Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Prepínač vstupov
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Predzosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1589
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 11:04:59    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA napísal:
Jsou použité 3 země, které je možné ve vhodných místech spojit - anebo nespojit, v závislosti na topologii drátovačky v předzesilovači. Jak to dopadne v praxi uvidíme cca za 2 týdny.



Přesně takto je řešený přepínač vstupů HYPA.
Viz obrázek v příloze. Wink

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18770

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 11:59:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Život a fyzika vedou evidentně k podobným přístupům Smile .
_________________
Vincent CD-S3, Cambridge DacMagic Plus, PMA-preamp, Kenny poweramp, Quadral Ascent 90
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9405
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 12:34:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud budou autoři či majitelé ochotni prozradit, která varianta propojení zemí se v praxi osvědčila nejlépe, mohlo by vzniknout cenné vodítko pro další následující konstrukce.
_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18770

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 12:39:48    Predmet: Odpovedať s citátom

Určitě ukážu měření, Vláďo.
_________________
Vincent CD-S3, Cambridge DacMagic Plus, PMA-preamp, Kenny poweramp, Quadral Ascent 90
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi expert


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6825

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 13:37:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Ty to Vláďo nevíš ? Laughing Návod je jednoduchej : musíš si zem představit jako vodič o nenulovým odporu, vědět odkud do něj tečou jaký proudy a nevýst je proto společně...je proto striktně zakázáno vést po vstupní zemi současně i zem filtrační...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18770

PríspevokZaslal: So marec 05, 2011 14:58:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Za á a za bé nesmí nadělat bordel návratová zem nevybraných vstupů.
_________________
Vincent CD-S3, Cambridge DacMagic Plus, PMA-preamp, Kenny poweramp, Quadral Ascent 90
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18770

PríspevokZaslal: Po september 23, 2013 13:22:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu je schéma přepínače vstupů, který byl v předzesilovači teď o víkendu na Mácháči.
_________________
Vincent CD-S3, Cambridge DacMagic Plus, PMA-preamp, Kenny poweramp, Quadral Ascent 90
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9405
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po september 23, 2013 19:14:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za zajímavé schéma, jako obvykle mám poznámky:
Stále si nejsem jistý, jestli je nutné zkratovat nepoužité vstupy na zem.
O vlastnostech přepínače z velké části rozhoduje topologie desky, vedení zemí, drátovačka, montáž do krabice, vstupní a výstupní konektory..., což ze schématu nevyčteme.

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18770

PríspevokZaslal: Po september 23, 2013 19:26:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Délka zemních cest je minimalizovaná v tom smyslu, aby ev. proud z nepoužitého vstupu nevytvořil na impedanci zemní cesty úbytek, který by se promítl do použitého vstupu. Funguje to dobře, je to jen potřeba si předem promyslet a výsledek prověřit na odstupy rušivých napětí.
_________________
Vincent CD-S3, Cambridge DacMagic Plus, PMA-preamp, Kenny poweramp, Quadral Ascent 90
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1589
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po september 23, 2013 20:24:00    Predmet: Odpovedať s citátom

lepší řešení je nezkratovávat nepoužité vstupy na zem.....
pokud jsou předchozí stupně dobře udělané pracují bez problému do toho předřazeného odporu (680R) ido nižších....spíše to pak nadělá problémy.
Už se to tu v nějakém vláknu probíralo.
A mám to taky ověřený a změřený......

_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9405
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po september 23, 2013 20:34:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Za optimální řešení považuji toto:
(Už jsem tu ten obrázek taky kdysi dával)

_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 16:31:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Není lepší použít ty dva přepínací kontakty k odpojení i země vstupu? Pokud se použije dostatečně nízká vstupní impedance, tak mi přijde to řešení opa zbytečné, ne?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 16:31:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Není lepší použít ty dva přepínací kontakty k odpojení i země vstupu? Pokud se použije dostatečně nízká vstupní impedance, tak mi přijde to řešení opa zbytečné, ne?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
-GG-
Hifista


Založený: 07 september 2012
Príspevky: 165

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 17:04:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Nie. Odpojenie sig. a GND nemoze byt spravene jednym 2-kontakt rele.
Co poslal OPA ma najmensiu kapacitu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi expert


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6825

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 17:44:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Nefunkční vstupy by měly bejt uzemněný, ale na zem zdroje signálu ( aby zkratový proud nebyl vnucen do signálový země ), přičemž tato zem musí bejt tedy odpojena od země předzesilovače ( musí bejt s touto zemí spojena přes ospor, aby při připojení funkčního vstupu nedošlo ke kliksu ). Tento proces musí mít jistou časovou posloupnost, čili přepnutí vstupů nelze provýst jen jedním relé, musí bejt dvě....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dohnalik
Hifista


Založený: 21 október 2011
Príspevky: 152
Bydlisko: Kroměříž

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 17:52:18    Predmet: Odpovedať s citátom

díky, proč by nemělo být použito jedno relé na odpojení země i signálu? Z důvodů co říká kazzatel?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kazzatel
Hifi expert


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6825

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 18:04:38    Predmet: Odpovedať s citátom

Proč ? Protože " sousední " vstupy musí mít v okamžiku přepnutí zem spojenou, aby to nebručelo, ovšem zem nefunkčního vstupu pak musí bejt odpojená, aby nevznikaly zemní smyčky, což nelze provýst jedním mnohonásobným kontaktem, musí bejt zachovaná časová posloupnost...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18770

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 18:05:34    Predmet: Odpovedať s citátom

V reálu není s tím, co jsem tu postnul, žádný problém. Narozdíl od některých jiných řešení, které jsou takzvaně filozofií designu "v pořádku". A platí to o lecčem. Rozhoduje reál, ne slova na webu.
_________________
Vincent CD-S3, Cambridge DacMagic Plus, PMA-preamp, Kenny poweramp, Quadral Ascent 90
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
kazzatel
Hifi expert


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6825

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 18:23:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Jest na každým, aby si to udělal tak, jak se mu to zlíbí....nejmenší problémy jsou bez zkratování....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
djrix
Hifi expert


Založený: 15 marec 2010
Príspevky: 1284

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 18:27:11    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA: Pavle, přeslechy v jednom relé jsou OK ? Kdysi mě někdo pranýřoval, že jedním relé oba kanály jdou přeslechy do háje...
Co ten INA, nekazí to zvukově ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9405
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 18:29:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi se také opakuji, ale vypnutí zdrojů signálu, které nejsou aktivní, může konstrukci dost zjednodušit při dosažení špičkového odstupu. Wink
_________________
Qui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
peter_spx
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 marec 2009
Príspevky: 777
Bydlisko: Slovakia

PríspevokZaslal: Ut september 24, 2013 18:42:23    Predmet: Odpovedať s citátom

kód:
 přeslechy v jednom relé jsou OK ?


Pri vyssich impedanciach sa ti zhorsia presluchy.ked predpokladam vystupnu impedanciu zdroja signalu 100R to az taky pruser nemusi byt ani na 10kHz.
Sam vsak preferujem nekompromisne riesenie 1 rele 1 kanal.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Predzosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist