Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Plazma alebo LCD
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Video
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jupol
Hifista - zaslúžilec


Založený: 07 marec 2011
Príspevky: 807
Bydlisko: KE, SVK

PríspevokZaslal: Ut november 12, 2013 09:30:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Písal som to aj inde, ja som mal smolu s neoPDP P50G20 a to rovno 2x sa vypálilo logo TA3-ky a vzali mi ich späť ako oprávnenú reklamáciu... Sad
_________________
Accuphase Laboratory, Focal Electra Be,
Casea Orion, Pro-Ject, Benz Micro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
godz
Hifi expert


Založený: 05 máj 2007
Príspevky: 1019
Bydlisko: Trenčín

PríspevokZaslal: Ut november 12, 2013 10:35:29    Predmet: Odpovedať s citátom

O plazme a jej kontraste si nerobím ilúzie odvtedy, ako mi kamarát servisák ukázal na zničenom paneli ako to je vlastne technologicky vyriešené. Pod krycím sklom sa nachádzal samotný panel, na ktorom bola nalepená tmavá fólia a až pod ňou boli samotné svietivé body. Na moje prekvapenie povrch bol po odlepení "kontrastnej" fólie úplne svetlý. Odvtedy považujem lepší kontrast u plazmy za ilúziu. Samozrejme pred niekoľkými rokmi mali LCD panely v zobrazení dosť nedostatkov, čo však už dnes neplatí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2624

PríspevokZaslal: Ut november 12, 2013 13:54:22    Predmet: Odpovedať s citátom

Tady někdo něco nepochopil:-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 09:37:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Trochu mimo tému, ale predsa len to súvisí, keďže ste mi tu doporučovali prechod z analógu na UPCdigital. Pozrel som si ich stránku ( http://www.upc.sk/televizia/upc-digital-basic/ ) a hneď som si tam všimol protirečenie - ponúkajú 83 programov z toho 17 v HD a to za 15E mesačne + je k tomu treba treba Set-top box za 1,90 mesačne. To je buď zavádzanie zákazníka, alebo majú niekde chybu. Pri podrobnejšom popise toho Set-top boxu sa píše že nepodporuje HD ( http://www.upc.sk/televizia/upc-prijimace/ ).
Ale potom neviem prečo mám teraz 5 HD programov, keď mám iba anológ? Nejak sa v tom prestávam orientovať.
Čiže pokial som to správne pochopil, tak ak chcem mať tých 17 HD programov, tak si musím ešte euro priplatiť (a tým pádom je tá ich stránka klamlivá reklama). S HD podporujúcich zariadení je mi najsympatickejší ten CA modul (nebude mi tam strašiť a žrať elektrinu ďalšia škatula). Len tu ma zneisťuje že pri tom ich module píšu že vyžaduje Cl+ slot. U môjho TV je uvádzaný Cl slot. Snáď majú karty aj s podporou Cl.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 09:44:06    Predmet: Odpovedať s citátom

K tomu CI/CI+ z enwiki:
citácia:
CI Plus or Common Interface Plus implements a form of copy protection between a Conditional Access Module (CAM) and the television receiver (Host). CI+ is backward compatible with CIv1. Old television receivers, which have CIv1 CI-slot, can be used with CI+ CAM and vice versa, but for viewing only those of TV programs which are not marked as CI+ protected.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 09:55:01    Predmet: Odpovedať s citátom

cestmir napísal:
K tomu CI/CI+ z enwiki:
citácia:
CI Plus or Common Interface Plus implements a form of copy protection between a Conditional Access Module (CAM) and the television receiver (Host). CI+ is backward compatible with CIv1. Old television receivers, which have CIv1 CI-slot, can be used with CI+ CAM and vice versa, but for viewing only those of TV programs which are not marked as CI+ protected.

Nie som si istý či by som to pochopil v rodnej reči a nie to ešte v angline (za pomoci translatera).
Môžeš mi prosím nejakým jednoduchým spôsobom napísať čo s toho pre mňa plynie? Dík.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 10:12:36    Predmet: Odpovedať s citátom

CI+ karty by mali kompatibilné so staršími CI slotmi (aj opačne - staršie CI karty v CI+ slotoch), akurát neprehrajú program, chránený proti kopírovaniu "CI+" ochranou. Otázka je, kedy a na aké stanice v budúcnosti tunajšie UPC ochranu nasadí... Predpokladám ale, že ani staršie set-top boxy to nebudú podporovať, takže snáď hromadný prechod nebude tak horúci. Ale to je len domnienka, nesledujem moc túto oblasť (dodnes spokojne frčím na analógu a plazme, na ktorú som pred 5 rokmi presedlal, keď ma prestalo baviť opravovať 15 ročnú CRT). Čo sa týka kábla, pozerám cez to akurát tak správy a občas nejaký dokument, ostatné z kompu.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 10:27:51    Predmet: Odpovedať s citátom

No o moc múdrejší asi nie som, ale ak to správne chápem, tak pre mňa z toho pravdepodobne nejaké obmedzenia nevyplývajú.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
blueneon81
Hifista


Založený: 19 november 2009
Príspevky: 152

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 12:14:06    Predmet: Odpovedať s citátom

J napísal:
No o moc múdrejší asi nie som, ale ak to správne chápem, tak pre mňa z toho pravdepodobne nejaké obmedzenia nevyplývajú.

CI modul je len dekódovací modul na kódované stanice, ak má tvoj TVP zabudovaný DVB-C tuner, tak nepotrebuješ žiaden set-top-box od UPC, lebo to je vlastne externý DVB-C tuner. UPC analóg neponúka HD programy, je to DVB-T stream v SD rozlíšení.

_________________
Sony MZ-R 70
Sony MDS-JE 520
Sony PCM-501 ES
Sony TC-K 511S
Technics SL-QX 300 - Ortofon TM 20U
Pro-Ject Phono Box II
Tesla B115
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2624

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 12:59:51    Predmet: Odpovedať s citátom

UPC analog není DVB-T, tak jako LP není CD. Je to starej "dobrej" PAL...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 13:35:56    Predmet: Odpovedať s citátom

blueneon81 napísal:
CI modul je len dekódovací modul na kódované stanice, ak má tvoj TVP zabudovaný DVB-C tuner, tak nepotrebuješ žiaden set-top-box od UPC, lebo to je vlastne externý DVB-C tuner. UPC analóg neponúka HD programy, je to DVB-T stream v SD rozlíšení.

No veď práve na tom DVB-C mám tých 5 HD slovenských kanálov (ak aj náhodou nie sú HD, tak majú násobne lepší obraz ako anoalóg). ostatné sú zakódované. Takže aby som ich odkódoval, tak predpokladám že budem potrebovať ten CI modul, alebo nejaké heslo (ale o žiadnom hesle som na stránke UPC nenašiel anio zmienku).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 13:48:10    Predmet: Odpovedať s citátom

J napísal:
...budem potrebovať ten CI modul...


Presne tak, bud si ho kupis, alebo prenajmes. Tych 5-6 kanalov v HD je nekodovanych (gratis - je to automaticky v kabli pre kazdeho zakaznika UPC), ako pises, aspon vidis, ako realne vyzera rozdiel oproti analogu. Realne sa na to pozri z 2 metrov - aby si videl aj nejake detaily pri HD kvalite (zial ajtak ide vacsina veci zo SD zdroja. t.j. len upscaling, nieco maju v HD, no oproti ceskym kanalom, je to stale slabota. Ale pomalicky sa to zlepsuje).
http://www.upc.sk/televizia/upc-prijimace/ca-modul/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
blueneon81
Hifista


Založený: 19 november 2009
Príspevky: 152

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 15:36:16    Predmet: Odpovedať s citátom

merhaut napísal:
UPC analog není DVB-T, tak jako LP není CD. Je to starej "dobrej" PAL...

Slovenské UPC má v analógu jeden DVB-T multiplex s asi 5 stanicami, je to také verejné tajomstvo.

_________________
Sony MZ-R 70
Sony MDS-JE 520
Sony PCM-501 ES
Sony TC-K 511S
Technics SL-QX 300 - Ortofon TM 20U
Pro-Ject Phono Box II
Tesla B115
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Hlava
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1123
Bydlisko: 1978-1996 Přerov / 1996-2002 Ostrava / 2002-2011 Brno / 2011-? Praha

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 19:32:36    Predmet: Odpovedať s citátom

No vida tema, treba mi poradite.
Vznikl napad dat mamce k jubileu novou TV.
Uhlopricka tak 55-58-60-65?
Jelikoz jsem clovek bez TV, tak se v tom vubec neorientuju. Mate nejaky tip?
Mamka bude nenarocny divak, cili zadne speciality netreba.
Anebo je to dnes uz jedno a vzit kteroukoli v obchode?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorové WWW stránky
ipyks
Hifista - zaslúžilec


Založený: 17 október 2008
Príspevky: 530

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 20:07:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlava napísal:
No vida tema, treba mi poradite.
Vznikl napad dat mamce k jubileu novou TV.
Uhlopricka tak 55-58-60-65?
Jelikoz jsem clovek bez TV, tak se v tom vubec neorientuju. Mate nejaky tip?
Mamka bude nenarocny divak, cili zadne speciality netreba.
Anebo je to dnes uz jedno a vzit kteroukoli v obchode?


Spíš napiš, kolik do toho chceš vrazit Smile.
A z jaké vzdálenosti se bude mamka dívat. Obecně má starší generace z velkých úhlopříček nějakou fobii nebo co - teda nechápu nějak proč, ale opakovaně ověřeno Smile.
Jinak ta citovaná plazma Panasonic ST60 je výborná volba -v úhlopříčkách taky výběr - viz např.

http://www.alza.cz/televize/plazmove-televize/neopdp/18851253.htm

s kvalitním zdrojem signálu bude mít o zážitek postaráno, obraz je opravdu výbornej.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 22:08:19    Predmet: Odpovedať s citátom

blueneon81 napísal:
merhaut napísal:
UPC analog není DVB-T, tak jako LP není CD. Je to starej "dobrej" PAL...

Slovenské UPC má v analógu jeden DVB-T multiplex s asi 5 stanicami, je to také verejné tajomstvo.


Nie je to tajomstvo a ani uplna pravda. UPC vysiela v analogu (pre kazdeho, teda aj pre zakaznika, ktory ma od UPC len internet) slovensky zaklad + CT1 + CT2 + nejakych Madarov + nejakych Rakusakov + UPC info kanal. Cize cca 10 kanalov pre dochodcov, koli malym CRT v dalsich izbach.

Hlava> Ano, ST60 je rozumna volba.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
cestmir
Hifista - zaslúžilec


Založený: 04 august 2011
Príspevky: 650
Bydlisko: BA

PríspevokZaslal: St november 13, 2013 22:16:42    Predmet: Odpovedať s citátom

V BA je v analógu tých staníc o dosť viac (minimálne tak 30, vrátane STV1/STV2/ČT1/ČT2/TA3, Spectrum/Discovery/BBC/CNN, nehovoriac o všetkých tých lokálnych farmársko-panelákových sračkách). To tam vedia zaradiť tak úzkopásmový filter, aby ti zostalo len jedno pásno dolu a potom všetko hore (internet)? Alebo má každý s internetom automaticky komplet analóg?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Št november 14, 2013 10:01:34    Predmet: Odpovedať s citátom

J napísal:
... Za necelých 350E je to asi dobrá kúpa. To predošlé OVPčko stálo tuším vtedy nejakých 18 000 korún, čiže tento je takmer za polovicu s o tretinu väčšou obrazovkou. ...

Vtedy je kedy? Např. v roce 1989 byla průměrná hrubá mzda 3.100 Kčs, takže by to OPVčko vyšlo skoro na 6 měsíčních průměrných hrubých mezd.

350 Euro je necelá půlka jedné dnešní průměrné mzdy.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št november 14, 2013 13:32:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch napísal:
350 Euro je necelá půlka jedné dnešní průměrné mzdy.

Ako pre koho ..... Ale ano, máš pravdu pokial ide o priemernú mzdu.
Pravdupovediac už si nepamätám kde som vtedy na to OVPčko vzal, ale určite to nebolo také bolestivé ako týchto 350E. Pre niekoho smiešna suma.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
merhaut
Hifi expert


Založený: 12 október 2006
Príspevky: 2624

PríspevokZaslal: Št november 14, 2013 15:21:00    Predmet: Odpovedať s citátom

blueneon81 napísal:
merhaut napísal:
UPC analog není DVB-T, tak jako LP není CD. Je to starej "dobrej" PAL...

Slovenské UPC má v analógu jeden DVB-T multiplex s asi 5 stanicami, je to také verejné tajomstvo.


Analogový DVB-T neexistuje, tak jako neexistuje analogový cédéčko:-)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi november 15, 2013 06:48:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Dostavilo sa prvé sklamanie - hlavne manželkine. Zo zvedavosti sme k TV cez USB na chvílu pripojili terový externý disk s filmami. Síce všetko načítal, má to celkom šikovne prepracované menu s ukážkami, ale súbory s vyšším rozlíšením (väčším objemom dát) prehrával trhane, resp. po chvílke prestal prehrávať úplne. Viac komprimované veci išli, ale to už zase na tak velkej obrazovke nie je väčšinou pozeratelné. Ešte chceme vyskúšať ten film čo trhal dať na klúč, či to z neho nepôjde plynulejšie. Možno sa mu nepáčil ten exterňák. Máte niekto podobnú skúsenosť?
Druhá vec je že zjavne neprehrá všetko s koncovkou AVI. Jeden by povedal že keď to raz tú koncovku podporuje, tak by ju mal prehrať bez výhrad. Nuž svet je zjavne zložitejší ako sa na prvý pohlad zdá.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Pi november 15, 2013 09:09:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Koncovka AVI suboru je nepodstatna. Podstatny ke Codec, ktorym je video a audio encodovane. Tento Codec musi TV podporovat, aby ho vedelo pri prehravani pouzivat (dekodovat). AVI moze mat napr. Codec DivX, XviD - to su najznamejsie.

Ked chces vediet presne, cim bol subor encodovany, sluzi na to program Media Info http://mediaarea.net/en/MediaInfo/Download Vypise si komplet LOG k videu, samostnym audio stopam . . . vystup z neho v TXT formate vyzera nejako takto

citácia:
Formát : Matroska
Format_Version : Version 2
Veľkosť súboru : 7,67 GiB
Trvanie : 1h 44 min
Celkový dátový tok : 10,5 Mb/s
Názov filmu : Disturbia [2007]
Dátum zakódovania : UTC 2012-01-23 05:47:12
Použitý software : mkvmerge v5.2.1 ('A Far Off Place') built on Jan 9 2012 22:51:35
Zakódoval : libebml v1.2.2 + libmatroska v1.3.0

Video
ID : 1
Formát : AVC
Formát/Info : Advanced Video Codec
Profil formátu : High@L4.1
Format_Settings_CABAC/String : Áno
Format_Settings_RefFrames/String : 4snímky
MuxingMode : Header stripping
Označenie kodeku : V_MPEG4/ISO/AVC
Trvanie : 1h 44 min
Dátový tok : 9 410 kb/s
Šírka : 1 920 pixelov
Výška : 1 080 pixelov
Pomer strán : 16:9
Režim frekvencie snímok : Konštantný
Frekvencia snímok : 23,976 snímok/sek.
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bitov
ScanType/String : Progresívne
Bitov/(Bod*Snímka) : 0.189
StreamSize/String : 6,72 GiB (88%)
Titul : Disturbia.2007.1080p.BluRay.x264-HDMI.mkv
Zakódoval : x264 core 68 r1183M f21daff
Nastavenie kodéru : cabac=1 / ref=4 / deblock=1:0:0 / analyse=0x3:0x113 / me=umh / subme=7 / psy_rd=1.0:0.0 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-2 / threads=6 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=3 / b_pyramid=1 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=3 / wpredb=1 / keyint=240 / keyint_min=24 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=9410 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=30000 / vbv_bufsize=30000 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:1.00
Jazyk : Anglicky
Default : Áno
Forced : Nie

Audio #1
ID : 2
Formát : AC-3
Formát/Info : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Format_Settings_Endianness : Big
MuxingMode : Header stripping
Označenie kodeku : A_AC3
Trvanie : 1h 44 min
Režim dátového toku : Konštantný dátový tok
Dátový tok : 640 kb/s
Kanál(y) : 6 kanálov
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 kHz
BitDepth/String : 16 bitov
StreamSize/String : 479 MiB (6%)
Titul : English AC3 5.1 @ 640 Kbps
Jazyk : Anglicky
Default : Áno
Forced : Nie

Audio #2
ID : 3
Formát : AC-3
Formát/Info : Audio Coding 3
Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)
Format_Settings_Endianness : Big
MuxingMode : Header stripping
Označenie kodeku : A_AC3
Trvanie : 1h 44 min
Režim dátového toku : Konštantný dátový tok
Dátový tok : 448 kb/s
Kanál(y) : 6 kanálov
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48,0 kHz
BitDepth/String : 16 bitov
StreamSize/String : 335 MiB (4%)
Titul : Česky AC3 5.1 @ 448 Kbps
Jazyk : Česky
Default : Nie
Forced : Nie

Text #1
ID : 4
Formát : UTF-8
Označenie kodeku : S_TEXT/UTF8
Označenie kodeku/Info : UTF-8 Plain Text
Titul : České
Jazyk : Česky
Default : Áno
Forced : Nie

Text #2
ID : 5
Formát : UTF-8
Označenie kodeku : S_TEXT/UTF8
Označenie kodeku/Info : UTF-8 Plain Text
Titul : English
Jazyk : Anglicky
Default : Nie
Forced : Nie


Kto vie v tom citat, tak vidi, ze video je encodovane pomocou AVC, film je FULL HD, priemerny datovy tok je cca 9 Mbit, film ma 2 zvukove stopy (audio 1, 2), jedna je anglicka, druha ceska, obe su v AC3 5.1, film ma anglicke aj ceste titulky
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vivi
Hifi expert


Založený: 30 október 2006
Príspevky: 1054

PríspevokZaslal: So november 16, 2013 18:15:41    Predmet: Odpovedať s citátom

J napísal:
Dostavilo sa prvé sklamanie


Netreba byt sklamany, tieto TV niesu MMC (ajked sa tak v specifikacii tvaria). Podpora formatov je mizerna, komfort a moznosti nastavenia casto podobne (niektore znacky su na tom lepsie (Samsung), niektore horsie (Philips), ale vzdy je to o tom istom = TV nieje MMC).

Kup si MMC za par desiatok euro a budes spokojny s prehratelnostou. Okolo 98% vsetkeho bezne dostupneho obsahu. O rok-dva-tri..., ked bude komercne pouzivany H265/HEVC vymenis krabicku za novu a fungujes dalej...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Golino
Hifi obsluha


Založený: 02 máj 2010
Príspevky: 31
Bydlisko: Poprad

PríspevokZaslal: So november 16, 2013 22:44:44    Predmet: Odpovedať s citátom

J napísal:
blueneon81 napísal:
CI modul je len dekódovací modul na kódované stanice, ak má tvoj TVP zabudovaný DVB-C tuner, tak nepotrebuješ žiaden set-top-box od UPC, lebo to je vlastne externý DVB-C tuner. UPC analóg neponúka HD programy, je to DVB-T stream v SD rozlíšení.

No veď práve na tom DVB-C mám tých 5 HD slovenských kanálov (ak aj náhodou nie sú HD, tak majú násobne lepší obraz ako anoalóg). ostatné sú zakódované. Takže aby som ich odkódoval, tak predpokladám že budem potrebovať ten CI modul, alebo nejaké heslo (ale o žiadnom hesle som na stránke UPC nenašiel anio zmienku).

ak sa da ci modul si vyskusaj aby si nebol potom prekvapeny s rychlostou prepinania pripadne ine problemi s tym spojene.


s hdd je niekedy problem (velkost,znacka) dalsi problem nastane ak chces nahravat program na hdd , kde to chce formatovat disk aby bolo mozne nahravat a pokial napriek tomu to das formatovat pride sklamanie , ze dany disk ani neotvoris v pc . vo windowse ho ani nevidis a dokonca ani na rovnakom inom modely to neprehras.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 18, 2013 07:35:23    Predmet: Odpovedať s citátom

vivi napísal:
Kup si MMC za par desiatok euro a budes spokojny s prehratelnostou. Okolo 98% vsetkeho bezne dostupneho obsahu. O rok-dva-tri..., ked bude komercne pouzivany H265/HEVC vymenis krabicku za novu a fungujes dalej...

Čo je prosím ťa MMC? Máš na mysli "multi imedia card"? V čom je lepšia ako klasická fleška? Zatial sme sa nedostali k pokusu, ako sa ten obsah z vyšším rozlíšním správa na fleške. Až sa k tomu dostaneme, tak dám vedieť výsledok

Golino napísal:
ak sa da ci modul si vyskusaj aby si nebol potom prekvapeny s rychlostou prepinania pripadne ine problemi s tym spojene
s hdd je niekedy problem (velkost,znacka) dalsi problem nastane ak chces nahravat program na hdd , kde to chce formatovat disk aby bolo mozne nahravat a pokial napriek tomu to das formatovat pride sklamanie , ze dany disk ani neotvoris v pc . vo windowse ho ani nevidis a dokonca ani na rovnakom inom modely to neprehras.


Zistím či sa dá CI modul vyskúšať - UPC ponúka bezplatné predvedenie toho ich boxu, tak možno sa to vzťahuje aj na to CIčko. Skúsim popátrať.
Rýchlosť prepínania medzi programami nie je bohvie ako velká ani teraz, myslíš že sa to s tou kartou môže ešte viac spomaliť? Ale aj keby áno, tak nie sme nejaký zúriví prepínači, tak sa s tým hádam bude dať žiť. Aké iné problémy môžem očakávať?
Čo sa disku týka - pokial viem tak samotný TV nepodporuje nahrávanie na disk, takže žiadny problém s formátovaním ma momentálne netrápi, ale dík za upozornenie.

Inak mám nejaké problémy s audio prepojením, ale o tom radšej vytvorím samostatné vlákno, lebo s touto témou to už nie celkom súvisí.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
regebob
Nádejný hifista


Založený: 31 október 2012
Príspevky: 54
Bydlisko: Hont

PríspevokZaslal: Po november 18, 2013 08:17:40    Predmet: Odpovedať s citátom

MMC=multimedialne centrum, alebo inac media player
ja som si kupil k TV mini PC, prehra vsetko, ide aj internet cez wifi, zvuk je prepojeny opticky na AVR
moznosti je viacej, je to len otazkou penazi
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 18, 2013 08:27:09    Predmet: Odpovedať s citátom

regebob napísal:
MMC=multimedialne centrum, alebo inac media player
ja som si kupil k TV mini PC, prehra vsetko, ide aj internet cez wifi, zvuk je prepojeny opticky na AVR

Dík za ozrejmenie. Ale žiadne ďalšie zariadenia v dohladnom čase neplánujem kupovať. Nehovoriac o tom že môj AVR je už dosluhujúci deduško, ktorý iné ako cinchové pripojenie nepozná.
Tu je trochu nevýhoda keď človek mení vždy iba komponent čo práve skape. Keby som rovno (za predpokladu výhry v športke či bločkovej lotérii) kupoval komplet novú elektroniku, tak odpadne kopec problémov s nekompatibiltou.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Po november 18, 2013 13:18:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Řešitelné je to snadno pomocí PC/HTPC. 5.1 analogový výstup má snad každá zvukovka.

Možná by se dalo najít i nějaké MMC s 5.1 analogovým výstupem a všemi potřebnými dekodéry. Dalo by to ale asi dost pátrání a navíc by to asi bylo dražší než běžná MMC bez multikanálového audio výstupu. Třeba tady je jedno, ale je to už starší model:

http://www.digilidi.cz/kaiboer-k-200-popcorn-v-hliniku-s-51-vystupem

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po november 18, 2013 14:11:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Kozousch: ako som už písal - ďalšiu škatulu nechcem. Neviem či som to už skôr nespomínal - s multikanálom končím, časom chcem prejsť na čisté stereo, takže mi naozaj stačí obyčajný cinch výstup ktorý nebrumí (viď vedlajšie vlákno).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifista - zaslúžilec


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 911
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št november 28, 2013 07:37:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Teraz som strávil dva dni študovaním a komunikovaním s UPC čo by ma stálo dosiahnutie lepšieho obrazu vďaka prechodu na digitál. Najprv som si overoval či skutočne bude ten ich CA modul pre CI+ šachtu fungovať v mojej CI šachte. Pýtal som sa pre to že vo viacerých diskusiách sú na to rôzne názory. Ubezpečovali ma že by s tým nemal byť problém.
Potom som pátral či ten modul po dvojročnej viazanosti (3E mesačne) bude splatený a potom budem platiť už iba za signál. Odpoveďou mi bolo že budem platiť do aleluja - to jest potom to už bude ich čistý x-násobný zisk. Takže z toho vyplýva jednoznačný rezultát - oplatí(?) sa tú kartu jedine kúpiť. Ale dať 80E za kúsok plastu o ktorom ani na 100% neviem či bude u mňa fungovať je pre mňa silná káva. Hlavne keď mi tvrdili že v prípade problémov nevracajú peniaze. A viem si kludne predstaviť že za dva roky nejak zmenia technológiu a budem to môcť akurát tak vyhodiť.
Nie som si istý či niekolko staníc navyše, o niečo lepší obraz a komfort ovládania za takú sumu naozaj stojí. Povedal by som si že to UPC je riadna zlodejina, ale čo som porovnával, tak ostatní operátori sú na tom dosť podobne. Prechod k inému by bol skok z blata do kaluže.
Zo srandy som im dal otázku či ako dlhoročný zákazník nemám nárok na nejakú zlavu. Nuž nemám. Rolling Eyes
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Video Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3 ... , 14, 15, 16  Ďalšia
Strana 15 z 16

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist