Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Zesilovač pro měření reproduktorů
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 27, 2018 15:39:34    Predmet: Odpovedať s citátom

miero napísal:
miero napísal:
opa napísal:
Nechci tu polemiku nějak rozvíjet, jen malá poznámka. To, že Ti přijde nějaká destička, neznamená, že můžeš měřit. Rozhodně osadím plošňák pár součástkama dřív, než dojde něco z Číny. Nejvíc práce je se zdrojem, krabicí a celkovým sestavením, což musíš udělat v obou případech.

OK, beží ti čas...
citácia:
Estimated delivery: Tue. 28 Aug. - Tue. 9 Oct.

Very Happy

Tak ho mam tu, prisiel dokonca o den skor nez i Cinan predpokladal.

Foto: http://mr.ieero.com/pub/Sanwu_TPA3116_classD_amplifier/board.jpg
Info: https://www.sanwulasers.com/product/tpa3116


Skvělé! Použiješ na napájení spínaný zdroj, nebo klasické trafo ? Stačí to nastrkat do krabice a ještě mě můžeš předběhnout. Já to totiž kvůli pár dnům nehodlám uspěchat.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9450
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 27, 2018 15:59:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Skusim si ho najprv zmerat so spinanym 18V od notebooku IBM ak ho este najdem a zistim ako moc hreje a tiez ako dobre hraje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9450
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 06:55:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten konkretny class D s TPA3116D2 nebol dobry napad. To ze na ziadnom repro vystupe nie je signalova zem robi tolko problemov, ze to za ich riesenie snad ani nestoji.

1) Po neuvazenom pripojeni signalovej zeme na zapornu svorku zabraly ochrany a zosilnovac sa vypol (a po par sekundach sa opatovne pokusa zapinat).

2) Po odpojeni zeme z kondenzatorov na vstupe (t.j. symetricky vstup) sa pri uzemneni vystupu ukazalo nepekne skreslenie:
- http://hifi.slovanet.sk/bb/files/sin1k_2vrms_8ohm_1ch_208.png

3) Az pri pouziti neuzemneneho zdroja signalu sa to opravilo:
- http://hifi.slovanet.sk/bb/files/sin1k_2vrms_8ohm_1ch_extgen_189.png

Takze asi radsej nejaku zosilnovac co ma napajanie +/- a nie je v mostiku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 07:00:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Časem dojdeš k tomu, že i pro měření repro stojí za to použít kvalitní zesilovač. Mimochodem, jak se uploadují soubory do zdejšího adresáře ........../bb/files/ ?
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 07:06:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to můstkový výstup, to nejde jeden výstup zkratovat na nulu. Navíc ten adaptér od thinkpadu je velice pravděpodobně zemněný, že jo. Noťasy IBM bývaly od nepaměti PELV. Zemněný adaptér je stejný jako ATX zdroj v běžném PC.

V měřicí workstation používám původní adaptér třídy II a i tam bych můstkový výstup neměřil bez symetrického vstupu. V každém adaptéru třídy II je pro splnění EMI/RFI norem ten odrušovací kondenzátor třídy Y z jednoho primáru na sekundární zem.

Digitály jsou v můstku standardně.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 07:08:54    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
i pro měření repro stojí za to použít kvalitní zesilovač.


S jakýmkoliv lineárním zesíkem v můstku by to při tomto způsobu měření dopadlo úplně stejně.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 07:30:01    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
PMA napísal:
i pro měření repro stojí za to použít kvalitní zesilovač.


S jakýmkoliv lineárním zesíkem v můstku by to při tomto způsobu měření dopadlo úplně stejně.


No já nevím, "lineární zesík v můstku" mám a měření s ním dopadá "normálně".

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 07:38:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Ale no tak, víš moc dobře, o čem mluvím, proč to slovíčkaření.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9450
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 07:48:46    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin: Ten adapter nie je zemneny, ale ma len 16V.

PMA: skopiroval som odkaz z obrazku z ineho vlakna, ktore som uploadol standardnym sposobom.

Njn, tak z cinskych polohotovych rieseni zostava asi len nieco s TDA729x alebo LM3886. Lacne Class-D co som videl na eBayi maju vsetky len single zdroj.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 08:24:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechci dělat chytrého, po bitvě je každý generálem. Jenom ve zcela obecné rovině bych to řekl tak, že při měření je zdravá určitá míra konzervatizmu a dělat změny jenom tam, kde je to nezbytně nutné, po pečlivém zvážení a důkladném ověření.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 08:28:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Jen mimo hru - pro měření repráků se výstup zesíku nikam do měřicího obvodu nepřipojuje, ne? Nebo je tam nějaké kontrolní měření přímo na reprokabelech?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 08:32:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Je mi jedno, kdo si co používá, ale upřímně nechápu, jak za to může ten zesík. Můstkový zesík se prostě musí měřit symetrickým vstupem, to přece není žádný objev.

Samozřejmě chápu, že pokud symetrika není a je potřeba jej měřit, není takový zesík pro daný účel vhodný. Ale pořád tam nevidím žádné "já jsem ti to říkal".
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 08:42:17    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Jen mimo hru - pro měření repráků se výstup zesíku nikam do měřicího obvodu nepřipojuje, ne? Nebo je tam nějaké kontrolní měření přímo na reprokabelech?


Jak kdy. Při jednokanálovém měření se tam opravdu nic nepřipojuje. Ale jednokanálové měření se hodí opravdu dobře jen pro nearfield.

Pro farfield, tedy prakticky vše co není měřeno těsně u membrány, je mnohem vhodnější dvoukanálové měření - kvůli spolehlivému časování (zpoždění) a fázi. To se dá nejpřesněji provést odběrem signálu právě z reprosvorek. Nebo, trochu méně přesně, z výstupu karty, ale pokud nemá použitý zesilovač šířku pásma ve stovkách kHz, tak se opět zanese chyba v časování. Jo, taky mi trvalo, než jsem k tomu došel.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro


Naposledy upravil PMA dňa St august 29, 2018 08:43:46, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 08:42:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Repráky se někdy měří dvoukanálovou metodou, kdy jde výstup ze zesilovače do referenčního kanálu. Tam je potom můstek zbytečná komplikace.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4627
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 08:53:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za objasnění, to dává smysl.

Bohužel, že jde o můstek se vědělo od začátku...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 09:21:46    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
dustin napísal:
Jen mimo hru - pro měření repráků se výstup zesíku nikam do měřicího obvodu nepřipojuje, ne? Nebo je tam nějaké kontrolní měření přímo na reprokabelech?


Jak kdy. Při jednokanálovém měření se tam opravdu nic nepřipojuje. Ale jednokanálové měření se hodí opravdu dobře jen pro nearfield.

Pro farfield, tedy prakticky vše co není měřeno těsně u membrány, je mnohem vhodnější dvoukanálové měření - kvůli spolehlivému časování (zpoždění) a fázi. To se dá nejpřesněji provést odběrem signálu právě z reprosvorek. Nebo, trochu méně přesně, z výstupu karty, ale pokud nemá použitý zesilovač šířku pásma ve stovkách kHz, tak se opět zanese chyba v časování. Jo, taky mi trvalo, než jsem k tomu došel.

Jdi už do prdele s těmahle kydama! Nic z toho není pravda.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19650

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 09:38:50    Predmet: Odpovedať s citátom

MaBat napísal:

Jdi už do prdele s těmahle kydama! Nic z toho není pravda.


Tak to dokaž. Narozdíl od tebe můžu dát citace i výsledky. Informace se nakonec dají najít v manuálu k Artě, REW, VituixCad a určitě k dalším programům pro měření beden. Pokud chceš znát zpoždění k mikrofonu a pokud chceš věrohodně měřit víc měničů z 1 referenčního bodu, tak to jinak, než dvoukanálově to nenaměříš. A zpoždění nějakého podivného zesilovač s dig. filtrem jinak neeliminuješ.

Tohle je asi poslední reakce, které na takového primitivního hulváta, jako jsi ty, píšu. Jinak platí věta v podpisu. Opravdu mi nestojíš za další reakce.

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 09:40:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Že o tom víš lautr hovno, tu dokazuješ neustále sám. Bohužel o to kategoričtěji sem píšeš tyhle bludy, a nejen sem. Což je taky důvod, proč na to reaguju. Učit tě to nebudu.
Radu můžu dát jedinou, a to ostatním - tohodle blba opravdu neposlouchejte.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 11:34:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Už jsi se o tom jednou zmínil.
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=312131#312131

Přes veškerou snahu mě nenapadá, jak by to ten program mohl dělat, respektive jak by zohlednil vliv zesilovače

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 11:54:08    Predmet: Odpovedať s citátom

A čemu říkáš vliv zesilovače, konkrétně u měření beden? Co to má ve výsledku znamenat? Nevím totiž, jestli tu sledujeme stejné cíle.

PMA napísal:
...pokud chceš věrohodně měřit víc měničů z 1 referenčního bodu, tak to jinak, než dvoukanálově to nenaměříš.

Tohle prostě není pravda a zesilovač s tím nemá co dělat. Důkazem budiž všichni, kteří to tak dělají a kterým to spolehlivě funguje. Mně to vyhovuje svou jednoduchostí (a naprostou spolehlivostí), proto to používám. A jistě to jde dělat i jinak. Ale tyhle idiotský hezmy, jak potřebuješ šířku pásma stovek kHz, jinak to děláš nevěrohodně ("časem k tomu dojdeš" - co to je za aroganci?) mě dokážou vytočit. Od někoho, kdo tu ještě nepředvedl jediné (!) smysluplné měření beden.

Miero když bude chtít, pořídí i s tím digitálem užitečnější data, než co tu kdy předvedl tenhle žvanil, který si mimochodem myslí, že DFT nepracuje s fází. Bedny s tím půjdou postavit naprosto s přehledem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Klasikk
Hifi obsluha


Založený: 02 apríl 2013
Príspevky: 29
Bydlisko: BR/ BA

PríspevokZaslal: St august 29, 2018 17:37:11    Predmet: Odpovedať s citátom

No, ked skusime ostat vo vecnej rovine, nenapada ma, preco by som potreboval dvojkanal a pripajat sa za zosik. S jednokanalovym CLIOm meriam v pohode frontfield, nearfield, fazu, step response, CSD, skreslenie, smerovku... Neviem, co by mi to prinieslo. OK pri merani T-S parametrov menicov si viem dat na druhy vstup laserovy senzor a tym padom nemusim pridavat zataz na membranu a skratim si tym cas, ale pri beznom merani mi to pride zbytocne. Ale mozem sa mylit. Nikto nevie vsetko. Smile
_________________
Elac AM180, EVE Audio SC203+ SW TS107, Beyerdynamic DT990Pro, Xonar DX ASIO, CLIO
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 07:13:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Zůstávat ve věcné rovině nemá smysl, neboť ani na věcné otázky, které hrozí odkrýt skutečnou úroveň znalostí dotyčného, se zásadně neodpovídá. Dokáže mlčet i roky a pak to prohlásí za nedůstojnou archeologii. Je proto třeba dát hned jasně a důrazně najevo, že ten člověk (opět) jen arogantně a pitomě žvaní, tím je to vyřízené. Věcná debata v takové situaci není možná. Schválně si to zkus...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 08:57:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Zkusím:
MaBat a Klasikk, kteří mají s měřením repro patrně velké zkušenosti shodně tvrdí, že pro většinu (všechna ?) akustická měření postačuje jednokanálová metoda.
To je dobrá zpráva, protože to zjednoduší kabeláž a omezí riziko problémů se zemními smyčkami.
Na druhou stranu, bude-li zesilovač připraven na dvoukanálové měření, není to na škodu. Minimálně se to bude hodit pro měření impedancí.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 09:09:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Co teď napíšu, je tu pro řadu lidí už naprostá rutina -

Jednokanálové akustické měření používám k pořízení impulzních odezev, včetně všech vzájemných zpoždění jednotlivých měničů ve vícepásmové bedně z bodu(ů) měření, a to s přesností na jeden vzorek ADC, což je dostupné časové rozlišení na vstupu (používám 96 kHz, tzn. s chybou do λ/10 do 9,6 kHz - to už stačí prakticky na cokoliv). Ten software má samozřejmě nějaké ponětí o čase i s jedním kanálem - má tam hodiny zvukovky, jen bacha na to, aby byly jen jedny. Tím mám kompletní a jednoduše spolehlivá data pro návrh výhybky (všechna relevantní zpoždění už zahrnutá do fázových charakteristik), a tedy spolu s naměřenými impedancemi měničů i informaci o tom, jak se bude ve výsledku chovat celá bedna - nějaké debilní kecy* o tom, že to nefunguje, můžeš ignorovat. A jakmile máš impulzní odezvu, máš vše, co potřebuješ. O žádném dalším akustickém měření nevím, nepočítám-li měření nelineárních zkreslení, k čemuž existují různé fígle. Pokud jde o lineární chování, tam se to celé točí okolo impulzní odezvy a jejího umístění na časové ose. To je to, co se měří, vše ostatní je zpracování těchto dat. A opakuju, jakoukoliv lineární korekci můžeš snadno započítat do výsledku ve kterékoliv fázi toho procesu, to se týká zejména vlastních frekvenčních charakteristik (klidně komplexních) použitého vybavení.

* http://hififorum.sk/phpBB3/viewtopic.php?p=6818#p6818
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 11:37:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Super, takže to bychom měli.
Nutně ovšem musí následovat otázka, která pro znalého se může jevit jako debilní, nicméně je zcela logická.
K čemu slouží "mezikrok" k impulsní odezvě, když vstupní data (měření) i výstup (frekvenční charakteristika) jsou ve frekvenční rovině, nikoliv časové.
Rozuměl bych tomu, kdyby měřicí signál měl podobu impulsu, ale to se z praktických důvodů nedělá. V reálu se měří po dobu řádově delší, než nějakých pár milisekund, například přelaďovaným sinusem, signálem MLS nebo frekvenčně upraveným šumem. Měřená data tedy primárně obsahují závislost amplitudy na frekvenci, ze které se nějakou matematikou impulsní odezva teprve vypočítá. Ta je nám ovšem naprd, protože až na extrémně zkušené experty z toho grafu nikdo nic nepozná. Takže se pro zobrazení vlastností reproduktoru nebo reprosoustavy zase nazpátek přepočítá na frekvenční charakteristiku, která je nám srozumitelná a v této podobě jsou výsledky měření prezentovány.
K čemu je tedy ta impulsní odezva dobrá, když se jí stejně musíme zbavit ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 11:42:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Vstupní data (měření) jsou zcela jistě v rovině časové, takže zas tak logická otázka to není. Tam se pracuje vždy s časovým průběhem reálného signálu, dnes typicky nějakým tím logaritmickým sweepem (pro většinu případů je konkrétní signál celkem fuk). V impulsní odezvě potřebuješ aplikovat časové okno, než z toho vyrobíš frekvenční charakteristiku.

opa napísal:
Měřená data tedy primárně obsahují závislost amplitudy na frekvenci, ze které se nějakou matematikou impulsní odezva teprve vypočítá.

Ne, takhle to nefunguje. Impulzní odezva se počítá právě z toho časového záznamu signálu.


Naposledy upravil MaBat dňa Št august 30, 2018 17:18:41, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 11:49:47    Predmet: Odpovedať s citátom

O.K. Takže je to vlastně jenom pro přesnou eliminaci nežádoucích odrazů, které do měřeného průběhu nepatří a nabouraly by výsledek.
S velkou mírou nadsázky, když bude reprák i mikrofon levitovat kilometr nad zemí ve volném prostoru, můžu na impulsku zapomenout ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10699
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 11:53:52    Predmet: Odpovedať s citátom

MaBat napísal:
Vstupní data (měření) jsou zcela jistě v rovině časové, takže zas tak logická otázka to není...

Jak se to vezme. Vrať se o pár desítek roků nazpět. Pomalu přelaďovaný sinus, vyhodnocuje se amplituda a zapisovač maluje křivku pisátkem na papír posunovaný synchronně s měnící se frekvencí. To je čistokrevný záznam amplituda - frekvence. Čas z toho vypadl.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaBat
Hifi inventar


Založený: 21 november 2007
Príspevky: 9921

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 11:57:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ty se asi hodně nudíš. Máš tady jednoduchý komfortní způsob, jak dojít k impulzním odezvám, správně umístěným na časové ose, což je maximum, které můžeš získat. Nevím, co chceš víc. Uděláš z toho FFT se společným časovým začátkem, dostaneš amplitudovou a fázovou cháru k další práci a máš vystaráno. Záznam amplitudy pomalu přelaďavaného sinusu je ti leda k hovnu, i kilometr nad zemí. Krom toho pořád vyhodnocuješ časový signál - nic jiného to nikdy není a nebude.

citácia:
Vrať se o pár desítek roků nazpět

Proč bych to dělal?? Laughing


Naposledy upravil MaBat dňa Št august 30, 2018 12:09:50, celkom upravené 3 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kocour
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 február 2008
Príspevky: 778

PríspevokZaslal: Št august 30, 2018 12:03:31    Predmet: Odpovedať s citátom

OPA - impulsky se ti hodi i pro vyhodnoceni o kolik je treba posunout impuls abys z nej odstranil vliv zpozdeni repro-mic na fazi, ktera pak hodne rotuje a spatne se to pak sfazovava pri tvorbe vyhybky. Alespon takto to delam v REWu s dvoukanalem. Co si vzpominam tak v Holmu to myslim potreba nebylo, ale to uz je hodne roku zpet.
_________________
HTPC + RME ADI-2 DAC + Yamaha M-50Dawsoo + ruzne DIY repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Reprosústavy Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6  Ďalšia
Strana 4 z 6

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist