Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Atom 330 + Esi Julia
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 09:34:08    Predmet: aleska, spravce Odpovedať s citátom

sorry zabrousili jsme do off topic
Základem mé odpovědi ale bylo, že mám doma přesně takovou krabičku, o které tazatel uvažuje - tj, karta JuliEt obstavěná hardwarem. na bázi chipu Atom
základní zkušenosti dobré
chip i procesor zvládá i high res hudbu, s jedinou, a výjimkou: komp je v obýváku, není tam monitor, pouze TV a na té je blbě vidět třeba GUI Foobaru, kterým si člověk volí hudbu k přehrávání.
- proto to někdy řeším vzdálenou plochou, a tam je zakopaný pes, když se komp ovládá vzdálenou plochou tak přenos grafiky hodně zatěžuje procík.
tj hudba se zaekává
problém se vyřeší, když se foobar shodí na lištu anebo po vybrání hudby zruší remote desktop session - pak už zdroje pc stačí na playback
- nejvetší problém obecně mám s grafickým rozhraním, v obýváku není žádná zobrazovací jednotka která má dhmi, nebo vga vstup...ten chip co mám má naštěstí S Video výstup, který to občas zachrání, podotýkám, ne že bych přes něj koukal na video, i když i to se jedou za čas stalo,
ale pro ovládání kopmpu jaksi nějaké zobrazení je potřeba
komp plní dvě funkce: data storage pro Squeezbox Logitech, pak jdou data cestou
hdd Pc...ethernet..router...wifi ...squeezbox classic....spdif out optika na squeezboxu...lavry DAC
tuhle čast mohu pohodlně ovládat DO na squeezboxu
- high res mohu oslouchat po cestě PC ..Juliet koax optical spdif out...lavry spdif in

doufam že to zakladateli vlakna pomohlo, mohu poskytnout přes PM další info
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 09:37:44    Predmet: Odpovedať s citátom

ALEX napísal:

- nejvetší problém obecně mám s grafickým rozhraním...


spravca napísal:
aj ked by to teoreticky cez foobar slo:
http://wintense.com/plugins/foo_touchremote


Šlo. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=5196&start=37
iPod z druhé ruky podle mě bude stát pár šupů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 09:42:30    Predmet: logitech touch squeezbox Odpovedať s citátom

a vubec..co to je? to mě hodně zajímá...pokud by lezl high res přes tenhle interface.. to co mám, Classic Squeezbox utáhne 24 bit 48 kHz max...což je už jakoby high rez, mám na to 1, slovy jedno médium, koncert beethovena snad...
na to se podívám
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 09:54:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Přes to žádný signál neleze, to je jen ovládací rozhranní Smile
Data lezou z PC do Lyngdorfa a ovládací interface jde z PC přes wifi na iPhone.
Z PC tudíž bez problémů leze 24/192, s ovládáním přes iPod/iPhone to vůbec nesouvisí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 09:57:04    Predmet: Odpovedať s citátom

Jeden dotaz zas zpět trochu k tématu.

Když si pořídím mITX desku sólo jen na přehrávání hudby, musí být uložena v nějaké kastli? Slouží ty PC kastle např jako odrušovací prvek (stínění), anebo je to úplně jedno? Já bych jen samotnou desku hodil někam do kouta, nemusel bych řešit chlazení, apod. Ale nevím, jestli to není proti něčemu ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 10:47:18    Predmet: squeezbox Odpovedať s citátom

jak to u mne to leze prez squeexbox. rozhrani sem rozhrani tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 15:41:01    Predmet: Odpovedať s citátom

2 hlava:
vo foobar vlakne si nakoniec napisal: "Rozhodně to stojí aspoň za vyzkoušení ..." Neblazni, ja s tym pocitam ako plnohodnotne a jedine ovladanie buduceho hudobneho PC. Mal si s tym naky problem (po konecnom rozchodeni) alebo je tam naka funkcia, kt. vyslovene chyba? Ak nie, nemusim aspon riesit squeez server a ipeng a pojdem rovno cez foobar.

ziadny kastlik nechcem riesit ani ja (mozno casom nieco zbucham sam) a pochybujem, ze by to malo naky vplyv. Akurat tu je otazka zapinania/restartu dosky.

Zatial som nenasiel pasivnu MB s Atomom 330 so vstupom na adapter a PCI kartou. Ta doska, kt. davno spominal aj hlava (NP101-D16C) ma "len" jednojadrovy Atom N270. Bude mi to stacit na prehravanie flac 24/192? Kedze chcem ako zdroj adapter, napadla ma dalsia mozna prekazka - utiahne to danu dosku s USB wifi adapterom, julinou a 2x2,5 diskom? ci je to uz na hranici?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 16:19:23    Predmet: Odpovedať s citátom

spravca napísal:
Mal si s tym naky problem (po konecnom rozchodeni) alebo je tam naka funkcia, kt. vyslovene chyba?

Hm, v podstatě neměl. Jediný problém jsem měl si v nastavení Foobaru všimnout, jak to mám spárovat. Zadáš 4 místný kód z iPodu/iPhone a hotovo, jednoduchý jako facka. Todle má Apple vymakaný, to se musí nechat. Chybějící funkci jsem zatím nenašel, spíš mi jen trochu přebývá při přehrávání posuvník hlasitosti, ten mi tam přijde navíc, ale jinak jsem nadšen. Splňuje to v postatě vše, co od toho očekávám. Orientace podle bookletů a zároveň rozmanité možnosti vyhledávání.
Asi si na to pořídím separátní iPod a zruším monitor. Případné nastavování a změny konfigurace přes vzdálenou plochu. Víc asi netřeba.

spravca napísal:

Zatial som nenasiel pasivnu MB s Atomom 330 so vstupom na adapter a PCI kartou.

Já bych řek vyprdni se na přídavnou kartu a hraj z výstupu základní desky, ale to je na hififóru moc kacířské ...

spravca napísal:

...(NP101-D16C) ma "len" jednojadrovy Atom N270. Bude mi to stacit na prehravanie flac 24/192?

Osobně si myslím že ano, ostatně to kdesi kdosi psal, že hrál bez problémů z netboku, ale Aleska zas hrozí že ne, tak nevím.
Mě se zatím nejvíc zamlouvá Zotac.
Jinak osobně mám jen dvě alba 24/192, takže i kdyby to nešlo, tak žádná tragedie.

spravca napísal:

... utiahne to danu dosku s USB wifi adapterom, julinou a 2x2,5 diskom? ci je to uz na hranici?

Atom 330 + ION žere max 40 W, u Zotacu je 90 W zdroj, takže podle mě bohatě. Jeden disk má 2,5 W, Julina asi nebude žrát 80 W ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 16:29:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlava napísal:

Já bych řek vyprdni se na přídavnou kartu a hraj z výstupu základní desky, ale to je na hififóru moc kacířské ...


velmi rad, ale nemam na lyngforda a zatial nemozem riesit ani DAC Sad

ale beriem spat, teoreticky by mi malo stacit napr:
http://zakladne-dosky.heureka.sk/intel-d510mo-mount-olive/specifikace/ (D510 by mala mat vacsi vykon ako 330) a miesto klasickeho ATX zdroja nieco taketo?:
http://www.dobrepc.cz/sestavy/komponenta_zdroj_pico_psu-90_power_kit_65w.asp
tym padom by som nemusel hladat MB s DC 12V vstupom?
Smile [/url]
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Merk
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 november 2006
Príspevky: 754
Bydlisko: Praha (ne od narození! ;-))

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 16:29:45    Predmet: Odpovedať s citátom

Jak moc to žere baterii iPodu? Dá se s tím pár hodin poslouchat, aniž by člověk musel hledat nabíječku a aniž by se iPod zahřál nad příjemnou hranici?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 16:31:07    Predmet: Odpovedať s citátom

Ten ipod nemusí být stále zapnutý. Zapneš si ho jen když chceš změnit skladbu ...
Anebo si ho můžeš nechat stále zapnutý a necháš ho píchlej v zásuvce.
Ale jak dlouho to vydrží netuším.

D510 vacsi vykon ako 330 Question Uka ... Exclamation
Aha! D510 je dvoujádro, to jsem nevěděl ...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dustin
Hifi expert


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 3406
Bydlisko: Plzeň

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 17:03:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Atom N270 má pro přehrávání i flacu 192/24 dostatečný výkon, i podtaktovaný na 800MHz. Samozřejmě je potřeba na ovladači zvukovky nastavit co nejdelší latenci (velikost bufferu), aby měl přehrávací řetězec dost času na doplnění již přehrátých vzorků v kruhovém bufferu v RAM pro DMA. Ale to platí pro každé přehrávání, kde není potřeba nízká latence.

Např stereo flac 192/24 na atomu v režimu powersave (90% času na 800MHz), sox přehrávající na interní zvukovku (srovnatelné s režií juli) sežere okolo 10% CPU.

Samozřejmě nemluvím o průběžném upsamplingu, tam záleží na algoritmu a např. nejkvalitnější algoritmy v soxu by to určitě bez výpadků neutáhlo, navíc ve windows s režií běžícího grafického prostředí. Je ovšem otázkou, zda má takový upsampling smysl.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 19:55:23    Predmet: pico psu Odpovedať s citátom

Off topic !

K ČEMU PICO PSU?
sorry spravce...ale když už se to tu rozjelo, tak se zeptam
mám normální case, ITX travla, odkaz viz výše.
v čem má výhodu ten pico bazmek? když třeba můj zdroj sežere podle hrubého měření 30-40w, zapnutý komp, /board Atom Intel little falls 2 + 1 HDD+Juliet/ ušetří to hodně, když tam bude to Pico? chci maximálně snížit teplotu v kastli.
zdroj má dvě části, cihlu jako NB, a nějaký zdroj uvnitř kastle.
má smysl to vyměnit za Pico psu, a kolik watt by to mohlo ušetřit/jde mi o watty uvnitř kastle...horká cihla venku mi je fuk
¨chápu že jde o nějakou fyziku,že to vyrobí malý výkon s menší ztrátou, ale zajímá mně o kolik
díky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
xb
Hifista


Založený: 19 december 2007
Príspevky: 106
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 20:35:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Nové Atomy se nehodí pro HTPC. Akcelerační karta pro přehrávání videa nepodporuje FullHD. Omlouvám se za Off topic !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 20:50:53    Predmet: Odpovedať s citátom

To jsme v threadu o přehrávání hudby potřebovali vědět.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 21:10:11    Predmet: Odpovedať s citátom

chcem bud adapter (preto vstup pre DC12V) alebo nieco na ten styl picoPSU, pretoze to nechcem pchat do ziadnej skrinky, nechcem ziadny zdroj s vetrakom a ani ziadnu dalsiu "vysiacu krabicku" (naky klasicky ATX zdroj). proste nieco nehlucne - adapter. Alebo mi nieco uslo a da sa kupit zdroj bez case a fan vhodny na napajanie MB s atomom?
btw o spotrebu mi az tak nejde, watt hore dolu.. aj ked....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Coques
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 október 2006
Príspevky: 759
Bydlisko: CZ

PríspevokZaslal: Št február 18, 2010 21:22:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Ja som pred časom používal k prehrávaniu hudby staré PentiumIII o frekvencii 600mhz. Na všetko (24/192) vrátane realtime ekvalizácie to s prehľadom stačilo. Na Upsamplink to bolo už málo.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut február 23, 2010 10:17:09    Predmet: Odpovedať s citátom

po dlhom citani a hladani sa mi rysuju 2 moznosti, podla mojich kriterii:
1) PC volne pohodeny bez case, MB s asi najmensou spotrebou:
http://www.euro-pc.sk/?Mode=Sti&StiId=25069, k tomu 1GB 533 DDR2 notebookovej pamate, adapter (nieco na takyto sposob) http://www.mini-box.com/60w-12v-5A-AC-DC-Power-Adapter, 500GB Sata 2,5 disk, julinu a iPod touch. vsetko zhruba za 450€. Pre tuto dosku existuje aj case, kde sa vojde plnohodnotna PCI karta http://www.ispshop.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=149.

2) PC s case, kde sa vojde aj PCI karta (pomocou PCI riseru):
MB (myslim, ze D510 procak by mi bol zbytocny) http://www.alza.sk/intel-d410pt-packton-d154449.htm, k tomu tato case s 60W externym adapterom, PCI riserom http://www.travla.com/product_d.php?id=0000000014, julina, disk a ipod touch. Cena (ak sa mi podari ziskat tu case za rozumnu cenu) zhruba 470€.

teraz si uz len hodit korunou a jedno z toho vybrat
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kodls
Nádejný hifista


Založený: 28 január 2009
Príspevky: 65
Bydlisko: Štěpánovice

PríspevokZaslal: Ut február 23, 2010 11:10:54    Predmet: Odpovedať s citátom

Z té Julie použiješ jen tu spodní digitální část? Sám bych rád věděl,jestli je digit.výstup funkční i bez té analog.části.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut február 23, 2010 12:04:15    Predmet: Odpovedať s citátom

nie, praveze pokial nebudem mat DAC Sad, budem ju pouzivat "celu". Funguje aj bez tejto casti a potom je mozne pouzit skrinky, ktore maju PCI sloty pre nizkoprofilove karty (napr. http://www.alza.sk/inwin-inbm-639-mini-d100009.htm).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ferenc
Hifi expert


Založený: 29 október 2006
Príspevky: 1901
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 07:42:18    Predmet: Odpovedať s citátom

spravca napísal:
po dlhom citani a hladani sa mi rysuju 2 moznosti, podla mojich kriterii:
1) PC volne pohodeny bez case, MB s asi najmensou spotrebou:
http://www.euro-pc.sk/?Mode=Sti&StiId=25069, k tomu 1GB 533 DDR2 notebookovej pamate, adapter (nieco na takyto sposob) http://www.mini-box.com/60w-12v-5A-AC-DC-Power-Adapter, 500GB Sata 2,5 disk, julinu a iPod touch. vsetko zhruba za 450€. Pre tuto dosku existuje aj case, kde sa vojde plnohodnotna PCI karta http://www.ispshop.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=8&products_id=149.


spravca, ta skrinka z toho ceskeho shopu je uplne genialna ..
zvazujem ze by som tam vzal komplet - teda skrinku, dosku, zdroj a riser
nevies ako je to u nich s dopravou na slovensko?
resp. mas nejake ine moznosti ? z trnavy do hlohovca to nemame daleko

_________________
Low end, nízka konzumná trieda, nič pre mňa. Ja sa točím v super high ende.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 16:02:05    Predmet: Atom 330 Odpovedať s citátom

Vzor takovéhoto PC je například zde , tentokrát s Atomem 230 a zdroj zde
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 19:29:20    Predmet: Odpovedať s citátom

Pokud todleto bude mít optickej výstup, tak je to pro mé potřeby dokonalé zařízení ...
Netřeba žádné další PC, monitory, ovládání přes iPod, optikou napojené do Lyngdorfa.



Ale tipuju, že to bude mít všechno, ale optiku jak na potvoru ne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 20:29:31    Predmet: Odpovedať s citátom

ferenc napísal:
spravca, ta skrinka z toho ceskeho shopu je uplne genialna ..
zvazujem ze by som tam vzal komplet - teda skrinku, dosku, zdroj a riser
nevies ako je to u nich s dopravou na slovensko?
resp. mas nejake ine moznosti ? z trnavy do hlohovca to nemame daleko


tak od tej skrinky som upustil, nebudem brat tu intelacku 945GSE dosku, co ma na sebe zdroj. Nastvala ma cena a jej celkova dostupnost (kedze sa jedna o starsi kusok). Dalsia vec, ze v zahranici mas riser priamo v cene, u nas/aj CZ shopoch som uz videl zopar ITX skriniek, kde ho predavali samostatne. Zatial u mna vyhrava doska s atomom D510. Mal som na ruke za lepsiu cenu http://www.travla.com/product_d.php?id=0000000014, ale predali mi ju. Uz som rozmyslal si cez ebay objednat picoPSU (aj s dopravou a adapterom je to stale lacnejsie ako samotne picoPSU u nas), ale nasiel som ho za par supiek na inzerat u nas. Ak to vyjde, kupim picoPSU zdroj + adapter a ak nie, zatial sa mi vyzorovo najviac paci http://www.tntrade.sk/silverstone-sst-lc19b-r-lascala-black-120w_d9021.html (az na tu cenu), pripade pockat na http://www.tntrade.sk/lc-power-lc-1360mi-mini-itx-75w-external-psu_d45146.html a za tu cenu z toho vytiahnut aspon zdroj (aj ked tvrdia, ze LC Power zdroje su nic moc).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
aleska
Hifista - pokročilec


Založený: 27 júl 2007
Príspevky: 330
Bydlisko: Neratovice

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 20:44:38    Predmet: Atom 330 Odpovedať s citátom

Nevíte náhodou, jak je to s dostupností základních desek na mini-ITX ? Server 24/7 by s Intelem Atom Z510 mohl mít velice malou spotřebu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1122
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 20:45:27    Predmet: Odpovedať s citátom

http://www.mini-tft.de/xtc-neu/index.php?cat=c2539_--Mini-ITX-Mainboards.html&XTCsid=39b81f12d026169efe52921472d5be70
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 20:50:04    Predmet: mount olive mb Odpovedať s citátom

spravca,

pred par dnami som nevydržal a upgradoval z little falls na mount olive,

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71884
uvádzaju spotrebu 15W...a oficialne to je pasív
mám krabicu Travla, ktoru som už linkoval
http://www.mini-itx.com/reviews/c137

ten case je smiešne predražený.. a ja blbec som zbytočne kupil 120W verziu, čím som asi znížil účinnosť.
bral som tu krabicu hlavne preto, aby som tam mohol dat JuliEt celu
- ten Mount olive board zatial chválim. žerie menej, nemám to ako merat.
Ale po celej noci bez vetrania, zapnuté naplno, ukazuje speedfan nejakých 43 C processor cores, a max 57 C akási Temp 3, myslím že sa tam prehrieva nejaký chip.
po celonočnom pasívnom chode na dotyk na povrchu oK, mierne vlažný box.
takže, spokojnost

P. S. little falls bude na predaj za pár stokorun...ale ten chip je žravý. Bez krabice ale v poho na pasív. ked nie je nikde zavretý
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 20:56:04    Predmet: P.S. Odpovedať s citátom

jeden drobný argument pre moj case, oproti tomu čo si linkoval
- v mojej, sice optikcy väčšiej krabici, je juliEt vytočená na druhú stranu ako motherboard. Podla rozmerov tej skrinky v tvojom poslednom linku, bude asi juliEt obrátená nad plochu MB.
to hodne zníži air flow mysli nato...vyzerá to atraktívne maličké ale aj MB s najmenším možným príkonom ohreje krabicu, ked to tam je príliš natesno
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ALEX
Hifista - pokročilec


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 317

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 22:00:26    Predmet: re case Odpovedať s citátom

P.S. teraz vidím že si krabíc linkoval hodne... tak to čo som písal platí /pozor na JuliEt otočenu nad MB / o tej hodne malej krabici, jeden z prvých linkov
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
spravca
Hifi obsluha


Založený: 06 február 2010
Príspevky: 48
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So február 27, 2010 23:08:35    Predmet: Re: Atom 330 Odpovedať s citátom

aleska napísal:
Nevíte náhodou, jak je to s dostupností základních desek na mini-ITX ? Server 24/7 by s Intelem Atom Z510 mohl mít velice malou spotřebu.

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71884 a na druhy den ju mas doma Wink
tiez rozmyslam nad D510, ktora je napr. oproti D410 dvojjadrova, cenovy rozdiel je cca 10€ a spotreba takmer identicka: http://www.mini-itx.com/news/images/story-0493-03.gif
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zdroje signálu Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 2 z 4

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist