Audio Indigo IOx + Beyerdynamic DTX 501p
SET03: HTPC + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3075

PríspevokZaslal: Ne apríl 01, 2018 21:03:38    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX --> Mozno keby si sa poradil vopred, tak by si nasiel ine, mozno aj ekonomickejsie riesenie. Ak spravne tomu rozumiem, nejaky PC mas, ktory si pouzival doteraz. Velmi sa mi nechce verit tomu, ze toto by mal byt upgrade. Dalsia vec - moze sa ti kludne stat (nemusi), ze ten PCI slot bude robit blbosti. Nove chipove sady PCI uz len emuluju cez PCIe. Takze ak upgrade, jedine ma zmysel vymenit to cele = spravit to poriadne, nech to nejaku dobu vydrzi. Zial dnes sa upgradeom rozumie vymenit naraz dosku + CPU + RAM. Takze je to nakladnejsie. Na druhu stranu, medzirocny narast "suroveho" vykonu CPU uz nejde tak hore, ako kedysi (je to v jednotkach percent), tak dnes rozumne postavene PC vydrzi dlhsie, ako kedysi. Dnes vies bez problemov fungovat s 5 rocnym CPU, ktory v pohode utiahne dnesne aplikacie a dokonca stale aj hry v strednych detailoch, o com si kedysi mohol naozaj iba snivat.

Takze mas 2 moznosti:
1) toto zosmolis, nejako to rozchodis a budes pouzivat k spokojnosti
2) napises, aku mas teraz zostavu, co je cielom upgrade a da sa hladat ine riesenie, alebo je mozne, ze dojdes k zaveru, ze ziadny upgrade na nejaky cas ani nepotrebujes, pobalis to do krabic a v ramci 2 tyzdennej lehoty vratis spat do EShopu

Je to len na tebe.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist