Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Brum toroid trafa v koncáku
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 16:18:24    Predmet: Brum toroid trafa v koncáku Odpovedať s citátom

Dobrý den, nie dlho mam novy rotel RB-1582, zvuk sa mi pači pevny-cisty..
avšak vadi mi ze bruni, resp bolo mi povedane ze to bruni toroidne trafo ci ako sa to presne vola.

Ako by som to vedel eliminovat alebo nadobro odstránit ?

Zeby najapanie alebo, bordel v sieti ?

a dalsia vec je "piskot" v DACu..

neje to katastrofa ale vadi mi to Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4964
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 16:22:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Toroidy jsou citlivé na přesycení a dc složku v síti.
Ale jestli to brumí stále stejně, tak je to mechanický brum trafa a to záleží, jak se to povede Very Happy

V DACu ti asi píská spínaný zdroj.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 16:28:12    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Toroidy jsou citlivé na přesycení a dc složku v síti.
Ale jestli to brumí stále stejně, tak je to mechanický brum trafa a to záleží, jak se to povede Very Happy

V DACu ti asi píská spínaný zdroj.


Bruni to tak ze .. dlhsie stale rovnako a potm sa to na konci rozhuči viac a potom zas ukludni... a stale dookola Smile

Ako by sa to dalo odstranit.. alebo to už je daným totoidom a vyhotovenim koncaku.. stalo sa mi už asi 5x ze pri zapinani na prednom panely mi vyhodilo doma poistky.

Ten spinaci zdroj v Dacu sa da ako poriesit ?

diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19646

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 16:36:03    Predmet: Odpovedať s citátom

3M napísal:


Bruni to tak ze .. dlhsie stale rovnako a potm sa to na konci rozhuči viac a potom zas ukludni... a stale dookola Smile

Ako by sa to dalo odstranit.. alebo to už je daným totoidom a vyhotovenim koncaku.. stalo sa mi už asi 5x ze pri zapinani na prednom panely mi vyhodilo doma poistky.



To, že se brum mění, bude záviset na momentálním tvaru napětí v síti. Pokud je brum způsobený DC složkou, tak na to jsou jednoduchá zapojení s kondenzátory a diodami na oddělení DC. Ne vždy to ale pomůže, může to být i konstrukcí a výrobou trafa a pak těžko radit.

Vyhazování pojistek dělá proudový náraz při zapnutí (inrush current), to se řeší dodatečným obvodem do zesilovače (soft-start).

_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 16:46:46    Predmet: Odpovedať s citátom

vdaka. aj ked tomu moc nerozumie. uasahovat do toho zrejme nebudem.

Je možne ze ten brum bude stale snilnejši pripadne ma iný vplyv na prehravanie ako len samotný "malo počutelný brum" ked clovek nepočuva hudbu a ma zapnutý koncak.
Ja mam DAC/preamp +Koncak aj na sledovanie TV Very Happy takze mozno este otazka ci sa to neniči cele bežnim použivanim .... ale nenakladam mu, len bezna hlasitost. Hubda samotna už je vyssich hlasitostiach. Dokonca skusam vypinat vsetky elektricke spotrebiče v okoli a testujem, ci sa niečo nezmení Very Happy

Vmenou napajacieho sietoveho kabla by som nieco ziskal ? Urcite 10000x rozoberana téma ale nechcem ju tu v niektorých debatach hľadat.

dik
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19646

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 17:08:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Napájecí kabel určitě brum nesníží.
_________________
Sympre2 preamp, Bridged power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
vanav
Hifi obsluha


Založený: 11 september 2008
Príspevky: 32

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 17:23:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Mně pomohla s odstraněním brumu u zesilovače Audionet SAM V2 síťová pračka od Tomáše Hogena.

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/filtry-pracky-napeti/hot-audio/49432-p2/

http://noble-audio.webnode.cz/sitova-filtracni-jednotka/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 18:01:14    Predmet: Odpovedať s citátom

dikes ale to je trochu drahe riesenie Smile 20 litrov za pračku nedám... mozno raz Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 18:13:17    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Napájecí kabel určitě brum nesníží.


čim je dobré ak zmenim klasicky dodavany napajaci kabel ? co mozem dosiahnuť ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4964
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 18:31:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Může se změnit citlivost na vf rušení ze sítě a na rušení z okolí.
Každej drát vycházející ze zařízení je potenciální anténa.

Můžeš si myslet, že jsi pro to udělal maximum.
Tzv. placebo efekt, něco jako homeopatikum pro HiFi-sty Laughing

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 07, 2016 21:30:16    Predmet: Odpovedať s citátom

že homeopatikum Very Happy .... ale asi zabera..pre lepsi a kludnejsi spanok
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
M.S
Hifi obsluha


Založený: 19 november 2016
Príspevky: 2

PríspevokZaslal: So november 19, 2016 17:33:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Mam presne ten isty zosilovac a ten isty problem.Skusal som menit napajacie kable,nepomohlo.Dokonca som telefonoval do Bis audio servisu.Tam mi servisaci povedali,ze by som mal pocut ako brumia koncaky od Mcintosh a bol som vybaveny,snad uz skusit len nejaky sietovy filter.Predtym som mal konce Rotel rb 1070,ktore som mal zapojene ako monobloky.Jeden vrcal,druhy nie,ale istic vyhadzovali obidva.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Martin_VR
Hifi obsluha


Založený: 17 apríl 2015
Príspevky: 35
Bydlisko: Vrable

PríspevokZaslal: So november 19, 2016 20:22:59    Predmet: Re: Brum toroid trafa v koncáku Odpovedať s citátom

3M napísal:

Ako by som to vedel eliminovat alebo nadobro odstránit ?

Predat rotela za 900, kupit BV PA300SSE a este ti ostane na cely tyzden na pivo.. ak nie si velky pijan Very Happy

_________________
PC > CustomWorks DAC1USB > BVaudio A300S > VMA-I SL white gloss > 6x VMA boomkiller, 4x VMA photoecho
Portable > iBasso DX120 + Etymotic MK5
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6913

PríspevokZaslal: So november 19, 2016 20:50:39    Predmet: Odpovedať s citátom

3M : Drahý ? Ty idiote, jen to trafo stojí samo o sobě 10000...podívej se raději, co stojí takováhle věc venku...ale dobře ti tak, koupil jsi si sračku, tak trp a nekňuč...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
csaba
Hifista


Založený: 26 október 2009
Príspevky: 200

PríspevokZaslal: So november 19, 2016 21:39:27    Predmet: Odpovedať s citátom

vanav napísal:
Mně pomohla s odstraněním brumu u zesilovače Audionet SAM V2 síťová pračka od Tomáše Hogena.

http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/filtry-pracky-napeti/hot-audio/49432-p2/

http://noble-audio.webnode.cz/sitova-filtracni-jednotka/

Ďakujem pekne, keď k takémuto zosíku dostanem brum ako bonus. To musí veľa vypovedať o kvalite.

_________________
Ayon-AudioNote-Pathos-HarmonicTechnology-SonusFaber-PSAudio-Lessloss-Benalex-akusticky upravená miestnosť
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 610
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 17:29:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Pračka/nepračka, zázračný kabel/nekabel...
Odstranění DC sycení trafa je technicky jednoduchá záležitost a vyjde na pár korun (no ... tedy, na pár €). Stačí prolistovat fórum. A že je brum způsoben DC složkou vnucenou do rozvodu se můžeme vsadit (dle popisu - brumí, cvrčí, pak se "to" zase ztratí...).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1490
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 18:34:05    Predmet: Odpovedať s citátom

"DC složkou vnucenou do rozvodu" - jednosmerná zložka v rozvode nanajvýš ohreje drôty. Trafo neovplyvní. Odrušovacie filtre (iných výrobcov) stoja rádovo 20 eur. Ale keď niekto má na práčky zo sušičkou - prečo nie.
Prvý predpoklad aby si sieťové napätie nerobilo čo chce je KVALITNÝ NULÁK. (Najmä kvôli BEZPEČNOSTI) - (Dať si zmerať odpor zemnej slučky).
Ak je v trojfázovom rozvode (a on je trojfázový minimálne na vstupe do baráku) veľký odopr nuláku, dejú sa veci (napríklad klasické žiarovky menia intenzitu svetla). Väčšia záťaž v jednej fáze spôsobí výkyvy vo zvyšných dvoch ak nieje nulák odporom čím bližší nule...
Ono keď sa to robilo, neboli sodíkové výbojky, pulzné zdroje a kopec zariadení, vnášajúcich bordel do siete.
Za nejakú cenu by som predpokladal, že zosik je na vstupné napätie a zákmity v ňom temer blbovzdorný. No ale prečo nepredať zákazníkovi, ktorý nevie čo z peniazmi ďalšie barličky.

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LJM
Hifista - zaslúžilec


Založený: 21 marec 2016
Príspevky: 828
Bydlisko: Kobe

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 18:38:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Mal som dva "hájend" Rotely a obidva išli velmi rýchlo do sveta. Zvuk priemerný, mechanika tragická, včetně trafa. Už nikdy viac.
_________________
Lubomír Joshua Mojzes
http://www.lmatelier.cz | https://www.facebook.com/LMAtelier/?ref=bookmarks

V hifi záleží pouze na tom co je příjemnější pro uši. Také na dobrém jídle a jiných požitcích.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 20:49:01    Predmet: Re: Brum toroid trafa v koncáku Odpovedať s citátom

mozem aj Hegel H2A copovies ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4964
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 20:53:37    Predmet: Odpovedať s citátom

tatko Tom napísal:
"DC složkou vnucenou do rozvodu" - jednosmerná zložka v rozvode nanajvýš ohreje drôty.

tatko, víš prd.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 20:54:35    Predmet: Re: Brum toroid trafa v koncáku Odpovedať s citátom

Martin_VR napísal:
3M napísal:

Ako by som to vedel eliminovat alebo nadobro odstránit ?

Predat rotela za 900, kupit BV PA300SSE a este ti ostane na cely tyzden na pivo.. ak nie si velky pijan Very Happy


Som pozeral ten BV PA300SSE nie zleeeee Smile
nemas na predaj, nejaky bazarovy ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 21:00:24    Predmet: Odpovedať s citátom

kazzatel napísal:
3M : Drahý ? Ty idiote, jen to trafo stojí samo o sobě 10000...podívej se raději, co stojí takováhle věc venku...ale dobře ti tak, koupil jsi si sračku, tak trp a nekňuč...


Wink jo jo
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1490
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 21:25:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Celé moje "vybavenie" (v popise + nejaké kábliky atd) s pomocou ľudí z fór, inzerátov a štastia stálo zhruba 550 eur.
Radosť počúvať dňom-nocou.
Neúnavný zvuk nech počúvam čokoľvek (príliš nezprasené), FLAC, WMA, MP3 - stariny z 50-tych rokov, počujem zvuky, ktoré som v živote nepočul (ani kd som bratom Rusom na truc písal kriedou kraviny).
Kto na to má - nech sa vytešuje z mnohotisícovýh vecí. Mne to pre radosť stačí Smile

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Tico
Hifista - zaslúžilec


Založený: 28 október 2012
Príspevky: 558

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 23:01:10    Predmet: Odpovedať s citátom

tatko Tom: Danhardova poznámka pravděpodobně směřovala k tomu, že "DC složka", kterou si tu někdo zřejmě plete s "jalovým proudem", kupodivu tranformátory ovlivňuje a to tak, že dost Wink
Stejnosměrná složka síťového napětí (někdy i v řádu voltů) dost nepěkně sytí jádra toroidů a tak se může stát, že i původně "neojebané" trafo v provedení pro audio, začne nepěkně bručet a zahřívat se...
Bohužel náš panelák se stovkama zapnutých spínaných zdrojů nabízí v síti něco, co rozezvučí audiotrafa i přes filtry DC složky Crying or Very sad

_________________
HTPC/Foobar/Esi Juli@/WaveIO -> BB-DAC -> Customworks HYPA1+Actidamp mk4 -> DPA222Mk3 SE + DPA386SE -> B&W704, Sony ST-SB920QS, Sony CDP-XB930QS, AKG K701mod.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 610
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne november 20, 2016 23:28:43    Predmet: Odpovedať s citátom

tatko Tom napísal:
"DC složkou vnucenou do rozvodu" - jednosmerná zložka v rozvode nanajvýš ohreje drôty. Trafo neovplyvní........

Tatíku, ale vážně... vrať se do školy (s trochou logiky bude stačit i ta základní)
... Mimochodem (dle dalšího), i jinde tápeš. Někdy docela zajímavě - například co má nulák (tedy pracovní vodič) společného s bezpečností, se zemní smyčkou? (TN-C je dvacet let nepřípustná.) Doufám, že nejseš profesionální elektrikář. Pozor, přístroje brní, BRNÍ !!! Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Po november 21, 2016 00:16:20    Predmet: Odpovedať s citátom

tatko Tom napísal:
Celé moje "vybavenie" (v popise + nejaké kábliky atd) s pomocou ľudí z fór, inzerátov a štastia stálo zhruba 550 eur.
Radosť počúvať dňom-nocou.
Neúnavný zvuk nech počúvam čokoľvek (príliš nezprasené), FLAC, WMA, MP3 - stariny z 50-tych rokov, počujem zvuky, ktoré som v živote nepočul (ani kd som bratom Rusom na truc písal kriedou kraviny).
Kto na to má - nech sa vytešuje z mnohotisícovýh vecí. Mne to pre radosť stačí Smile


myslim ze ti to nik nebere Smile

porovnavat zvuky by trebalo na jednom mieste vedla seba a naslepo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 1490
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Po november 21, 2016 09:38:27    Predmet: Odpovedať s citátom

TN-C je dvacet let nepřípustná - v kope bytov je, samozrejme v nových barákoch by nemala.
Presýtenie jadra - súhlasím, bolo moc hodín, ušlo mi to. Smile

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, FiiO E09K QOGIR + FiiO E07K ANDES, Stĺpové dvojpásmo (appolito) s 2x PSB600-1 + DT300 vo WG300 made in "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Ut máj 02, 2017 10:19:28    Predmet: Odpovedať s citátom

mam teraz daleko kvalitnejsi stroj ako rotel a bruni takisto a este viac.. zrejme je to chyba konštrukcie, alebo mám v byte fakt velky bordel v sieti :/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Karel S.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 12 jún 2010
Príspevky: 610
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut máj 02, 2017 10:34:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Co to DC složku změřit? Tohle je technika - ne ne šamanismus (i když často... ten to taky je).
Změřit - jinak se neposuneš. Ostatně, tomu, že je problém v síti nasvědčuje skutečnost, že stejný problém mají různé přístroje. (= aplikace logiky)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
3M
Hifista


Založený: 27 marec 2016
Príspevky: 181

PríspevokZaslal: Ut máj 02, 2017 22:54:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Karel S. napísal:
Co to DC složku změřit? Tohle je technika - ne ne šamanismus (i když často... ten to taky je).
Změřit - jinak se neposuneš. Ostatně, tomu, že je problém v síti nasvědčuje skutečnost, že stejný problém mají různé přístroje. (= aplikace logiky)


ja to zmerat neviem, ako nato ? alebo kde ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist