Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Atom 330 + Esi Julia
Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut február 16, 2010 16:59:13    Predmet: Atom 330 + Esi Julia Odpovedať s citátom

Zdravim,
chcem dig. zdroj signalu, uz velmi dlho cakam na Logitech Touch, vystup z ktoreho by siel do nakeho DAC. Kedze to cakanie je nekonecne a podpora je "len" 24/96, zacal som uvazovat o postaveni nakeho maleho "PC" na baze miniITX, nieco napr. s Atomom 330, na kt. by som zavesil Esi Juliu (24/192) a mam vystarano (samozrejme casom naky DAC).

Precital som uz rozne fora, ale konkretny podobny PC dovedeny do finalu som nenasiel. Chcel by som dat dokopy postrehy/napady/vylepsenia, nez nieco zacnem kupovat/stavat, aby to bolo vsetko naozaj funkcne a aby som na nieco nezabudol.

Zaroven by som chcel poprosit o radu, kt. zakladovku s atomom (niecim inym) vybrat, moja predstava je nieco s miniITX ale uz aj s PSU - adapterom, vsetko pasivne, napcham tam 2,5 SATA disk, takze "hluk" by mal byt vyrieseny. Malo by to mat wifi (ak nie, vyriesim cez USB adapter), pretoze na ovladanie by som chcel pouzit iPod a na "PC" by bezal program squeezeslave (takze ziadny pripojeny monitor). Case zatial neriesim. Samozrejme musi mat 1xPCI na Julinku. Grafiku (ION) neriesim, HD filmy mam vyriesene.

Takze konkretne otazky:
1) je to dobra idea? (pomer cena/vykon), malo by to takto fungovat?
2) tip na naku zakladovku podla pozadovanych kriterii
3) napady, postrehy, vylepsenia.

Diky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
milandks
Hifista - pokročilec


Založený: 19 máj 2007
Príspevky: 461

PríspevokZaslal: Ut február 16, 2010 19:55:53    Predmet: Odpovedať s citátom

odporucam tuto dosku, maximalna spokojnost ...
http://www.alza.sk/asus-at3gc-i-d133924.htm
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 08:43:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky už nechci čekat na Touch a vybral jsem si toto:
http://www.soundland.de/catalog/hd-recordingrechnergestuetzt/e-mu-1212-pci-express-p-263175.html
http://pden.zotac.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_images.tpl&product_id=185&category_id=15&option=com_virtuemart&Itemid=1
Budu na tom přehrávat i video.
oprava: odkaz


Naposledy upravil xb dňa St február 17, 2010 10:19:12, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 09:24:43    Predmet: Odpovedať s citátom

ten zotac vypada moc pekne ..
ja tiez planujem nejake pecko, ale iba na hudbu, filmy mam riesene inak
chcem minimalnu velkost disku SD, kedze ostatne data mam na externom harddisku

mate aj tip na nejaku peknu krabicu ? najlepsie s nejakym tichym externym zdrojom

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 09:49:02    Predmet: Odpovedať s citátom

líbí se mi tato:
http://www.silverstonetek.com/products/p_photo.php?pno=lc19&area=usa
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 10:07:59    Predmet: Odpovedať s citátom

ako tam dostanes internu pci zvukarnu ?
inak, niektore z tych dosiek maju aj integrovany zdroj ..

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 10:12:04    Predmet: Odpovedať s citátom

ma to jeden slot na kartu, a raisercard PCIe16 - je součástí. Ze zvukovky použiju pouze kartu bez analogového modulu. Z ní pak půjdu do externího DACu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ShanDo
Hifista


Založený: 20 apríl 2007
Príspevky: 248
Bydlisko: Banská Bystrica

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 11:14:29    Predmet: Odpovedať s citátom

o akom externom DAC uvazujete?
_________________
Veritatem dicam, quam nemo audebit prohibere.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 11:19:50    Predmet: Odpovedať s citátom

mam HS-DAC
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 12:04:53    Predmet: Odpovedať s citátom

To spravca, ale i ostatní:

Když PC konstruované jako špičkový přehrávač, tak se podívej na The home of cMP2 , dále na cMP2 HomePage , cPlay a cMP

O použití Intelu Atom 330 - v té popisované variantě nekompromisního přehrávače se hodí pouze do 96kHz, což by nemuselo být omezující, protože stejně 99,9% hudby budeš mít ve formátu 44,1 kHz.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 13:06:41    Predmet: Odpovedať s citátom

2 aleska:
mas SS.
uz som cital ten tvoj dlhy clanok Smile
akurat na ovladanie toho cMP musim pouzit mys/touch displej pripojeny kablom (ak som to spravne pochopil), co nie je pre mna bohuzial pouzitelne.

2 ferenec:
vies mi pls hodit naky link zakladovky aj s PSU bez ventilatora?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 13:15:59    Predmet: Odpovedať s citátom

aj ked by to teoreticky cez foobar slo:
http://wintense.com/plugins/foo_touchremote
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 13:40:50    Predmet: Odpovedať s citátom

spravca napísal:
2 aleska:
mas SS.
uz som cital ten tvoj dlhy clanok Smile
akurat na ovladanie toho cMP musim pouzit mys/touch displej pripojeny kablom (ak som to spravne pochopil), co nie je pre mna bohuzial pouzitelne.

2 ferenec:
vies mi pls hodit naky link zakladovky aj s PSU bez ventilatora?


vsak v tom linku co hodil xb - Zotac - tam ich je zopar

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 13:42:19    Predmet: Re: Atom 330 + Esi Julia Odpovedať s citátom

spravca napísal:

2) tip na naku zakladovku podla pozadovanych kriterii

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=1157&start=194
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 14:14:17    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Intelu Atom 330 - v té popisované variantě nekompromisního přehrávače se hodí pouze do 96kHz

proč myslíš? Nezkoušel jsem to, jen se ptám. Předpokládám, že pro dekódování FLAC 24/192 by výkon CPU měl stačit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 14:23:30    Predmet: Odpovedať s citátom

ferenc napísal:

vsak v tom linku co hodil xb - Zotac - tam ich je zopar


ano, ale Zotac ma iba PCIe sloty, julina je PCI Sad
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 14:55:01    Predmet: Odpovedať s citátom

xb napísal:
citácia:
Intelu Atom 330 - v té popisované variantě nekompromisního přehrávače se hodí pouze do 96kHz

proč myslíš? Nezkoušel jsem to, jen se ptám. Předpokládám, že pro dekódování FLAC 24/192 by výkon CPU měl stačit.


Jak jsem ve výše uvedených linkách přečetl, tak dávám - cMP2 je totiž nastaveno tak, že CPU je podtaktováno. V originále je použit Intel E7XXX, podtaktovaný až na 850 - 1050 MHz. A přímo tam tvůrce cMP2 píše, že by Intel Atom 330 nemusel na > než 96 kHz vyhovovat.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 15:13:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Aleska
to se týká upsamplingu. Ten nezamýšlím používat. Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 20:09:50    Predmet: media mikro pc Odpovedať s citátom

mam takovou krabku. krabice Travla, MB intel little falls 2 da se to vygooglit.
HDD je normalni 3 palcovy, lezi venku mimo krabici...vse ok, julina v tom hraje normalne.
jen je vopruz s grafickym rozhranim... je to pod TV a to je houby videt. musim to resit vzdalenou plochou a to je taky vopruz. hraje to normalne. DAC za tim je Lavry Black 10 DA
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 20:17:53    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.compos.cz/mini-itx-travla-c137-cerna-120w_d100779.html

Motherboard

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59416

co se tyce pasivu..ono to jede v pasivu ale mne to nervuje, trochu to topi,
takze tam je gumou pridelany maly zpomaleny Noctua vetracek. Vlstni systemovy vetrak krabice je vypnut.

- co do hluku, nejhorsi je hard disk. planuju koupit SSD a bude klid.
julina v tom normalne hraje. Pouzivam pouze spdif koax a opticky vystup.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 20:34:38    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX napísal:

- co do hluku, nejhorsi je hard disk. planuju koupit SSD a bude klid.
julina v tom normalne hraje. Pouzivam pouze spdif koax a opticky vystup.


SSD a tie stovky gigabajtov muziky tahat z rovnako hlucneho externeho disku, vsak Smile


inak neviem ako "nahlas" musis pocuvat muziku, ak ta obrazuje (napriklad) tichy 2.5" 5400 disk vovnutri bedne....

ale asi kazdy pocuva so zavretymi oknami, v absolutne ultratesnom prostredi, bez susedov, huciacej vody v potrubiach, bezneho hluku spotrebicov, chladnicky, umyvacky riadu a...... bez susedov
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 20:44:01    Predmet: ssd Odpovedať s citátom

SSD a tie stovky gigabajtov muziky tahat z rovnako hlucneho externeho disku, vsak


nechapem ten súdružský humor


nezabudaj ze ta vec je zapnuta, aj ked hudbu nepocuvam. Hdd v tej krabici mi sluzi aj ako backup pre pracu.
tj chcem to mat zapnute furt..je neprijemne to furt zapinat, lebo tam nie je monitor, tj pouziva sa TV pre zadavaanie hesla
Nechapem co pises, ssd a stovky giga z externeho disku..
ja chcem 160 G SSD , tam sa mi vojde najoblubenejsia cast mojej hudby. na tiche piskanie hdd som alergicky...serie ma to.
mam nejaky Green Power AV hdd, mal by byt tichy, zabaleny do zatišovacej krabice silent max, a aj tak ma to štve. som na to precitlively, nemozem za to.
Opakujem, v čase ked v obyvacke vecer čítam, a chcem aby bolo ticho a nechem pocuvat bzučiaci HDD.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 21:00:56    Predmet: mini itx format Odpovedať s citátom

http://www.mini-itx.com/

dobrý zdroj informací

ted má intel dva nový motherboardy...jmenují se Intel D410PT , jeden ma v nazvu Pine Trail, pismena PT, a druhy MO, Mount olive
na tom mym boardu little falls 2 je blby že moc žere..35W nebo tak. tj usporny procik ale žravy chip, tj musi se chladit

ty novy žerou o 10 W meně...u mini ITX hraček každej watt se počítá..jen vyřešit zdroj.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 22:00:07    Predmet: Odpovedať s citátom

to bol pokus o vtip ... Smile

Co sa tyka toho disku - smola - uz sa to tu rozoberalo. Treba skusit inu znacku, piskanie hrozi skor pri inych komponentoch (ale tiez by ma to netesilo, priznavam. Zatial mam pri kupe diskov stastie).


je neprijemne to furt zapinat, lebo tam nie je monitor,
a aky je s tym problem? Sam mam HTPC ktory sa bezne uspi (alebo hibernuje) a nasledne nastartuje sam (heslo sa zada samo automaticky, pri pripadnom restarte pri aktualizaciach). Pricom uspanie trva par sekund - resume detto (defacto je to obmedzene nabehom HDD). HTPC je aj PVR s DVB-S2 tunerom, takze napriklad zajtra o siestej zapne (prebudi sa), nahra mi hokej zo STV3 HD, a o deviatej sa vrati do standby (to len na okraj)...


ja chcem 160 G SSD
to beriem, ale takyto disk zatial nestoji par eur ... ale ak financie nie su kriterium...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 22:21:58    Predmet: v poho Odpovedať s citátom

no problem..akurat, asi mas nejake znalosti čo ja nemám..neviem to takto nastavit. A som rád že to ide aspon takto.
hdd stojí zatial desat litrov..respektíve stál, už 11k? czk..to ma štve...ale možno do toho pojdem...ak sa neosvedci, mozem ho dat do laptopu.
uvidim
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 22:28:55    Predmet: Odpovedať s citátom

ano, viem co stoji ten disk, no za tu cenu mas poskladanu vacsiu cast HTPC Smile
(ak mas zaujem o ten autologin pri starte systemu napis mi PM)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 22:29:54    Predmet: vivi htpc Odpovedať s citátom

ake je velke to hptc? ja mam kriterium ze to musi byt malicke...ženu to aj tak serie..mame doma už asi 5 pc.. Very Happy dva laptopy, desktop, a ten maly media server
on nema ciel moc to TV..zaujimalo by ma, ako riešite všetci obrazovku? lcd display? ja mam furt hrozny problem s interface PC/TV, mám klasiku crt Finlux 100hz tv

a nehodlám ju menit.

spusta MB, napriklad ten Zotac, ma HD output akehosi typu, ale co z toho ak mam na tv len s video in, alebo scarty.

redukcie a krabicky na prevod nehodlám používat..bud to je nanič alebo stojí x tisíc
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 330

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 22:33:07    Predmet: cena disku Odpovedať s citátom

ano, dokonca mna to stalo nejakych 8k sakum prask i s krabicou..tj hdd by bol dražší..ale ten komfort by sa mi páčil,
ešte nejaký MB ktorý by bol OZAJ fan less, nie len na papieri.
ten KONTRON, čo má HLAVA vo svojom vlákne, nestojí 6 tis bez DPH, ale ked som s vyrobcom naposledy pisal mail, tak stál 12 litrov.
no jo..ale 5W celé dohromady..to holt niečo stojí

chem aby to vydávalo asi tolko zvuku ako pálená tehla.
teda, okrem zvuku z repro.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St február 17, 2010 22:37:25    Predmet: Odpovedať s citátom

ake je velke to hptc? ja mam kriterium ze to musi byt malicke...
Ja odpoviem aspon za seba ... standardny hifi rozmer cca zpredu 43x17cm
malicke nechcem uz ani vidiet Smile Ale v case ked som skladal svoje, neboli este atomy, takze dnes je podstatne viac moznosti, toto treba uznat.


zaujimalo by ma, ako riešite všetci obrazovku? lcd display?


Jasne, k HTPC LCD ... ono to nieje pracovny PC, takze tak to treba brat (na pracu je notebook). Ale na prilezitostny surf, webove videa a dalsie sa to pouzit da (je to defacto velky LCD monitor).
Samozrejme treba mat rozumnu vzialenost, v pripade obrovskej obyvacky na pismena nedovidis, to je samozrejme.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 07:16:45    Predmet: Re: Atom 330 + Esi Julia Odpovedať s citátom

spravca napísal:
Zdravim,
chcem dig. zdroj signalu, uz velmi dlho cakam na Logitech Touch, vystup z ktoreho by siel do nakeho DAC. Kedze to cakanie je nekonecne a podpora je "len" 24/96, zacal som uvazovat o postaveni nakeho maleho "PC" na baze miniITX, nieco napr. s Atomom 330, na kt. by som zavesil Esi Juliu (24/192) a mam vystarano (samozrejme casom naky DAC).

..... Grafiku (ION) neriesim, HD filmy mam vyriesene

Takze konkretne otazky:
1) je to dobra idea? (pomer cena/vykon), malo by to takto fungovat?
2) tip na naku zakladovku podla pozadovanych kriterii
3) napady, postrehy, vylepsenia.

Diky


Je s podivem, jak na jednoduše položenou otázku se vždy najde někdo, kdo zabruslí až k HTPC, které naprosto nebylo předmětem dotazu. Jestliže někoho touto připomínkou urazím, omlouvám se.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 1 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist