Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Domácí server pro AV
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: Št november 13, 2008 23:55:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Aliene, za prvý: upscaling=zvětšení=roztažení=..., jde jen o to, jak (špatně) se provede. A za druhý, zkus Media Player Classic, tam je v nastavení bikubické zvětšení. Verze Home Cinema umí i DXVA akceleraci bez dalších přidaných kodeků, tzn. stačí mít čistá okna, catalysty v tvém případě a MPC HC a jedeš. DVD, mkv nebo avi, DXVA accel. pro VC1 i H.264, ještě jsem nenašel soubor, kterej by to nepřehrálo Smile
A jak psal vivi, samozřejmě používat nativní rozlišení displeje a nejlíp digi připojení. Samozřejmě, nikdy nebude zvětšení tak dobré jako opravdové HD.
_______________
(Bože jak já bych chtěl mít doma pod stropem 3DLP 4k Barco Very Happy)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So november 15, 2008 22:44:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Jen pro zajímavost - nové beta linuxové ovladače NVidia konečně implementují HW akceleraci H264 a VC-1 a na 1GHz CPU přehrávají 1080p s vytížením CPU kolem 1%.

http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/nvidia-ovladace-180.06-beta/diskuse

Předpokládám, že stejné nulové vytížení je ve windows s ovladači od NVidie již delší dobu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ut november 18, 2008 15:03:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Zorg napísal:
Aliene, za prvý: upscaling=zvětšení=roztažení=..., jde jen o to, jak (špatně) se provede. A za druhý, zkus Media Player Classic, tam je v nastavení bikubické zvětšení. Verze Home Cinema umí i DXVA akceleraci bez dalších přidaných kodeků, tzn. stačí mít čistá okna, catalysty v tvém případě a MPC HC a jedeš. DVD, mkv nebo avi, DXVA accel. pro VC1 i H.264, ještě jsem nenašel soubor, kterej by to nepřehrálo Smile
A jak psal vivi, samozřejmě používat nativní rozlišení displeje a nejlíp digi připojení. Samozřejmě, nikdy nebude zvětšení tak dobré jako opravdové HD.
_______________
(Bože jak já bych chtěl mít doma pod stropem 3DLP 4k Barco Very Happy)


Vím co je upscaling, potýkám se jen s jeho aplikací na svůj LCD 1680x1050 do podoby, aby to bylo fakt výrazné zlepšení oproti standartnímu přehrávání DVD ve fullscreen bez použití upscaleru. To znamená, že si pustíš DVD v klasickém sestavní ve fullscreen a s nasazním upscaleru ve fullscreen a z rozdílu si gecneš na zadek a to se mi zatím nedaří. Jaké jiné rozlišení, než nativní, bych ještě tak prosímtě používal, hovořím-li o LCD monitoru 1680x1050 tak snad ani o jiném rozlišení nikdo neuvažuje, stejně tak je vše digitálně propojeno. Měl jsem možnost vidět upscalovaný DVD film na metrovém LCD, kdy upscalerem byl obyčejný DVD přehrávač LG a oproti zobrazení z klasického DVD bez upscaleru to byl rozdíl, který bych nazval nebe a dudy i přesto, že do skutečného FullHD to samozřejmě mělo hodně daleko. A řeším to proto, že se na mě hrne jedna instalace HTPC k domácímu LCD a rád bych zprovozil PC upscaling v plné parádě na softplajeru Media Portal. Proto také sháním dostupné informace.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut november 18, 2008 16:15:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Aliene, již jsme to párkrát psali. Přepnutí DVD na fullscreen znamená, že původní signál s cca 520 řádky se musí UPSCALOVAT na nativní rozlišení LCD monitoru (1050 nebo trochu méně), jinak bys měl na obrazovce film uprostřed v malém rámečku o původní velikosti (např. při výstupním zařízení x11 v linuxovém mplayeru bez zapnutého softwarového zvětšení). To je ten upscaler. Ve fullscreen režimu je obvykle implementovaný v grafické kartě. Pokud chceš použít jiný algoritmus a driver grafiky to nenabízí, musíš si použít vlastní algoritmus na CPU, postup viz např. vivi.

Nevěřím tomu, že si s jiným algoritmem "gecneš na zadek", protože moderní grafiky mívají docela dobré (tj. výpočetně náročné) algoritmy a z ...píp... bič neupleteš - DVD má prostě příliš málo informací na takový displej.

citácia:
Měl jsem možnost vidět upscalovaný DVD film na metrovém LCD, kdy upscalerem byl obyčejný DVD přehrávač LG a oproti zobrazení z klasického DVD bez upscaleru to byl rozdíl, který bych nazval nebe a dudy


Pokud měla obrazovka větší fyzické rozlišení než DVD signál (což určitě měla), pak v obou případech probíhalo upscalování. V prvním upscalovala přímo televize (a zřejmě nekvalitně), ve druhém případě DVD přehrávač (zřejmě kvalitněji) a televize již dostala signál ve svém nativním rozlišení, se kterým již nemusela nic dělat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St november 19, 2008 09:41:09    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:


Pokud měla obrazovka větší fyzické rozlišení než DVD signál (což určitě měla), pak v obou případech probíhalo upscalování. V prvním upscalovala přímo televize (a zřejmě nekvalitně), ve druhém případě DVD přehrávač (zřejmě kvalitněji) a televize již dostala signál ve svém nativním rozlišení, se kterým již nemusela nic dělat.


Ale mě ani o nic jiného nejde. Snažím se dostat z PC upscalovaný signál v nativním rozlišení LCD monitoru a k tomu dodávám, že zatím mě zmiňované postupy neuspokojily vzhedem k tomu, co zvládl obyčejný upscaler v levném DVD přehrávači. Sázím na grafické karty víc. Věřím, že je prozatím chyba někde mezi klávesnicí a židlí. Smile

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zorg
Hifi expert


Založený: 13 september 2008
Príspevky: 1286

PríspevokZaslal: St november 19, 2008 13:19:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak ti říkám, použij bikubické zvětšení v MPC, je to myslím si dost kvalitní algoritmus. Ale spíš si myslím to co Dustin o tom biči... Taky né každé DVD má solidní obraz, někdy to stojí fakt za pendrek, někdy je to k pláči (i.e. Ran, 4:3 letterbox). Jak říká kamarád, "neřeš kujoviny" Very Happy a přejdi rovnou k HD, je to podle mě cesta nejmenšího odporu.
Jinak zdá se, že díky marketingu nadělal pojem "upscaling" pěknou paseku...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Benda
Hifi obsluha


Založený: 27 september 2008
Príspevky: 11
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St november 19, 2008 15:45:14    Predmet: Odpovedať s citátom

sw upscaling je možný. je to ale sakra náročné na procesor.
vím jen o ffdshow, kde lze upscaling nastavit

-> video decoder configuration -> resize & aspect

jako řešení může být za htpc přes hdmi napojený avzes s upscalingem, výsledek bude nejspíš lepší
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: St november 19, 2008 16:08:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Benda napísal:
jako řešení může být za htpc přes hdmi napojený avzes s upscalingem, výsledek bude nejspíš lepší

Což ti Aliene opět nejspíš směřuje k onomu AV předzesu od Audionetu, co se o něm furt bavíme ... Smile
(jestli to teda umí, hehe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Št november 20, 2008 11:30:30    Predmet: Odpovedať s citátom

Jděte mi s přechodem na HD někam. Nekradu Smile a TV signál je nutné na Full HD také upscalovat, jinak je to hnus.
_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št november 20, 2008 13:35:55    Predmet: Odpovedať s citátom

To máš pravdu, protože když neupscaluješ TV signál na HD TV, budeš koukat na malý obdélníček uprostřed velké plochy TV. Stále se mi zdá, že si pod pojmem upscaling představuješ nějaké úžasné kouzlo, přitom k němu dochází v KAŽDÉ digitální TV s nativním rozlišením vyšším než PAL.

Můžeš mluvit o "více nebo méně kvalitním upscalingu", ale nelze to zjednodušit tak, že by buď byl (skvělý obraz na celou plochu) nebo nebyl (ošklivý obraz na CELOU plochu TV).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Ut december 02, 2008 14:40:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Mám dotaz asi související, tak ho šoupnu sem.
Existuje nějaký SW na grabnutí DVD Audio? Jde to grabnout a udělat z toho třeba flac na obyčejné DVD mechanice?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut december 02, 2008 16:36:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Existuje Smile DVD-A Explorer.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut február 24, 2009 22:40:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Toto je zřejmě cesta do budoucna

http://linuxdevices.com/news/NS9634061300.html

http://www.marvell.com/products/embedded_processors/developer/kirkwood/sheevaplug.jsp



A to je teprve development kit, finální zařízení jsou obvykle menší a podstatně levnější.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Pi február 27, 2009 14:21:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Zdravím, včera jsem narazil u realizace jednoho HTPC na docela zajímavý problém.
Použita je základní deska s integrovaným čipem ATI HD 3200 od Gigabyte:
http://www.gigabyte.cz/products/mb/specs/ga-ma78gm-s2h_10.html
Zvuk táhnu z HDMI do LCD TV Samsung pomocí ovladačů ATI HDMI Audio a do AV receiveru optikou z integrovaného TOSLINK optického výstupu. A zde je problém. Oba výstupy nefungují současně. Buď dostanu zvuk na HDMI, nebo na TOSLINK, ale natím se mi nepodařilo na oba najednou.

To je z praktického hlediska potíž, protože pokud chceme sledovat jen TV, nepotřebujeme a hlavně nechceme zapínat AVR a budit 5.1 audiosystém.

Uvažoval jsem o druhé zvukovce na TOSLINK, ale mám obavu, že si možná nepomůžu. O používání dvou zvukovek se už popsalo moho a převážně to, že to nefunguje.

Nenapadá někoho nějaké plně funkční řešení, jak dostat z PC digitální zvukový signál v plném formátu zároveň do HDMI (postačí i stereo) a zároveň do TOSLINK, resp. SPDIF (plný 5.1 vč. DTS?

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi február 27, 2009 16:14:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Obecně je problém v tom, že tempo přehrávání určují hodiny zvukovky. Chceš-li jeden stream přehrávat dvěma nezávislými zvukovkami (tedy nezávislé hodiny), dostaneš se po nějaké době do problémů.

U audio streamů to linuxové pulseaudio řeší tak, že si sleduje odběr obou zvukovek a občas nějaký vzorek do jedné ze zvukovek zduplikuje/vyhodí. Tím si je udržuje v lati.

U digitálních non-audio streamů (DD, DTS) by to také šlo, ale musely by se vyhazovat/doplňovat nuly, které se přidávají za významová data, aby byl datový rámec vždy plný (např. DD má 350kbps, ale jede přes SPDIF na 16x2x48kHz = 1,5Mbps - tedy tok obsahuje 1,2 Mbps nul, u DTS těch nul moc nebude). Neznám žádný SW, který by toto uměl (i když minimálně do pulseaudia by to nebyl problém dodělat).

Jenomže mluvíš o windows. Domnívám se, že nejjednodušší řešení by bylo použít grafickou kartu s HDMI, která nemá vlastní zvukovku, ale má boční SPDIF vstup (např. http://www.alza.cz/graficka-karta-asus-eax1600pro-i-d67545.htm ). Do něj pak vést paralelně SPDIF výstup ze samostatné zvukovky s TOSLINKEM a koaxem (např. některé karty s Envy24), nebo to vytáhnout přímo na desce z toslinku, nebo koax - paralelně do grafiky i do externího toslikového adaptéru.

Jinak u normálních zvukovek se ještě dělá odpojení krystalu jedné a napojení na krystal druhé (tedy jen jedny hodiny pro obě), ale to chce podobné zvukovky, v tvém případě nelze.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne marec 01, 2009 10:12:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky, to má hlavu i patu, akorát by to chtělo zkušenosti z praxe. Ale nasměroval jsi mě kudy hledat.

Jestli tomu dobře rozumím, princip je v tom, že ze zvukovky se dvěma SPDIF výstupy (např. TOSLINK + COAX) posílám jeden do AVR (TOSLINK) a druhý do této zvukovky (COAX), ze které potom vedu HDMI obraz i se signálem z COAXu do placatice. Jo, to by mohlo fungovat.
----------------

Prolezením manuálu od základní desky jsem zjistil, že optický výstup na ní je zároveň i vstup, tak to zkusím z nějaké zvukovky s optickým výstupem.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne marec 01, 2009 17:51:22    Predmet: Odpovedať s citátom

AlienCZ napísal:

Prolezením manuálu od základní desky jsem zjistil, že optický výstup na ní je zároveň i vstup, tak to zkusím z nějaké zvukovky s optickým výstupem.


Není vstup jako vstup. Mluvil jsem o pomocném vstupu grafické karty, kdy se místo signálu ze zvukovky integrované v čipu grafiky bere pro HDMI signál z pomocného SPDIF vstupu.

Mrkni do blokového schématu v tom manuálu http://download1.gigabyte.ru/manual/motherboard_manual_ga-ma78gm-s2h_e.pdf . Ten vstup SPDIF je standardní digitální vstup audio kodeku Realtek ALC889A, napojeného na jižní most AMD SB700 (tedy té druhé zvukovky), zatímco grafika (a její zvukovka pro HDMI) je implementovaná severním mostem AMD780.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne marec 01, 2009 18:20:54    Predmet: Odpovedať s citátom

HM, máš pravdu. Tak to asi nepůjde. Blbý je, že ty starší grafický karty s optickým vstupem asi už neseženu. Co sem tak koukal, tak nic podobného u nových modelů jsem zatím nenašel. Zkusím nějaký bazar, ale to bude asi na dýl.
_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2009 12:21:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Nakonec všichni zapojení do cirkusu jménem DRM nemají zájem ani smluvně nesmějí umožnit digitální výstup chráněného obsahu přes nešifrovaný kanál, což by současný výstup přes volné SPDIF i šifrované HDMI byl.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po marec 02, 2009 18:37:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Mejt AVR s HDMI vstupem, tak to neřeším, obyčejný HDMI splitter 1 to 2 a mám to vyřešené. jenže použitý AVR má jen klasické SPDIF vstupy.

Ještě mě napadlo takovéhle řešení:


http://www.livingcinema.nl/catalog/octava-hds12-hdmi-splitter-with-toslink-audio-output-p-331.html

Najít dostupné zařízení, které z HDMI umí oddělit (rozdvojit) digitální audio složku v plném formátu do SPDIF.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: So marec 14, 2009 11:51:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlava napísal:
Mám dotaz asi související, tak ho šoupnu sem.
Existuje nějaký SW na grabnutí DVD Audio? Jde to grabnout a udělat z toho třeba flac na obyčejné DVD mechanice?

OK, DVD-Audio Explorer je výborná věcička. Teď si ale lámu (H)lavu s něčím jiným. Mám DVD-Video, které má v sobě i 2ch 24/96 stopu. Jak ji dostat ven? DVD-Audio Explorer to vůbec nenačte, bo to není DVD-Audio. Zatím všechny prográmky co jsem zkoušel dělaly konverzi na 16/44, což je naprd. Napadá Vás někoho jak ty hudební stopy z DVD vyextrahovat do WAVu?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 14, 2009 14:00:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Jseš si opravdu jistý, že jde o stopu 24/96?

Univerzální nástroj na zpracování video formátů je mplayer/mencoder http://www.mplayerhq.hu/design7/dload.html Základní analýzu DVD udělá příkaz:

mplayer -identify -frames 0 dvd://

Ve vypsaném textu si najdeš správný title (obvykle ten výrazně největší, pokud nejde o DVD s pohádkami Smile ) a id audio stopy (aid), o kterou máš zájem. Vypíší se i parametry stop, tím si můžeš ověřit, že jde opravdu o LPCM 24/96.

Vytáhnout stopu do souboru stopa.wav pro aid=160 a title 3:

mplayer -vc dummy -vo null -aid 160 -ao pcm:file=stopa.wav dvd://3

Pokud je již dvd ripnuté na disku, pak před dvd://TRACK přidat parametr
-dvd-device C:\cesta_k_VIDEO_TS
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: So marec 14, 2009 15:00:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Opravu, ale opravdu jistý si tedy nejsem, nicméně na obalu je napsané 24/96.

Mno, mplayer bude zřejmě mocný nástroj, ale něco více user-friendly by nebylo? Chvíli jsem bojoval s příkazovou řádkou jak jsi popsal, ale ve finále jsem se dozvěděl jen že na DVD je 13 kapitol. To jsem věděl už dopoledne Smile

Něco ala DVD-Audio Explorer neexistuje? Klik open, vybrat stopy, klik save, finíto. Co víc řešit ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 14, 2009 15:23:43    Predmet: Odpovedať s citátom

S klikací aplikací ti bohužel neporadím. Obecně bývají velice úzce specializované, nebo jejich autor stráví třičtvrtě času nad vývojem komplikovaného GUI a na vlastní funkce již moc síly nezbyde, nebo si ten opruz s GUI nechá zaplatit a aplikace není volně dostupná a už vůbec ne s otevřeným zdrojákem. Spoustu volně dostupných špičkových nástrojů je jen pro příkazový řádek.

Pokud jsi z výstupu mplayeru přečetl, kolik to má titlů, tak tam také vidíš, jaké jsou parametry audio stop.

Jinak do příkazové řádky lze ten příkaz odsud celý zkopírovat a upravit drobnosti, ze schránky se vkládá přes levou ikonku horního pruhu okna, Upravit - Vložit.
Dobré je windowsí příkazový řádek trochu poladit, základní nastavení je ubohé.

http://stahlforce.com/dev/index.php?tool=winshell

http://www.walkernews.net/2007/06/27/copy-and-paste-text-in-command-prompt/

Efektivita práce v příkazovém řádku (pokud je kvalitní terminál, ne ta windowsí legrácka) je nesrovnatelně vyšší, protože můžeš řetězit příkazy za sebe, filtrovat vstupy/výstupy na výskyt slov a to vše velice rychle. Skriptování je další kapitola.

Samozřejmě GUI je nenahraditelné při grafické vizualizaci, těžko stříhat video bez GUI Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4608
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So marec 14, 2009 15:46:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Parametry mplayeru http://www.mplayerhq.hu/DOCS/man/en/mplayer.1.html Lze si s tím hrát dny, mplayer/mencoder je zdaleka nejrozsáhlejší media suite vůbec (jen kdyby tak konečně uměl dvd navigaci Smile ).

Velice stručně pro představu:
http://www.mplayerhq.hu/DOCS/man/cs/mplayer.1.html#P%C5%98%C3%8DKLADY%20POU%C5%BDIT%C3%8D%20MPLAYERU

Pro fotorámeček z kauflandu jsem si napsal skriptík, který vezme ripnuté DVD (VIDEO_TS) a textový soubor obsahující číslo hlavního titlu a rozsah kapitol (ten musím vytvořit ručně, právě pomocí mplayer -identify), zjistí rozměr videa (bez pruhů kolem - parametr cropdetect), ořízne, změní velikost na nativní rozlišení 7" LCD (každý milimetr se počítá, nechci žádné pruhy), překonvertuje do divx s požadovaných datovým streamem, vybere český track, příp. změní hlasitost dle toho texťáku, vloží do divx jako 128kbps MP3, dle toho texťáku dá každou kapitolu (epizodu pohádky) do samostatného souboru číslovaného vzestupně, to celé do adresáře odpovídajícího původnímu, ale s odstraněnou diakritiou a pomlčkami místo mezer, aby to televizka zkousla. V podstatě jen pár volání mplayeru/mencoderu + drobnosti kolem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: So marec 14, 2009 16:23:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Shocked Shocked Shocked
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Ne marec 15, 2009 14:04:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak vďaka VIVIDovi vyřešeno i bez krkolomné příkazové řádky. Idea
Takže až někdo budete potřebovat vyextrahovat hudební stopy z DVD Video, tak:

DVD Decrypter
Mode IFO
Zvolit kapitolu, ve které jsou ony hudební stopy
Enable stream processing
Demux

Byť je na obalu onoho DVD napsáno 24/96, tak to vytvořilo výsledný soubor:
VTS_05_1 - 0xA0 - Audio - LPCM - 2ch - 48kHz - 24bit - English - DELAY 0ms

Jediná nevýhoda co vidím, že to udělalo jeden WAV ze všech 13ti tracků, ale předpokládám, že když k tomu dám CUE z obyčejného CD, tak to bude OK.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Zapa
Hifista - pokročilec


Založený: 13 február 2007
Príspevky: 335
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št marec 19, 2009 20:32:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak sa môžem podeliť o moje skúsenosti: mám postavený "server" na tomto MB: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12476907 (nefunguje momentálne web asrock, preto odkaz na firemné stránky, aby ma niekto neobviňoval, že tu robím reklamu), s týmto procesorom: http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=426 , mám tam prípojených 6 HDD Samsung 1TB SATA2 32MB - HD103UJ, skúsil som spraviť RAID 5, potom som jeden disk odpojil (server išiel aj bez neho a dala sa prehrávať hudba z neho), v inom pc som ten odpojený naformátoval a hodil naspäť. Keď systém zistil, že ho má naspäť, začal na ten disk znovu ukladať data a zreparoval pole do pôvodného stavu. Systém mám XP64 nainštaľovaný na osobitnom 80 GB disku, lebo som neobjavil systém, ktorý by sa mi dal nainštaľovať na to pole zo šiestich TB diskov. Nechcel som tam robiť viac particií, kôli možným problémom pri obnovovaní uložených dát na "poli". Ešte taká maličkosť s tromi diskami mal počítač spotrebu pri prehrávaní po "sieti" 62-64W (merané cez merač v zásuvke a v tom zapojený kábel z pc). Teraz zo šiestimi diskami som to nemeral. Na MB je osadených 2 GB pamäti. Nemám tam pripojenú ani klávesnicu, ani myš, ani monitor. Obsluhujem z druhého pc cez: http://www.remote-rac.com/cs/index.asp . Ak mi "neodídu" naraz dva disky, tak je to v pohode. Predtým som to mal uložené vo viacerých počítačoch, ale mi skolaboval jeden disk a prišiel som zhruba o 900 GB flac-ov, ape, ... , a to ma donútilo prejsť na takéto riešenie. Pomerne lacné úložisko dát.
Tzv. NAS úložiská sú len krabice bez diskov v tej cene, čo ma to stálo celé a sú neskutočne pomalé oproti tomuto (mal som doma jedno zo štyrmi TB diskami, pomalý procesor a málo pamäti).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št marec 19, 2009 20:41:22    Predmet: Odpovedať s citátom

62W bez niceho mi prijde docela dost, na streamovani neni potreba buhvijaky procesor...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št marec 19, 2009 20:43:06    Predmet: Odpovedať s citátom

aha, zajimala by me spotreba bez disku, jen se systemovym a nabootovane windows.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Ďalšia
Strana 9 z 11

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist