Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HS-DAC !!! kdo máte čtěte, kdo nemáte tak taky -))
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 03, 2010 21:37:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Slíbil jsem, že do tohoto vlákna už nebudu psát, tak jenom krátká zprávička na rozloučenou:
Převodník jsem osadil součástkami a rozběhl se na první zapnutí.
Ať se vám to všem podaří taky tak ! Thumbs up
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Ne január 03, 2010 22:07:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud budeš mít zájem o srovnávací poslech, jak jsi zmínil na povánoční session 28.12., tak není problém, též mě to zajímá.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne január 03, 2010 22:33:38    Predmet: Odpovedať s citátom

gratuluju... Psat klidne muzes, ale ne ze je nekolik desek a napikacu hodnoty, je to uplne v pohode. Stojim si za tim ze ta hracka hraje vic nez dobre, jen je treba ji rozumne nakrmit. Nicmene to co jsem predvedl v Trutnove s velkym prevodnikem, to asi nezvladne...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 03, 2010 23:51:23    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Pokud budeš mít zájem o srovnávací poslech, jak jsi zmínil na povánoční session 28.12., tak není problém, též mě to zajímá.

Pavle, moc rád. Jenom k tomu musím udělat zdroj a najít vhodnou krabici od rajčat. Zatím je to jen destička na stole. Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 09:30:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Mel bych dotaz na ty, kteri si poridili HSDAC. Byl by pro vas prinost kdyby jste mohli prepinat vstupy jak mikrotlacitky nebo prepinacem, tak i pres dalkove ovladani ?

Bude moznost upgradovat softwer kde bude HSDAC zvladat vse od 44,1kHz az do 192khz s automatickou detekci. Dale bude mozno vyuzivat jeden ze ctyr digitalnich vstupu. Aktivace zvoleneho vstupu bude budto trvalym sepnutim nebo kratkym impulzem, takze pujde pripojit bud mikrospinac nebo klidne otocny prepinac. Zvoleny vstup bude indikovany vzdy svitem jedne ze 4LED diod. Po vypnuti a naslednem zapnuti najede na naposledy zvoleny vstup. Ledky i mikrospinace nebo tlacitka se pripoji kablikem na desku zdroje. Samozrejme ze kdo nebude chtit vyuzivat svetelnou indikaci protoze mu bude stacit indikace polohou prepinace jednoduse nezapoji ledky... Dalsi moznost je naucit HSDAC jeste k tomuto prepinat vstupy dalkovym ovladanim. To ale bude vyzadovat spinat mikrospinaci. Slo by to napasovat i na mechanicky prepinac, ale bylo by to uz prilis velke monstrum a prilisna univerzalnost klade velke naroky na obsluzny softwer.

Cena za vice vstupu a 192kHz bude 600Kč. Pokud se Vas sejde dost co by chteli i dalku tak by mohla byt. Senzor se napoji primo do desky zdroje, zadny dalsi HW nebude potreba. Cena by byla 900Kč vcetne vhodneho infra cidla.


Kdo by mel predbezne zajem o dalkac at mi posle email na klp@ttc-audio.cz Je to jen pro moji predbeznou informaci zdali ma smysl se tim vubec zabyvat a abych to nemusel hledat a pocitat po ruznych strankych.

Kdo si mysli ze zkratka KLP je krabicka linych prdeli ma pravdu -)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
L.V.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 september 2007
Príspevky: 730
Bydlisko: Bratislava - Rača

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 10:07:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Tomáš ak tomu dobre rozumiem, tak za za celkové upgrade 192 kHz plus 4 vstupy plus diaľka je 600 plus 900 Kč = 1500 Kč ? Určite mám záujem aj o diaľku - nepoužil by som žiadne mikrospínače /nerád katujem panel/ ale prepínal to len cez DO. V cene je aj ovládač DO ?
_________________
Tam, kde leží Little Big Horn ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 14:14:01    Predmet: Odpovedať s citátom

ne... bez dalky 600, s dalkou a senzorem o 300 vic, cili 900 CELKEM za vsecko. Ovladani jeste zadne vybrane nemam, kdo vi jestli bude vubec zajem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
L.V.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 september 2007
Príspevky: 730
Bydlisko: Bratislava - Rača

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 14:41:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Super, beriem. Pošlem mail.
_________________
Tam, kde leží Little Big Horn ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 18:59:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Já bych se spokojil s mikrospínači nebo otočným přepínačem.
Už jsem vysvětloval v jiném vláknu, že když přepínám vstup, stejně se musím zvednout a vyměnit médium (CD, DVD, MD) jiný zdroj dig. signálu zatím nemám.
Pokud bych jel z počítače, tak bude stačit jeden vstup. Wink
Ale 192 kHz na pokusy je super, už jenom kvůli tomu to stojí za to.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 19:28:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeste malickost, toto plati samozrejme pro vsechny HSDACy ne jen pro nove prodane, ale i pro ty ktere mate postavene a na ktere hrajete! Jedinna podminka je ze musite mit zdroj ktery jsem udelal k tomuto prevodniku, nic vic.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 21:08:01    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
Jeste malickost, toto plati samozrejme pro vsechny HSDACy ne jen pro nove prodane, ale i pro ty ktere mate postavene a na ktere hrajete! Jedinna podminka je ze musite mit zdroj ktery jsem udelal k tomuto prevodniku, nic vic.

Question
Nic nechápu, jak může souviset zdroj s novou verzí firmware ???
Co bych měl na svém zdroji upravit, aby to s ním fungovalo ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 21:16:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Tohle jsi psal v jednom starším příspěvku ( pá červenec 03, 2009 14:09:28 ) a tehdy řeč o zdroji nebyla...
(velikost i barva písma jsou převzaty z původního příspěvku)

TomasT napísal:

Jako bonus a zvyseni uzitnych vlastnosti dam tem, kteri o to projevi zajem soft s podporou a automatickou detekci 24/192 pokud budou splneny dve podminky.

1. soft pojede a nebude v nem chyba
2. majitel hradi postovne tam i zpet.

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 22:38:45    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
Tohle jsi psal v jednom starším příspěvku ( pá červenec 03, 2009 14:09:28 ) a tehdy řeč o zdroji nebyla...
(velikost i barva písma jsou převzaty z původního příspěvku)

TomasT napísal:

Jako bonus a zvyseni uzitnych vlastnosti dam tem, kteri o to projevi zajem soft s podporou a automatickou detekci 24/192 pokud budou splneny dve podminky.

1. soft pojede a nebude v nem chyba
2. majitel hradi postovne tam i zpet.



Nejprve k tomu co jsem psal, kdyby to fungovalo tak jak to bylo napsano, uz by ten soft byl davno venku a necekal bych doted. Bohuzel to nejede takto a musi se to cele predelat, coz je spousta prace a nemene penez. Ze sveho to sponzorovat nebudu a programator zaplaceno dostat musi a to tak, aby mne s pristim projektem nehnal ze dveri. A jakmile zacne byt teplo, tak to bude horsi casove a to co jde ted udelat za dva tydny, muze trvat 6 mesicu. Proto se snazim do toho jit ted.

Ted k tomu zdroji - naprosto jednoduse, protoze v tom zdroji je cast hardweru k tomu, aby to procesor byl schopny zpracovat. To ze to nevidis z toho co jsem ukazal a je to v SMD ze spodni strany plosneho spoje od zdroje je vec druha.

Co bych měl na svém zdroji upravit, aby to s ním fungovalo ? Dodelat tam to, co chybi. Ne nadarmo jsem psal ze bez moji desky zdroje nepujde prepinat vstupy. 192kHz samo ze bez problemu pujde.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 23:09:39    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
Ted k tomu zdroji - naprosto jednoduse, protoze v tom zdroji je cast hardweru k tomu, aby to procesor byl schopny zpracovat. To ze to nevidis z toho co jsem ukazal a je to v SMD ze spodni strany plosneho spoje od zdroje je vec druha.

Tak už je to jasné. Ty jsi šikula, tohle by mě fakt nenapadlo. Thumb up

TomasT napísal:
Co bych měl na svém zdroji upravit, aby to s ním fungovalo ? Dodelat tam to, co chybi. Ne nadarmo jsem psal ze bez moji desky zdroje nepujde prepinat vstupy. 192kHz samo ze bez problemu pujde.

Tak hurá, alespoň, že tak. Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 00:18:59    Predmet: Odpovedať s citátom

puvodne jsem toho zamyslel vic, ale uz by to nebylo tak jednoduche a muselo by byt vic dalsich slozitejsich desek. Neni to problem dodelat i na jine zdroje, ovsem to by bylo deset ruznych verzi a to proste nejde udelat hezky a levne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19672

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 08:19:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Obdivuju Tvou trpělivost, Tomáši.
_________________
Sympre2 preamp, CFA power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1366
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 10:17:31    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
Ze sveho to sponzorovat nebudu a programator zaplaceno dostat musi a to tak, aby mne s pristim projektem nehnal ze dveri. A jakmile zacne byt teplo, tak to bude horsi casove a to co jde ted udelat za dva tydny, muze trvat 6 mesicu. Proto se snazim do toho jit ted.


Toho bych se nebál, že bys něco sponzoroval ze svého. Takových řečí okolo, divím se, že se ti do toho vůbec chce. Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
L.V.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 september 2007
Príspevky: 730
Bydlisko: Bratislava - Rača

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 10:17:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja považujem pripomienku od opa za opodstatnenú. Aj ja mám pre HSDAC iný zdroj - UPC1 od PD. Dôvodom je hlavne spoločné zapínanie celého řeťazca /DPA 222, Dispre a HSDAC/. Určite to má takto viac ľudí.
_________________
Tam, kde leží Little Big Horn ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 14:53:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud si dodelas a zapojis 10 odporu, preprogramuju ti to taky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 15:58:35    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
Pokud si dodelas a zapojis 10 odporu, preprogramuju ti to taky.

Výborně, tak to je všechno O.K. Šlo mi jen o to, že to pár lidí už provozuje, tedy mají svůj zdroj a přišlo by mi divné kvůli pár odporům kupovat nový.
V ideálním případě ta větička mohla být hned na začátku a žádné pochybnosti by nevznikly.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 16:07:35    Predmet: Odpovedať s citátom

V idealnim pripade to melo byt nedilnou soucasti tak jak je to nyni.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 16:13:28    Predmet: Odpovedať s citátom

A evidentne to vzbudilo obrovsky zajem, uz na meil napsali celkem tri lidi Very Happy S takovou to schema jak to napojit nebudu muset ani kreslit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
L.V.
Hifista - zaslúžilec


Založený: 14 september 2007
Príspevky: 730
Bydlisko: Bratislava - Rača

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 17:54:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Už máš aj s mojím štyri maily Very Happy
_________________
Tam, kde leží Little Big Horn ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 18:26:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Já žádný mejly nepíšu, myslel jsem, že se mnou počítáš automaticky. Shocked
Měl bych ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 18:53:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Rekl bych ze ten e-mail zas tolik nestoji... Jinymi slovy, cim vic tech emailu tam bude, tim driv to bude realizovane.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 20:18:24    Predmet: Odpovedať s citátom

TomasT napísal:
Rekl bych ze ten e-mail zas tolik nestoji... Jinymi slovy, cim vic tech emailu tam bude, tim driv to bude realizovane.

Jasně, pošlu rád. Já to myslel zase naopak, aby nevznikla duplicita. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Obšák
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 november 2007
Príspevky: 720
Bydlisko: Moravský Beroun

PríspevokZaslal: Pi január 29, 2010 22:30:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Už už ten email píšu taky Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2010 10:34:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Takze definitivne...

Kdo ma muj zdroj nepotrebuje ZADNOY DALSI PLOSNY SPOJ
Kdo ma zdroj jakykoliv jiny nez muj bude potrebovat spj oznaceny HSDAC-AM
Cenu modulu HSDAC-AM upresnim podle toho kolik se jich vyrobi, respektive kolik lidi mi napise na klp@ttc-audio.cz

Timto jsme to doufam vyresili k naproste spojkojenosti vsech kteri HSDAC maji.

Nyni bych chtel vybrat vhodny dalkovy ovladac. Toto necham cele na vas, pouze musi jiít naprosto bezne koupit v CZ a SK.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10711
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2010 11:35:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Dotaz 1:
Bude prostorově možné připojit modul HSDAC-AM k převodníku shora ?
Předpokládám, že bude poměrně malý, těch pár odporů moc místa nezabere.

Dotaz 2:
Nedaří se mi připojit k žádnému z odkazů v tomto vláknu, kde jsou fotografie nebo jiné tech. informace. Jedná se o přechodnou závadu, nebo jsi to smazal ?

Dotaz 3:
Nebylo by vhodnější, abys ovladač určil sám? Tak aby programování dalo co nejméně práce, respektive abys mohl nejprve ověřit, že to s daným typem ovladače spolehlivě funguje. Jinak hrozí dvě katastrofické varianty:
1. Nikdo nic nenavrhne, protože se v tom nevyzná a typ ovladače je mu lhostejný (můj případ)
2. Strhne se bitka o to, zda to má být typ A,B, nebo C.

Obojí by projekt dále zdrželo či zkomplikovalo. V tomto případě je podle mě příliš demokracie na škodu. Wink


Naposledy upravil opa dňa Ne január 31, 2010 11:42:05, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
TomasT
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1437

PríspevokZaslal: Ne január 31, 2010 11:41:46    Predmet: Odpovedať s citátom

1 ne, pres XN3 a paskovy vodic.

2 smazal, uz tam byl prilis velky bordel.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalšia
Strana 8 z 10

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist