Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

TPA6120 headamp
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Predzosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 19:58:33    Predmet: TPA6120 headamp Odpovedať s citátom

Asi uz nudna tema. Drzal som sa hesla kto bastli nezlobi a rozhodol som sa spachat tento head amp.
Zajtra budem mat DPS tak potom dam vediet ako to vyzera.

schema:


dps 100 x 80 [mm]:


chcem to naprat do tejto skatulky (160x103x53 [mm]):
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=54706

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
bubuxin
Hifi expert


Založený: 01 marec 2007
Príspevky: 2746
Bydlisko: Žiar nad Hronom

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 21:51:12    Predmet: Odpovedať s citátom

TPA6120 už máš kúpený? Mám na stole 5 ks TPA6120A2DWP, darujem ti ich za jednu dosku sluchátkáča s naletovaným TPA Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 21:55:09    Predmet: Odpovedať s citátom

tpa ma odspodu thermal pad, ten sa nechystas prispajkovat o dosku ?

inak dva volne kusy mam aj ja Wink

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 22:01:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Prečo sú na výstupe v oboch kanáloch zapojené tri rezistory paralelne(R23, R20, R21) namiesto jedného? Aký to ma prínos Question
_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 22:13:44    Predmet: Odpovedať s citátom

mam nejake tpa aj ja doma... idem sa to pokusit naspajovat tak ze pocinujem plochu pod TPA potom prasknem kusok na thermal pad a cele to skusim zahriat a spolieham na to ze sa to spoji Embarassed

Tie 3 odpory som tam dal len ako vykonovu rezervu ako by to niekto piekol a nechtiac sa mu povitiahol kabel a skratuje vystup a nahodou odbehne na WC a nevsimne si to... Embarassed

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html


Naposledy upravil dhaman dňa Ut január 26, 2010 22:20:59, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 22:18:03    Predmet: Odpovedať s citátom

sjostrom (qrv-07) ma pod tym thermalpadom spravene dierky a cez ne to prispajkujes zospodu..
_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 22:22:44    Predmet: Odpovedať s citátom

jj aj na BV headampe to ma p. Bunta tak spravene
_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
kecinot
Hifista


Založený: 14 apríl 2007
Príspevky: 114
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut január 26, 2010 23:12:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono to je totiž doporučené v datasheetu....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4854
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 09:36:31    Predmet: Odpovedať s citátom

A co mu pomůže, že to přiletuje na 1qcm plochy, která nikam nevede na jednostraném tisťáku ?

To chce pěkně 6mm díru, měděnej váleček a kus plechu z druhý strany.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
xreef
Hifi obsluha


Založený: 01 marec 2009
Príspevky: 33

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 10:32:02    Predmet: Odpovedať s citátom

pokud potřebujete připájet thermal pad u smd součástek a nemáte pájecí horkovzdušnou stanici, dá se na to použít horkovzdušná pistole s regulací teploty .. teplotu nastavit tak na 240, plošky předehřát přiložit IO a prohřát... (je dobré si udělat na nejbližší plošku cínovou kuličku a na ní kontrolovat, jestli už se cín taví či nikoli) Pokud si to chcete na něčem nacvičit a ověřit si teplotu kterou to udělat (dost záleží na výkonu horkovzdušné pistole)... je dobré sehnat si nějákou starší desku s smd součástkama a zkusit si sundat IO obdobné velikosti, které se chystáte pájet...... po pár sundaných kouscích a znovu přiletovaných zjistíte, že je to docela použitelné a snadné.. dají se takhle sundavat a znovu pájet i BGA obvody, ale tam už to chce gelové tavidlo a pájecí pastu..

dobrá k tomu je tahle http://www.bosch-do-it.cz/boptocs2-cz/Product.jsp;jsessionid=542A216DA797CDC1DF33781847C0EEBC.s038?country=CZ&lang=cs&division=hw&ccat_id=95243&object_id=7715&
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 12:04:59    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard to nie je zly napad vyskusam Wink
Mam niekde take male chladice na CPU a aj nejaka teplovodiva pasta sa najde tak to skusim cez ten valcek preniest na hornu stranu na chladic.

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 17:58:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak prototypove DPS mam doma cez vikend hadam nieco popajkujem


_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1335
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 18:02:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Proč máš maskou zalitou plochu i pro thermalpad?!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Frantrax
Tetřev hlušec


Založený: 28 január 2007
Príspevky: 2984

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 18:03:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Protože tam ten ořech žádnej nemá.
_________________
Omluvte mé hloupé otázky, jsem jen zvídavý tetřev hlušec.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JJD
Hifista - pokročilec


Založený: 19 október 2008
Príspevky: 262
Bydlisko: České Budějovice

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 20:23:46    Predmet: Odpovedať s citátom

To není jen tak, v tom bude nějakej fígl kterej my nevidíme Laughing
Tohle mi jednou udělali ve firmě. Chtěl jsem tam nechat kousek bez masky a samozřejmě jsem ho taky patřičně v návrhu označil. Prokonzultoval vše s člověkem zodpovědným za výrobu a údajně to bylo vpořádku... Když jsem dostal desky, nestačil jsem se divit Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 20:31:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Ano ta maska tam nemala byt, ale je tam a budem musiet improvizovat...
Sme len ludia a omyly sa stavaju.... Cool
Povodny zamer bol ze tam nebude maska a ze sa to pokusim naspajkovat ako som popisoval vyssie. Ale v podstate ma denhard pravdu ze to nebude mat zmysel a ucinok. Tak sa pokusim to spachat podla jeho odporucania...

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1335
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 23:06:03    Predmet: Odpovedať s citátom

JJD napísal:
Chtěl jsem tam nechat kousek bez masky a samozřejmě jsem ho taky patřičně v návrhu označil. Prokonzultoval vše s člověkem zodpovědným za výrobu a údajně to bylo vpořádku... Když jsem dostal desky, nestačil jsem se divit Very Happy


Si dovolím rýpnout. Od čeho je v eagle vrstva tstop/bstop ?!
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
JJD
Hifista - pokročilec


Založený: 19 október 2008
Príspevky: 262
Bydlisko: České Budějovice

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 23:19:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Rýpeš na nesprávným místě. Já už měl v Eaglu pár návrhů za sebou když tys ještě ani nevěděl jak se umazávají vodivý cesty... Wink
Samozřejmě jsem měl řádně označenou hranici masky ve vrstvě TSTOP i BSTOP a před zadáním do výroby jsem to ještě kontroloval a konzultoval s člověkem z výroby, takže tady problém nebude...
Problém prostě bude na straně výroby a jak je vidět, občas se to stává
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Quart
Hifi expert


Založený: 26 december 2008
Príspevky: 1335
Bydlisko: Litoměřice

PríspevokZaslal: St január 27, 2010 23:25:02    Predmet: Odpovedať s citátom

Wono to LSD taky má něco do sebe, nemít starou verzi. JSEMVLASTENECPYČO
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4854
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št január 28, 2010 08:54:12    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady může vznikout problém, když je to definováno jako polygon a při generaci masky nedají výpočet polygonu (příkaz ratsnest), pokud je to definováno jako obdélník, tak je to tam vždy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Po marec 01, 2010 18:19:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Pekny podvecer tak som nieco popajkoval a podla danharda vyriesil chladenie (6mm valcek a chladic).
Este cakam na skatulku a ALPS a bude sa ozivovat. Lepsie povedane zapnem to a bud to pojde alebo to poleti z okna Headbang2 .

par obrazkov:



_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html


Naposledy upravil dhaman dňa Po marec 01, 2010 19:47:14, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
tom
Hifista


Založený: 17 jún 2007
Príspevky: 100

PríspevokZaslal: Po marec 01, 2010 19:36:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Držím palce Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 19:12:49    Predmet: Odpovedať s citátom

Ahojte. Tak konecne financie dovolili dokončenie:


Hra to skvele. Len mam na tom jednu muchu, ak skratujem vstup alebo ak k na vstup pripojim notebook, cd player proste hocico lezie mi do toho 50Hz.
Ak necham vstup naprazdno tak je ticho Cool
Vstupne chinche su uzemnene a je to jediny zemniaci bod. Uz sa s tym prdkam 2 den Embarassed a za boha neviem najst tu zemniacu slucku, ktora by to mohla spôsobovať.

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18984

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 19:22:05    Predmet: Odpovedať s citátom

pravděpodobně pole z trafa do pcb cest vstupu, smyčka se uzavře až po připojení zdroje signálu či zkratu vstupu. Zkus dát trafo ven, na dlouhé dráty.
_________________
Nemám v úmyslu diskutovat s Trolly
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi expert


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4854
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 19:34:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Celá ta zem je jedna smyčka, silová zem zdroje, propojení filtračních kondů a signalová zem vstupů zcela nedefinovaně pospojovaná.
Do toho se ještě může indukovat rozptylové pole toho trafa.
Zkus tu zem přeškrábnout u vstupů u vývodu pojistky F1, aby šla ta vstupní zem jen k potenciometru a né ke zdroji.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !


Naposledy upravil danhard dňa Ne máj 02, 2010 19:39:41, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18984

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 19:35:55    Predmet: Odpovedať s citátom

To je snad v jedničce? (přiznám se, že provedení země ve škatuli jsem nestudoval)

Jinak trafo by nemělo být tak blízko k PCB. Pokud je dost daleko, tak se dá hravě docílit víc než -120dB/50Hz odstup RE 1Vrms.

_________________
Nemám v úmyslu diskutovat s Trolly
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9605
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 19:42:51    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Celá ta zem je jedna smyčka, silová zem zdroje, propojení filtračních kondů a signalová zem vstupů zcela nedefinovaně pospojovaná.
Do toho se ještě může indukovat rozptylové pole toho trafa.


Teď jsem se teprve podíval blíž na plošňák a fotku. Bohužel máš naprostou pravdu. Jedna krásná smyčka vede okolo obvodu celého plošného spoje. Rozlitá zem je pěkná věc, ale musí být opravdu propojená po celé ploše a ne jen kolem dokola...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dhaman
Hifista - pokročilec


Založený: 07 marec 2008
Príspevky: 425
Bydlisko: Banska Bystrica

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 21:41:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Veeelka vdaka PANI.
Popreskraboval som tu rozlitu zem, aby to nebolo v smycke a problem vyrieseny.

Ak niekedy budete v BB mate u mna pivko. Drums Guitar Applause

_________________
digital: NAS -> Intel NUC DN2820, linux, MPD -> Customworks DAC1 USB -> HYPA 10 -> B&W 801 80 series
analog: PRO-JECT RPM 6.1 SB -> Actidamp MK4(MM/MC)
http://jklab.sk/brusenieindex.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi expert


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 9605
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 21:56:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak alespoň jednou to moje kibicování bylo k něčemu dobré, to mám radost. Dancing happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 18984

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 21:58:17    Predmet: Odpovedať s citátom

Ještě je škoda, že cesty od vst. svorek k potenciometru jsou řešené s efektem maximalizace kapacitního přeslechu mezi kanály, chtělo to mezi L a P cesty vložit proužek země. Tak snad příště Cool
_________________
Nemám v úmyslu diskutovat s Trolly
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Predzosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist