Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk


 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

HEC buffer K200
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5229
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 15:44:36    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
Dej DC servo a je to

A načo? 10 zbytočných súčiastok..Ak sa to urobí korektne, ofset je určite pod 2-3mV a drží.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 16:03:11    Predmet: Odpovedať s citátom

pokud to bude s tím výkonovým buferem bude stejně DC servo potřeba, takže se to může použít pro oba stupně
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 16:18:01    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:

A načo? 10 zbytočných súčiastok..Ak sa to urobí korektne, ofset je určite pod 2-3mV a drží.


Souhlas, pod 2mV bez problémů.
Přidaný buffer do 20 - 30mV.

_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št august 21, 2014 18:50:48    Predmet: Odpovedať s citátom

urobim to kompromisne, na dosku umiestnim aj servo pre pripad ...
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 242
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 11:56:50    Predmet: Odpovedať s citátom

Laco, čo tak na vstup JFety+plávujúca kaskóda?
Skús sa ešte pohrať s kompenzáciami... pozri si toto -> http://www.customworks.cz/wp-content/gallery/hypa10/hypa10.jpg a poradím, že TMC to nie je... Wink
Merať ti to tak dobre nebude, ale budeš to mať stabilnejšie a rýchlejšie a aj výsledný zvuk bude "iný"... Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 12:51:07    Predmet: Odpovedať s citátom

LukasX napísal:
Laco, čo tak na vstup JFety+plávujúca kaskóda?
Skús sa ešte pohrať s kompenzáciami... pozri si toto -> http://www.customworks.cz/wp-content/gallery/hypa10/hypa10.jpg a poradím, že TMC to nie je... Wink
Merať ti to tak dobre nebude, ale budeš to mať stabilnejšie a rýchlejšie a aj výsledný zvuk bude "iný"... Wink


dik, na dps dam 3 moznosti komp : MC,TPC,TMC
jfety nemam Sad

neviem na ktoru zem mam pripojit R7 a kolektor Q6. sgnd alebo pgnd ? asi by som ich dal na pgnd, suhlas ?

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 242
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 12:59:54    Predmet: Odpovedať s citátom

PGND...
NJFety sa dajú momentálne relatívne jednoducho zohnať, len treba hľadať.
Nezabúdaj na MIC... Na TPC by som sa vykašľal... Ale veď hraj sa...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 13:06:26    Predmet: Odpovedať s citátom

ok, dam aj MIC
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 13:08:43    Predmet: Odpovedať s citátom

LukasX napísal:
PGND...


To snad ne. Země vést hvězdicově do jednoho bodu poblíž svorkovnice napájení 0V ze zdroje. Kolektor Q6 ani spodek R7 nesmí sdílet zarušenou zem.

_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 242
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 13:27:13    Predmet: Odpovedať s citátom

Tvoje tvrdenie vyvrátilo moje, že obe súčiastky treba pripojiť na PGND? Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 13:31:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Hlavně není nikde namalované schéma zemnění ani pořádně definované, co je PGND. Pokud by "PGND" byla nějaká obecná cesta na kterou se tu a onde něco připojuje, jako blokovací kondenzátory apod., tak určitě nestačí říci, že Q6 a R7 patří na PGND. Většinou jsou země v zesilovači zdrojem největších možných chyb. K čemu jsou pak "dokonalá" schémata, když se to zabije zeměmi? Příkladů chybných realizací třeba DPA je tu řada.
_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
LukasX
Hifista


Založený: 03 marec 2011
Príspevky: 242
Bydlisko: Beluša

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 13:43:37    Predmet: Odpovedať s citátom

O PGND, teda výkonovej zemi, sa tu bavíme ako o potenciáli. O tom ako zem fyzicky realizovať na DPS tu nepadlo ani slovo. Len zbytočne slovíčkariš...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jmd
Hifi inventar


Založený: 26 január 2007
Príspevky: 3839
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 14:30:23    Predmet: Odpovedať s citátom

PMA reagoval spravne a myslim si ze to napisal zrozumitelne, o ziadne slovickarcenie tu nejde...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
opa
Hifi inventar


Založený: 24 február 2007
Príspevky: 10790
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Pi august 22, 2014 15:28:10    Predmet: Odpovedať s citátom

LukasX napísal:
Laco, čo tak na vstup JFety+plávujúca kaskóda?
Skús sa ešte pohrať s kompenzáciami... pozri si toto -> http://www.customworks.cz/wp-content/gallery/hypa10/hypa10.jpg a poradím, že TMC to nie je... Wink
Merať ti to tak dobre nebude, ale budeš to mať stabilnejšie a rýchlejšie a aj výsledný zvuk bude "iný"... Wink

Ten obrázek jsem svého času prohlížel dost důkladně, ale až do kompenzací tedy né. Můžeš upřesnit, co máš na mysli ?

_________________
Cui bono ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 10:52:40    Predmet: Odpovedať s citátom

skusil som nakreslit celkovy obrazok frontendu Cordell, nazval som to K4
-pridal som kaskodu pre pripadny jfet input
-pridal som servo
-moznosti kompezacie su MC,TMC,MIC, hodnoty su orientacne

Vcera som skusal nacmarat dps. Je hotovy len nejako sa mi napaci Smile

oprava: C13 ma byt 1u a C5 je tam navyse , dam novy obrazok

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5229
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 12:39:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Však urob tú vstupnú kaskódu plávajúcu, to sa priamo ponúka.. Do série s R13 elyt cca 470u/10V (bez obáv z "degradácie"), nech je vstup DC vyvážený. TMC pri sledovači s rovnakými tranzistormi ako VAS nemá prakticky význam..A saturácia pri prebudení tam nie je bohvieako ošetrená. A ľavý vývod C6 na spoj emitor Q3 s kolektorom Q5, nie na bázu Q9. Zlepší to(okrem iného..) PSRR. C5 vyhoď, nič to nezlepší, skôr naopak.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
hcrevize
Hifi expert


Založený: 09 júl 2009
Príspevky: 1619
Bydlisko: www.revize-hc.cz

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 12:57:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Za ten frondend už můžeš dát koncový stupeň a máš komplet zesilovač.........na co za to dávat ten výkonový bufer jen to zkazí parametry
_________________
BW801, SPaudio P1, SPaudio A400, HTPC; SPaudio D1, LC1 repro kabel.
www.revize-hc.cz
www.customworks.cz
www.spaudio.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 13:11:25    Predmet: Odpovedať s citátom

hcrevize napísal:
Za ten frondend už můžeš dát koncový stupeň a máš komplet zesilovač.........na co za to dávat ten výkonový bufer jen to zkazí parametry


Uz som pisal, je to hlavne na meranie parametrov K200 a trosku na hranie

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 13:30:35    Predmet: Odpovedať s citátom

BV napísal:
Však urob tú vstupnú kaskódu plávajúcu, to sa priamo ponúka.

To má význam při nesymetrické vstupní impedanci, nebo při nesymetrickém zakončení diff. páru, jinak je to problematická bootstrapová zv.

ps. dc stabilita - je tam servo, samostatně zcela zbytečně, to se dělá případně až s koncem.

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 13:39:51    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:

ps. dc stabilita - je tam servo, samostatně zcela zbytečně, to se dělá případně až s koncem.


servo berie vstup z vystupu koncaku

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 14:06:28    Predmet: Odpovedať s citátom

Tak to jo, přelítl jsem jen text.
_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
BV
Hifi inventar


Založený: 06 október 2006
Príspevky: 5229
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 14:27:03    Predmet: Odpovedať s citátom

citácia:
To má význam při nesymetrické vstupní impedanci, nebo při nesymetrickém zakončení diff. páru, jinak je to problematická bootstrapová zv.

Konštantné Uce Q5,Q6, zmenší to skreslenie a je to v podstate zadarmo. Nijaké problémy so stabilitou som v praxi nezistil. Ale však je to na rozhodnutí autora..
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 14:42:25    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky jsem to udělal u nějaké modifikacei DPA a to dokonce nesymetricky, jen v P větvi JFET vstupů, ale musíš to zavádět stejně jako zv a když to nic nevylepší, tak to význam nemá. Stejně jako enhanced cascode, když jí zatížíš nelinearní kapacitou dalšího stupně.
Prostě má smysl hledat nejslabší článek a ten vylepšovat, protože jinak to maskuje zkreslení ostatních.
Ani v nejlepším předzesilovači všech dob Atomový Dudy jsem to nepoužil, stačila pasivní linearizace vstupní kapacity, při odstupu zkreslení -140dB už nebylo co vylepšovat Very Happy Very Happy Very Happy

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 15:40:36    Predmet: Odpovedať s citátom

opravil som schemu K4
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 15:57:00    Predmet: Odpovedať s citátom

a tak vyzera silkscreen dosky, velkost 80x57mm
na T11-T13 som nedal chladice, je na nich cca 0.4W , snad to bude OK Smile

_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
miero
Hifi inventar


Založený: 08 september 2010
Príspevky: 9938
Bydlisko: Praha

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 16:56:32    Predmet: Odpovedať s citátom

danhard napísal:
Ani v nejlepším předzesilovači všech dob Atomový Dudy jsem to nepoužil, stačila pasivní linearizace vstupní kapacity, při odstupu zkreslení -140dB už nebylo co vylepšovat :D :D :D


Oh, ono to s tým názvom naozaj existuje... :D

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=127071
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 17:02:26    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo to víme, jen by mě zajímalo, jestli to existuje i v reálu, nebo jestli je to jen nejlepší preamp na světě v simulátoru. Pomalu na ty simulační zázraky začínám mít alergii.
_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
danhard
Hifi inventar


Založený: 17 február 2007
Príspevky: 4968
Bydlisko: Praha, Jesenice

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 17:12:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Taky mi to dalo práce, abych to tak zešvindloval Laughing
To víš, je za tím trochu více práce, než nějaký nesmyslný kroucením 20-ti otáčkovým trimrem u Z30.

ps. nápady jsou tu zadarmo, finalizací se živím, takže ta tu není, variace tohoto je v reálu v smd, šumově v aplikaci asi 5x lepší než OPA627, ostatní parametry vícemíně neměřitelné, rychlost a "zvonění " horší než simulace.
Dyť si to PMA kup, když tě to zajímá, vývoj této aplikace stál asi 20K€ Laughing

_________________
Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande !
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
PMA
Pavel Macura


Založený: 18 január 2007
Príspevky: 19757

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 17:34:15    Predmet: Odpovedať s citátom

Spíš to postav a dodej někam do poslechového testu Laughing. Jako preamp ve škatuli s konektory, ať se to dá připojit do řetězce.

Mimochodem, to nastavení trimru není nijak dramaticky kritický. Akorát že původní pevný odpor s hodnotou 2k2 vedl k rozvážení v poměru cca 1 : 3 až 1 : 4, což soudruhům v Anglii bylo nějak jedno.

_________________
Dispre2-JFET preamp, Z-30_2020 power amp, CNO-T25 repro
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
laco
Hifista - zaslúžilec


Založený: 06 február 2008
Príspevky: 700
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Po august 25, 2014 17:54:25    Predmet: Odpovedať s citátom

chalosi, je dobra idea tepelne zviazat T7,T12 a D8?
_________________
K200Mv3 https://goo.gl/photos/u8XUTqYwusRXoBoD9
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Zosilňovače Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5 ... 13, 14, 15  Ďalšia
Strana 4 z 15

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist