Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Domácí server pro AV
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: So január 13, 2007 19:03:34    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
citácia:
ale ako som vyssie pisal, viac ako 6MB/s som z toho nedostal, stale vsak dufam, ze to nejaky novy FW opravi


Pro SW RAID5 při zápisu mi nějaké ořezané CPU na 400MHz taky přijde poměrně málo. Taky bych uvítal nějaké levné ale výkonější řešení se systémem na flashce a alespoň 4 pozicemi + řadiče.


Ono to ma vstavany XOR HW, ako byva v beznych radicoch, takze to by az tak nemusel byt problem. Preto mi je zahadou ta pomalost. Inak je to ok.

EDIT: S tym HW nie som si az tak isty , je to predsa len SW raid.
Ale tych 6MB je aj pri RAID 1. Niektorynm ludom to islo vraj o cosi rychlejsie, ale vsetko <10MB/s.

Inak ten SATA radic je tam :
scsi0 : GD31244: Intel Sata Controller Driver Ver 1.264, Max 4 Channels, Max 1 devices per channel, Max 1 Luns per device
http://www.intel.com/design/storage/serialata/gd31244.htm

# uname -a
Linux WinBkpStorage 2.6.10-iop1-9 #1 Thu Nov 2 21:34:13 CST 2006 armv5tel unknown

V logoch vidno este kopec debug hlasok, podla mna to este nie je uplne doladene.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: So január 13, 2007 21:24:35    Predmet: Novy standard od AMD - tiche stroje Odpovedať s citátom

http://www.zive.sk/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=120812
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 14:11:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton:

Hmm, ten řadič vypadá celkem profi, předpokládám, že intel si do linuxových driverů zadělal podporu pro HW XOR.
Asi hodně hloupá otázka - jeli jste přes gigabitový ethernet? Ty rychlosti by ukazovaly na klasický stomegabit (třeba 6MB - šifrovaná SMB, 10MB - přímé FTP).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 14:28:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Alien:
citácia:
P.S. komplikovanější řešení, popř. server (mají doteď, ale zlobí), nebo dokonce Linux bohužel nepadá v úvahu z klasických a běžných důvodů, nemá se jim kdo o to starat a na placenou službu nemají peníze ani rentabilitu.


Kde nejsou ani znalosti, ani peníze na jejich nákup, tam je každá rada drahá Smile

citácia:
Řeším jen úložiště, printserver je výborný bonus na který se hned chytli (má ale i router), plně funkční Raid 1 zatím není přímo požadován (ale vnucuji), popř. FTP úložiště (mají dobré využití).


Nechápu, proč prostě nedají dva disky do nejnovějšího PC, které mají, ty přes integrovaný řadič se SW RAID1 zazálohují a tento prostor normálně nasdílí. Stejně tak tiskárny.

Nevím, jaké máš zkušenosti s krabičkovými tiskovými servery, ale řada tiskáren se na nich seká - konkrétně např. multifunkční od Epsonu. Stejně to skončí připojením na win stanici a nasdílením ostatním.

citácia:
Ve firmě je také třeba počítat s cenou softu pro server, nelze provozovat nějaký nelegál a to je suma sumárum pěkná pálka. Ani řada free aplikací není pro komerční účely zdarma, bohužel.


Jistě, a proto dávat do takto malé (ale i větší) firmy plnohodnotný win server s placenými aplikacemi je totální nesmysl (pokud nepotřebují nějaký speciální serverový soft - v malé firmě naprostá výjimka). Za podstatně nižší cenu, než budou stát licence SW, si lze najmout profíka, který tam nainstaluje linux s nesrovnatelně většími možnostmi. Správu potřebují oba typy serverů, linux méně, navíc snadno (tedy levně) vzdáleně. A nevěřím tomu, že si laici dokáží spravovat win server sami - podle toho to pak vypadá - viz
citácia:
"mají server, který zlobí"


Sorry všem za offtopic.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 15:47:46    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:

Kde nejsou ani znalosti, ani peníze na jejich nákup, tam je každá rada drahá Smile


No jo no, to je taky přístup. ...."Když na to nemáš, tak si to vypaluj na DVD a nevotravuj se sdíleným úlžištěm" .... Nechápu, proč jedinou alternativou je pro Vás server, když existují tyhle docela chytrý síďový diskový pole. Prostě správci sítí, nedá se s nima bavit o jiných, než superprofi řešeních. Jakýkoliv PC, sloužící jako alternativní diskový pole pro ty ostatní, má dost podstatnou nevýhodu, musí být zapnuté i když na něm nikdo nedělá. Případný uživatel tohoto PC pak může funkci serveru ohrozit svojí neodbornou, nebo nezodpovědnou činností. Ale nic, už to tedy řešit nebudu, díky za názory a postřehy a nápady.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)


Naposledy upravil AlienCZ dňa Ne január 14, 2007 19:30:36, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 16:55:01    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Asi hodně hloupá otázka - jeli jste přes gigabitový ethernet? Ty rychlosti by ukazovaly na klasický stomegabit (třeba 6MB - šifrovaná SMB, 10MB - přímé FTP).


Je to cez Gbit sietovku , fullduplex , zdielane cez NFS (udp).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 19:38:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:

Je to cez Gbit sietovku , fullduplex , zdielane cez NFS (udp).


Ještě k těm rychlostem, Synology uvádí kompletní výsledky ke svému produktu SC-406/406e jak FTP dow/up tak NET-Bench dow/up, není to špatné, mrkněte na to:
http://www.synology.com/enu/products/CS406series/perf.php

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 20:23:04    Predmet: Odpovedať s citátom

AlienCZ

Zvlastne, ze prva tabulka je v Mbyte/s a druha v Mbits/s .

Vyzera to byt interne postavene tiez na Linuxe, zaujimave je, ze to ma iba 266MHz(406e) alebo 400MHz (406) procesor.

Ina sa mi to zda dost drahe, ale fakt je, ze to ma dokonca vstavanu podporu php a mysql db. Co sa tyka HW, ten Intel je o cosi dalej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ne január 14, 2007 20:32:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:
AlienCZ
Zvlastne, ze prva tabulka je v Mbyte/s a druha v Mbits/s .

Vidíš, to jsem si ani nevšiml, no podle mě je to chyba, co myslíš? Jak může být download z disku přes FTP několikrát rychlejší, než download z disku po síti (leda by stála za houby) ... Rolling Eyes

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po január 15, 2007 23:02:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton:

Výkon toho Intelu je opravdu slabý:



V diskusi si na něj lidi docela stěžují:

http://forumz.tomshardware.com/network/Intel-RAID-NAS-Makes-Grade-ftopict21360.html

Obzvláště těch hlášek o neobnovení pole po výměně disku bych se bál. I když to trochu chápu, správa raidu přes webové rozhraní není zrovna jednoduchá věc Smile

Co by mi ale zásadně vadilo je proprietární soft pro zálohování, ke kterému musím dokupovat licence za 50USD na klienta.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2453

PríspevokZaslal: St apríl 18, 2007 15:20:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Když vidím nabídku harddisků typu:

Parametry: kapacita 400GB; rychlost otáčení 7200 ot./min; přístupová doba 8.9ms; 8MB cache; rozhraní Ultra ATA/100; tichý provoz - SilentSeek & NoiseGuard, FDB ložiska; technologie 133GB/plotnu; 3 roky záruka. / 2169 Kč / 2581 Kč vč. DPH

tak si říkám, že nastal čas na realizaci diskového pole, propojeného s AV elektronikou ...

Protože tenhle segment trhu se mění týden od týdne, potřeboval bych od těch znalých zde malý reportík, co se dnes dá a za kolik účelného sestavit pro potřebu v rozsahu:
- skladiště audia, grabovaného v nekomprimované podobě, plus nouzově i stáhnutého z netu, tedy v komprimované podobě, umístěného "neslyšně" mimo obývací zónu
- datově propojeného s D/A převodníkem
- s bezdrátovým ovládáním per PDA, notebook

Prioritou je zvuková kvalita a "neviditelná" implementace do klasického hifi ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 07:41:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Bezdrátově je možné propojit diskové pole s notebookem, ale s externím DAC to nejde (neznám žádný, který by měl v sobě integrovanou "zvukovku" a dokázal jen přijímat data wav/mp3/atd a dál je zpracovat pro přehrávání. Musel by mít na digitálním vstupu wi-fi a to vzhledem ke kvalitě datového audiosinálu (streamu), přenášeného wi-fi technologií, by bylo trochu "zprasené". Nepůjde to ovládat z notebooku, kde máš softplayer, kterým audiostopu přehráváš a posíláš na zpracování do zvukovky na digitální výstup. Čili Notebook a DAC kabelem, datové úložiště a notebook pak klidně wi-fi, rychlost wi-fi v pohodě postačí i na "online" přehrávání.

Diskové pole - můžeš mít buď jeden externí síťový disk, kapacitu si vybereš sám, nebo celé pole ze dvou či více disků. Externí krabice - tzv. diskové pole začínají na cca 13tis. Kč bez disků, většinou se vejdou čtyři kusy. není to úplně bezhlučné, protože až čtyři disky je potřeba chladit, takže je tam ventilátor a celé zařízení je vlastně malé PC, většinou je tam nějaké integrované šasi s VIA nebo Intel čipem, řadičem a td. např. http://www.czbackup.cz/synology-cs407e.php jednodiskový LAN disk je bezhlučný, chlazení je prováděno konstrukcí šasi. http://www.cdr.cz/a/15961


Vše se to dá připojit na domácí wi-fi síť samozřejmě bezdrátově, každý, kdo má v domácnosti nějaké wi-fi zařízení (notebook), se na takovéto pole/LAN disk dostane přes hlavní wi-fi router/switch, na které se toto pole připojí LAN kabelem.

Napadá mě v tomto vlákně vzpomenout jako protinávrh versus externí HDD přehrávač klasický notebook s digitálním výstupem (znalci by mohli upřesnit třeba výběr kvalitního digitálního výstupu, má-li to vůbec smysl). "Noťas" monstrozního výkonu z pohledu potřeb pro media obecně přijde na mrzkých 15tis. a zabíjíme několik much jednou ranou. Předně čtení dat z HDD začíná mít tak nějak navrch i kvalitativně. Odpadá přenos dat z PC do HDD zařízení, noťas může běžně fungovat jako domácí PC připojené na NET. Správa hudebních dat je absolutně bezkonkurenční s klasickým PC systémem s displejem velikosti A4 a příslušným softem. Jakékoliv operace s mediálními daty lze dělat přímo na místě bez dalšího nutného přenosu odněkud někam. Stejně tak lze samozřejmě okamžitě pálit, nebo data načítat v podstatě z čehokoliv. Při udržování systému v "hybernaci" je start téměř okamžitý, hybernovaný noťas toho moc nesežere, takže ho není nutné vlastně ani vypínat. Je to malý a dá se to schovat kamkoliv. Lze to modifikovat externími DACany podle vlastního vkusu a potřeb a to vč. třeba externích dekodérů HDCD, které nejspíš stoupají v oblibě, HDCD tak nějak "jede". Tuhle hromadu možností podle mně tedy nepřebije žádné zařízení a-lá něco s hadrem co přehrává FLAC. Kompatibilita s jakýmkoliv kompresním formátem je otázkou několika minut vyhledání příslušného kodeku na netu. Snadno to lze propojit s dalším domácím PC třeba pomocí wi-fi, takže žádné dráty. V případě přeplnění interního disku stačí jakýkoliv externí, třeba síťový s LAN připojením, (přístupný ke všem dalším PC strojům v domácí síti) a jede se dál. Pro přehrávání DVD pak exceluje jeden konkrétní čipset, novinka od AMD čipset 690 s plnou podporou technologií od ATI - AVIVO, která bezkonkurenčně válcuje všechno integrované od konkurence. Model 690G (M690T-notebooky) plně podporuje dokonce HDMI s HDCP, co víc si od PC systémů přát. Ale berte to jen jako můj pohled na tuto problematiku, třeba v tom někdo vidí kardinální problém a já jen o něm nevím. Přístroje za desítky tisíc, které rychle zestárnou a v podstatě toho zase tolik neumožňují mi připadají jako slepá ulička. AlienCZ

Zde má vyhráno Hlava, jeho nový plajer Audionet je vybaven USB vstupem pro přímý vstup na PC pro zdroj audiosignálu, má vystaráno, na jeho místě už úložiště stavím Smile páč notebook má taky Smile Wi-Fi má po celém bytě, takže ho vídávám s notebookem nejen ve vaně, ale i na hajzlu Smile

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 09:42:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Prave som zistil, ako strasne spadli ceny IDE FLASH diskov - 1GB uz pod 1000Sk s DPH, takze na mieste systemoveho nehlucneho disku uz nie je co riesit.

flash IDE modul, 40 vert. pinov, plná kompabilita s IDE standartom, podpora OS, MTBF 1 mil. cyklov

http://www.transcendusa.com/Products/ModDetail.asp?ModNo=26&LangNo=0

DATASHEET: http://www.transcendusa.com/support/dlcenter/datasheet/Datasheet_DOM40V_128MB_4GB_%20v1.2.pdf

Externe velke pole potom prepojit cez USB/FW/MW niekde z vedlajsej miestnosti Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 10:09:08    Predmet: Odpovedať s citátom

S úložištěm přes WiFi bych byl trochu opatrný, přece jenom ta rychlost 56Mbps není nic moc a kopírovat někam X GB hudby přes WiFi musí být teda pěknej vopruz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2453

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 10:46:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Data samozřejmě drátem, optikou. Bezdrát jsem psal jen jako ovládání per PDA, notebook.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 12:03:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlava napísal:
S úložištěm přes WiFi bych byl trochu opatrný, přece jenom ta rychlost 56Mbps není nic moc a kopírovat někam X GB hudby přes WiFi musí být teda pěknej vopruz.


To jo, Wi-Fi je obecně nejpomalejší, ale disk nakrmíš poprvé celou databází přes USB, nebo LAN. Později už jen doplňuješ sem tan něco, 1-2 CD to je pár minut na kopírování přes Wi-Fi. Nepřesouváš giga hudby každej den, pšece Smile

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)


Naposledy upravil AlienCZ dňa Št apríl 19, 2007 14:54:12, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 13:07:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Samozrejme, ak tie externe disky maju dokonca ethernet port, nie je nic lepsie a lahsie, ako si natiahnut TP kabel.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2453

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 18:27:51    Predmet: Odpovedať s citátom

A co tohle, to už je komplet včetně DACu, byť otázkou jak kvalitního, tak už jen to diskové pole a je hotovo ...

http://www.slimdevices.com/pi_transporter.html?#trans-network


[/url]
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Št apríl 19, 2007 20:10:08    Predmet: Odpovedať s citátom

Mašinka téměř bez chybičky. Highendové provedení. Vadila by mi jen jediná věc, správa stovek a stovek CD a tisíců skladeb na dvouřádkovém displeji přístroje a pomocí dálkového ovládače. Než bych našel to, co hledám už by se mi asi nechtělo poslouchat. Práce s velkým displejem notebooku, klávesnicí a myší je asi trochu jinde Thumb up Ale to je asi otázka osobního vkusu. Mašinka je to pěkná.
_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 16:21:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Objevil se další zajímavý kandidát - Umax MVIX-760HD. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44351

Už je o kus dál, podporuje plné HD video 1080i (DVI), má spdif coax, wifi, vestavěný PATA disk, USB 2.0. Dovedu si představit raid1-mirror řešení (PATA + USB2.0 disk), ale to by vyžadovalo vlastní verzi linuxového firmwaru - viz http://mvixcommunity.com/showtopic.php?tid/46/

Cena pod 6k vč. DPH není vzhledem k výbavě špatná, ale budou lepší Smile



Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2453

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 17:13:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten Umax je spíš hračka na video a podle ohlasů nevychytaná ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
velky bobo
Big Audio Druid


Založený: 04 február 2007
Príspevky: 2689
Bydlisko: U mně doma

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 19:11:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Vážení, klid a nohy do ledu, cesty se teprve prošlapávají, většina toho, o čem tady byla zmínka, zůstaně v doméně počítačových technologií anebo zmizí v propadlišti dějin. Přinejmenším proto, že málokdo bude i v budoucnosti stát o to mít v obýváku na stolku mezi hrnky s kafem a panáky místo dálkového ovládání klávesnici a myš. Nemluvím za sebe, já tam mám momentálně asi osm ovladačů a celej počítač, ovšem moje žena je z toho na mrtvici.
_________________
Nemám nic proti hifi, vadí mi jen hifisti. Ale technokraty taky zrovna nemiluju.
http://www.kvakeri.cz/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2453

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 19:21:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Bohužel jenom počítačová doména mi zajistí ochranu před různými implantáty, znemožňujícími to, či ono - viz stolní dvdrekordéry s hd ... audio jen 2ch atakdále ...

Když si představím dálku a něco jako ten slimdevice ve "věži" tak na počítač vevnitř a diskové pole za rohem si ani nevzpomenu ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jardag
Hifista - zaslúžilec


Založený: 05 október 2006
Príspevky: 628
Bydlisko: Most

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 19:37:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Jakpak by to asi umělo nakmit externí dac muzikou z hd ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JC
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1174
Bydlisko: Úpätie Malých Karpát

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 19:44:19    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin:"Objevil se další zajímavý kandidát "
Nie je to náhodou popisované aj v najnovšom čísle PE?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 21:28:33    Predmet: Odpovedať s citátom

velky bobo napísal:
Vážení, klid a nohy do ledu, cesty se teprve prošlapávají, většina toho, o čem tady byla zmínka, zůstaně v doméně počítačových technologií anebo zmizí v propadlišti dějin. Přinejmenším proto, že málokdo bude i v budoucnosti stát o to mít v obýváku na stolku mezi hrnky s kafem a panáky místo dálkového ovládání klávesnici a myš.


Decentní tiché a úsporné PC s rychlým probuzením připojené na internet s klávesnicí umístěnou pro ovládání vestoje (v mém případě na horní ploše hifi stolku) považuji za jeden z nejužitečnějších a u nás daleko nejčastěji používaných domácích přístrojů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4607
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po apríl 23, 2007 21:31:09    Predmet: Odpovedať s citátom

JC napísal:
dustin:"Objevil se další zajímavý kandidát "
Nie je to náhodou popisované aj v najnovšom čísle PE?


Je a byl to prvotní impulz. Bohužel ten článek obsahuje chyby (např. mě nejvíce zaujala údajná rychlá eSATA, o které ovšem nemluví ani výrobce).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St apríl 25, 2007 13:00:51    Predmet: Odpovedať s citátom

A už je tu první recenze základovky s nejnovějším čipsetem od AMD, mnou výše zmiňovaný 690G, pro AV PC (HTPC) systémy s plnou podporou HDMI s HDCP, AVIVO a dalších ATI obrazových fičurek:

Micro ATX Biostar TA690G AM2

V současnosti nejlepší řešení pro multimediální PC, používané jako AV centrály se spojením domací LCD/Plazma HD řešení. Takže sláva, HTCP nejspíš dospívá.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Yradak
Hifista


Založený: 17 január 2007
Príspevky: 134
Bydlisko: Olomouc

PríspevokZaslal: Št apríl 26, 2007 13:31:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja ako na mnohých iných miestach odporúčam z HTPC počkať na najnovšie ATI grafické karty. Ich HDMI 1.3 (samozrejme s HDCP) a DX10.1 nám všetkým vystačí minimálne na 10 rokov. Zmieňovaný čipset 690G má toto všetko tiež,až na ten DX10, kto mieni PC využívať fakt len ako prehrávač, je to jasná voľba (je to tiež HDMI 1.3)
_________________
ALC883 toslink out - Sony TA-F650ESD - Mission 771E
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Donuts
Hifista


Založený: 21 december 2006
Príspevky: 228

PríspevokZaslal: Št apríl 26, 2007 21:32:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Yradak napísal:
kto mieni PC využívať fakt len ako prehrávač, je to jasná voľba (je to tiež HDMI 1.3)


Nejak se mi nedari na zesilovaci najit hdmi vstup, kde je chyba? Smile

_________________
Můžu z toho udělat článeček na titulku?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Ďalšia
Strana 2 z 11

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist