Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Ka1 - kontroler AC napajania

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 06, 2019 11:14:27    Predmet: Ka1 - kontroler AC napajania Odpovedať s citátom

Nova verzia mojho inteligentneho soft-startu pre vykonove zosilnovace.
O riadenie tentokrat sa stara MCU ATtiny85 (programujem ho v IDE Arduina)

Funkcie
- soft start do 2x600VA
- sietovy dc filter
- sietovy lc filter
- detektor ac (uvazujem o spinanie v null/max)
- push button on/standby
- remote master/slave
- dva porty pre bimetal spinace NC
- aux +5V v rezime always-on
- aux +12/24V v rezime ON (napr pre ochrany)


_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9


Naposledy upravil laco dňa St marec 06, 2019 13:54:10, celkom upravené 2 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 06, 2019 13:48:42    Predmet: Odpovedať s citátom

the plosnak, 100x157mm
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 06, 2019 15:19:12    Predmet: Odpovedať s citátom

kompatibilne tlmivky

TALEMA
CAF-6.0-1.8
CAF-7.0-1.5
CAF-8.7-1.8
CAF-9.1-1.5
CAF-8.2-2.2
CAV/X-6.0-1.8
CAV/X-7.0-1.5

PMEC
104/H 1m8 6,0 A
104/Ve 1m8 6,0 A
104/Vi 1m8 6,0 A

SCHAFFNER
RN 142-6-02-1M8
RN 143-6-02-1M8

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
roberto
Hifi expert


Založený: 03 marec 2007
Príspevky: 2361
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St marec 06, 2019 18:00:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Parada
_________________
LutaDAC, SPX2010, DPA330 modif.Danhard, Shan E520
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 06, 2019 19:13:42    Predmet: Odpovedať s citátom

neprehanaj Shocked

preview, fotecka nic moc

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1742

PríspevokZaslal: St marec 06, 2019 20:44:04    Predmet: Odpovedať s citátom

laco, ty do čeho se pustíš, to stojí za to Thumbs up

Všechna čest, tvoje projekty jsou parádní a dotažené.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10688
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št marec 07, 2019 09:13:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to nádhera, ale kde je ten počítač, který to má celé řídit ? Shocked
Na desce nic takového nevidím.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št marec 07, 2019 10:08:51    Predmet: Odpovedať s citátom

je tam jeden prazdny socket DIL8, tak tam pojde MCU

kod je hotovy, este skusim zaimplementovat power-down mod

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9388
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št marec 07, 2019 10:15:06    Predmet: Re: Ka1 - kontroler AC napajania Odpovedať s citátom

laco napísal:
- remote master/slave

Vyzvedam...
Aky protokol tam planujes, moznosti je niekolko. Napr. hold 12V (bezna alektronika), pulz 150ms (napr. DPA), kratky/dlhy pulz pre on/off (napr. CustomWorks).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št marec 07, 2019 11:38:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Primarne sa pouziva pulz ale funguje aj spinanie podla urovne signalu. RMA je riadeny podla PB/RMS. Ked pozries este raz tento obrazok, uvidis moznosti.


_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št marec 07, 2019 12:02:18    Predmet: Odpovedať s citátom

male demo
lavy led - RE1
stredny - RE2
pravy - RMA
https://youtu.be/Vj8cEVXenVU

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 798
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Št marec 07, 2019 20:38:00    Predmet: Odpovedať s citátom

ten power down si tam daj.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi marec 08, 2019 09:55:02    Predmet: Odpovedať s citátom

vecer zena nebola doma tak som pajkoval Very Happy
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 798
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Pi marec 08, 2019 10:24:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Pekne.
Tie kondy v DC fiiltry
máš samwha?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi marec 08, 2019 10:33:28    Predmet: Odpovedať s citátom

peter_spx napísal:
Pekne.
Tie kondy v DC fiiltry
máš samwha?


dik. hej, 22m/16V, nechcel som cakat na objednavku z mouser, tak rychlo som kupil nieco z TME

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 798
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Pi marec 08, 2019 10:50:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Myslím, že nebude problém ani s týmto
osadením.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi marec 08, 2019 20:37:04    Predmet: Odpovedať s citátom

peter_spx napísal:
ten power down si tam daj.


Dal som. Porty pre bimetal spinace nebudu fungovat v PWR_DOWN mode.
BTW, ake rusenie moze generovat 1MHz MCU s odberom 1-2mA ?

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 798
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: So marec 09, 2019 07:11:08    Predmet: Odpovedať s citátom

V audio pasme skoro ziadne...

keby si skumal spektrum do 100MHz,a viac tak by bolo znacne.
Kedysi som bol pri certfikaciach zariadenia,kde bol atmel na 12MHz. Pri EMC skuskach to nepreslo na 60MHz. Museli sa robit upravy.

Mam rad technicke ciste riesenie. Implementacia power down aj do mojho modulu
soft start mi poriadne skomplikovala navrh,ale chcel som ho tam.
To ci ho pouzijes ty je na tebe.
Tak tam daj nejaku prepojku na vyber..power down alebo klasika. Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 10, 2019 10:44:05    Predmet: Odpovedať s citátom

V obvode softstartu som pouzil dva NTC 10R 7.5A zapojene do serie. Su zaradene do primaru na 200ms pri zapinani ako aj pri vypinani. Testoval som ich pri 2x300VA, kazde trafo malo za sebou banku 40000uF. Po jednom cykle NTC su mierne vlazne. 3x ON/OFF s odstupom 15s ich zohreje asi na 50C.
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po marec 11, 2019 12:05:22    Predmet: Odpovedať s citátom

schemy
v2.3 RELAY-RELAY
v2.4 RELAY-TRIAC

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 12, 2019 19:28:34    Predmet: Odpovedať s citátom

Ukazka co vyzaruje MCU.
Priemer sondy 35mm, 6 zavitov, vzdialenost od mcu 3cm.
f=12.2MHz Vpp=712mV

Nechapem preco 12 ked v DS pisu 8Mhz RC oscilator.

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1742

PríspevokZaslal: Ut marec 12, 2019 19:54:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Moc pěkná sonda, je mi až hanba, že jsem si nebyl schopen stejnou doposud udělat, vždycky hledám kus drátu co smotám dokupy abych mohl něco podobného změřit. Very Happy

IMO atina 85 umí až 20MHz. Asi jsi si nastavil jinak pojistky Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1742

PríspevokZaslal: Ut marec 12, 2019 20:02:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Totiž, strana 27 datasheetu, parametr CKSEL jde změnit z 8MHz na 6,4MHz interní oscilátor, periferie běží na 2x takové frekvenci, tj 12,8MHz...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 13, 2019 15:18:50    Predmet: Odpovedať s citátom

hmm, poistky som nenastavoval, nemam cim
podla DS interny oscilator bezi 8MHz (by default, od vyroby), cpu_clk=8MHz/8=1MHz

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1742

PríspevokZaslal: St marec 13, 2019 15:30:23    Predmet: Odpovedať s citátom

To mas pravdu, je to divne, defalut je 8MHz a v IDE ani neni jina moznost nez 1/8/16MHz nastavit....
V IDE zmenis pojistky tak, ze zmenis nastaveni frekvence v tools a vypalis bootloader a to prepise fuses.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St marec 13, 2019 15:49:59    Predmet: Odpovedať s citátom

A neměl už ten MCU z dřívějška přepsaný bootloader?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št marec 14, 2019 12:10:25    Predmet: Odpovedať s citátom

MCU som kupil na ebay-i, neviem v akom stave boli poistky. Bootloader nepouzivam ( ATtiny25/45/85 No bootloader), poistky sa nastavuju cez "Burn Bootloader" (alebo avrdude) pred "Upload Using Programmer".

bude niekolko FW Smile

FW_A = PB a RMS vyuzivaju ten isty vstup

FW_A_TS
- PIN1 funguje pre TS ako analog_in

FW_A_PD
- power_down
- bez funkcie TS

FW_A_PD_TS
- power_down
- PIN1 funguje pre TS ako digital_in (R6=10k, R7=0R)
- dalsie programovanie MCU az po resetovani bitu RSTDISBL v HFUSE



FW_B = PB a RMS vyuzivaju rozne vstupy

FW_B
- bez funkcie TS
- PIN7 urceny pre RMS
- PIN1 urceny pre PB ako analog_in

FW_B_PD
- power_down
- bez funkcie TS
- PIN7 urceny pre RMS
- PIN1 urceny pre PB ako digital_in (R6=10k, R7=0R)
- dalsie programovanie MCU az po resetovani bitu RSTDISBL v HFUSE

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 618
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne marec 31, 2019 09:40:57    Predmet: Odpovedať s citátom

dalsi kus oziveny, sem pojde FW_B_PD
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Iné Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist