Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Domácí server pro AV
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Pi apríl 27, 2007 07:10:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Donuts napísal:
Yradak napísal:
kto mieni PC využívať fakt len ako prehrávač, je to jasná voľba (je to tiež HDMI 1.3)


Nejak se mi nedari na zesilovaci najit hdmi vstup, kde je chyba? Smile


To je snad vtip, ne ..? Question Chyba je v Tobě Smile

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Ut máj 15, 2007 13:54:04    Predmet: Odpovedať s citátom

merhaut napísal:
A co tohle, to už je komplet včetně DACu, byť otázkou jak kvalitního, tak už jen to diskové pole a je hotovo ...


http://www.slimdevices.com/pi_transporter.html?#trans-network

Diskusí na miniBB jsem zjistil, že je k tomu nějaký obslužný software SLIMSERVER, který nainstaluješ na PC/notebook a celé tohle zařízení "ovládáš" přes ethernet (třeba i wi-fi) včetně přehrávání, tak to by bylo asi ono, co jsi chtěl. Dá se zkušebně stáhnout zde: http://www.slimdevices.com/su_downloads.html Teď už jen posoudit jak dobré hifi to je. Pro použití třebas ke stávajícímu super DAC (Casea, integrovaný v HD970, bla bla) se dá použít menší zařízení Sqeezebox (má teké svůj DAC a kompletní DSP procesor) http://www.slimdevices.com/images/gallery/1.jpg za cca 9000,-. U nás by to měl prodávat Logitech. http://www.svethardware.cz/art_doc-0D0DF89AB043867FC12572C90070AC25.html

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Merk
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 november 2006
Príspevky: 754
Bydlisko: Praha (ne od narození! ;-))

PríspevokZaslal: St máj 16, 2007 10:29:15    Predmet: Odpovedať s citátom

A co takhle Umax Mvix MX760-HD? Byť ten pidi displej je něco strašnýho.... http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=2759

EDIT: Teď koukám, že je toho od Umaxu i u nás na trhu víc - http://www.umax.cz/index.php?modul=produkty&strana=seznam&skupina_zbozi=DH-MED&kategorie=DH
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4582
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St máj 16, 2007 13:05:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Koukám, že ten ximetovský NDAS má open source ovladače. To je ovšem výborná zpráva, protože nehrozí vyhazov do popelnice s příchodem nové verze OS.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
rrajnoha
Nádejný hifista


Založený: 24 január 2007
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2007 10:16:39    Predmet: Odpovedať s citátom

AlienCZ napísal:
A už je tu první recenze základovky s nejnovějším čipsetem od AMD, mnou výše zmiňovaný 690G, pro AV PC (HTPC) systémy s plnou podporou HDMI s HDCP, AVIVO a dalších ATI obrazových fičurek:

Micro ATX Biostar TA690G AM2

V současnosti nejlepší řešení pro multimediální PC, používané jako AV centrály se spojením domací LCD/Plazma HD řešení. Takže sláva, HTCP nejspíš dospívá.


Zdravím.
Také si myslím, že HTPC má budoucnost a nahradí všechny tady uváděné "jednoúčelové" zařízení. Já po prázdninách budu realizovat projekt s těmito komponenty ASUS N4L-VM DH, Mobile Core 2 Duo T5500, WinTV-PVR-150 MCE. To vše ve skříni SILVERSTONE SST-LC17S s MCE 2005.

Pokud bude zájem napíšu zkušenosti.

S pozdravem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Merk
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 november 2006
Príspevky: 754
Bydlisko: Praha (ne od narození! ;-))

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2007 10:25:20    Predmet: Odpovedať s citátom

2 rrajnoha:

Zájem o zkušenosti samozřejmě je a předem díky za ně Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dhfool
Hifi expert


Založený: 26 december 2006
Príspevky: 1200
Bydlisko: ČR/Ol/Dr

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2007 12:46:01    Predmet: Odpovedať s citátom

rrajnoha
Pokud můžu radit,tak se mrkni po větším kejsu než SS-LC17.Mám ho doma.
Maximální výška chladiče na procesor je jen 135mm,takže pasivní chlazení pomocí scythe ninja jsem musel zavrhnout.Další nevýhodou jsou jen 80mm ventilátory a zdroj,který nesaje z kejsu ven,ale ventilátor směřuje k mřížce na boku skříně.Taky mohl být delší šuplík na hadr,protože hadr trčí cca 5cm do volného prostoru a špatně se bude odhlučňovat.Jinak zpracování je mooooc pěkny,to se musí nechat.Všechno přesně lícuje,nic se nekroutí ,všechno pasuje.
Já jsem si nemohl dovolit vyšší kejs,protože by se mi už nevlezl do racku.
Odhlučnil jsem pomocí samolepících desek Silentmaxx+codůmdal,ventilátorky jsou Enermax UC-8AEBS s poťákem.
Procesor AMD x2 3800+65w,Gigabyte M61P-S3(int.grafka/nforce430 jsem volil raději kvůli kompatibilitě se zvuk.kartama,u AMD/Ati čipsetu se ještě "neví" jestli to funguje),pasiv Noctua uh9,hadr šamšung sp2504c,sata DVD-RW,zdroj Seasonic s12/430w,a nakonec to nejlepší-Emu 1212m(jitter cca500-700ps-na úrovni karet lynx).Vlezl jsem se do 15kk,nemám tušení,kde bych ještě ušetřil a přitom neslevil z kvality...možná zdroj,ale menší Seasonic se nedá sehnat a jiným zdrojům moc nevěřím (EMI filtry,a-PFC,hlučnost atd.Mimochodem Seasonic pokud se nezahřeje,což u PC na hudbu nepředpokládám není slyšet,a ještě kevšemu se nezahřívá odsáváním horkého vzduchu z kejsu...takže "silent power").Co se výkonu týče,tak na nějaké složité realtime FIR/IIRfiltry to už asi stačit nebude,teda možná jo,ale už se to bude hřát.
Takže snad jsem někomu pomohl v rozhodování nad komponentama.
Enjoy your HTPC Twisted Evil
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
rrajnoha
Nádejný hifista


Založený: 24 január 2007
Príspevky: 58

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2007 16:40:00    Predmet: Odpovedať s citátom

dhfool napísal:
rrajnoha
Pokud můžu radit,tak se mrkni po větším kejsu než SS-LC17.Mám ho doma............ Twisted Evil


Proto jsem volil platformu s "mobilním" CPU, který nepotřebuje tolik chladit a navíc dodávaný chladič k desce je podle recenzí i z diskuzí masivní a není slyšet.
Na zdroji se shodnem já volím SEASONIC S12-2-430HB. Alternativa (pokud neseženu) snad Fortron FSP300-60GNF.
Myslím, že místa budu mít zatím nadbytek. Protože mám zatím TV CRT(Loeve 82 cm), tak nebudu zatím řešit grafiku a ani zvukovku - zvuk by mě měl jít přes SPDIF do receiveru.
No celkem se už těším na to, jak to dopadne
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tikon
Hifi obsluha


Založený: 12 december 2006
Príspevky: 26
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Ne júl 22, 2007 17:46:53    Predmet: ad N4L-VM DH Odpovedať s citátom

N4L-VM DH mam doma s Celeronom M430,
CPU fan ozaj neni problem, s Qfan tocil stale 800rpm

Pouzival sem to s 1x1GB jako normalni/internetovi komp,
tedka to ma segra (nekdy z toho spravim HTPC)

jinak mam jeste
M2N-VM-DH s X2 64 3800+ /2000mhz 35W /stock chladic
CPU je taky uplne chladne, ale fan toci troxa vic /1200rpm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4582
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi september 07, 2007 09:55:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Nástupce populárního síťového disku NSLU2 by měl brzy dorazit i k nám (v Německu je již na eshopech). Do Linksysu NAS200 se vejdou dva SATA disky, ideální pro bezpečný RAID0 - mirror. USB2 porty, uvnitř lze připojit i sériový port, třeba pro externí displej.

Stávající firmware (výrobce dodává kompletní zdrojáky) umí řadu věcí (i uPnP), nicméně lze předpokládat, že velmi rychle vzniknou alternativní verze, jak v případě NSLU2, který má dokonce vlastní distribuci debian linuxu Smile

http://www.linuxdevices.com/news/NS8932620558.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
mach4
Hifi obsluha


Založený: 13 október 2007
Príspevky: 13

PríspevokZaslal: So október 13, 2007 06:27:06    Predmet: Odpovedať s citátom

pokud Vás o HTPC zajímá více podívejte se na specializovaný web www.mach4.cz
_________________
www.mach4.cz - vše o HTPC přehledně na jednom místě
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
mach4
Hifi obsluha


Založený: 13 október 2007
Príspevky: 13

PríspevokZaslal: So október 13, 2007 16:36:30    Predmet: Odpovedať s citátom

jinak bude se otvírat první Eshop specialitovaný na HTPC. Už jsem odkaz tady na fóru někde viděl, ale pro jistotu dám znova www.htpc-shop.cz
_________________
www.mach4.cz - vše o HTPC přehledně na jednom místě
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4582
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut január 15, 2008 13:34:21    Predmet: Odpovedať s citátom

Jenom pro představu, jak malý server na linuxu může být flexibilní. Právě upgraduji firemní zálohovací server z původního 5-diskového RAID5 se 160 GB disky na 3-diskové RAID5 s 500GB disky. Vlastní systém je umístěn na dalších dvou discích, RAID1 mirror pro systém i swap. Jeden z těchto disků jsem odpojil, abych měl volný SATA řadič pro nové disky.

Takže nyní jede 1 SATA disk v degradovaném mirroru (systémová partišna i swap), 5 původních PATA disků na přídavném PCI řadiči v raid5, 3 nové SATA disky v raid5 přes integrovaný řadič, tedy celkem 9 disků.

Dohromady 4 RAIDová pole, z toho dvě degradovaná, nové 1TB pole se synchronizuje a zároveň plní daty ze starého. Dojede to zítra k ránu.

Postupně budeme dle potřeby přidávat 500GB disky do stávajícího RAID5.

Velice flexibilní softwarový raid linuxu (debian amd64) šlape bez chybky. HW - nejlevnější nejmenší server HP ML115 dual opteron 1GB RAM za 10 300 Kč + DPH Smile Mimochodem, na běžném PC by to při takovém zatížení sběrnic po nějaké době z mé zkušenosti začalo hlásit DMA timeouty a podobné nepříjemnosti. Není HW jako HW Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
robyl
Hifi obsluha


Založený: 13 jún 2008
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Pi jún 13, 2008 15:06:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Tohle vypada zajimave:

http://www.reghardware.co.uk/2008/06/06/asus_shows_eee_box_b202/

Ja s tim planuju vymenit domaci wifi routr, pripojit disky, dvb-t kartu, pripadne i usb zvukovku .... domaci servrik s nizkou spotrebou ... a navic - flac z torrentu se taha pekne 24x7 .... Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi jún 13, 2008 20:54:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja jsem sel cestou .... viz odkaz
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=3040
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Pi jún 13, 2008 22:29:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Pre tych, co chcu perspektivne nieco podobne stavat (ako ja), odporucam chvilku pockat, kym bude bezne dostupny, ci uz Atom od Intelu, alebo este lepsie novy Via Nano (predtym znamy ako Isaiah).
http://www.via.com.tw/en/products/processors/nano/
Treba pockat, kym bude k dispozicii dostatocne portfolio integrovanych rieseni procesor/doska.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Pi jún 13, 2008 22:30:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:
Pre tych, co chcu perspektivne nieco podobne stavat (ako ja), odporucam chvilku pockat, kym bude bezne dostupny, ci uz Atom od Intelu, alebo este lepsie novy Via Nano (predtym znamy ako Isaiah).
http://www.via.com.tw/en/products/processors/nano/
Treba pockat, kym bude k dispozicii dostatocne portfolio integrovanych rieseni procesor/doska.

Samostatne pokial viem tie procesory z pochopitelnych dovodov dostupne nebudu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 08:43:33    Predmet: Odpovedať s citátom

merhaut napísal:
tak si říkám, že nastal čas na realizaci diskového pole, propojeného s AV elektronikou ...

Protože tenhle segment trhu se mění týden od týdne, potřeboval bych od těch znalých zde malý reportík, co se dnes dá a za kolik účelného sestavit pro potřebu v rozsahu:
- skladiště audia, grabovaného v nekomprimované podobě, plus nouzově i stáhnutého z netu, tedy v komprimované podobě, umístěného "neslyšně" mimo obývací zónu
- datově propojeného s D/A převodníkem
- s bezdrátovým ovládáním per PDA, notebook

Prioritou je zvuková kvalita a "neviditelná" implementace do klasického hifi ...

Vidím, že koukáme po stejném "produktu", už jsi něco zajímavého objevil?

AlienCZ napísal:
Bezdrátově je možné propojit diskové pole s notebookem, ale s externím DAC to nejde (neznám žádný, který by měl v sobě integrovanou "zvukovku" a dokázal jen přijímat data wav/mp3/atd a dál je zpracovat pro přehrávání. Musel by mít na digitálním vstupu wi-fi a to vzhledem ke kvalitě datového audiosinálu (streamu), přenášeného wi-fi technologií, by bylo trochu "zprasené". Nepůjde to ovládat z notebooku, kde máš softplayer, kterým audiostopu přehráváš a posíláš na zpracování do zvukovky na digitální výstup.

Co takhle toto - Squeezebox™ Classic? Má to WiFi. U mí to přehrávat bezeztrát (FLAC, WMA, WAV). Umí to internet rádio. Má to digitální výstup.
Otázkou je, jak píšeš, jak je to s přenosem bezeztrátu po WiFi, nemám zkušenost s tím, jak náročné to je na propustnost.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 08:52:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Wifi pouzivam na prehravanie lossless aj hires muziky a nikdy problem nebol.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 09:10:29    Predmet: Odpovedať s citátom

No asi by to šlo, už jsem na něj poukazoval v tomto vlákně před rokem, technicky je to vybavené na všechno, mrknul jsem na recenzi toho softu na přehrávání SqueezeCenter, který je k tomu ke stažení, je to sice recenze trochu jiného Squeezeboxu, ale soft je stejný a docela mě zarazila tato poznámka:

Tragicky pomalé však bylo, když jsem hudební knihovnu vytvořil z poměrně rozsáhlé hudební sbírky na síťovém úložišti (NAS). Ačkoli nebyla síť nijak významněji vytížená, vznikaly až půlminutové prodlevy reakcí, což je zcela nepoužitelné.

A dále nevím co je myšleno tímto:

Přehrávání hudby totiž probíhá tak, že vytváří samostatný zvukový stream (rozběhne webserver a vytvoří vlastně lokální webové rádio), které nemusíte přijímat jen Squeezeboxem, ale třeba mobilním telefonem s wi-fi nebo kterýmkoli jiným internetovým zařízením.

.... a na kolik může vlastní tvorba zvukového streamu "prasit" původní záznam. To fakt nemám tušení.

Celá recenze je zde:

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
wawrik
Hifista


Založený: 12 november 2006
Príspevky: 196
Bydlisko: Blava

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 09:43:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Coques napísal:
Wifi pouzivam na prehravanie lossless aj hires muziky a nikdy problem nebol.

Ako to máš zapojené? Kde máš uložené dáta a čo ti posiela do DACu?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 09:48:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Data mam ulozene vacsinou na laptope koli mobilite. Ked som doma pripojim notes do wifisiete a adresar s muzikou sa mi automaticky pripoji k PC so zvukovkou, ktora posiela digi signal do dacu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 10:37:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Squeezebox Duet mi prijde tento nebo pristi tyden, tak uvidime Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Slimak
Hifi expert


Založený: 16 február 2007
Príspevky: 2241

PríspevokZaslal: St júl 16, 2008 12:42:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Coques :

"Data mam ulozene vacsinou na laptope koli mobilite. Ked som doma pripojim notes do wifisiete a adresar s muzikou sa mi automaticky pripoji k PC so zvukovkou, ktora posiela digi signal do dacu."
-----------------------------------------------------------------------------

Jednoduché, praktické a účelné.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 344

PríspevokZaslal: Ne august 24, 2008 12:25:57    Predmet: tiche pc anebo thin client se zvukovkou bez HDD Odpovedať s citátom

Může mi někdo poradit , na jakych komponentech založit tichy audio comp/skoro thin client?
zatim pišu audio, video bych zatim neřešil

jde mi o PC krabici , možna s DO, neni to nutnost,
v které by byla JuliEt zvukovka, posloucham Juliet do Lavry Dac
Do lavryho jdou data i ze Squeezboxu, po opto Toslink kabelu ten ale neumi high res
Jde teda o expanzi systemu aby umel i high res bez optickych kabelu po byte, od PC do DACu
V soucasnosti mam vyreseno cestu PC--Wifi nebo Ethernet--Squeezbox--Dac
spokojenost, ale po teto cestě nejede high res
Proto bych se rad zeptal, zda nekoho napada jak dat k hifi jakesi PC, do ktereho by lezla data ethernetem nebo wifi, a byla by v tom JuliEt karta


Problem je s HDD - nechci v obyvaku HDD,
PC je ted v jine mistnosti. Kdyz experimentuju s High res soubory, posloucham pres 10 m dlouhy opticky kabel to neni optimalni...
tj hledam reseni jak mit jakysi tichy comp, doufam bez HDD?/ zatím jsou flash HDD velmi drahe a v začatcich/

ve kterem by byla ta zvukovka.
1. je technicky možne posilat do nejake krabice data po Ethernetu, tak aby v te krabici byla JuliEt karta a ta data se do ni dostala ok? dik
sory za laickou formulaci dotazu.. nejsu ICT expert proto se ptam
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne august 24, 2008 12:44:38    Predmet: Odpovedať s citátom

SC umi max 24bit/48kHz to uz hires je, pokud chces vyssi, tak jedine Julinu. Nekde jsem tu postoval navod na HomeServer., mohl by se ti hodit. Prohledej...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po august 25, 2008 09:40:00    Predmet: Re: tiche pc anebo thin client se zvukovkou bez HDD Odpovedať s citátom

ALEX napísal:
Může mi někdo poradit , na jakych komponentech založit tichy audio comp/skoro thin client?
zatim pišu audio, video bych zatim neřešil

jde mi o PC krabici , možna s DO, neni to nutnost,
v které by byla JuliEt zvukovka, posloucham Juliet do Lavry Dac
Do lavryho jdou data i ze Squeezboxu, po opto Toslink kabelu ten ale neumi high res
Jde teda o expanzi systemu aby umel i high res bez optickych kabelu po byte, od PC do DACu
V soucasnosti mam vyreseno cestu PC--Wifi nebo Ethernet--Squeezbox--Dac
spokojenost, ale po teto cestě nejede high res
Proto bych se rad zeptal, zda nekoho napada jak dat k hifi jakesi PC, do ktereho by lezla data ethernetem nebo wifi, a byla by v tom JuliEt karta


Problem je s HDD - nechci v obyvaku HDD,
PC je ted v jine mistnosti. Kdyz experimentuju s High res soubory, posloucham pres 10 m dlouhy opticky kabel to neni optimalni...
tj hledam reseni jak mit jakysi tichy comp, doufam bez HDD?/ zatím jsou flash HDD velmi drahe a v začatcich/

ve kterem by byla ta zvukovka.
1. je technicky možne posilat do nejake krabice data po Ethernetu, tak aby v te krabici byla JuliEt karta a ta data se do ni dostala ok? dik
sory za laickou formulaci dotazu.. nejsu ICT expert proto se ptam


Postavit zcela pasivně chlazené PC není problém. HDD taktéž není problém vybrat ten nejtižší a ještě ho třeba strčit do tlumícího chladícího boxu. O takovém HDD nebudeš vůbec vědět.

Nějaké návrhy:

Dá se vycházet z nejnovějších měření AMD mobile vs ATOM Intel Mobile:
http://digitalne.stahuj.centrum.cz/souboj-procesoru-athlon-64-vs-intel-atom/

Uvedený procesor AMD zatím není na trhu k dostání, ale to je otázka času.

Ideální BOARD:
http://www.gigabyte.eu/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758#
s nejnovějším čipsetem 780G a parádní inegrovanou grafikou ATI HD3200. Board na HTPC jako dělaný, nic lepšího nelze vybrat.

V pasivu to vypadá takto:
http://www.techpowerup.com/img/08-08-17/32b.jpg

K tomu si můžeš vybrat jakýkoliv mikro case dle osobního vkusu. Doporučuji možnost osazení více disků, časem určitě oceníš.

Chladící a zároveň tlumící box na HDD vypadá takto:
http://interlink.tsbohemia.cz/?cls=stoitem&stiid=62453
Mám ho doma a jsem maximálně spokojen, ztišil mi hodně hlučného Raptora na úroveň klasického HDD.

HDD specifikace se sníženou hlučností:
http://interlink.tsbohemia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=74176
Pokud to ještě strčíš do boxu, nemáš šanci o něm vědět.

A velmi tichý zdroj:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54312
--------------------
HOTOVO.

PC lze ovládat např. přes obrazovku TV, použiješ-li radiovou klávesnici s trackbalem, křížovým ovladačem, nebo klasické externí dálkové ovládání přes USB. Minimální spotřeba, ticho, fantastická upgradovatelnost dle potřeby, modularita, výběr doplňujících komponent a td (wi-fi, hifi zvukovka, hifi grafika, kafemlejnek do PCI slotu a td.) Takové ty hotové krabičky za 5-10tis. se mi protiví, nedá se s tím nic dělat. Ale to je na vkusu každého soudruha.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 25, 2008 09:52:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Jako zdroj bych pouzil PicoPSU....ma lepsi ucinnost a na tenhle prikon nepotrebujes 300W zdroj...Muj server zere 30W, pico PSU se delaj tusim 60,90,120W...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
AlienCZ
N/A


Založený: 30 november 2006
Príspevky: 810
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Po august 25, 2008 09:58:56    Predmet: Odpovedať s citátom

JuanValiente napísal:
Jako zdroj bych pouzil PicoPSU....ma lepsi ucinnost a na tenhle prikon nepotrebujes 300W zdroj...Muj server zere 30W, pico PSU se delaj tusim 60,90,120W...


To už je na tobě, jde ale o to, že alespoň nějaké proudění vzduchu by žádoucí bylo a ten zdroj se 14cm fanem to zajistí dokonale a tiše. Navíc nejsi limitován v případě navyšování/přidávání komponent. Že tam bude 300W zdroj je přece jedno, on nežere 300W, dodává výkon/příkon takový, který PC potřebuje se zajištěnou rezervou při maximálních krátkodobých zátěžích a td. Navíc zrovna tenhle zdroj s aktivním PFC má plynulou regulaci otáček na základě odběru/spotřeby příkonu. Většinou se točí minimálně jen pro potřeby mírného odsávání/proudění vzduchu. "Studené" PC ať je jakékoliv, je totiž iluze, proto považuji určité proudění vzduchu za zásadní věc. Samozřejmě se to dá i samostatným nízkootáčkovým FAnem bez zdroje, to je jasné.

_________________
Omluvte prosím můj pravopis, jak jistě dobře vidíte, mám místo hlavy dýni. (Teda vono to vypadá spíš na lilek)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JuanV
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 júl 2007
Príspevky: 981
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 25, 2008 10:07:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Ty velke zdroje maji blbou ucinnost pri malem odberu... Takze kdyz jsem dal 300W zdroj k memu serveru, tak nezral 30W ale 60W....toz tak Smile Kdyz to bezi 24/365 kazdy watik se hodi Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Ďalšia
Strana 3 z 11

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist