Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
http://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

OT z vlakna Actidamp MkIV
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 12:56:09    Predmet: no jo Odpovedať s citátom

za poslední týden,přes ten nesvátek,jsem ubastlil jedno zvěrstvo,a to tak,že jsem měl v zásobě jakési autotrafo,1,1KVA,,,220/110V,průřez drátu,pásku odhadem tak 10mm2,a na čtvrtý pokus jsem našel a vyrobil odbočku na 52V,chtěl jsem 50,ale budiž,no a pak jsem rozkuchal další trafo,zase tak baj očko,cca 500VA,a něj jsem normální licnou ,asi CYY 6mm2,he he zelenožlutou,namotal primár 100 závitů ,sekundár 2 krát po 55závitech,po připojení za to autotrafo to kupoddivu dalo 26 a něco voltíků,ani to nebzučelo a ani to nehřálo,pak jsem tam cáknul grecák z těch alternátorových diod na dost festovním chladiči první pokus mohl začít,zkratnul jsem svorku na tom gretzu fortelním šroubovákem a tím jsem upálil nejen přívody těch skvělejch diod,ale i onen šroubovák ,takže to je dost tvrdý,pak následovala obnova grecu a nabastlení 10G kondů,k tomu 4krát serioparalerně žárovky H4 z auta zapojené jako blikač pomocí dvou relé TX11říditelné spínání a rozpínání od 0,1s,celé jsem to hodil na osciloskop a nějakej Metex z data holdem,pokřižoval jsem se a zapnul jsem to,žárovky se rozsvítily,takže na jednom TX jsem přidal bajvočko prodlevu takže to blikalo tak,že prodleva tma a krátké ne uplné rozsvícení podle oka,takže impiulzní zátěž,ze zdrojem to nehlo,metex nezachytil ani hajgt ani lov,na oscilo je vidět malý jakysi zoubek,ale to je zanedbatelné,,,,,,,,,,takže konečně zdroj pro pořádnéj zesák,nyní tomu dám nějakou štábní kultůru pořádnými výpočty a profesionálně udělanými trafama,ale ještě předtím tam zkusím narvat CYY10 ,vypadá to,že by se tam vlezl,,,,,to s těmi TX11 si vyzkoušejte na zdrojích,co vám napájejí vaše hajgt fidelity,,,,,o víkendu ten pokusný zdroj připojím k nějakejm zesákům,pak poreferuji co a jak,,,,,,,,,,prosím,zkoušel někdo z vás něco podobného,to jest v zesilovači použít pouze oddělovací trafo?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10573
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 13:34:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Zajímavé pokusy, jen malá připomínka. Izolace licny se rozteče při poměrně malém oteplení. Co udělá ten šlus, už máš vyzkoušené, tak bacha! Cool
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JC
Hifi expert


Založený: 02 február 2007
Príspevky: 1174
Bydlisko: Úpätie Malých Karpát

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 18:06:41    Predmet: Re: no jo Odpovedať s citátom

Akosi som to celé nepochopil. Jednak vo vlákne o Actidampe pokusy s výkonovými trafákmi a tiež toto
jungvoj napísal:
prosím,zkoušel někdo z vás něco podobného,to jest v zesilovači použít pouze oddělovací trafo?

Čo je to "pouze oddělovaci" trafo? Dve trafá v sérii (ako tu), alebo každé trafo s kvalitnou izoláciou (nie autotrafo, ako tu)?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 20:27:10    Predmet: no jo Odpovedať s citátom

kdysi mě pár známých jaxi upoutalo tím,že přemýšleli,aji jeden uskutečnil,reprobedny z reproduktoru do auta,protože to v autě fajně hraje,no v té bedně to fajně nehrálo,začal jsem tento fenomén blíže zkoumat,to jest poslochat autorádia u známych,no výsledek je ten,že kdejaký krám v autě má takový jakoby přirozenější zvuk,prostě fajny,až na jednu vyjímku,jedden kamoš má šílenost tak 1KW ovšem s napětovým měničem a ten zvuk jakoliv bezchybný není prostě fajny,takže prvním pokusem bylo napojit Texan na 4kusy autobaterek,výsledek byl ohromující,to mě veddlo k uvaze,že zkreslení,odstup,přeslech a další není co do výsledku,tedy pocitu z reprodukce,naprosto nepodstatné,nebo alespon podstatné až v druhé řadě,viz napajení MK4 akumulátorky,,,ovšem napájení výkonových zesíků akumulátory je poněkud nepraktické,proto ta snaha vytvořit naprosto tvrdý zdroj ,který zvládne 15HZ /100W ,tedy vlastně impulsní odběr,a to z vinutí a nikolivěk z kondíků,páč se tak nějak domnívám,že napájet zesíky vlastně z kondů,dobíjených víceméně poddimenzovaným trafem je omylem,páč se domnívám ,že nejde o napětí či proud,ale o přenos výkonu,chceteli energie,no a když není ta energie,co má pak lézt z toho repráku,,,,udělejte pokus,pustte do zesáku 100mV 20kHz,zároven 1kHz sinus,a k tomu ještě pilu nebo čverec 20Hz lépe 15Hz,čučte na oscilo,no apak zesík napojte na aku,a pokus zopakujte,ihned vám bude jasné vo co gou,,,,,no jde mi vo to,jestli se tím už někdo zabýval,,,,,a dále ,jestli někdo z vás nemá ponětí jak přednasytit trafo,jestli by na to byla lepší činná zátěž neb komplexní.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10573
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 20:33:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Má to háček, sebetvrdší trafo dobíjí krátkými impulsy kondenzátory v rytmu 100 Hz. Mezitím zesilovač hraje z kondenzátorů, výstupní proud trafa je nulový.
_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 22:23:10    Predmet: no jo Odpovedať s citátom

jasně,ale pokud vím,tak kondik se nabije určitou rychlostí,danou jeho vlastnostmi a zdrojem onoho nabití,jinak řečeno,je otázkou,zda je trafo schopné dodat v jedné půlvlně dostatek energie k naplnění onoho kondíku,když v čase 0s je vybitý kondík vlastně zkratem pro sekundár,no a v čase 0 plus něco se sytí železo a včase 0 mínus něco se vytváří vířivé mag. pole,no a čím tenčí Cu ,tím větší ona ztráta,no a proto se domnívám,že běžně konstruovaná trafa nejsou schopna nalít dostatek energie do oněch kondíků v jedné půlperiodě,,dajaké TE957 2,2G má pokud si pamatuji nabíjecí proud kolem 4A,to ovšem platí pro připojení na absolutně tvrdý zdroj stejnosměrného napětí,po připojení na trafo tak třetinu,čili když to spočítám konkrétně na 100W zesík,tak trafo by mělo být:3krát ,lépe 4krát na nabití kondu,to jest 400W plus 100W na vlastní zesilovač plus učinnost tak 50%,takže trafo pro takový zesík kolem 800VA,lehce přesyceno,dejme tomu 1,1T,a drát opravdu 6mm2,jenomže ten kondík nepojme dostatek energie,takže minimálně dva třeba použít,tím pádem je třeba i zvětšit to trafo,,,,,protože autotrafo je jednoduché a relativně levné,tak s ním snížím napětí,,a sít oddělím pak trafem jedna ku jedné,experimentálně ověřeno viz výše
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1168
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 23:25:38    Predmet: Re: no jo Odpovedať s citátom

Mám pocit že jen z jiné strany narážíš na klasický problém laciných zesíků s obrovským výkonem ve špičce. Sinusově pak nedávají zpravidla ani polovinu udaného výkonu. A je to samozřejmě často mizernými a malými elyty. Obvykle takový zesilovač ale nedá o mnoho větší výkon i s mnohonásobkem původní kapacity po "tuningu". A je to samozřejmě vnitřním odporem trafa (+ zvláště u japonců taky vnitřní kabeláží), zjadnodušeně řečeno - trafo nestíhá filtrační kapacitu nabíjet tak aby bylo možné dosáhnout vyššího výkonu. Na basech je tohle hodně znát a proto je jediná možnost předimenzování zdroje. To se ale přece běžně dělá u diy konstrukcí.
Podle mě je tento problém příčinou tvrzení mnoha hájendistů o tom, že výkonnější zesilovač (v řádu stovek W) musí hrát líp než slabší, byť na 1W a stejné zapojení. Omyl - není to oním vlastním výkonem, je to zdrojem.
Ve svých konstrukcích dimenzuju trafa obvykle na čtyřnásobek výkonu do beden.

_________________
Martin www.sigmaphon.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10573
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St november 03, 2010 23:39:11    Predmet: Odpovedať s citátom

jungvoj:
kondenzátor nabíjíš z nuly pouze při zapnutí. Za provozu jenom doplňuješ energii odebranou v předchozí půlvlně.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 03:19:29    Predmet: Re: no jo Odpovedať s citátom

jungvoj napísal:
...když v čase 0s je vybitý kondík vlastně zkratem pro sekundár,no a v čase 0 plus něco se sytí železo a včase 0 mínus něco se vytváří vířivé mag. pole ...


Poněkud nesmyslné teorie, proč by se sytilo železo ? co to je vířívé mag. pole ? Rolling Eyes

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 09:03:19    Predmet: jef111 Odpovedať s citátom

ano,čtyřnásobek se mi jeví plus mínus tak akorát,to plus je do železa,to mínus do mědi
opa,danhard.......nabíjení kondíků probíhá podle trojůhelníku,/zjednodušeně/kde na vrcholu onoho trojůhelníku je dobíjení pomalé,to jest,elektrostatická síla je téměř vyrovnaná,jinak řečeno tou půlvlnou tam nenacpete ty wathodiny,vlastně ten trojůhelník derivujete,k tomu přistupují vlastnosti usměrnovače,typicky Grec,kdterý se nechová jako absolutní odpínač,ale jako určitá zátěž,,,,,pokus:nabijte třeba 10G kondíků připojte grec zátížený na střídavé straně od 0 ohmů po dejme tomu 5ohmů,a uvidíte co se bude dít,
osobně mám dojem,že konstruktéři a amátéři vycházejí z tohoto:trafo navrhnu tam podle oného ta konstanta 45,sycení je ověřeno 1T,grec je grec,5giga dává každý,pak tam prásknu zatěžovací odpor a jetotam těch 100W,,,,,,no to platí bohužel jen pro ten odpor,už pro žárovku je to sporné,protože zesík oddebírá nikolivěk napětí či proud,ale džauly potažmo watsekundy a ty musíte dostat z toho uhlí a jádra,dneska ze slunce,do vzduchu ve vašem obyváku,
zatím mám ve stádiu ůvah nějaký stejnosměrný zesilovač,který by vychýlil membránu reproduktoru jedním směrem plným výkonem,no a kamerou by se sejmula membrána,při napájení z akumulátoru by se membrána neměla dále pohybovat,,po připojení na sítový zdroj uvidíme co se bude dít,mám na to připraveny jeden OPDněco,tedy pomaluběžný osciloskop,a v krabici rozebrane tak odhadem další tři,kde ty stejnosměrné zesilovače jsou,plánuji to tak na vánoce,,,,,uvítal bych podněty k tomuto
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4961
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 10:16:12    Predmet: Re: jef111 Odpovedať s citátom

jungvoj napísal:
pokus:nabijte třeba 10G kondíků připojte grec zátížený na střídavé straně od 0 ohmů po dejme tomu 5ohmů,a uvidíte co se bude dít,


A co by se mělo dít ? kondy zůstanou nabitý a Gretz zavřenej !

A proč bych počítal sycení třeba u toroidu 1T ? myslíš že jsou všichni blbí a něumějí spočítat korektně trafák ?

Čtyřnásobek se ti může jevit ledasjak, ale je to pouze nějaký nekvalifikovaný odhad, určený nějakými dojmy.

Vše se dá velice korektně spočítat, pokud stanovíš přesná kriteria, co od
toho chceš.

ps. co má toto téma společného s tímto vláknem ?

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10573
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 14:22:47    Predmet: Odpovedať s citátom

Došel jsem k jednoznačnému závěru, že si z nás jungvoj dělá prdel.
Možná by nebylo od věci, kdyby se moderátor juknul na IP adresu, kdože je ten vtipálek.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 20:01:45    Predmet: ne Odpovedať s citátom

ne,nedělám si prdel,akorát si nemyslím,že nezkreslená sinusovka se rovná nezkreslený zvuk,páč tak nějak si dělám zesík ne proto,abych zesiloval sinusovky,ale zvuk,a asi tušíte,že reálný zvuk je přeci jen odlišný od oného sinusovho etalonu
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1168
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 20:03:35    Predmet: Odpovedať s citátom

No spíš by možná bylo lepší kdyby si jungvoj založil vlastní vlákno tady je to trocha OT Idea

PS"Něco na tom je ale chce to spíš víc počítat než takový pokusy. Marconi

_________________
Martin www.sigmaphon.cz


Naposledy upravil JeF111 dňa Št november 04, 2010 20:07:22, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 20:04:29    Predmet: no Odpovedať s citátom

no právě tady jsem myslel,že narazím na nějaké podněty
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 20:21:40    Predmet: no Odpovedať s citátom

třeba například...lampáče ze své podstaty,a zesíky v čísté A třídě,zatěžují kondíky ve zdrojích trvale,což vede k onomu lepšímu zvuku,vzato cugrunt,diskuze okolo x-tých harmonických jsou zajímavé,ale nevysvětlující
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1168
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 20:52:28    Predmet: Re: no Odpovedať s citátom

jungvoj napísal:
........vzato cugrunt,diskuze okolo x-tých harmonických jsou zajímavé,ale nevysvětlující

Jó tak to bych netvrdil.... Některé druhy zkreslení se dost těžko dají popsat ve spektru a tak se to zas tolik neřeší.
Všechno se dá matematicky popsat. BTW při různých testech audia se daleko nejvíc projeví repráky ve spojení s poslechovým prostorem a celkové přizpůsobení komponentů + samozřejmě nahrávka Smile. Myslím že přenosem tvrdé ss složky do repráků ze stejnosměrně napájeného zesilovače zvukového vylepšení nedosáhneš. Rolling Eyes Ale zkus to, a třeba ti repráky neshoří. A když jo tak máš zkušenost.
Ale obávám se že jsme tady lehce Off topic !

_________________
Martin www.sigmaphon.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: Št november 04, 2010 20:59:59    Predmet: jo Odpovedať s citátom

s těmi stejnosměrnými zesilovači to myslím jako zátěž pro zdroj,toto by mělo odhalit kvalitu zdroje,,,,,
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
sinclair
Hifista


Založený: 03 december 2007
Príspevky: 185
Bydlisko: 76326 Luhačovice, Mlýnská 494

PríspevokZaslal: Št november 11, 2010 10:28:57    Predmet: Oddělovací trafo, síťová pračka a jiné Odpovedať s citátom

Myslím, že tohle vlákno bylo původně o Actidampu Mk.IV. a zasírači zasírají a nasírají raketovým tempem.
Myslím, že to můžeme uzavřít tím, že toroidy se jako oddělováky, třebaže odrušené z obou stran /ovšem nikoli filtry z PC nebo velkých CRT monitorů/, naprosto nehodí. Mají velkou šířku přenášeného pásma a všecko přes ně proleze.
Já používám na napájení dílny asi 50 let starý transformátor EI s příkonem 3,5kVA, je sice původně určen na 220V, ale má z obou stran ještě odbočky 230 a 240V. Jsou v něm neuvěřitelně hnusný plechy, naprázdno bere asi 200W, ale odrušen z obou stran průmyslovými filtry WN852.04 přes něj nepřeleze téměř nic, jen HDO. Mám to přes jednotlivé filtry /jsou jen krátkodobě na 6A/ rozděleno na několik zásuvek, z nichž nejdůležitější je ta pro měřáky. Jinak se ze sítě dostávalo přes síťová trafa měřáků takový svinstvo, že v určitou denní dobu prostě nebylo možné měřit a už vůbec ne odstupy. Kostry měřáků mám popropojované 6mm2 lanem a to je připojeno na plynovod, který má podle Terrometu proti kolíku v běžné zásuvce asi jen 2 ohmy.
Dřív to byl kříž, ale dneska přepnu nf milivoltmetr na rozsah 1mV a ručka zůstává na nule, to dřív nebylo myslitelné. Kromě toho takto uzemněná podložka z vodivé gumy na stole mi umožňuje brát i odzkratovanou KF521 do rukou, aniž by se jí cokoli stalo.

P.S. : Kde prosím najdu schéma upraveného Actidampu Mk.IV. pro přenosky MC? Jsem si jist, že by tam šlo vyřešit i to přepínání, u komerčních předzesilovačů /i s aktivním tlumením a servy/ to jde, měl by na to stačit delší Isostat s nějakým hezkým hmatníkem, mám doma pěknou 8mm duralovou kulatinu...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10573
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Št november 11, 2010 17:31:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Sinclair:

1) Není uzemění přes plynovod trochu riskantní ? Jiskřička přeskočí... ?

2) Dají se rozumně sehnat ty isostaty (nebo ekvivalent) ? Nezanáší rušení jako relé, mají dobrou plochu kontaktů, dostatečný přítlak a při každém přepnutí se ještě očistí. A ten prodlužovák nemusí být ani z duralu, aby tlačítko bylo na panelu a přepínač tam, kde je nejkratší dráha signálu.

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19536

PríspevokZaslal: Št november 11, 2010 18:03:13    Predmet: Re: Oddělovací trafo, síťová pračka a jiné Odpovedať s citátom

sinclair napísal:
Myslím, že tohle vlákno bylo původně o Actidampu Mk.IV. a zasírači zasírají a nasírají raketovým tempem.


Ano, forma fóra přestala být, bohužel, použitelná pro jakoukoliv rozumnou diskusi. Asi je to normální důsledek masovosti.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
roberto
Hifi expert


Založený: 03 marec 2007
Príspevky: 2331
Bydlisko: Brno

PríspevokZaslal: Št november 11, 2010 20:26:06    Predmet: Re: Oddělovací trafo, síťová pračka a jiné Odpovedať s citátom

sinclair napísal:

Kostry měřáků mám popropojované 6mm2 lanem a to je připojeno na plynovod, který má podle Terrometu proti kolíku v běžné zásuvce asi jen 2 ohmy.


Shocked Ty nemáš vyhlášku 50 ? Na plynové vedení se nesmí nic připojovat...

_________________
LutaDAC, SPX2010, DPA330 modif.Danhard, Shan E520


Naposledy upravil roberto dňa Pi november 12, 2010 21:23:33, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
PAKO
Hifi obsluha


Založený: 23 september 2010
Príspevky: 16
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi november 12, 2010 14:47:09    Predmet: Odpovedať s citátom

Právě se snažím vytvořit nový pl. spoj na Actidampa s úpravou VB na MC-MM, je doplněn vypínaným subsonic filtrem.Přepínání zajišťují jumpery.Velikost desky 200 x 100 mm, tak aby šla zašoupnout do drážek AL skříněk Fischer, Hammond 220 x 100 x low profil asi cca30 mm.V případně dostatečného počtu zájemců bych ho nechal vyrobit profi s maskou a potiskem, v opačném případě bude u Kohoutů.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1168
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: Pi november 12, 2010 16:35:40    Predmet: Odpovedať s citátom

opa napísal:
.... 2) Dají se rozumně sehnat ty isostaty (nebo ekvivalent) ? ......


Že by jsme se vrátili k isostatům stejně jako k vinylu? Laughing
Myslím že historie dostatečně ukázala že tohle není ideální řešení.

To: PAKO
Záleží na ceně, možná bych do toho šel Smile

_________________
Martin www.sigmaphon.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
PAKO
Hifi obsluha


Založený: 23 september 2010
Príspevky: 16
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Ut november 16, 2010 09:28:23    Predmet: Odpovedať s citátom

Cena by záležela na tom, kolik se do doby než to budu dávat do výroby přihlásí zájemců.Zatím to nemám doladěné v kvalitě se kterou bych byl spokojen.Zatím prosím o strpení.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: St november 17, 2010 10:32:31    Predmet: no jo Odpovedať s citátom

pako:mám zájem
Tak jsem pro MK4 zbastlil nový zdroj,jako usměrnovač jsem použil selénové sloupky,ty mají tu výhodu,že nemají tzv. spínací zákmit,jako Si diody,výsledek je velmi zajímavý,na zkoušku jsem tam pustil vater musik a pod,ono to jakoby ještě více zvinylovatělo,,,,no myslím si,že ty zákmity jakoby zkreslovaly X-té harmonické,:Ovšem téměř stejného výsledku lze dosáhnout správným určením kondenzátoru a odporu na výstupu zdroje,jenže měřit indukčnost sekundérního vinutí se mi nechtělo,pro zajímavost,Telefunken například ve svém špičkovém resívru HR5000,snad ještě v polovině 80tých, let používal pro předzesíky v něm ony seleny,a zdá se oprávněně,takže doporučuji vyzkoušet
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
kazzatel
Hifi inventar


Založený: 19 január 2007
Príspevky: 6910

PríspevokZaslal: St november 17, 2010 10:48:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak vinyl ještě víc zvinylovatěl ? No to sou mi věci...Přišli muzikanti, vylezli na věž a rozhlídli se po kraji ? A ve větru hudby získali pleťový středy ? Laughing
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10573
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: St november 17, 2010 11:14:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Jungvoj:
Vyprdni se na seleny a zkus se poohlédnout po netu, co je to "snubber".

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1168
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: St november 17, 2010 11:18:20    Predmet: Odpovedať s citátom

To:Jungvoj
Jestli to nebude spíš psychoakustika. Ty zákmity Si diod se dají dost slušně odstranit jak sám píšeš. Pokud se ještě za usměrňovač dá LC filtr, za tím máš stabík a pak ještě kapacitní násobič... Obávám se že actidamp takhle o usměrňovači "neví nic".

_________________
Martin www.sigmaphon.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
jungvoj
Banned


Založený: 14 október 2010
Príspevky: 95

PríspevokZaslal: St november 17, 2010 18:51:51    Predmet: jasně Odpovedať s citátom

jasně,kdo nic nedělá nic nezkazí,,,,,ale zkuste změřit nějaký tranzistor v dynamickém režimu,tím nemyslím avomet a nějaký křižík či bm,v různých variantách zatížení zdroje,a uvidíte,že překmit usměrnovací diody není jen teoretická poučka z učebnice !O měření na operačních zesilovačích raději pomlčím.
to jeff111:nejde o střídavou složku,ta je celkem .celkem,šumafuk,nýbrž o kolísání napětí jako takového,asi tak:dejme volume na plno a pustte tam z pásku výstřel z děla, neb podobný zvuk,třebas udery kladivem na železnou blotnu,v audacity to ořežte na takové jakoby impulsy po0,1s až 1s,s prodlevou tak pětinásobek onoho impulsu no a něčím,co zachytí ty poklesy napětí na zdroji to změřte,no a pak to přeneste na ten měřený tranzistor,můžu vám prozradit,že pradědeček KD503 z takového testu vyjde nejlépe
to kazzatel:pravděpodobně,na rozdíl od vás,jsem přesvědčen,že žáden polovodič není lineární a to ani v linearní oblasti,a jak z použitím Marfyho pouček můžeme konstatovat,že nelinearity očekávejme právě tam,kde by podle veškeré logiky neměly být.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist