Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Ripování CD - teorie a realita
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2812
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 14:33:13    Predmet: Odpovedať s citátom

"zvuk je zkreslený jakoby přebuzený" to moze by aj extremna chybovost, s ktorou si uz PC mechanika neporadi. Na druhu stranu je mala sanca, ze by rovnako chyboval cely disk, myslim, ze v tomto pripade by si na disku nasiel este par spravne hrajucich miest.
Toto nevidim na nejaku ochranu. A premphasis (bez "deemphasis") sposobi subjektivne vyssie posadenie nahravky (zvacsenie amplitudy vyssich frekvencii) a akoby zmensenie dynamiky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jardag69
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 december 2010
Príspevky: 710

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 16:04:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za info. Je to už hodně dávno.
_________________
HI-FI nejsou žádná kouzla (pro mně jo)
digital z PC, DAC TomasT, PM-AB1, Aircom Plus 50ohm, DIY Scan Speak (closed 2p), AKG K-701(old)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
brainwash
Hifista


Založený: 26 marec 2010
Príspevky: 169
Bydlisko: Nitra

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 16:45:40    Predmet: Odpovedať s citátom

pridám sa
mám podobný problém s CD Hudba z Marsu - Cosmodisc
CDP - bez problémov
PC - zašumené a akoby spomalené, nepočúvateľné
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
seva
Hifi obsluha


Založený: 07 november 2007
Príspevky: 9

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 22:01:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak zatím jsem to vyřešil tak,že jsem to stáhl z netu ve flacu.Vzhledem k tomu že vlastním origo tak se snad nemusím cejtit moc provinile. Ale stejně by mě zajímalo proč to moje cd nejde ripnout.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jardag69
Hifista - zaslúžilec


Založený: 30 december 2010
Príspevky: 710

PríspevokZaslal: Ut január 25, 2011 22:52:36    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.zandruvsvet.opatnet.cz/view.php?cisloclanku=2005042501
ochrana SafeDisc v2 vypadá zajímavě

_________________
HI-FI nejsou žádná kouzla (pro mně jo)
digital z PC, DAC TomasT, PM-AB1, Aircom Plus 50ohm, DIY Scan Speak (closed 2p), AKG K-701(old)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 17:51:22    Predmet: Easy CD-DA nastupca EAC ? Odpovedať s citátom

Trosku obnovim tuto temu.
Dostala sa mi do ruk za cenu 5 eur CD mechanika Plextor PX 5224 A
http://diit.cz/clanek/plextor-px-w5224ta-52x24x52-ide

Vzhladom k faktu ,ze ako jediny odporucany "audiofilsky" soft na grabovanie CD je EAC tak som siahol po nom,ale.... chyba lavky.

Ako to uz bolo nespocetne vela krat riesene na inych forach tak EAC mal problem s najdenim mechaniky na vypalovanie.

Dokonca mam pocit, ze je to spomenute aj tu v tejto teme.

Neostavalo ine ako hladat inu aplikaciu. Nasiel som dve.
FreAC http://www.freac.org/
a Easy CD-DA Extractor http://www.poikosoft.com/

FreAc sa mi neosvedcil nakolko nedokaze opravovat C2 chyby a nepozna ani nastavenie offsetu pomocou AccurateRip vie iba CD Paranoia
Ako som zistil nasledovnym porovnanim tak kopia disku vo WAV cez tento program vykazovala chyby. Dalej som preto s nim prestal pracovat.

Naproti tomu Easy CD-DA vie ako C2 tak aj offset podla AccurateRip.
Kopie disku a nasledne porovnanie ci uz v EAC alebo vo foobar pomocou Binary Comparator nevykazovali ziadne chyby
Samotne kopie boli vytvorene kazda na inom sw.
Jedna v EAC a druha v Easy CD-DA.
No a co je najpodstatnejsie tak Easy CD-DA uz vedel vypalovat CD cize odpadol problem ako donutit EAC spolupracovat s akoukolvek mechanikou v PC.

Testoval som dve mechaniky a ani jednu EAC nedokazalo detekovat. Naistaloval som rozne vypalovacie sw ktore mechaniky videli no EAC si stale neskrtol.

Jedno je ale pravda. Ak EAC nasiel chybu tak tvrdosijne sa vracal a opravoval chybu pri citani co nakoniec omrzelo mna ale nie EAC.
Easy CD-DA naproti tomu chyby presiel a v log-u ich vypisal.
Dokaze vsak pracovat az do minimalnej citacej rychlosti co ma za nasledok nizsie chybove cislo.

Zaroven, ale musim dodat , ze Easy CD-DA rovnako ako EAC citali disk(kopiu) ktory bol skutocne poskriabany. Original disku Easy CD-DA cital bez chyby.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2959

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 18:07:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten Plextor je špička na vypalování (samozřejmě přes firemní PlexTools), ale na čtení se mi jako lepší jevil starý dobrý TEAC - samozřejmě taky staré dobré IDE CD pálidlo. Jen se musí dávat bacha, že poslední modely už byly přeznačené LiteOny nebo podobný drek - stejně jako u Plextoru ... Sad
_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 18:13:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Plextor ma (resp. mal) kedysi (urcite pri SCSI mechanikach) vlastnu aplikaciu PlexTools. Pomocou nej sa robili kopie 1:1. Pamatam casy, ked bol v mojom meste, kde som vyrastal jediny clovek, ktory mal SCSI mechaniku Plextor a bol schopny spravit 1:1 klon originalnej hry na PC. Nikto iny to nedokazal na inej mechanike spravit, lebo to neskopirovalo presne. Plextor to skopiroval aj s ochranou proti kopirovaniu Rotfl Vsak aj v tej dobe stala . . . Rolling Eyes Lenze v dnesnej dobe internetu . . . Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 18:16:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Lenze PlexTools je zabugovany az hroza. Obcas sa rozhodne padnut ci nenacita disk pripadne ma problem s FreeBD.
A s citanim som pri tejto mechanike problem nemal. Horsie to uz je s vypalovanim teda hlavne s vyhladanim mechaniky ako takej. Ale to vsetko som uz spomenul vyssie.
Dokonca ani IDE/SATA redukcia ako som zistil tomu nerobi problem.

Odar napísal:
Lenze v dnesnej dobe internetu . . . Wink

To mi je jasne, prim u mna hra internet takisto.
Ale mam doma zopar CD a za cenu 5 eur co som za Plextor dal to nestoji ani za uvahu ci dalsiu diskusiu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
bandolier.wz
Hifi obsluha


Založený: 24 september 2013
Príspevky: 7
Bydlisko: ČŘ

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 18:27:51    Predmet: Odpovedať s citátom

na poškrábaná cd se mi osvědčil CLONE CD
_________________
BVaudio A300SE + VMA-II S


Naposledy upravil bandolier.wz dňa St apríl 02, 2014 19:43:53, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2959

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 19:21:00    Predmet: Odpovedať s citátom

janik1971 napísal:
Lenze PlexTools je zabugovany az hroza

V životě nikdy jsem neslyšel PlexTools spadnout ani mě a ani kámošovi, a to na nich pečem léta. Já na verzi 3.16 a on dokonce na dvojkových (tuším 2.19a). Samozřejmě máme správné pálicí stroje - tedy staré s nativním IDE a s Windows XP 32 bit, protože PlexTools jsou pěkně vousatý software. Jestli jedeš na nějakém stroji s "převodní hašišárnou" na IDE a k tomu ještě na nějakých nových mnohobitech, tak to padat může. Svůj k svému - dvoutakt vyžaduje olej do benzínu! Smile

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 19:43:26    Predmet: Odpovedať s citátom

No daco tak mimoriadne archaicke ako Win XP odmietam pouzit.
Bohuzial ci bohuvdaka doba ide dopredu...
Ze som aj daco napisal....

Dovod preco som tuto temu znovu otvoril je jednoduchy.
Neriesim pady toho ktoreho sw. Navyse toto nebol len moj problem ako vyplynulo uz inych diskusii, ale ... opät po dovodoch nepatram.

Mna len zaujima nazor inych, ci dokaze byt Easy CD-DA plnohodnotnym nastupcom EAC.
Ja vravim MOZE....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 20:34:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Easy CD-DA som v zivote nepouzil, ale ak vie ripovat s accuraterip confidence (= mas porovnanie CRC zo svetovej databazy), nevidim dovod, preco ho nepouzivat. Tak isto mozes spravit 100% rip v EAC a v Easy CD-DA, spravit CRC check a uvidis. Je to digital - bud to bude rovnake, alebo nie.

Kamosovi, co mal tie "plexáče" PlexTools nepadalo, pouzival to s oblubou. Ale to je situacia z pred 16 - 18 rokov s SCSI radicom Adaptec . . . na tu dobu "trosku" predimenzovane zelezo (mal na to Very Happy ). Vobec netusim, ako dnes tieto archaicke mechaniky (zvlast ak je IDE) chodia pod Win XP / 7 / 8 . . . vobec by som sa necudoval, keby tam bol problem. To je vseobecne so starym HW problem. Mozes byt rad, ze ti to vobec s niecim chodi. A dalsia vec - optika tych mechanik ma tiez svoju zivotnost. Takze to, ze to bol kedysi hiend neznamena, ze to dnes precita to, co to precitalo, ked bola ta mechanika nova. Zavisi aj od toho, kolko ma najazdene.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2959

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 21:14:27    Predmet: Odpovedať s citátom

janik1971 napísal:
No daco tak mimoriadne archaicke ako Win XP odmietam pouzit.

A snad si nemyslíš, že takovou archaickou sestavu používám jako jediné či hlavní počítadlo? Jaký je podle tebe problém mít v pracovně hozenou v koutě druhou bednu a třeba jednou za dva týdny "z ní vyhnat pavouky a usmažit v ní pár placek"? Už jsme s místními "pacienty" testovali kde co včetně různých stolních rekordérů a z toho, co nám prošlo rukama, nic nepálilo tak dobře (ve smyslu nejméně špatně).

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 21:15:44    Predmet: Odpovedať s citátom

Porovnaval som to a vychadzalo to s Easy CD-DA a EAC identicky.
Samozrejme na to aby som to mal podlozene na 100% by to chcelo viac testov ako jeden. To beriem.
Co sa tyka problematickosti tak jedine co som postrehol bolo sice obcasne a divne chovanie PlexTools no nikde som nepovedal ,ze by na nom neslo palit ci citat.
Ostatne programy s Plextorom problem takisto nemali.
Ci citat alebo zapisovat.
Jediny program ktory odmietal s mechanikou komunikovat bol EAC . ten sice cital medium a aj zapisal data na disk HDD ale ak som chcel napalit kontrolne medium tak to uz bol problem a nepomahalo nic ani doinstalovat externe ASPI.

Ano suhlasim ,ze IDE by bola celkovo lepsia volba.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 21:16:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
janik1971 napísal:
No daco tak mimoriadne archaicke ako Win XP odmietam pouzit.

A snad si nemyslíš, že takovou archaickou sestavu používám jako jediné či hlavní počítadlo? Jaký je podle tebe problém mít v pracovně hozenou v koutě druhou bednu a třeba jednou za dva týdny "z ní vyhnat pavouky a usmažit v ní pár placek"? Už jsme s místními "pacienty" testovali kde co včetně různých stolních rekordérů a z toho, co nám prošlo rukama, nic nepálilo tak dobře (ve smyslu nejméně špatně).


no problem by to nebol, ale....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 21:21:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Jano daj pokoj s IDE. Chvalabohu to už vymrelo. S tým bol problém čítať, nie ešte čosi seriózne vypaľovať.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: St apríl 02, 2014 21:30:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak serem na to. Plextor pali aj cita s Easy CD-DA, ak bude chut a cas urobim viac testov pomocou noveho RW media a na PlexTools rad zabudnem Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi expert


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 2959

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 05:54:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Odar napísal:
Jano daj pokoj s IDE. Chvalabohu to už vymrelo. S tým bol problém čítať, nie ešte čosi seriózne vypaľovať.

Tak něco tak bizarního čtu opravdu poprvé. Shocked

_________________
Jsem diskutující, ale léčím se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 09:31:41    Predmet: Odpovedať s citátom

Ripovanie s IDE + CDparanoia nebol vobec problem. Stacilo mat len v masine vhodne rozlozene karty v slotoch, aby nekolidovali IRQ a DMA medzi zariadeniami. A samozrejme mat rozumnu mechaniku.
Do teraz mam odlozenu jednu mechaniku TEAC SCSI, ktora precitala aj to co ziadna ina mechanika (ani Plextor). Zda sa mi (ale mozno sa mylim), ze okazala znizit rychlos aj na 0,1x oproti standardnej rychlosti CD. Obcas ju vytiahnem so starym Adaptec SCSI PCI radicom kvoli problematickym CD a svoju reputaciu mi vzdy potvrdi.
Zaujimave je, ze TEAC robil tu istu mechaniku aj ako IDE, ale ta nedosahovala take dobre vysledky ako SCSI verzia...

_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 09:49:03    Predmet: Odpovedať s citátom

<OT>
Ja netvrdim, ze to nefungovalo. Pamatam casy, ked CD stalo 350 Sk a dvaja sme hypnotizovali SCSI napalovacku, aby nepadol uzasny 2 MB buffer. Vtedy to znamenalo pokazene CD, ktore skoncilo v kosi. Ziadna technologia, ze podtiekol buffer, napekacka si pockala na data a palila veselo dalej. Na EIDE LiteOn-e som toho vypalil neskutocne vela. Ale bolo to presne, o com pises - vyladeny Win, rozumne pozapajane zariadenia na Primary / Secondary / Master / Slave . . . to dnes (chvalabohu) odpada.
Mal som v tom case velke stastie, ze som mal moznost porovnavat s SCSI riesenim. To bolo uplne niekde inde. Ja som rad, ze EIDE zakapalo. Bol to zdroj problemov, ktore sa dnes nemusia riesit.
</OT>
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 09:50:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Plextor tu rychlost dokazal znizit "az" do 0,2. ale to som uz ja nevydrzal. Very Happy
Aky scsi radic s ide od adaptec je vhodny. teda dufam ,ze som to dobre napisal Embarassed
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 10:04:58    Predmet: Odpovedať s citátom

SCSI a EIDE su dve odlisne rozhrania. SCSI (dnes nahradene SAS - Serial Attached Scsi) je primarne urcena do servrov a EIDE, dnes nahradene SATA je urcena primarne do osobnych pocitacov a lacnych servrov.
Len pre informaciu, SCSI radic som pouzival Adaptec AHA-2940UW a CD-ROM na ripovanie bola TEAC CD-532S. Palil som uz na nejakej IDE.
Teraz mam Optirac (SONY) DVD RW AD-7200S. V case kupy to bola podla recenzii v ekonomickej triede spicka.

_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)


Naposledy upravil Jupi dňa Št apríl 03, 2014 10:20:31, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 10:19:54    Predmet: Odpovedať s citátom

no aj som tusil ,ze ide a scsi su rozdielne rozhrania...
no co som to tak vcera letom-svetom presiel tak ak ma oci neklamali tak adapter pci/scsi + ide od adaptec existuju....
alebo sa mylim ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jupi
Hifista - zaslúžilec


Založený: 31 august 2011
Príspevky: 578
Bydlisko: skoro Bratislava

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 10:23:46    Predmet: Odpovedať s citátom

Adaptec robi, alebo robil IDE aj SCSI adaptery, ale ci aj kombinovane (na jednej karte SCSI aj IDE) neviem. Blizsie info mozes najst na http://www.adaptec.com/en-us/support/
_________________
SPX 2010, Revox A700, Technics SL1200 Mk2, RS-B965, Sony ST-SB920QS, ST-S311, TC-K808ES, K790ES, K670, CDP-915,CDP-791, DTC-790, Tascam MD-350, Akai DS-5, DPA 222 mkII Fast, Monolog (veľké bedne vo výstabe)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 10:42:33    Predmet: Odpovedať s citátom

moja chyba. zle som to cele pochopil. ale nastastie mam priatela na telefone, tak sa mi uz trosicku vyjasnuje Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi expert


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3062

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 10:51:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Janicko SCSI a SAS su profi vecicky. To sa doma "len tak" nevyskytuje. Samozrejme si mozes kupit SCSI / SAS radic do pocitaca, ale je to zbytocne. Zvlast na tych 5 CD, co rocne ripnes, ked ich nevies nikde na nete najst. Ja uz vypalovacku ani nemam - iba v sluzobnom notebooku a ta uz snad ani poriadne nepali Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Št apríl 03, 2014 11:07:26    Predmet: Odpovedať s citátom

ved hej. ale ja ked sa hrajem tak aspon nehnevam Smile a hnevat to ja viem. Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
janik1971
Hifi expert


Založený: 12 január 2010
Príspevky: 1453
Bydlisko: Trnava a kusok od..

PríspevokZaslal: Ne apríl 20, 2014 21:43:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Páni kto mi vysvetli toto: vytvoril som dve kopie CD vo formate WAV.
Prva bola vytvorena pomocou EAC a druha pomocu xrecode II.
Obe maju rozdielne CRC32,MD5 a aj SHA-1 no napriek tomu ich EAC v porovnani oznacil ako bezchybne.
Ako to mam chapat?
Je alebo nie je CRC podstatne a ak ano tak preco i napriek tomu EAC "tvrdi" ,ze to je v poriadku.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: Ne apríl 20, 2014 22:22:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Staci mat iny offset a CRC bude ine. Porovnaj si data binarne, uvidis, ci su tam rozdiely, resp. presne kde su.

Co presne znamena, ze ich EAC oznacil ako "bezchybne"?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist