Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

BÍLÝ KABEL OD BÍLÉ KRABIČY UPC K UPC ROUTERU TECHNICOLOR
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 11:38:12    Predmet: BÍLÝ KABEL OD BÍLÉ KRABIČY UPC K UPC ROUTERU TECHNICOLOR Odpovedať s citátom

POTRŘEBUJI KOUPIT 2-5 M KABEL , JEHOŽ OBRÁZEK VIDÍTE DOLE
PROSÍM O POMOC S IDENTIFIKACÍ KABELU
uplně suber bude pokud nějaká dobrá duše hodí link kde se dá koupit
Kamarád poradil že mám přečíst název kabelu , ale já z toho textu nedokážu poznat co to je za kabel
xxxxxx
Velevážení hifisté, potřebuji trochu posunout router poskytnutý přímo od UPC. Ale mám pouze jejich kabel, a nemá jej jak prodloužit...
potřebuji také experimentovat s tím, jak se lepší wifi signál po bytě po přesunu routeru. Už nechci cpát do malého bytu extendry, repeatery , tahnout internet po zemi kabelem atd.
chci si totiž dát na futro vchodových dveří do bytu kvalitní intercom, který ke komunikaci používá wifi.
potřebuje ale 1Mbps upload speed, což můj router přede dveře nedokáže vyslat

chci tedy experimentovat s tím,jak k tomu intercomu dostat z mého bytu silný wifi signál
měřeno wifi analyzérem , signál padá na 0 po zavření hnusných panelákových dveří, o kterých jsem se s podivem dozvěděl, že mají vrstvu plechu a jsou protipožární.



can you get full coverage insurance on a rebuilt title
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 11:42:55    Predmet: kablik Odpovedať s citátom

vygooglil jsem toto
https://www.ceit.cz/p/koaxialni-kabel-belden-h126-al-pvc-75ohm-100m
ale kamarád tvrdil že musím mít správně impedanci a tu nikde nedokážu přečíst
thx

na webu UPC jsem našel toto. Mám zato, že potřebuji F kontektor...
akorát poradit kde to sehnat, a jaké to má pohlaví, FF, MM, FM...


https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/sluzby/poruchy-rady-a-tipy/televize/HD-Mediabox/prehled-kabelu-a-moznosti-zapojeni/antenni-kabel-zasuvky-a-rozbocovace/

našel jsem na Alze...dokáže někdo potvrdit zda to je vono?
https://www.alza.cz/koaxialni-kabel-konektory-f-10m-d241751.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1536

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 12:43:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie je to ziadna veda. Staci akykolvek koaxialny kabel 75 Ohm a F-konektory. UPC obcas zvykne prikladat celkom sikovne kable, ktore maju univerzalny konektor, ktory funkguje aj na IEC a aj F konektory.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1536

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 12:50:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Este mi inak napadlo, ze ak je nejaky vyrazny problem so signalom, tak treba zistit, ci ten intercom dokaze fungovat s 5Ghz sietou, pretoze ten Technicolor dokaze bezat aj v 5ghz rezime ale je tak debilne vyrieseny, ze bud bezi v 2,4Ghz alebo 5 ale nie v oboch naraz. V tom pripade by bolo mozno lepsie poziadat UPC o novy modem, pretoze ten dokaze bezat v obidvoch pasmach naraz. Ten novy mi ale pride zas trochu debilny na nastavenie ale nic vazne.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3094

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 13:05:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Lenze 5 GHz nie je riesenie, ked potrebujes velky dosah cez prekazky. Tam praveze potrebujes ist 2,4 GHz. Ako prve treba overit frekvenciu a ako druhe pozriet, na akom kanali wifi bezi - mozno staci zmenit kanal a zacnu sa diat veci. Ale takto od klavesnice je to tazko, nakolko clovek nevie, ako tam vyzera v reale. Mozno jednoducho vykon ten wifi nestaci.

Nieco, co by mohlo na zaciatok pomoct
https://www.smallnetbuilder.com/basics/wireless-basics/30182-how-to-fix-your-wireless-network-part-1
https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-howto/31656-it-takes-a-neighborhood-to-fix-bad-wireless
https://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-howto/31190-when-wireless-lans-collide-how-to-beat-the-wireless-crowd
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1536

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 13:12:04    Predmet: Odpovedať s citátom

To ano ale ak je v byte, kde je zo vsetkych stran zahlteny 2,4-kou, tak by mu to mohlo za urcitiych okolnosti pomoct. Problem ale bude potom s ostatnymi zariadeniami, ktore 5Ghz nepodporuju. Kazdopadne by bolo dobre zistit na aky kanal je ten Technicolor nastaveny - predpokladam, ze na auto.
_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gnat
Hifista - pokročilec


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 370

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 15:14:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Neřeš jaký kabel a jaké konektory a kup to hotové.

Bez základní povědomosti o tom, co děláš a alespoň trochu slušnějších krimplovacích kleštích to při amatérské výrobě nejspíš nedopadne dobře.

U toho kabelu není impedance jediná věc které tě zajímá. Důležitější je jeho útlum na frekvencích které chceš přenášet, což je závislé na mechanických rozměrech (zejména průměru), použitém dielektriku, procentu krytí opláštění, materiálovém provedení stínění, počtu jeho vrstev, atd.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 19:32:36    Predmet: Odpovedať s citátom

gnat
ja nemuzu nic koupit hotove. Sorry nerozumím tvé odpovědi. Koupil jsem set kabelu...ja neumim krimpovat opticky kabel. mam v tašce tohle.
potreboval jsem vedet jaké konektory ne proto, abych to bastlil, ale abych si koupil set s těmi správnými konektory.

https://www.alza.cz/koaxialni-kabel-konektory-f-10m-d241751.htm

potrebuji premístit router, a zkusit zda priblízením ke dverím zlepším signál.

ad Moses, interkom neumí 5 GHZ
Kamarád mi poradil jak mám prosmejdit byt s mobilem a wifi analyzerem. Bohuzel signál po zavrení dverí spadnul na uplnou nulu. Tak nevím na chodbu se mi nechce cpát router aby to někdo ukradl. To intercom vrátím ve lhute, pokud k nemu bez rekonstrukce paneláku nedokázu dostat wifi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
moses
Hifi expert


Založený: 17 november 2012
Príspevky: 1536

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 20:06:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten kabel, co si posielal vyzera OK len tych 10m je asi zbytocnych Smile
Ten interkom vobec nepodporuje pripojenie cez RJ45?

_________________
SET01: PC + CA DacMagic Plus + KRK Rokit 4 G3 SET02: NTB + Echo Indigo IOx + Beyerdynamic DT 831 SET03: HTPC + ASUS Xonar STX + Bryston BP4 + Behringer TRUTH B3030A SET04: MP + AudioQuest Dragonfly Black + Sennheiser HD 25-C II
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2461

PríspevokZaslal: So august 24, 2019 23:39:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Belden H126 Al PVC, cena plus minus 13,- Kč metr, na F konektor stačí obyč, nožík, návod z netu a pět minut... žádná věda. Osobně bych použil tenčí Belden H121 Al PVC. Rozdíl v útlumu zanedbatelný , taháme s tím celé baráky, 100 metrů sem, 100 metrů tam ...
_________________
---


Naposledy upravil merhaut dňa Ne august 25, 2019 10:12:41, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Soaron
Hifi expert


Založený: 27 december 2015
Príspevky: 1452

PríspevokZaslal: Ne august 25, 2019 08:38:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Inak tie konektory sú aj skrutkovacie, je v nich vnútorný závit, takže sa len naskrutkujú na kábel. Žiadne náradie nie je potreba, ani krimpovacie kliešte.
_________________
PC - DIY silver USB - RME ADI-2 DAC - DIY XLR - BVA PA300SSE - Atohm Zef Max - Zingali Italy Naples
PC - AUDIOPHONICS U-SABRE - DIY HYPA 1 + AKG Q 701 a HE-560
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Ut august 27, 2019 04:25:45    Predmet: Odpovedať s citátom

díky všem. Kabelovy set funguje, našlo se místo v centrální části bytu , kde router obstará svou práci všude, za dveřma je taky dostatečný signál.
Ted to pouze namontovat.
Merhaut, pls děláte drobnosti na zakázku? optika je méně ohebná než ethernet kabel. Plkud bych ale chtel zlepšit pokrytí v byte s vyuzitim ethernet kabelu, tak by šlo o koupi nového sítovéhho prvku , nejlépe AP/repeateru...a to se mi neche manželka bude nadávat na další krabici. Optika umožní přemístit hlavní UPC router na lepší místo, tj není potřeba dalšího krámu (AP připojený ethernetem k routeru od UPC)
ale, já moc neumím s vrtačkou...a cesta od balkonu ke geometrickému centru bytu 3 plus 1 panel je dlouhá a trnitá, chce to vyvrtat pár děr a přidělat optický kabel nějak hezky na zed...muze v tom nekdo z pritomnych pls pomoct, thx
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2461

PríspevokZaslal: Ut august 27, 2019 09:47:23    Predmet: Odpovedať s citátom

V tvém případě doporučuji využít technologie powerline. Nové modely už mají vychytané dětské nemoci a stojí pár drobných. Žádné vrtání, dva tři moduly a hotovo, klidně i s wifi.

Jeden z výrobců - info: https://www.zyxel.com/cz/cs/products_services/home-powerline_and_adapters.shtml?t=c

_________________
---
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: St august 28, 2019 21:20:31    Predmet: powerline Odpovedať s citátom

bylo vyzkouseno. dva zyxel bazmeky se válí v supliku. Mame hroznou sit, stare vytahane dráty. Zlobi to..bohuzel. Ten je zcela ok premistit router od UPC a funguje to ok
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3933

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 08:08:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Nějak nechápu, proč stále zmiňuješ optiku/optický kabel a dokonce zadáváš zakázku na tahání optického kabelu. Já tam vidím koaxiální kabel s F konektory, což je naprosto běžný metalický kabel, který se tahá např. k satelitním anténám (parabolám):

https://youtu.be/1ikMGUtP96k?t=53

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 10:53:45    Predmet: kozouch Odpovedať s citátom

sorry. ja neviem rozdiel. Ak hovoríš že je metalický, tak je metalický. Ja si UPC spojujem s optickými káblammi tak som sa domnieval že to je optické. Opravím inzerát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3933

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 11:50:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono to vypadá jako hnidopišství, ale jde o to, že koaxiál s F konektory ti natáhne a zapojí téměř každý elektrikář, protože s tím se běžně setkává při stavbách, rekonstrukcích a opravách rodinných domků, bytových domů, kanceláří atd. "Optiku" ale běžní elektrikáři nedělají.

Tobě stačí najít někoho zručného a "kreativního", který dokáže najít vhodnou trasu, která co nejméně zohyzdí byt viditelnými "elektrikářskými" lištami, kabelem na příchytkách apod. Tedy např. zdemontuje soklové lišty a koaxiál schová pod ně apod. To šikovný elektrikář, kutil či hodinový manžel musí zvládnout.


Případně pokud jsi ten router od UPC posunul jen o pár metrů např. v rámci jedné místnosti či za zeď do vedlejší místnosti, tak nemusíš tahat kabel až od toho rozbočovače, který je na fotce v prvním příspěvku. Můžeš natáhnout nový "prodlužovací" kabel ze starého umístnění do nového umístění a ve starém umístění použít F spojku:
https://www.mader.cz/fspojka-na-konektory-f-rg6

To ale závisí na konkrétní situaci. Klidně může být výhodnější natáhnout to celé znovu.



A co se týče toho intercomu: upevnění na futro nemusí být optimální, protože kovové futro může stínit Wi-Fi signál. Výhodnější může být upevnění na zeď vedle futra pomocí hmoždinek. Toto ale závisí na konkrétní pomyslné spojnici mezi intercomem a routerem.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 12:48:16    Predmet: Odpovedať s citátom

kozouch,
díky, tu f spojku nechápu. ta mi moc nepomůže.
Pokud jde o futro, je to ok. Procházel jsem s mobilem a wifi analyzérem každé možné umístění,, centimetr po centimetru, interkomem požadovaných 1 Mbps upload je dostupných všude, i na futru. Předpokladem ale je, že technicolor router je v předsíni, a je k němu doveden ten kabel, když teda říkaš, tak metalickej.
Jinak mi je fuk zda zed anebo futro. Futro mi prijde esteticky lepsi nez sekat hnusnej beton.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3933

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 13:16:01    Predmet: Odpovedať s citátom

F spojku bys využil v případě, že bys chtěl prodloužit stávající kabel dalším dokoupeným kabelem. Pokud je výhodnější natáhnout úplně celou trasu znovu, tak F spojku k ničemu nepotřebuješ.

Interkom může "chytat signál" jinak než mobil. Ale není problém to před finální montáží pořádně ověřit v reálu.

A jak je to s napájením toho interkomu? On je na baterky? Protože pokud má napájení "ze zásuvky" např. pomocí síťového adaptéru, tak by stejně bylo nutné se provrtat z chodby do předsíně - a to je lepší dělat skrz zeď a ne skrz futro.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gnat
Hifista - pokročilec


Založený: 06 jún 2012
Príspevky: 370

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 15:17:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
... a to je lepší dělat skrz zeď a ne skrz futro.

Ne každý bydlí v železobetonové králíkárně. Já mám doma "futra" dřevěná.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3933

PríspevokZaslal: Št august 29, 2019 16:16:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Však taky nejde o univerzální řešení pro každého ale o konkrétní řešení ALEXovy situace:

ALEX napísal:
... po zavření hnusných panelákových dveří, o kterých jsem se s podivem dozvěděl, že mají vrstvu plechu a jsou protipožární.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Pi august 30, 2019 08:41:25    Predmet: Kozouch Odpovedať s citátom

interkom byl vybrán extra proto aby mel baterky. Má nejaky silny akumulator dobijeci
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1063

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 09:46:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Nechápem, načo tu tak komplikovane riešiš pár metrov obyčajného koaxiálneho kábla.
To WISI je obyčajný pasívny rozbočovač, prelož si ho tam, kam budeš potrebovať. Koaxiálny kábel môžeš predĺžiť spojkou, ako Ti poradil Kozousch.

Aký ďalší "interkom na baterky" riešiš???

Predpokladám, že ten koaxiálny kábel vedie do nejakého routera od UPC, ktorý má výstupy LAN. Cez LAN k nemu môžeš pripojiť Wi-Fi Access Point (AP), prípadne Wi-Fi router, a umiestniť ho tam, kam potrebuješ. Ak z nejakého dôvodu nechceš prekladať router od UPC.
Ak na mieste pre AP nemáš zásuvku, môžeš ho napájať cez LAN kábel (PoE).

Keby si hneď na začiatku opísal problém, a aký výsledok chceš dosiahnuť, mohol si mať riešenie. Takto sa tu úplne nezmyselne rieši kus koaxiálneho kábla s F konektormi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 10:07:21    Predmet: Mag Odpovedať s citátom

Mag
nebud zbytočne arogantný a nadradený presne viem čo chcem a opísal som to.
Mal si si to prečítat než tu začneš dávať arogantné kecy
natiahnut koaxial chcem pretoze mam jeden Router od UPC ktor
y zastáva aj úlohu Acces point v byte.
Dalsí AP kupovat nechcem lebo som zvyknutý kupovat kvalitné veci, a to znamena ze lacnejsí nez 2tis AP nekupim

Router/wifi access point od UPC je na zemi pri balkone, internet sa k nemu privádza koaxiálnym kabelom od UPC, ktorý má asi 30 cm
nákladovo najefektívnejšie (nekupovat nový AP za dva litre) je nahradit 30 cm koaxiálny kábel od upc, ktorý vedie internet zo zásuvky UPC do AP/routera UPC, iným, 15 metrovým koaxiálnym káblom

a premiestnit UPC AP/ROUTER z miesta pri balkone do centra bytu, do predizby.

podla merania wifi analyzérom sa vdaka tomu objaví dostaocný wifi signál za poziarnymi dverami, pretoze UPC AP ROUTER sa dostane o 8 m blizsie ku dverám , a zmiznu 2 steny z vzdusnej ciary medzi starou pozíciou UPC AP ROUTERU a dverammi

skús si trochu vážiť diskutérov , nepredpokladať že sú idioti, a prečítať si príspevky detailne než začneš poučovat
Pred začiatkom diskusie som ani nevedel čo je optika a čo je koaxiál, ostatní mi pomohli to pochopiť
nemudrovali ako ty
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 10:09:31    Predmet: Odpovedať s citátom

to čo ja riešim je mechanická otázka vedenia toho koaxiálu. Nie som remeselník neviem vizuálne pekne umiestnit 15 m kábla od balkona do predizby, zakryt lištami , dať pod podhlady, na to potrebujem niekoho kto to vie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1063

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 10:28:29    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX, v čom Ty vidíš aroganciu? Nechápem, prečo považuješ moju odpoveď za arogantnú?

Ja vidím aroganciu v tom, ak niekto chce radu, ale neopíše celkový problém (situáciu, použité zariadenia...), ale od diskutujúcich očakáva, že budú hádať možné kombinácie. Potom "rady" vyzerajú takto:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=27228&highlight=
A Ty sa k tomu blížiš.

Odpoveď na otázku si dostal hneď v prvej odpovedi od Mosesa. No zdá sa, že to nie je podstata otázky.
Čo je to ten "interkom na baterky", ktorý teraz riešiš?

Na riešenie Wi-Fi v byte Ti stačí AP v cene do cca 30 EUR (750 CZK).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1063

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 10:39:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Preložiť router od UPC na vhodné miesto by bolo ideálne riešenie.
Vhodné miesto je však také, na ktorom máš aj elektrický prívod na napájanie a kde môžeš pripojiť aj ďalšie LAN káble k iným zariadeniam (ak nie dnes, v budúcnosti ako keby si "našiel").
Koaxiálny kábel je hrubší, ťažšie ohybný, nesmieš ho "zalomiť" (žiadne ostré uhly). Neodborné položenie do líšt vie narobiť problémy.

K AP potrebuješ priviesť LAN kábel (UTP), ktorý je tenší, ľahko ohybný, "formovateľný", a môžeš cez neho AP aj napájať.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 11:21:37    Predmet: Odpovedať s citátom

vhodné miesto mám...v predizbe , presne v geometrickom strede bytu, odkiaľ wifi dosiahne všade kam má. Napájanie tam je, zásuvka na podlahe, tam sa dá adaptér. S tými LAN káblami si ma kua ale zaskočil... do riti je to príliš zložité.

V súčasnosti z toho UPC vedie iba jeden LAN kábel . Vedie internet ethernetovým káblom cez byt, do malého splitteru ktorý napája PC manželky a syna rýchym internetom.

ak premiestnim UPC AP ROUTER, musím poriešit ten kábel...
on teoreticky potrebný nebude.
Vďaka lepšiemu miestu ROUTERU /AP UPC nebude potrebný, pretože v novej konfigurácii už bude fungovat wifi aj synovi aj žene, a ten LAN sa stane zbytořným...
ale díky za upozornenie musím položit router na nové cielové miesto, a znovu zmerat
či obe miesta (zenin PC a synoov PC) sú pokryté wifi
ak áno, tak to bude ok

žena neznáša ak vlečiem do bytu nové krabičky. serie ju to koli ekologii a tak dalej. konfigurácia kde sa za rovnaku cenu pouzije sucasny hardware z bytu je pre nu prijatelnejsia
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 357

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 11:54:51    Predmet: Mag JE TO OK Odpovedať s citátom

Tak to je ok. ale dík za upozornenie na ten LAN kábel.

Podla wifi analyzéru je všade wifi signál dosatočný.



vyskušal som ako to wifi dosvieti všade kde ho potrebujem, na novom mieste.
Je vidiet na foto, UPC ROUTER AP bude v novej konfigurácii o pár cm vyššie než na foto, na poličke nad poistkami.


Je zaujímavé že v okolí WIFI prijímača na desktop PC v spálni (tam má žena svoj desktop, v PC je malý USB wifi prijímač) sa mení sila wifi signálu meraná analyzérom od 80 do tých 52 % čo je na screenshote..koli vlnovej dlžke elektromatnetického signálu WIFI to skáče po centimetroch...




ale pri teste download speed to je ok.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 3933

PríspevokZaslal: Ne september 01, 2019 13:11:55    Predmet: Odpovedať s citátom

Vlez si do webové konfigurace routeru od UPC, zkus změnit kanál, na kterém router "vysílá", na kanál 1 a pak Wi-Fi analyzérem změř signál na důležitých místech. Pak zkus změnit kanál na 2 a měření zopakuj. Takto projdi všech 13 kanálů a použij ten, který u tebe "nejlépe prolézá zdmi". Volbu kanálu najdeš v příručce na straně 48:
https://www.upc.cz/pdf/pece-o-zakazniky/navody/internet/TC7200_manual.pdf

Ideální by bylo, kdyby to byl současně kanál, který je nejméně zarušený (na kterém vysílá nejméně routerů v okolí):
https://365tipu.cz/2018/06/19/jak-vybrat-kanal-pro-wifi/

Hloupé na tom ale je to, že většina BFU má své routery (ne)nastavené na výchozí "auto", takže jejich routery neustále skáčou z kanálu na kanál. Takže si nastavíš nejméně zarušený kanál a dříve nebo později ti do něj "naskáčou" sousedovic routery.

_________________
Reprodukční zařízení není hudební nástroj. Nemá hrát, ale reprodukovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Poradňa Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist