Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Test lacných slúchadiel zn.Kanen zo stránky focalprice.com

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Sluchátka
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
casioa5302ca
Hifista


Založený: 09 máj 2010
Príspevky: 227
Bydlisko: Praha (najnovšie) RK/TS (kedysi TT)....

PríspevokZaslal: St august 01, 2012 20:33:46    Predmet: Test lacných slúchadiel zn.Kanen zo stránky focalprice.com Odpovedať s citátom

Zdravím Vás páni Very Happy

po mesiacoch "spánku" sa prebúdzam, a keďže mi štastne dorazili lacné IEM z Číny, podujal som sa na nejaký ten testík, snáď Vám bude niečim užitočný.

So, have fun, začíname Twisted Evil

Tak slúchadlá sú už doma, páni a panie na colnici sa s nimi "hrali" iba slabé 4 dni, za čo im vyslovuje neskonalú vďaku. Ale, aby to nebolo také ideálne, tak mi teda vyrúbili celkom NEslušné clo, 583 kačiek zo zo zaplatených 72 €. Nuž, ale čo narobíme. Hurá, sláva EU. Nabudúce s nimi skúsim vyj*b*ť, a objednám veci v niekoľkých objednávkach, aby som sa vždy vmestil do tých príslovečných 20 €, ktoré sa pokiaľ viem, neclia. (Opravte ma ak sa mýlím, ďakujem).

A dnes som sa dostal ku krátkemu testíku Smile časom možno, ak bude čas a záujem, spravím nejaký dôkladnejší.

Ako pomyselný etalón beriem Kanen KM-92, ktoré už nejaké tie 2 roky poznám. Keď som nevedel, že čo mi od tých ktorých slúchadiel ku kvázi reálu chýba, vytasil som svoje staré ale dobré Sennheiser HD-25-C II, tieto moje krásky to vždy dokonale rozsekli Cool. No a čo sa týka zdroja: prehrávač Sansa Clip+ a slúchadlový zosilovač Corda Headsix. Počúval som väčšinu hudby vo FLAC-u, ale čosi i v mp3 (320 kbps). Hudba všetkého druhu, od jazzu po dnb.

_____________________________________________________________________________________

Začal som klasikou, Kanen KM-92 Wooden In-ear Headphones. Stále viac a viac tie slúchadlá milujem, skutočne - za 30-40 € nepoznám lepšie "štuplíky" do uší. Po dlhších skúsenostiach viacerých z nás, ktorí ich máme česť vlastniť Smile im môžem vytknúť jeden jediný mínus: zle vymyslený (nezalomený) priamy jack, zvyčajne sa pri ňom poškodí kábel/spoje, a tieto "pecky" idú ta tam. Môj kolega v práci prišiel na zlepšovák - olepil si spoj jacku s káblom lepiacou páskou (najlepšie asi čiernou, "kobercovou" alebo "elektrikárskou" Wink Nj, a klasika: síce sú slúchadla skutočne veľmi detailne, ale i trošku tiahnu na tú "dark" stranu, takže viac smerom k basom, oproti tomu čo mám rád (neutrál). Ale inak paráda!

Druhé na rade boli tieto (pre mňa nevábne Smile In Ear Stereo Super Bass Headphones (Red) ...ako tie všeliaké divno sfarbené neonové ala "lejdy gaga" slúchadlá, ktoré už v samotnom názve hlásajú super basy Very Happy No a teda: nič moc (neprekvapivo). Všetko ako zahuhlané, minimum detailov, oproti KM-92 asi tak 4 deky prehodené cez pomyselnú hudbu Smile Tie proklamované "super basy" som vyskúšal na "I against I" - no a bieda, bieda. Ešte i moje 2 centíkové slúchadlá (fake ala iPod/iPhone) hrajú všetky pásma lepšie. A mínusom je i chýbajúce označenie pravého a ľavého slúchadlá (nechať niečo také na uši poslucháča je zlý vtip). Ach, aké sklamanie Smile Kvitujem ale plochý kábel aka Jays Jays, vďaka ktorým sa slúchadlá i zhužvané do klbka v kabelke ťažko zamotajú, a keď už - tak pre zmenu ľahšie rozmotajú.

Nasledujú Kanen iP-308 Stereo In-Ear Earphones with Microphone & Volume Control
.Tie došli dokonca v serióznej (sic!) plastovej škatuľke. Na obale proklamovú "ajfón friendlosť" Very Happy bohužiaľ neotestujem, lebo mám iba starý hlúpy telefón, ale ak budete mať niekto chuť - tak sa ozvite. Tieto "pecky" sú zo všetkých testovaných asi najdrahšie, a hrajú lepšie ako tie červené "super basové". Detaily už poznať, ale oproti klasickým KM-92 sú prítomné tak 2 deky (na pomyselnej hudbe, pre zopakovanie - červené "moštrá" mali asi 4 až 5). Basy bohužiaľ pôsobia ako jednoliata masa, ktorá prekrýva i ostatné pásma, a chýba separácia nástrojov. Niekto však možno ocení "fičúrky"-tlačidlo na príjmanie hovoru a "šúpatko" na reguláciu hlasitosti. Mínusom je krátky kábel (iba 1,1 m).

A teraz, chuťovka Very Happy ktorú vymyslia asi iba v Číne. Hybrid jak sa patrí, alebo vitajte: Kanen KM-93 Wooden In-ear Headphones (Black). Na úvod prekvapí dĺžka kábla - 2!!! metre. A dva jacky - jj, tiež som sa hodne čudoval. Ako píšu v popise, čakajú že človek s nimi bude "gamesiť" online, a dávať dole postavičky z druhého konca planéty trebárs v Conterstriku Smile Mikrofón som netestol, ak budete ktosi chcieť - ozvite sa. V názve uvedené drevo sa ale nekoná, slúchadlá sú celé z plastu. Vyzerajú skoro rovnako ako KM-92 (až na ten plast a farbu)....a, hrajú, hrajú úplne ako KM-92! Všetko - detaily, separácia nástrojov, hutné ale detailné basy. Majú všetko. Za mínus považujem ten dlhý kábel (ale zas to môže byť pre niekoho naopak plusom) a tiež i ten mic, ale u toho detto. Ako lacné herné slúchadlá k notebooku/PSP či inej prenosnej srande - rozhodne odporúčam. Plus - ako jedoné slúchadlá z testovaných, majú jeden kábliku ku slúchadlu dlhší ako druhý (poznáte to, jedno slúchadlo do ucha, a druhé kábel popod vlasy zo zadu okolo krku do druhého). A tiež, ak nemáte radi drevo (KM-92) ale preferujete radšej "poctivý" plast z Číny Very Happy

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Kanen KM-902 Portable Stereo In-ear Earphone (Black)
- tak, také klasické hranaté-moderné pecky, by sa na prvý pohľad dalo povedať. No a musím povedať, že pomyselný kráľ bol prekonaný. KM-902 sú ešte detailnejšie ako klasika (KM-92, čiže môj pomyselný etalón tohto testu). Naviac, majú väčší priestor (soundstage). Môjmu ucho pasujú viac, keďže sú neutrálnejšie. Čiže, v skutočnoti môžu byť čo sa týka detailov a separácie nástrojov na tom rovnako ako KM-92, ale u mňa pre ich prospech hovorí tá neutrálnosť a väčší soundstage (priestor). My new hero? (alebo žeby nie? ešte ma čakajú 2 kusy...)

A ďalší "pán na holenie", Kanen MD-61 In-ear Headphones (Black). Na prvý pohľad zaujmú káblikom, teda - skôr šnúrkou. Opäť sa jedná o anti-zamotaciu/rýchlo rozmotaciu úpravu...alebo aspoň pokus o ňu. Úspešnosť/adekvátnosť však preverí iba dlhdobý ostrý test v teréné (čiže, najlepšie v dámskej kabelke...alebo, isteže - prípadne i v kabelke nejakého metroša, či "muža, čo má rád rovnaké pohlavie" Smile Takže úvod máme. A čo zvuk? Na obale sa proklamuje niečo, čo Google translator preložil (z rozsypanej ryže Very Happy) ako "Active Noise". Active Noise...čo?! Nj, na takéto wtf-ky prichádzajúce z "ďalekého Východu" sme už zvyknutý. Tiež sa uvádza i nejaká "A-I-R for Boosted sound" fičúrka. Pustil som si teda Foo Fighters, a...ostal som ako obarený. Doteraz najčistejší a najneutrálnejší zvuk z testovaných slúchadiel - ale i najvyššia impedancia (odpor), "až" 32 Ohmov (oproti "klasickým" 16). Zamrzí však to, že nás výrobca zas nechal tápať v tom, ktoré slúchadlo je pravé, a ktoré ľavé. Inak mi príde že tá "Active Noise" fičúrka (ktorá neviem ako sa ovláda Smile nejako funguje, a tieto slúchadlá zatiaľ z účastníkov testu tesnia zvuk zvonka najlepšie. Že by sme už mali víťaza? God knows...ešte nás čaká jeden (teoreticky) pomyselný favorit....a to:

(Consumer Electronics-) Kanen KM-928 Wooden In-ear Headphones. Už od prvý sekúnd po ich vložení do uší mi bolo jasné, že tieto dva poslené modely si to proste rozdajú o prvé miesto!!! No a teda, musím povedať, že máme víťaza. Lepšie prepracované a detailnejšie-a predsa i údernejšie basy rozhodli. Tiež by som tomu skutočnému nástupcovi klasických Kanen KM-92 (a nie len drevenou ozvučnicou-jj, správne...ozvučnica je skutočne z dreva) priznal i viac detailov a ešte i lepší soundstage. Cena je síce oproti ostatným (mimo Kanen iP-308) vyššia, ale rozhodne ospravedlňuje skok, ktorý tieto slúchadlá oproti ostatným z testíku ponúkajú.

______________________________________________________________________________________

Takže, nakoniec asi rekapitulácia:

1.miesto: (Consumer Electronics-) Kanen KM-928 Wooden In-ear Headphones thumbs_up.gif

2.miesto: Kanen MD-61 In-ear Headphones (Black)

3.miesto: Kanen KM-902 Portable Stereo In-ear Earphone (Black)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::malý predel, a za ním nasleduje moja doterajšia jednotka:::::::::::::::::::::::::

4.miesto: Kanen KM-92 Wooden In-ear Headphones

5.miesto: Kanen KM-93 Wooden In-ear Headphones (Black) (aj keď sú u mňa zvukovo skoro na chlp rovnaké ako KM-92, dávam ich o stupienok nižšie - vadí mi 2 metroví kábel a mic., no u Vás to môže byť naopak plusom, a poradie sa vymení).

6.miesto: Kanen iP-308 Stereo In-Ear Earphones with Microphone & Volume Control

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::stay away from alebo čo nekupovať ani zadarmo::::::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

7.miesto a.k.a niečo, čo sa vôbec neoplatí kúpiť (lebo to bolo jednoznačne porazené slúchadlami, za ktoré som dal svojho času 2 centy americké Smile: In Ear Stereo Super Bass Headphones (Red)

_____________________________________________________________________________________

Takže, čo dodať na záver? Vaše prípadné otázky skúsim zodpovedať, keď bude čas, a ako bude čas...a tým čo budú chcieť pripadne slúchadlá na otestovanie požičiam, keď sa kdesi stretneme, alebo keď ma oslovíte Cool

Sorry že som sem už nepostol linky na jednotlivé slúchadlá ako klikateľné, ale nebol čas. Vygooglite si ich po skopčení názvom na www.focalprice.com.
A jo - toto nie je reklama focapricu, ale snaha podeliť sa s Vami o možno dobré slúchadlá, čo by Vám mohli urobiť radosť...a potešiť uši (a v konečnom dôsledku i dušu a ducha Wink



Tak do počúvania, priatelia. Rolling Eyes

F.


PS: A ešte ma nakoniec napadol jeden spoločný menovateľ, alebo náchylnosť na poškodenie v podobe priameho, a chatrného jacku. Ale to sa tá načas fixnúť už vyššie spomínanou páskou.

_________________
Sansa Clip+ (rockboxed,8GB+16GB microSDHC) -> CORDA HEADSIX -> Sennheiser HD25-CII
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
dazo
Hifista - pokročilec


Založený: 25 júl 2009
Príspevky: 294
Bydlisko: TN

PríspevokZaslal: St august 01, 2012 20:45:38    Predmet: Odpovedať s citátom

No nazdar Smile

Vazne pekna praca, si mi dal chrobaka do hlavy Smile

_________________
Teclast Tl- T51 ---> Fiio E11 ---> Rha Ma750 + Sony MH1C + Vsonic GR07 + Hifiman Re 400
Pc ---> m-audio audiophile usb ---> Akg K530
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
kammo122
Nádejný hifista


Založený: 28 február 2009
Príspevky: 94

PríspevokZaslal: Št február 26, 2015 18:08:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Kanen KM-92 som kupil za 4dolare Very Happy zo srandy tak uvidime
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Sluchátka Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist