Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

ČRo D-dur vysílá ve FLACu

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: St august 26, 2009 22:01:20    Predmet: ČRo D-dur vysílá ve FLACu Odpovedať s citátom

http://www.cesnet.cz/doc/techzpravy/2008/using-flac-encoding/

http://amp1.cesnet.cz:8000/cro-d-dur.flac

Stream je opravdu 500-800kbps. Jen výběr hudby mi tam moc nesedí, daleko více mi vyhovuje Bayern 4 Klassik.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Troton
Site Admin


Založený: 11 august 2006
Príspevky: 2818
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: St august 26, 2009 23:32:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujimave, moc som radia nesledoval, ani som netusil, ze uz bezne vysielaju vo FLAC-e ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
david.a
Hifista


Založený: 28 jún 2009
Príspevky: 207
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: St august 26, 2009 23:54:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Troton napísal:
Zaujimave, moc som radia nesledoval, ani som netusil, ze uz bezne vysielaju vo FLAC-e ...


Ve skutecnosti asi tak tri roky, nicmene pres opakovane urgence se CRo nebyl schopen dokopat k tomu, aby to take deklaroval na svem webu. Holt kdo necte technice zpravy CESNETu, nevi...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Petr32
Nádejný hifista


Založený: 11 január 2009
Príspevky: 69
Bydlisko: Stredo-severni Morava

PríspevokZaslal: Št august 27, 2009 05:01:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky za info!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št august 27, 2009 12:53:20    Predmet: Odpovedať s citátom

david.a napísal:

Ve skutecnosti asi tak tri roky, nicmene pres opakovane urgence se CRo nebyl schopen dokopat k tomu, aby to take deklaroval na svem webu. Holt kdo necte technice zpravy CESNETu, nevi...


Jojo, web ČRo je dinosaurus. Chtěl jsem po nich, aby na webu zveřejňovali název recenzovaného CD v pořadu na Vltavě a trvalo jim to pěkně dlouho, než se k tomu dostali. Na žádost ve fóru ani neodpověděli. Jistota peněz od koncesionářů ze zákona dělá své.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Frantrax
Tetřev hlušec


Založený: 28 január 2007
Príspevky: 3002

PríspevokZaslal: Št august 27, 2009 13:04:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Dík za tip Smile
_________________
Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Grippen
Nádejný hifista


Založený: 30 december 2007
Príspevky: 74

PríspevokZaslal: Št august 27, 2009 23:52:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Je to paráda! Sice mě to donutilo nainstalovat novou verzi foobaru (ve staré to nehrálo), ale teď to šlape skvěle, díky.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Grippen
Nádejný hifista


Založený: 30 december 2007
Príspevky: 74

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 13:05:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajímavé je, že signál je ufiknutý v oblasti kolem 16 kHz stejně jako u OGG, hraje to ale přeci jenom líp Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 13:08:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Grippen napísal:
Zajímavé je, že signál je ufiknutý v oblasti kolem 16 kHz stejně jako u OGG, hraje to ale přeci jenom líp Smile


Toto nevesti nic dobre, pokial je to tak dlhodobo (na roznych nahravkach od roznych vydavatelstiev/umelcov), pochybujem, ze zdroj bude AudioCD.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Grippen
Nádejný hifista


Založený: 30 december 2007
Príspevky: 74

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 14:05:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Od včerejška, co jsem to poprvé najel, je to tak pořád . . . CD zdrojem budou, ale nejspíš to pro účely "vysílání rádia" něčím prochází, minimálně to leze ven ve 48 kHz, snad někdo, kdo se ve věcech okolo rádia točí a zná, tak nám to objasní, více jsem se po tom nijak nepídil. Každopádně je to zatím to nejlepší, co lze od rádií čekat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 14:16:30    Predmet: Odpovedať s citátom

V tom článku na cesnetu píší o výstupu přes ADAT, proto těch 48kHz. Také tam uvádějí, že většina rádií ukládá tracky do ztrátových formátů, což údajně D-dur nedělá, a proto s nimi šli do streamování flacu. Bůhví jak to je. Mně ten zvuk nepřišel nějak špičkový, z Bayern 4 Klassik FM přes 100km daleko mám znatelně lepší.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1050

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 14:18:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Otazne je, ci to prechadza kompresorom, ako pri inych radiach - pokial ano, tam moze byt ta zrada. V tomto pripade ale flac uz nic nezachrani.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 14:45:20    Predmet: Odpovedať s citátom

vivi napísal:
Otazne je, ci to prechadza kompresorom, ako pri inych radiach - pokial ano, tam moze byt ta zrada. V tomto pripade ale flac uz nic nezachrani.


Vím houby, ale tipnul bych si, že ten ADAT je už výstup pro vysílací trasy, tedy finální data po kompresi.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
david.a
Hifista


Založený: 28 jún 2009
Príspevky: 207
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 15:56:48    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
vivi napísal:
Otazne je, ci to prechadza kompresorom, ako pri inych radiach - pokial ano, tam moze byt ta zrada. V tomto pripade ale flac uz nic nezachrani.


Vím houby, ale tipnul bych si, že ten ADAT je už výstup pro vysílací trasy, tedy finální data po kompresi.


A my, co si nechceme tipovat, si precteme technickou zpravu odkazovanou nahore, ve ktere je to popsano...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Petr32
Nádejný hifista


Založený: 11 január 2009
Príspevky: 69
Bydlisko: Stredo-severni Morava

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 16:48:39    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:
Bayern 4 Klassik FM přes 100km daleko mám znatelně lepší.

Omluv mozna debilni dotaz, ale na jejich webu jsem nasel jen 128 apod.. nekde jsem neco prehledl nebo chytas odjinud?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Frantrax
Tetřev hlušec


Založený: 28 január 2007
Príspevky: 3002

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 17:16:49    Predmet: Odpovedať s citátom

FM se chytá vzduchem Smile
_________________
Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Petr32
Nádejný hifista


Založený: 11 január 2009
Príspevky: 69
Bydlisko: Stredo-severni Morava

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 20:40:25    Predmet: Odpovedať s citátom

to jsem prehledl.. skoda, ve stredu ceskoslovenska asi nebude šance..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dustin
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 4044
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Pi august 28, 2009 23:44:25    Predmet: Odpovedať s citátom

david.a napísal:
dustin napísal:
vivi napísal:
Otazne je, ci to prechadza kompresorom, ako pri inych radiach - pokial ano, tam moze byt ta zrada. V tomto pripade ale flac uz nic nezachrani.


Vím houby, ale tipnul bych si, že ten ADAT je už výstup pro vysílací trasy, tedy finální data po kompresi.


A my, co si nechceme tipovat, si precteme technickou zpravu odkazovanou nahore, ve ktere je to popsano...


To mi řekni, kde se v té zprávě píše, zda ten originál pouštěný přes ADAT je již prohnaný kompresí nebo ne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
david.a
Hifista


Založený: 28 jún 2009
Príspevky: 207
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: So august 29, 2009 10:32:17    Predmet: Odpovedať s citátom

dustin napísal:

To mi řekni, kde se v té zprávě píše, zda ten originál pouštěný přes ADAT je již prohnaný kompresí nebo ne.


Oops, moje chyba. Nejak jsem si zafixoval, ze to v tom textu je. Poptam se na to.

Edit: ma se to takto.

Z ADATu (tj. na vstup streamovadla ve flacu) jdou data z datoveho archivu, pripadne pokud si nekdo prinese CD, tak z nej. Upravy pro vysilani se delaji az pozdeji pri transportu, do flacu jde nejvyssi kvalita, na kterou se dosahne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Ut apríl 13, 2010 15:12:24    Predmet: Odpovedať s citátom

to dustin: vďaka za tip na cool rádio...

...ale mám jeden závažný problém: vo vysielaní počujem výrazne lúpance. Zvuková karta X-Fi Extreme Music a púšťam to z foobar2000 v1.0. Skúšal som iné prehrávače, zvukové karty, počítače ale stále to isté. Vie mi niekto poradiť kde je problém? Je potrebne foobar nejak nastaviť? Budem vdačný za každú užitočnú radu...

_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Cust
Hifista


Založený: 26 november 2007
Príspevky: 115

PríspevokZaslal: Pi september 17, 2010 20:52:10    Predmet: Odpovedať s citátom

jojo, je to znát

jen mám taky problém, dost často se foobar2000 stopne - dělá vám to taky? je to programem, vysílacím serverem nebo někde pocestě? Moje síť a připojení by měli tento tok zvládat bez problémů.

PS: lupance nepozoruji
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist