Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Tidal
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 08:58:22    Predmet: Tidal Odpovedať s citátom

Caute, mam problem s Tidalom. Vsetko ficalo ok, pokym som nelapil ransomware virus... preinstaloval som komplet windows 10. No teraz mi Tidal sice fakci - mam zaplatene prepplatne 12e, na hifi/ master kvalitu. Lenze, ked nastavim kvalitu na master a kliknem na play, tak mi nespusti prehravanie. Mozem klikat do Vianoc Very Happy No ked prepnem na hifi kvalitu - nie losless tak ide. No preco mi nejde master ked mam zaplatene ? Skusil som sa na novo zaregistrovat na druhy mail - nastavit platbu na master kvalitu tych 12e ale i tak to nejde. Neviete niekto co s tym ?

Diky moc za rady !!!!!!!!!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 09:08:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Nemáš D/A převodník s MQA.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 09:42:30    Predmet: Odpovedať s citátom

?

Tidal mam nainstalovany v PC, povodne som to mal tak, ze zvuk isiel z grafiky GTX 1080 cez hdmi do telky a z nej do prevodnika D/A a z neho do zosika - Tidal nastaveny na Master.

Teraz som kupil externu zvukovku Creative SB X-Fi HD 2.0... do nej idem z PC cez USB a z nej cinchami do zosiku, zvuk je lepsi - detailnejsi - pred tym nez som lapil ten virus bol Tidal nastaveny taktiez na master kvalitu a vsecko slapalo a teraz ani za toho panaboha nejde - ked nastavim Tidal na Hifi losless a master, mozem klikat play do Vianoc...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tm_watch
Hifi obsluha


Založený: 17 február 2015
Príspevky: 36

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 10:00:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Tibor86 napísal:
?
... - Tidal nastaveny na Master. ...


Jen kontrolní otázka pro jistotu, víš jaký je rozdíl mezi TITAL HiFi a TIDAL Master?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 10:09:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Hmmm, zeby ziadny ? Master by mal davat viac detailov, vo vyssich frekvenciach... ale neviem. Ale ani na to HiFi losless mi nejde dat play.


V praci na starej sunke PC mi Tidal bezi na Master... vpravo dole pri volume je zobrazene zlatym Master. Zvuk ide.. .A doma ani za toho boha. Zvukovku v praci v PC mam na doske nejaky srot Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tm_watch
Hifi obsluha


Založený: 17 február 2015
Príspevky: 36

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 11:09:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Zjednodušeně, abys mohl využívat TIDAL Master -tj. Hi-Res hudební soubory "zakódované" pomocí MQA, musíš mít "něco" ideálně DA převodník/streamer s plnou (HW) podporou MQA, který ty hudební soubory umí zase správně "odkódovat". Kdežto na Tidal hifi jsou soubory ve standardní CD kvalitě a to ti přehraje i tvoje zvukovka. Pokud ti však nejde vůbec spustit přehrávání z TIDALu, chyba bude někde jinde.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 11:42:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Nooo hmmmm, neviem ci su v CD kvalite, lebo ked som porovnaval zvuk z Tidalu so zvukom CD tak z Tidalu to ide ovela lepsie. Dokonca ani platna tak nehra ako Tidal, prenosku v gramci mam ortofon Arkiv co by malo byt aj ok. Zvuk z Tidalu je taky -plny- kdezto z CD i gramca je taky - suchy-

Ale preco mi nejde dat kua to play ked nastavim Tidal na HiFi losless... Question Question Question
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4589
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 11:50:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Někomu platíš za službu, tak předpokládám, že by měl poskytovat zákaznický servis. Proč se neobrátíš přímo na Tidal?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 12:12:01    Predmet: Odpovedať s citátom

U Tidalu hifi/losless jedno jsou. Pokud přehrávám titul uložený na Tidalu v kvalitě Master na obyč PC bez MQA D/A, tak poslouchám v kvalitě hifi=losless=CD=16/44, protože se nerozbalí ta MQA nástavba.

Takže není důvod k panice, hraje ti to v losless/hifi/CD.

_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 12:17:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Obratit sa na sluzbu Tidal.. no len ked v praci na starej sunke mi to ide ?

Problem bude asi v PC.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 12:23:17    Predmet: Odpovedať s citátom

"No ked prepnem na hifi kvalitu - nie losless tak ide." platí?
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4589
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 12:23:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Tibor86 napísal:
Obratit sa na sluzbu Tidal.. no len ked v praci na starej sunke mi to ide ?


Kdo jiný by to měl umět zdiagnostikovat a příp. vyřešit, než autor softwaru? Mají předpokládám logy, debug hlášky apod.. Je to normální situace, že něco nefunguje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 12:30:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud platí jeho "No ked prepnem na hifi kvalitu - nie losless tak ide.", tak mu vše jede ok, jen nepochopil, že hifi/losless je u Tidalu to samé.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
tm_watch
Hifi obsluha


Založený: 17 február 2015
Príspevky: 36

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 12:31:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Tibor86 napísal:
Nooo hmmmm, neviem ci su v CD kvalite,...


CD kvalitou bylo myšleno 44,1/16. Naproti tomu MQA (TIDAL Master) jsou dle druhu (nejsou všechny stejné) např. 96/24, ale i 192/24 - tedy Hires.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 14:04:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som z toho uz v p...

Naco potom platim, ked na hifi to asi ide aj bez predplatneho. No len ked mi to islo prepinat, tak rozdiel v kvalite zvuku som pocul - medzi hifi a hifi losless.

A este som zabudol napisat, ze pouzivam Appku Tidal, nie cez prehliadac, lebo v prehliadaci sa nastavit losless a master neda a tam to aj pise.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 14:51:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Když zapneš aplikaci Tidal a přesuneš se do settingu svého účtu, záložky streaming, vidíš něco takového?


_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 15:49:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Jj jasne vidim, presne tak ako na screene.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 16:02:16    Predmet: Odpovedať s citátom

No, a když označíš namísto Master volbu HiFi (Losless audio), tak přehrávání funguje?
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 16:11:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Na HiFi losless nefunguje, ale na hifi uz funguje.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 16:15:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Já vidím jedinou volbu HiFi:-) Ty tam máš dvě? Nevěřím.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 16:30:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Jaj boha nie hifi ale high Very Happy po high mi to ide.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 16:39:51    Predmet: Odpovedať s citátom

To je pak od samého počátku o voze o koze:-)

Sound Output máš v Tidalu nastavený jak?

_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 18:06:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Default, sound blaster HD.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 18:53:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak pak nastavit zvukovku sound blaster.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 18:54:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Divne, ze v prehiadaci Chrome mi to na Hifi lossless ide, na master to chce aplikaciu ale v nej to nejde a ani losless v nej nejde.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 18:57:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak přehrávej přes Chrome hifi losless. MQA stejně nemáš jak naplno "rozbalit".
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Tibor86
Hifista


Založený: 03 október 2016
Príspevky: 121

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 19:03:03    Predmet: Odpovedať s citátom

No jedine tak, len ma to serie, ze preco to v tej aplikacii nejde ked to islo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 19:08:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Máš v aplikaci Tidalu u Sound Output víc možností? Pokud ano, vyzkoušej.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1502

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 19:29:58    Predmet: Odpovedať s citátom

https://support.tidal.com/hc/en-us/articles/115005868269-Downloadable-TIDAL-App

Tu pisu, ze funguje iba cez Chrome.

Aplikacia samotna by nemala potrebovat nic navyse.

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2451

PríspevokZaslal: St február 20, 2019 19:51:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Osobně razím názor, že kdo to s Tidalem myslí vážně, měl by si koupit HW streamer, pokud možno rovnou s vestavěným hw MQA dekodérem. Nabídka se utěšeně rozšiřuje.
_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist