Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Konverze APE/WAV > FLAC
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Resampling, upsampling, komprimacia zvuku
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So júl 19, 2008 09:21:22    Predmet: Konverze APE/WAV > FLAC Odpovedať s citátom

Jak je o me znamo, jsem zastancem vyhozeni CD prehravace z retezce a pouziti streamovaciho zarizeni jakozto jeho nahradu. Resil jsem problem prevodu lossless nahravek do "meho" FLACu. Chtel jsem, aby vse bylo v jednom souboru, tj. ve .flac (cuesheet, obrazky, tagy). Prave je na ceste ke me Squeezebox Duet, coz je prave to zarizeni, ktere mi nahradi CD prehravac. Umi FLAC vcetne tagu a obrazku uvnitr souboru. Prikladam nasledujici script, ktery jsem si udelal na prevod nahravek. Je pouzitelny prave pro Squeezebox, ale idealni je i s foobarem.

meta.bat

Pouziti:

mejme soubory:
Interpret - Album.cue
Interpret - Album.wav ci ape
cd.jpg
front.jpg
back.jpg

spustime
meta.bat "Interpret - Album"

- dulezite jsou uvozovky, kvuli dlouhym nazvum a nutnost nezadavat priponu
- pokud nemame ani jeden z obrazku - nevadi, script pozna tyto 3, pokud nejaky neni, proste ho neprida do vysledneho FLACu.
- pokud je zdroj APE, script nejdrive dekomprimuje do WAV
- po prevodu do WAV, zkontroluje autenticnost WAV jakozto CDDA prevodu v %. Jedna se jen o informaci, script s ni dale nepracuje.
- Vysledny soubor natahneme do foobaru a upravime tagy, ktere tam davam defaulne, jako Publisher, Resolution, Source etc...
- tyto tagy nejsou standardem, ale Squeezebox umi nacitat custom tagy a podle nich tridit, takze proto jsem si je tam dal...
- ve foobaru si lze ulozit i cuesheet, ktery se ulozil taktez primo do flacu

getcovers.bat

Pouziti:

getcovers.bat "Interpret - Album.flac"

- vytahne obrazky a ulozi do patricnych souboru

VYSLEDEK:
- kazde album ma jen jeden soubor FLAC a v nem jsou ulozeny nasledujici informace:
a) Cuesheet
b) Tagy vcetne rozdeleni stop a jejich nazvu
c) obrazky (cd, front, back) - lze jednoduse rozsirit
d) Custom Tagy pro pouziti s aplikaci, ktera je umi
- vse v jednom, zadne zbytecne soubory navic Smile

uf to jsem se rozepsal, aplikace a script v priloze...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Ut december 09, 2008 19:13:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Jestli jsem to z toho popisu pochopil, tak ten GetCovers dělá vlastně opačný postup, čili že onen jeden flac rozseká zpět zase na původní soubory (hudba + cue + booklety)? Popř. jak se to dá z toho jednoho flac souboru vycucnout zase zpátky?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: Ut december 09, 2008 19:23:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlava napísal:
...GetCovers dělá vlastně opačný postup, čili že onen jeden flac rozseká zpět zase na původní soubory (hudba + cue + booklety)? Popř. jak se to dá z toho jednoho flac souboru vycucnout zase zpátky?


Podla toho, co je v tej batke to vyzera tak, ze len booklety.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Ut december 09, 2008 20:38:11    Predmet: Odpovedať s citátom

A čím tedy vycucnout ten zbytek (cue/flac)?

A ještě jeden dotaz mám, co souvisí s názvem vlákna. Někteří lidé mají ve zvyku grabovat CDčka do jednotlivých stop, mi třeba osobně víc sedí styl CD = jeden soubor hudby (flac/ape/wv) a k tomu cue soubor. Je nějaký (jednoduchý) způsob, jak ty jednotlivé tracky prohnat NĚČÍM tak, aby mi vypadl třeba jeden flac a k tomu cue sheet?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
P205
Hifi obsluha


Založený: 14 január 2007
Príspevky: 16

PríspevokZaslal: Ut december 09, 2008 22:09:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlava napísal:
A ještě jeden dotaz mám, co souvisí s názvem vlákna. Někteří lidé mají ve zvyku grabovat CDčka do jednotlivých stop, mi třeba osobně víc sedí styl CD = jeden soubor hudby (flac/ape/wv) a k tomu cue soubor. Je nějaký (jednoduchý) způsob, jak ty jednotlivé tracky prohnat NĚČÍM tak, aby mi vypadl třeba jeden flac a k tomu cue sheet?


Pomocí nástroje shntool.
Jsou i binárky pro win:
http://www.etree.org/shnutils/shntool/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut december 09, 2008 22:51:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Cim vycucnout CUE, ja to delam trochu krkolomne, ale skrz foobar, zas tak casto to nepotrebuji a ta funkce tam je v kontextovym menu.

Co se tyce CDcek pouze s trackama je nekolik moznosti:

a/ jsou jednotlive tracky a k nim CUEsheet
- to provadim programem CUE Tools

b/ jsou jednotlive tracky a nic k nim
- to nahazu do foobaru a necham ho vygenerovat velkej WAV a k tomu CUE sheet, zase v kontextovem menu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Po december 22, 2008 15:39:01    Predmet: Odpovedať s citátom

JuanValiente napísal:
... ta funkce tam je v kontextovym menu.

b/ ... a k tomu CUE sheet, zase v kontextovem menu.

Asi jsem slepej, ale kde v kontextovým menu ve Foobaru to vidíš? Já vidím akorát RightClick - Utils - Save as Playlist, ale to mi udělá pouze jakýsi fpl soubor, anebo m3u tracklist. Ať hledám jak hledám, tak jak udělat ve Foobaru cue nikde nevidím Question
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po december 22, 2008 19:35:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Convert > Convert To Album Images with Cuesheets or Chapters
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Ut december 23, 2008 14:00:39    Predmet: Odpovedať s citátom

Aha. Tuto volbu jsem taky zkoušel, ale měl jsem za to, že mi to dělalo separátní tracky. Nevadí.
Supr, snad jen pro případné zájemce dodám, že tato volba udělá jeden flac, který v sobě obsahuje i cue sheet. Pokud by jste chtěli takovýto výsledek:
Interpret - Album.cue
Interpret - Album.flac


Pak jakmile tento jeden výsledný flac načtete do Foobaru, tak přibude v kontextovém menu položka Utils - Edit Cuesheet. Tento si zkopírujete do schránky a odtrhnete zatržítko, čímž se cuesheet odstraní z flacu. Vytvoříte nový soubor *.cue a vložíte do něj obsah schránky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 11:47:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to, že mám jeden .flac súbor, ktorý obsahuje v sebe aj cue som chcel použiť pre Logitech Transporter. A čuduj sa svete, nevie to načítať, asi to nepodporuje.
Takže som to vyriešil, že mám jeden flac, k nemu separátne cue a Transporteru som zakázal, aby videl samotný flac, takže načítava len cue a chodí to OK.
Ale som si myslel, že ak flac, ktorý obsahuje vo vnútri aj cue načítava Squeezebox duet, tak bude aj Transporter, ale nie. Alebo som niečo urobil blbo, ale skúšal som dva spôsoby - baťák od DonaJuana a aj cez Foobar (Convert > Convert To Album Images with Cuesheets or Chapters), ale Transporter to nenačíta...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 11:51:06    Predmet: Odpovedať s citátom

A pouzivas to pres SqueezeServer ? Jinak to snad ani nejde. Tohle SqueezeServer podporuje.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 13:07:11    Predmet: Odpovedať s citátom

áno, samozrejme.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 13:09:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Chová sa to tak, že keď narazí na flac, ktorý má v sebe aj cue, tak ho síce rozpozná, len keď dám play, tak nenačíta, nespustí to. Ešte sa s tým pohrám...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 13:10:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to musis delat nejak spatne, pres webove rozhrani je to OK - squeezecenter?, pokud tam ano, tak uz pak je to jen v transporteru.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 13:13:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík za tip, odskúšam na webovom rozhraní. Ja som ho mal spustené len jedenkrát, aby som overil funkčnosť, inak web rozhranie nepoužívam, stačí mi v pohode displej Transportera.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi november 13, 2009 21:51:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak som to testil, je to problém squeezecentra, nejde to ani cez web rouhranie. AK mám flac a k nemu cue, tak je to ok, ak ten samý cue skonvertujem priamo do toho flacu, squeezecenter nie je schopný načítať žiadnu info z takéhoto súboru. Ale foobar tento súbor prehrá úplne bez problémov.
Mne to nevadí, len ako zaujímavosť.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 09:14:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak je nekde neco spatne pri prevodu. Nemas spatne ten cuesheet ? Upni ho nekam.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 16:55:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Na pr. tento cue :

http://rapidshare.com/files/306960226/Bennie_Wallace_Kenny_Barron_Eddie_Gomez_-_The_Nearness_of_You.cue

Ale ako píšem, ak je flac a cue, prehra to, ak tento cue integrujem do toho flacu, prehra takyto flac v pohode foobar, ale transporter uz nie. Ved pozri. A dakujem Ti pekne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 16:59:29    Predmet: Odpovedať s citátom

ten je ok, jedina moznost je, ze si to tam ten script neprida, nepise to nejakou chybu ? Tohle proste musi makat... Kdybys dal i nekam ten FLAC mrknu na to, klidne do PM....
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
L.V.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 september 2007
Príspevky: 730
Bydlisko: Bratislava - Rača

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 17:59:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Možno je to blbosť, ale skús upraviť tento riadok:
FILE "Bennie Wallace Kenny Barron Eddie Gomez - The Nearness of You.flac" WAVE
na:
FILE "Bennie Wallace Kenny Barron Eddie Gomez - The Nearness of You.flac"WAVE
Medzi flac" a WAVE nie je medzera.

_________________
Tam, kde leží Little Big Horn ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 18:08:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Lubo tim to nebude, mam taky vsude mezery.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
L.V.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 september 2007
Príspevky: 730
Bydlisko: Bratislava - Rača

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 18:26:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Aj ja, ale niektore taketo, mi napr. foobar neprečíta. Keď to upravím /bez medzery/ tak to ide. Neviem samozrejme, ale ako o pôjde so Squeezecentrom a či to má vôbec nejaký vplyv.
_________________
Tam, kde leží Little Big Horn ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 19:10:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Pri použití Don Juanovho baťáku zahlási toto :

Microsoft Windows XP [Verzia 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Mario>cd\install\konverzia flac

C:\Install\konverzia flac>meta.bat "Bennie Wallace Kenny Barron Eddie Gomez - Th
e Nearness of You"
Removing all tags from FLAC...
Set tags from CUESHEET...
Set other tags, replaygain, covers...
Bennie Wallace Kenny Barron Eddie Gomez - The Nearness of You.flac: WARNING cues
heet "Bennie Wallace Kenny Barron Eddie Gomez - The Nearness of You.cue" is not
audio CD compliant: CD-DA cue sheet lead-out offset must be evenly divisible by
588 samples
Done.
C:\Install\konverzia flac>
-----------------------------------------------------------------------------------
Ale flac, ktorý obsahuje aj ten cue v sebe spraví. Ak následne samotný cue vymažem a vo foobare spustím ten flac, ktorý ten cue má "v sebe", všetko je OK. AK to pustím na Transporteri, transporter rozpozná taký flac, len nevie z neho načátať žiadne info (tracky, trvanie a tak), hlási že je prázdny a nejde teda ani play.

Druhý spôsob - mám flac a samostatný cue. Cue načítam do foobaru - vyberiem convert to album images with cuesheet or chapters, urobí opäť flac, čo má cue v sebe. Ak takýto flac načítam do foobaru (pre istotu pôvodný samostatný cue zmažem nadobro), tak je všetko OK. Transporter ale zasa takýto flac neprehrá.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 19:11:51    Predmet: Odpovedať s citátom

L.V. ďakujem za radu, medzera nemá vplyv.

A Ďakujem obom, že so mnou márnite čas.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So november 14, 2009 19:19:04    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
is not
audio CD compliant: CD-DA cue sheet lead-out offset must be evenly divisible by
588 samples


No a to je vono Smile To je ta chyba... Obcas mi to taky dela, casy v cuesheetu proste nesedi s flacem/wavem. Pokud vytvoris znova CUE sheet, treba ve foobaru, uz to pojede jak po masle...zkus to jako pokus...

_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Po november 16, 2009 07:53:50    Predmet: Odpovedať s citátom

No, trocha som laboroval a dosiahol som toho, že ak mám flac a samostatný cue a poštvem na to Don Juanov baťák, tak už to žiadnu chybu nehlási. Akurát taký flac Transporter stále neprehrá Sad

Mám prosbu na Dona Juana - mohol by si si stiahnuť toto :

http://rapidshare.com/files/307685688/Depeche_Mode_-_Martin_L_Gore._-Counterfeit_e.p.rar

Je to flac, ktorý má v sebe cuesheet, pri konverzii žiadne chyby, foobar ho prehrá, Transporter nie. Skús prosím Ťa, či to prehrá Tvoj duet. Vďaka.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi november 20, 2009 09:24:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Vecer to zkusim, dostal jsem se k tomu az ted...
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: Pi november 20, 2009 12:53:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Ďakujem, veď nehorí, kedykoľvek sa Ti to hodí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 06, 2009 12:12:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeste jsem to poradne netestoval, ale taky mi posledni verze SqueezeServeru nejake moje flacy nebral, vyresila to az verze 7.4.2 beta.
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 972
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne december 06, 2009 12:18:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Jinak ten tvuj FLAC mi bezproblemu jede, SS verze 7.4.2beta
_________________
Intel NUC > Pre Box S2 Digital > TYA III > B&W Matrix 801
Aktuálně prodám:
TYA III, DPA-222
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Resampling, upsampling, komprimacia zvuku Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist