Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

inšpirácia - HTPC

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: So august 01, 2009 19:34:19    Predmet: inšpirácia - HTPC Odpovedať s citátom

Inšpirácia zo stavby môjho HTPC:

http://petohl.yw.sk/htpcpreco.htm
http://petohl.yw.sk/htpchw.htm
http://petohl.yw.sk/htpcsw.htm
http://petohl.yw.sk/htpcvysledok.htm


kritiku strávim, otázky rád zodpoviem
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: So august 01, 2009 20:43:32    Predmet: Odpovedať s citátom

mas pochvalu za zhrnutie + tvorbu stranky okolo HTPC.

ale zopar vyhrad:

- 2 interne disky pre HTPC = zbytocna hlucnost. V mojom HTPC robi hluk disku cca 60-70% hluku (a pritom disk je naozaj tichy v porovnani s ostatnymi znackami, ktore som mal doma)
- rozne mediacentre naozaj zvladnu najzakladnejsie veci na ktore sa HTPC pouziva, ale nejake rozumne prehravanie hudby (popripade siroke volitelne nastavenia) nemozes ockavat (napriklad uplne bezne prehravanie cue+flac, atd). Preto su tieto softy viacmenej nevhodne ako vhodne (nevraviac uz o sledovani satelitu cez dekodovacie karty, a dalsie rozsirene moznosti na ktore sa HTPC pouziva).
- povodne ventilatory by som komplet vyhodil a ostadil nieco pouzitelne (Noctua)
- a nakoniec to najdolezitejsie. Zvukova karta onboard nevie posielat data "as is" teda robi upsampling na 48k (minimalne) - to je z hifi hladiska trosku nepekne riesenie. Zial takto isto to funguje aj pri posielani dat cez HDMI do AVR, co je na skodu veci, lebo HDMI podporuje tieto vzorkovacie frekvencie.

Ako vyhodu tvojej skrinky ocenujem moznost osadit 80mm ventilatory vzadu
(60mm ventilatoriky su hlucne aj po regulacii (aspon mne sa ziaden pouzitelny do ruk nedostal)) Zial vacsina skriniek na HTTPC ma vzadu prave take.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: So august 01, 2009 20:59:22    Predmet: Odpovedať s citátom

dakujem za odpoved,

2 disky:
chcel som mat zvlast disk na system (aj v pripade experimentovania napr. s linuxom aby boli najdolezitejsie udaje inde)

inak tie ventilatory su ozaj tiche

>(nevraviac uz o sledovani satelitu cez dekodovacie karty, a dalsie rozsirene moznosti na ktore sa HTPC pouziva)

ja viem, s tymto su problemy. Ale ja to nepotrebujem. Na sledovanie a nahravanie TV mam satelitny prijimac s diskom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: So august 01, 2009 21:08:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Este jedna poznamka k tym diskom:

minuly tyzden som upgradoval ext HDD a opat som volil Samsung. Tentokrat novy 1.5TB Green, ktory ide na 5400 otackach (zaujimave, ze nikde na webe samsungu o tom nepisu).

Hned som nastavil AAM: "QUIET", ako pri vsetkych diskoch. Zopar dojmov.

- Je tichsi ako jeho predchodza (500 GB)
- Menej sa zahrieva (pri niekolkohodinovom transfere dat z HDD1->HDD2 mal povodny 500GB samsung 38C a novy 30C) - odporucam aj ako kandidata do HTPC.
- Subjektivne dlhsi nabeh disku.


K tym ventilatorom som bol skepticky, lebo aj tie, co som mal original v case ja (ze vraj 18db,haha) boli hlucne (pre mna) a nepomohlo ziadne spomalovanie. Niektore ventilatory skratka hucia stale.


A este jednu vec som zabudol. Je fajn, ze si pouzil nvidia 8xxx grafiku onboard, tie by mali zvladat HW enkodovat x264, takze pri minimalnom takte CPU, mozes pozerat full HD filmiky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: So august 01, 2009 23:18:05    Predmet: Odpovedať s citátom

Hezky udělané, i ty weby. Fakt pěkné.

Jen pár drobností, třeba se někomu budou hodit. Integrovaná zvukovka nemusí převzorkovávat na 48kHz, je to otázka nastavení a ovladačů. Dnes standardní Intel HDA určitě ne, dokonce ani některé AC97, viz http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=5531&postdays=0&postorder=asc&start=0 .

HTPC (v mém případě je TV jako druhý monitor, první je 15" LCD) u nás slouží docela často k přehrávání youtube (táto, pusť mi XXXX aby tam bylo ještě YYYY a ZZZZ - youtube v tomto ohledu málokdy zklame). Flashplayer nemá HW akceleraci, navíc vypadává z fullscreenu při používání druhé obrazovky. Moc se mi osvědčil HQ Tube http://userscripts.org/scripts/show/24999 , který flashplayer nahradí pluginem s embedded normálním video přehrávačem, navíc umí spustit celý přehrávač bokem (a člověk pak může v prohlížeči zobrazovat jiné stránky, nebo jej vypnout). Provozuji v linuxu, ale mělo by to údajně chodit i ve windows s VLC, to jsem nezkoušel.

Druhé důležité téma u nás doma je archiv TV Nova (naštěstí přes léto seriály neběží Smile ). Zde platí výše uvedené o flashplayeru snad ještě víc, protože videa mají vyšší rozlišení a kvalitu. Mají to docela pěkně ohlídané proti ripování, ale lidi přijdou na všechno. Existuje skript pro stažení videa, stačí mu předat URL stránky nováckého archivu. Ve firefoxu lze přes addon Launchy nadefinovat spuštění uvedeného skriptu a hned následně přehrávání stahovaného videa v přehrávači. Ripování u mě běží rychleji než přehrávání, takže lze koukat v podstatě hned. Ten skript běží jen v linuxu, bohužel ve windows o podobné funkcionalitě nevím.

Přehrávač mám nastavený na fullscreen na ploše s TV, takže jej vždy stačí jen spustit.

Docela se mi osvědčily dvě DVD mechaniky, kopie CD je pak otázkou chvilky, rovněž ripování dvou DVD současně šetří čas, když ten paklík DVD musím do půjčovny vrátit do druhého dne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 00:14:36    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Flashplayer nemá HW akceleraci

Len upresnim, ze od verzie 10 ma. Mininalme vyhladzovanie urcite. Videa, ktore fulscreen na flash playeri 9.0 na dvojjadre ledva stihali desiatka polahky zvlada.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 11:02:40    Predmet: Odpovedať s citátom

petohl napísal:
dakujem za odpoved,

2 disky:
chcel som mat zvlast disk na system (aj v pripade experimentovania napr. s linuxom aby boli najdolezitejsie udaje inde)


Ked uz oddelovat system, tak potom na CF/SD->SATA (SSD su este drahe vzhladom na zvysok HTPC)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8466
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22597
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2720

Aku ma cele PC spotrebu ?

Nemozem is pomoct, ale ja by som aj tak do HTPC pouzil ten Zotac ION alebo http://www.alza.sk/pegatron-ipx7a-ion-d127429.htm Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 14:30:30    Predmet: Odpovedať s citátom

vivi napísal:

Len upresnim, ze od verzie 10 ma. Mininalme vyhladzovanie urcite. Videa, ktore fulscreen na flash playeri 9.0 na dvojjadre ledva stihali desiatka polahky zvlada.


Asi záleží, co se přehrává a zda dokáže akceleraci využít. Youtube má údajně ještě jeden layer přes video (asi to s nápisem, jak se dostat z fullscreenu) a flashplayer prý proto nemůže využít scalování na GPU.

Pár čísel (flashplayer má zaškrtnutou HW akceleraci):

Youtube Kocour modroočko (úžasné Smile ) 500kbps stereo, fullscreen
---------------------------------------------------------------------
Athlon 1800XP, WinXP, 1280x1024
* flashplayer v.10 - firefox CPU 75%, obraz hladký

* plugin vlc: firefox CPU 0-5%, obraz hladký

Netbook s atomem na 800MHz (režim na baterie), ubuntu, 1024x600
* flashplayer v.10 - firefox CPU přes 100% (atom má hyperthreading), sekané, nelze sledovat

* plugin totem-xine: firefox CPU 50%, obraz hladký


Archiv nova, vysoká kvalita
----------------------------------
Athlon 1800XP, WinXP, 1280x1024
* flashplayer v.10 - firefox CPU 100%, obraz trošku trhavý, ale dá se

Netbook s atomem na 800MHz, ubuntu, 1024x600
* flashplayer v.10 - firefox CPU přes 100%, pár snímků za sekundu, nepoužitelné

* rip do flv a hned přehrávat - vlc CPU 90%, totem-xine CPU 60%, obraz hladký, jako bonus komplet BEZ reklam Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 18:20:40    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:
petohl napísal:
dakujem za odpoved,

2 disky:
chcel som mat zvlast disk na system (aj v pripade experimentovania napr. s linuxom aby boli najdolezitejsie udaje inde)


Ked uz oddelovat system, tak potom na CF/SD->SATA (SSD su este drahe vzhladom na zvysok HTPC)
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8466
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22597
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.2720

Aku ma cele PC spotrebu ?

Nemozem is pomoct, ale ja by som aj tak do HTPC pouzil ten Zotac ION alebo http://www.alza.sk/pegatron-ipx7a-ion-d127429.htm Smile


dik za tip, pozriem sa na tie redukcie

spotreba:
idle 60 W

XBMC - prehravanie divx 65 - 75 W
XBMC - prehravanie FullHD 82 W (vyuzitie procesora cca 70%)
VLC player - prehravanie FullHD 75 - 80 W (proc. 50 - 60%)

ten Pegatron je tiez zaujimavy, cenovo to vyjde tak isto ako u mna (doska+procesor), ale ma iba jeden PCI slot (das tam napr. satelitnu kartu a dost), tiez ma iba 4 SATA konektory. Zaujimave su hlavne rozmery a Wifi
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 19:07:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Pozeral som tie varianty CF:

redukcia http://www.alza.sk/redukce-z-compact-flash-na-sata-kabel-qcp-d109181.htm 17,17 €
CF pamat http://www.alza.sk/vysokorychlostni-compact-flash-16gb-d84551.htm 38,11 €

spolu : 55,28 € co je 1665 Sk

ale s 32 GB CF kartou by to bolo az 89,71 € co je 2703 Sk


to uz rovno SSD disk http://www.alza.sk/pevny-disk-transcend-2-5-32gb-ssd-d106004.htm za 90,22 €

a za podobnu cenu by som mohol mat klasicky 1,5 TB SATA disk http://www.alza.sk/samsung-spinpoint-f2-1500gb-d122670.htm (cena 102€)

a u SD kariet je to podobne, takze tadialto cesta nevedie to mi nestoji za tu cenu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 20:05:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Na toto konkretne pouzitie (OS) s rezervou staci na system 8GB http://www.alza.sk/compact-flash-8gb-d84550.htm
+ redukcia za 2-3USD (2E) CF->IDE verziu a este usetris SATA port.
A sme na cene 23Euro.

Inak ten www.dealextreme.com e-shop naozaj odporucam, maju tam kopec zaujimavych veci sa smiesne ceny. A postovne z HK je free.


Naposledy upravil Troton dňa Ne august 02, 2009 23:07:05, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Ne august 02, 2009 21:30:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Musim priznat, ze si mi nasadil chrobaka do hlavy.

Tak som znovu moje HTPC otvoril lebo som sa obaval ze mi to tam nevojde a zial potvrdilo sa to. IDE konektor je natoceny smerom dopredu a tam je hned kos mechanik, takze tam nie je tolko miesta.

Dalsou variantou by bolo pouzit http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.711 ale to nechcem - ja sa potrebujem skor zbavit IDE kabla.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 07:31:16    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Inak ten www.dealextreme.com e-shop naozaj odporucam, maju tam kopec zaujimavych veci sa smiesne ceny. A postovne z HK je free.


..neviem ci mas s danym shopom uz konkretnu skusenost, ale ja by som si daval pozor. Skusil som pozret aj ine produkty a originalny som tam nenasiel jediny.. skor same "fake" cinsko/korejske ako napriklad v mobiloch: http://www.dealextreme.com/products.dx/category.511 Uz len ostava dufat aby to nebolo rovnake aj v pripade PC komponentov..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2819
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 11:07:30    Predmet: Odpovedať s citátom

agustini napísal:
citácia:
Inak ten www.dealextreme.com e-shop naozaj odporucam, maju tam kopec zaujimavych veci sa smiesne ceny. A postovne z HK je free.


..neviem ci mas s danym shopom uz konkretnu skusenost, ale ja by som si daval pozor. Skusil som pozret aj ine produkty a originalny som tam nenasiel jediny.. skor same "fake" cinsko/korejske ako napriklad v mobiloch: http://www.dealextreme.com/products.dx/category.511 Uz len ostava dufat aby to nebolo rovnake aj v pripade PC komponentov..

Zrovna to, co si napisal, by som tam neriskoval Smile
Ale inak skusenost 100%. Ja i kolegovia sme tam uz kopovali kopec veci od malych pocitacovych gadgetov, cez kadejake redukcie az po GPS receiver za 70USD, vsetko v poriadku.
Napriklad nebol problem ani zrusit objednavku a vratit plnu sumu penazi (cca 60USD) spat cez payapl na kartu - za 2-3 dni som mal peniaze spat na ucte.
Komunikacia bola velmi rychla a seriozna.

Co je zle na tomto ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.23047
Normalny aPhone Smile
Alebo klasicka NokLa http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.20401
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 12:40:59    Predmet: Odpovedať s citátom

..no na tom prvom linku vobec nic, ale na tom druhom sa uzivatel "fulli" pyta:

citácia:
i got this phone and it is funny but no nokia and no nokla logo is there !!! on front side is only webExpress logo and on the back side is no logo !

do you want some photos?


potom "curios" vyzera ze ma podobny "problem":

citácia:
I received mine today and there no brand on the back of the phone. Also on the front there is no "WebXpress" logo. It has no logo at all.



Vysvetli im to niekto? .. Laughing Laughing Laughing

S obchodom to bude urcite v pohode, len si asi niektory jedinci musia davat pozor na to, co si chcu kupit a hlavne treba citat pozorne.. Ceny maju viac ako fantasticke. Ak je aj doprava zdarma, tak uz viem preco maju niektory utecenci z Hong Kong take napchane batohy a vrecka.. Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 13:42:29    Predmet: Odpovedať s citátom

agustini,

proč musí být na telefonu logo? Upřímně radši budu mít neznačkový telefon bez loga, než aby tam bylo NOKLA a každému bylo jasné, že jsem koupil napodobeninu nokie. Takto je to prostě nebrandovaný telefon, cena je OK. Možná to vyrábí stejná fabrika, jako ty nokie Smile

Uživatel fulli očividně nepochopil, co to je za telefon, když na něm hledá logo NOKIA.

K čemu je dobré mít na telefonu logo webxpress, když tu značku nikdo nezná?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
agustini
Hifista - pokročilec


Založený: 08 apríl 2007
Príspevky: 382
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 14:47:59    Predmet: Odpovedať s citátom

asi si ma nepochopil.. ja som poukazoval na to, ze "uzivatelia" si nakupili v obchode s "fake" produktami a stazuju sa ze tam niesu znacky ako na obrazkoch. Su to pacienti.. to som tym chcel povedat.

Pravdepodobe naozaj pojde o odcudzenu technologiu a mozno aj 1:1 okopirovane produkty povodneho vyrobcu v obaloch bez loga vyrobene v tej istej fabrike mozno aj tymi istymi ludmi.. Ja osobne by som si nic podobne nikdy nekupil. Nielen z principu, ale cloveku nikto nezaruci nakolko sa kopia zdarila a ci sa nevyskytnu neake problemy..kto bude robit takymto produktom technical support? Kto sa bude starat o release noveho firmware, a kto stiahne z trhu vsetky produkty po pol roku pouzivania ak sa zisti neaka fatalna vyrobna chyba kotra by mohla ohrozit uzivatela (co sa stava aj renomovanym firmam)..? Dnes su si vsetci vyrobcovia co maju fabriky v Cine vedomy tohto javu a snazia sa tomu zabranit okrem ineho aj tym, ze neexportuju cele svoje know how rep. vo fabrikach kde sa to fyzicky vyraba, ludia a technici nevedia o produktoch niektore podstatne veci ktore mozu mat fatalny vplyv na finalny vyrobok. Nejde mi o znacky a ani nikdy neslo, ale taketo nieco by som si nikdy nekupil. Niesom taky bohaty aby som kupoval lacne veci.

Inac tato diskusia je cela dost Off topic !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Merk
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 november 2006
Príspevky: 754
Bydlisko: Praha (ne od narození! ;-))

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 19:29:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Lidi, neblbněte, tohle jsou kopie 1:1 nanejvýš po stránce vnějšího obalu a to ještě s rezervou. Žádná krádež technologie nebo okopírované telefony. Uvnitř to má zcela jiný software a zpravidla i jinou (horší, zaostalejší) techniku, menší a horší displeje, pomalejší data, horší zvukové čipy atd. Navíc mají možná tak slot na 2 SIMky a tím to hasne. Ve všem ostatním jsou horší. Ještě kromě ceny, samozřejmě Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Po august 03, 2009 20:36:31    Predmet: Odpovedať s citátom

dakujem vsetkym za zaujem,

trochu som aktualizoval uvedene stranky, hlavne do casti Vysledok som pridal dalsie fotky (detail regulatora otacok) a na koniec som pridal orientacnu spotrebu HTPC a zopar inych drobnosti

Peter
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Ut august 04, 2009 13:40:36    Predmet: Odpovedať s citátom

To spouštění PC přes DO je funkcionalita skříně?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
petohl
Hifi obsluha


Založený: 01 august 2009
Príspevky: 7

PríspevokZaslal: Ut august 04, 2009 17:04:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano, je to Imon (VFD displej + dialkove ovladanie).
Ked si pozries obrazky zapojenia napajacieho kabla do dosky, tak je tam medzikus, z ktoreho si Imon berie napajanie.
Ked stlacim tlacitko na DO, tak akokeby som stlacil tlacitko na skrinke.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4626
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 05, 2009 21:16:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Díky za info.

Dnes jsem zběžně koukal na čerstvou integraci linuxového VDR a XBMC, vypadá to moc pěkně. Až přijde čas na novou HD TV (což už asi nebude trvat tak dlouho), bude to asi cesta pro mě. Zatím jedu satelit přes čisté VDR, ale s XBMC to bude asi o něčem jiném.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> HTPC, media streaming Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist