Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

DYNAUDIO AUDIENCE 52mkII a 42mkII
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Tuning
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Obšák
Hifista - zaslúžilec


Založený: 08 november 2007
Príspevky: 720
Bydlisko: Moravský Beroun

PríspevokZaslal: Ne máj 02, 2010 10:25:36    Predmet: Odpovedať s citátom

Před lety jsem se pokoušel mrknout se do mých Dynaudií (Contour 1.1), ale bohužel se mi to nepovedlo. Četl jsem před tím, že Dynaudio má ty repráky mimo šroubů i přilepené a mě se opravdu nepodařilo sundat ani basák, ani výškáč a ani vaničku s konektory.A to jsem konektory provlékl káblík,udělal smyčku a za tuto jsem tahal velkou silou. Nešlo s tím hnout. Prostě totální neúspěch Confused .Mrzí mě to, rád bych se do nich taky dostal a pokud bych uznal, že je co zlepšovat, tak bych si pohrál Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
franto
Hifi obsluha


Založený: 04 december 2009
Príspevky: 42

PríspevokZaslal: Po máj 03, 2010 09:54:11    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to je pruser, neviem preco lepia tie menice, ved v pripade reklamacie to je dost tazke. Alebo ich menili 1:1.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
puntoii
Nádejný hifista


Založený: 13 jún 2008
Príspevky: 83
Bydlisko: Štúrovo

PríspevokZaslal: Po máj 03, 2010 10:26:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Obšák , to je škoda ! Mám vlastnú skúsenosť aj ja , aj iní , že v hlavnom sídle distribúcie DA v nemecku sedia dosť schopný ľudia , ktorý radi pomožú aj v týchto veciach. Poslali fotku výhybiek vrátane jej parametrov atď. Ja si myslím,že za jednu skúsku by stálo , dať im otázku ako tvoje repro rozobrať a následne ich zloziť. Možno by vedeli poradiť a vedel by si sa ľahšie rozhodnúť či ísť do upragedeu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Jeykey
Hifista


Založený: 26 máj 2009
Príspevky: 221

PríspevokZaslal: Po august 02, 2010 17:55:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Zaujímavé je, že stredobas v 42-kách má poctivý liatinový kôš a v 52-kách je obyčajný plechový Rolling Eyes. Má stredobas v 52 SE tiež plechový kôš?
_________________
zosilnovac Yamaha AX-570, CD player Yamaha CDX-670, repro TVM, kable Proel Die Hard Gold Line, ASUS Xonar Essence ST --> Sennheiser HD598
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
slipknot27
Hifista


Založený: 30 marec 2010
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: So august 07, 2010 23:55:17    Predmet: Odpovedať s citátom

ja sa chcem spytat, myslite, ze kebyze tento "tuning" spravim, a pouzijem kabel RG62, zeby som docielil rovnakeho zlepsenia ako s XLO-ckami? bolo by to lacnejsie...tak sa pytam, kebyze sa dotoho nahodou fakt pustim Question
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
puntoii
Nádejný hifista


Založený: 13 jún 2008
Príspevky: 83
Bydlisko: Štúrovo

PríspevokZaslal: St august 18, 2010 10:07:06    Predmet: Odpovedať s citátom

ja by som na tej uprave nesporil. tie upravy sa robia prave preto , pretoze sa vo fabrike s niecim sporilo a clovek to chce spravit poctivo. nepoznam kabel RG62 , ale urcite by som tam daval xlo,cardas alebo daco obdobne
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
slipknot27
Hifista


Založený: 30 marec 2010
Príspevky: 105

PríspevokZaslal: So august 21, 2010 16:24:04    Predmet: Odpovedať s citátom

ok, dik za info Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne január 23, 2011 09:59:20    Predmet: tuning 52 Odpovedať s citátom

zistil som ze na jednem repraku mi chrci stredobas ...hmla pred ocami...studeny pot... Mad

zistil som ze mam odlepenu tu zadnu vlnovku na ktorej drzi membrana na kosi asi na 2/3 obvodu.

zalepil som chemoprenom, uz je ok... Applause

kedze som mal rozobrane repro, vymenil som hned kabelaz, lebo bola naozaj tenucka a pofotil vyhybku.

foto tu....

http://picasaweb.google.com/fotoarchiv2010/DynaudioAudience52#

neviem co su to za suciastky, vraj su lacne, tak kto tomu rozumie mohol by dat tip co by bolo vhodne a uzitocne vymenit za lepsie
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
5er
Hifi obsluha


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 7
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne január 23, 2011 12:20:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Pls, este foto reproduktorov.

Dakujem.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne január 23, 2011 13:10:28    Predmet: foto Odpovedať s citátom

fotky bedniciek mas na zaciatku tohto vlakna
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
5er
Hifi obsluha


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 7
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne január 23, 2011 13:43:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Takže inak. Je stredobass v 52SE plechový?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ne január 23, 2011 15:00:19    Predmet: Odpovedať s citátom

moje su tiez len 52 bez se, takze neviem, ten moj je plechac
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dinica
Nádejný hifista


Založený: 10 september 2010
Príspevky: 68

PríspevokZaslal: Po január 24, 2011 00:03:30    Predmet: Odpovedať s citátom

5er napísal:
Takže inak. Je stredobass v 52SE plechový?


52SE su dosť rozdielne bedne, aj keď to tak na prý pohľad nevizerá:
Iný výškový reproduktor (Esotec z Dynaudio Contour S 1.4)
Iný stredobasový reproduktor (17W75 z Dynaudio contour 1.3 mkII - liaty kôš)
Predná stena 25 mm (oproti 19 mm pri 52) - obe z MDF
Zadná aj bočné steny 20 mm a navyše z MDF (oproti 19 mm z drevotriesky pri 52)
Samozrejme iná výhybka
Prírodná dyha pri 52se (novšia verzia 52 má tiež prírodnú dyhu)
Lepšie svorky pri 52se
Pri 52se je zadná stena akoby vcelku s bočnými a pri 52 je tam vsunutá
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
godz
Hifista - zaslúžilec


Založený: 05 máj 2007
Príspevky: 984
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Po január 24, 2011 08:02:01    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to vyzerá, že tie 52-ky sú pekný shit.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Dinica
Nádejný hifista


Založený: 10 september 2010
Príspevky: 68

PríspevokZaslal: Po január 24, 2011 11:05:57    Predmet: Odpovedať s citátom

52SE je v podstate ina bedna s rozmermi 52 Very Happy
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
krusty
Hifista


Založený: 19 február 2008
Príspevky: 176
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi február 04, 2011 11:00:16    Predmet: tuning Odpovedať s citátom

takze som to dokoncil

vymenil som povodne kondenzatory Vishay za kondiky
https://www.distrelec.sk/foil-capacitors/scr/pa1-00st-ru-fra

paralelne som k nim supol este kondiky 0,01 mikro
https://www.distrelec.sk/film-capacitor-axial-0-01-uf-630-vdc-250-vac/icel/mpl-163-2100-fb/828408

tieto kusky su o dost vacsie ako boli povodne ,ale zmestili sa.
Odpory, ani kondik k basaku Bennic 15mF som nemenil. Cievky tiez nie, aj ked ta s jadrom by mohla ist prec.

vymenil som kabelaz za Supra PLY 3,4, kable som priletoval aj na repro, basovemu pri letovani nic nehrozi, ale vyskac by mohol pri dlhom zvarani zahoriet. moje to prezili bez ujmy.

okolo a za natrubkom basreflexu nebol ani molitan, tak som tam supol aspon kus vaty, zalepil som poriadne natrubok o stenu, aj plastovy drziak zo svorkami, lebo original to tam vobec nedrzalo, natrubky sa dali cele vytiahnut.

vplyv na zvuk?

pocitovo pevnejsie a hlbsie pekne prekreslene basy, stavnatejsi prejav.

kondiky ma vysli 28 E aj s postovnym 5E, kabla som minul dobre 2 metre.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Tuning Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist