Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Coronavirus (COVID-19) SARS-CoV-2
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 135, 136, 137  Ďalšia
 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 09:26:23    Predmet: Coronavirus (COVID-19) SARS-CoV-2 Odpovedať s citátom

https://sk.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2

Prvá infekcia u človeka sa objavila v decembri 2019 v čínskom veľkomeste Wu-chan. Jej pôvod sa predpokladá v infikovanom zvierati. Vírus sa potom rozšíril do všetkých čínskych provincii a desiatok ďalších krajín na všetkých kontinentoch. Časom bol potvrdený prenos vírusu z človeka na človeka.
...........................................................................

https://www.aljazeera.com/news/2020/01/timeline-china-coronavirus-spread-200126061554884.html?utm_source=website&utm_medium=article_page&utm_campaign=read_more_links


Dňa 31. decembra minulého roka, Čína upozornila WHO, aby niekoľko prípadov neobvyklého zápal pľúc v meste Wuhan, prístavné mesto 11 miliónov ľudí v centrálnej provincii Chu-pej. Vírus nebol známy.

Niekoľko infikovaných pracovalo na mestskom veľkoobchodnom trhu s morskými plodmi Huanan, ktorý bol 1. januára odstavený .

Keďže odborníci v oblasti zdravia pracovali na identifikácii vírusu pri rastúcom poplachu, počet infekcií prekročil 40 .

5. januára čínski úradníci vylúčili možnosť, že išlo o opakovaný výskyt vírusu závažného akútneho respiračného syndrómu (SARS) - choroby, ktorá vznikla v Číne a v rokoch 2002-2003 zabila na celom svete viac ako 770 ľudí.

Podľa WHO 7. januára úradníci oznámili, že identifikovali nový vírus. Nový vírus bol pomenovaný 2019-nCoV a bol identifikovaný ako patriaci do rodiny koronavírusov, ktorá zahŕňa SARS a nachladnutie.

11. januára Čína oznámila prvú smrť vírusu, 61-ročného muža, ktorý nakúpil tovar z trhu s morskými plodmi. Liečba nezlepšila jeho príznaky po prijatí do nemocnice a zomrel 9. januára na zlyhanie srdca .

13. januára WHO oznámila prípad v Thajsku, prvej mimo Číny, u ženy, ktorá prišla z Wu-chanu.

16. januára japonské ministerstvo zdravotníctva oznámilo potvrdený prípad u muža, ktorý navštívil aj Wu-chan.

17. januára , keď bola vo Wu-chane hlásená druhá smrť, zdravotnícke orgány v USA oznámili, že tri letiská začnú detekčnú kontrolu cestujúcich prichádzajúcich z mesta.

Úrady v USA, Nepále, Francúzsku, Austrálii, Malajzii, Singapure, Južnej Kórei, Vietname a na Taiwane potvrdili prípady v nasledujúcich dňoch.

20. januára Čína oznámila tretiu smrť a viac ako 200 infekcií, pričom prípady boli hlásené aj mimo provincie Hubei vrátane hlavného mesta Peking, Šanghaj a Šen-čen.

Medzitým čínsky expert na infekčné choroby potvrdil prenos z človeka na človeka na štátny televízny vysielateľ CCTV, čo zvyšuje obavy z veľkého prepuknutia choroby, keď milióny ľudí cestovali na lunárny Nový rok.

Ázijské krajiny urýchlili opatrenia na zablokovanie šírenia vírusu a zaviedli na letiskách povinné detekčné kontroly všetkých príletov z vysoko rizikových oblastí Číny.

22. januára počet obetí v Číne vzrástol na 17 s viac ako 550 infekciami. Mnoho európskych letísk posilnilo kontrolu letov z Wu-chanu.

Wu-chan bol 23. januára zaradený do efektívnej karantény, pretože odchody vzduchu a železnice boli pozastavené.

Rovnaké opatrenia boli oznámené pre ďalšie dve mestá v provincii Hubei: Xiantao a Chibi.

Peking zrušil udalosti pre lunárny Nový rok, počnúc 25. januárom, zatiaľ čo úradníci hlásili prvú smrť mimo Hubei.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) neskôr 23. januára uviedla, že prepuknutie choroby ešte nepredstavuje verejnú mimoriadnu udalosť medzinárodného významu a že neexistuje žiadny dôkaz o šírení vírusu medzi ľuďmi mimo Číny.

Do 24. januára bol počet obetí v Číne 26, pričom vláda nahlásila viac ako 830 infekcií.

Počet zamknutých miest v Hubei vzrástol na 13, čo ovplyvnilo 41 miliónov ľudí.

Šanghaj Disneyland vypol a ďalšie mestá oznámili ukončenie zábavných zariadení. Peking povedal, že časť Veľkého múru a ďalšie známe pamiatky budú tiež zatvorené.

25. januára boli v Hubei uvalené cestovné obmedzenia, čím sa celkový počet postihnutých ľudí zvýšil na 56 miliónov.

Hongkong medzitým vyhlásil vírusovú núdzu, zrušil lunárne novoročné oslavy a obmedzil spojenie s pevninskou Čínou.

26. januára sa počet obetí zvýšil na 56, pričom takmer 2 000 prípadov bolo potvrdených zvýšením cestovných obmedzení a Hongkong uzavrel zábavné parky Disneyland a Ocean Park.

Nové prípady sa potvrdili v USA, Taiwane, Thajsku, Japonsku a Južnej Kórei.

K 27. januáru sa počet obetí v Číne zvýšil na 106, pričom v provincii Hubei bolo 100 osôb. Podľa správy bolo infikovaných ďalších 4 515 ľudí v Číne. V provincii Hubei bolo potvrdených 2 714 prípadov, z toho 4 423 deň predtým.

30. januára WHO vyhlásila koronavírus za globálnu núdzovú situáciu, keď počet obetí v Číne vzrástol na 170, pričom v krajine bolo hlásených 7 711 prípadov, kde sa vírus rozšíril do všetkých 31 provincií.

India a Filipíny potvrdili svoje prvé prípady vírusu, pričom v každej krajine bol jeden infikovaný pacient.

Dňa 31. januára , t he počet potvrdených prípadov v Číne vzrástol na 9,809. Rusko, Španielsko, Švédsko a Spojené kráľovstvo potvrdili svoje prvé prípady vírusu.

Podľa nových údajov zverejnených čínskymi zdravotníckymi orgánmi sa 1. februára v Číne počet obetí zvýšil na 259, pričom v krajine bolo potvrdených 11 791 infekcií.

Nové prípady sa potvrdili v Austrálii, Kanade, Nemecku, Japonsku, Singapure, USA, Spojených arabských emirátoch a vo Vietname.

Ako 2. februára , prvé úmrtie mimo Číny, z čínskej muž z Wuhan, bol zaznamenaný na Filipínach.

Počet obetí v Číne vzrástol na 304, pričom bolo nahlásených 14 380 infekcií.

Dňa 3. februára , Čína hlásených 57 nových úmrtia, čím svoje straty na životoch aspoň 361. Počet prípadov stúpol na 17,205 po celej krajine.

4. februára Čína uviedla, že počet obetí vzrástol na 425 ľudí a počet infikovaných ľudí na pevnine dosiahol 20 438 osôb. V Hongkongu sa zaznamenala aj jedna smrť, čím došlo k celosvetovému úmrtiu na 427. Prvý prípad bol potvrdený v Belgicku u osoby, ktorá bola repatriovaná z Wu-chanu.

5. februára sa z Wu-chanu vrátilo viac letov evakuujúcich občanov USA a WHO opätovne potvrdila, že pre koronavírusy neexistuje „žiadna známa účinná liečba“.

Medzitým Čína oznámila 490 úmrtí a 24 324 prípadov infekcie.

6. februára sa počet obetí v Číne zvýšil na najmenej 563, pričom sa potvrdilo viac ako 28 000 prípadov.

Medzitým úrady v Malajzii informovali o prvom známom prenose z človeka na človeka a počet ľudí infikovaných v Európe dosiahol 30.


7. februára zomrel Li Wenliang, lekár, ktorý bol prvým, ktorý vydal poplach nad koronavírusom, a Hongkong zaviedol tresty odňatia slobody pre kohokoľvek, kto porušuje pravidlá karantény.

Pevninská Čína potvrdila, že počet obetí dosiahol najmenej 636, pričom 31 161 prípadov infekcie a čínski vedci naznačili, že pangolín môže byť jednou z väzieb v reťazci infekcií medzi zvieratami a ľuďmi.

9. februára počet obetí v Číne prekonal počet prípadov epidémie SARS v rokoch 2002 - 2003, pričom bolo zaznamenaných 811 úmrtí a 37 198 infekcií.

Vyšetrovací tím vedený odborníkmi z WHO odišiel do Číny.

K 10. februáru mala Čína 908 potvrdených úmrtí a celkovo 40 171 infekcií - po najsmrteľnejšom dni prepuknutia bolo hlásených 97 nových úmrtí.

Prezident Xi Jinping sa prvýkrát objavil na verejnosti od začiatku epidémie, navštívil nemocnicu v Pekingu a vyzval na dôveru v boji proti vírusu.

11. februára WHO oznámila, že nový koronavírus sa bude nazývať „COVID-19“.

Medzitým úmrtia v Číne dosiahli 1 016, pričom bolo zaznamenaných 42 638 infekcií.

Ako 12. februára , bolo ich tam 175 ľudí nakazených na palube Diamond Princess výletnej lode zakotvila v Jokohame, povedal japonský minister zdravotníctva.

Počet obetí v pevninskej Číne dosiahol 1 113, pričom bolo zaznamenaných 44 653 infekcií.

Dňa 13. februára , Severná Kórea uložila mesiac trvajúci karanténu na všetky zahraničných návštevníkov a iní s podozrením na COVID-19, povedal úradník Kórejská centrálna spravodajská agentúra.

Počet obetí v pevninskej Číne dosiahol 1 300, pričom bolo zaznamenaných takmer 60 000 infekcií. Medzitým Japonsko potvrdilo svoju prvú smrť vírusom.

14. februára sa Egypt stal prvou africkou krajinou, ktorá ohlásila prípad, a Francúzsko ohlásilo prvú smrť Európy vírusom.

Čína oznámila 121 ďalších úmrtí, čím sa celkový počet na pevnine zvýšil na takmer 1 400.

15. februára došlo k prudkému nárastu počtu obetí v pevninskej Číne okolo 1 500, v Číne bolo potvrdených 66 492 infekcií.

USA boli kdekoľvek inde pripravené evakuovať svojich občanov z výletnej lode, ktorá bola umiestnená do karantény v japonskom doku.

Medzitým 3. februára prejav čínskeho prezidenta Xi Jinpinga, ktorý zverejnili štátne médiá, naznačil, že vláda vedela o hrozbe vírusu ešte predtým, ako sa objavil verejný alarm.



8. februára vo Wu-chane zomrel občan USA.

Japonec vo veku 60 rokov, ktorý mal podozrenie na infekciu koronavírusmi, zomrel v nemocnici vo Wu-chane. Uviedlo to japonské ministerstvo zahraničných vecí.

Počet obetí v Číne dosiahol 722, s 34 546 potvrdenými infekciami.


16. februára Taiwan zaznamenal prvú smrť vodiča taxi v 60. rokoch kvôli koronavírusu.

Úrady uviedli, že v pevninskej Číne zomrelo 1 665 ľudí, pričom bolo nahlásených 68 500 prípadov infekcie.

K 17. februáru bolo v pevninskej Číne hlásených 1 770 úmrtí a 70 548 prípadov.

Japonsko potvrdilo 99 nových prípadov vírusu na palube karanténnej výletnej lode Diamond Princess.

18. februára zaznamenali čínske denné infekcie po prvýkrát od januára pokles pod 2 000, pričom zdravotná komisia krajiny hlásila 72 436 infekcií na pevnine a 1 868 úmrtí.

Medzitým Rusko vyhlásilo, že zakáže vstup pre čínskych občanov od 20. februára.

19. februára Irán oznámil dve úmrtia na koronavírus, niekoľko hodín po potvrdení svojich prvých prípadov.

Denné hodnoty infekcie v Číne klesajú za druhý priamy deň pod 2 000, pričom zdravotnícka komisia v krajine nahlásila 74 185 infekcií na pevnine a 2 004 úmrtí.

Dňa 20. februára , Južná Kórea zverejnila svoje prvé úmrtie od koronavírusy.

Medzitým Čína oznámila, že počet obetí vzrástol na 2 118, zatiaľ čo celkový počet prípadov dosiahol 74 576. Zdravotná komisia krajiny oznámila, že denné infekcie klesli na najnižšiu hodnotu za takmer mesiac, čo je dôsledok toho, že úrady počítajú iba prípady potvrdené genetickým testovaním v Hubei.

Dňa 21. februára , Južná Kórea zverejnila svoje druhé úmrtie a 100 nových potvrdených prípadov na koronavírusy, prinášať úhrn k 204. V Číne, počet obetí dosiahol 2.236 pretože potvrdených prípadov infekcie zdvihol nad 75,400.

Izrael tiež hlásil svoj prvý potvrdený prípad koronavírusu po pozitívnom teste ženy, ktorá sa vrátila z výletnej lode.

V Taliansku región Lombardsko informoval o prvom lokálnom prenose vírusu s tromi novými prípadmi, ktorými sa celkový počet v krajine zvýšil na šesť infekcií.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 09:26:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Dňa 22. februára , Južná Kórea videla jeho najväčší bodec v jednom dni s 229 nových prípadov vírusu.

Taliansko oznámilo prvé dve úmrtia, zatiaľ čo Irán potvrdil piatu smrť medzi 10 novými infekciami. Šiesta smrť bola neskôr potvrdená, hoci nebolo jasné, či bol tento prípad zahrnutý do 28 potvrdených prípadov krajiny.

V Číne sa počet nových infekcií výrazne znížil, pričom bolo nahlásených 397 prípadov.

23. februára niekoľko krajín uzavrelo svoje hranice s Iránom, pretože počet infekcií a úmrtí v krajine vzrástol.

V Taliansku úradníci potvrdili tretiu smrť, zatiaľ čo miestne orgány priviedli benátsky karneval na skoré zavretie a prerušili športové podujatia s cieľom bojovať proti šíreniu vírusu v najhoršie zasiahnutej krajine Európy.

24. februára oznámili Kuvajt, Bahrajn, Irak, Afganistan a Omán prvé prípady vírusu. Medzitým sa počet prípadov v Južnej Kórei zvýšil na 833 prípadov so siedmimi úmrtiami.

Počet obetí v Číne vzrástol na 2 595 zo 77 262 potvrdených prípadov.

Siedma smrť bola hlásená v severnom Taliansku.

25. februára iránsky námestník ministra zdravotníctva, ktorý o deň skôr poskytol tlačové brífingy o ohnisku, potvrdil, že má koronavírus. Oficiálny súčet krajiny dosiahol 95 prípadov s 15 úmrtiami.

Medzitým hlásené prípady Číny pokračovali na náhornej plošine, pričom sa potvrdilo 518 nových infekcií a 71 nových úmrtí. Potvrdené prípady Južnej Kórey vzrástli na 977, zatiaľ čo Taliansko dosiahlo 229.

26. februára sa počet globálnych úmrtí priblížil k 2 800, pričom celkovo bolo celosvetovo hlásených približne 80 000 potvrdených infekčných prípadov.

Nórsko, Rumunsko, Grécko, Gruzínsko, Pakistan, Severná Macedónsko a Brazília zistili svoje prvé prípady koronavírusu.

27. februára oznámili Estónsko, Dánsko, Severné Írsko a Holandsko svoje prvé prípady koronavírusov. Počet infekcií celosvetovo prešiel 82 000, z toho viac ako 2 800 úmrtí.

Taliansko zaznamenalo prudký nárast v infekciách, ktoré sa zvýšili na 650, zatiaľ čo v dôsledku úmrtia teraz o 17 rokov zomreli ďalší traja ľudia.

Medzitým v USA administratíva zvažuje odvolanie sa na zákon o obrannej výrobe, ktorý by prezidentovi Donaldovi Trumpovi udelil právomoc rozšíriť priemyselnú výrobu kľúčových materiálov alebo výrobkov pre národnú bezpečnosť.

28. februára Litva a Wales informovali o svojich prvých prípadoch koronavírusov, zatiaľ čo Holandsko a Gruzínsko ohlásili druhý prípad.

29. februára zaznamenala Južná Kórea svoj najvyšší denný počet potvrdených prípadov, 813, čím sa celková krajina zvýšila na 3 150 osôb so 17 úmrtiami. Irán tiež informoval, že počet jeho prípadov vyskočil o 388 prípadov na 593 za 24 hodín, pričom počet obetí dosiahol 43.

Medzitým Katar potvrdil prvý prípad v krajine.

2. marca ministerstvo zdravotníctva Saudskej Arábie oznámilo svoj prvý prípad koronavírusov. Obeť cestovala z Iránu do Perzského zálivu cez Bahrajn, informovala štátna tlačová agentúra Saudská Arábia.

Tunisko a Jordánsko tiež hlásili svoje prvé prípady, keď sa ohnisko rozšírilo na Blízky východ.

Taliansko 3. marca oznámilo, že počet obetí v krajine dosiahol 77, čím prekonal celkový počet úmrtí v Iráne, ktoré sú na 77.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 09:29:03    Predmet: Odpovedať s citátom

https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR0QD2Zym34fN5qWNyuD5c1x0hMGKQWrNiY-nXIQ-hfWgQpJ2DJIOWmzIlU#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 11:14:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Hm. A?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 11:16:03    Predmet: Odpovedať s citátom

Nakažených koronavirem je v Česku devatenáct, mezi nimi i kojenec

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/online-koronavirus-ve-svete-lekari-proveruji-prvni-dva-pripa/r~68fa1c18410911eaac760cc47ab5f122/

..............

Aktuálne 7 Slovákov už nakazených ( 4.ja z nich su na chate v Rakusku )

https://www.aktuality.sk/clanok/770598/rodina-v-rakusku-s-koronavirusom-bola-pocas-nakazenia-aj-na-slovensku/

Na Slovensku sú doteraz známe tri pozitívne výsledky na nový koronavírus.

„Prípad nakazenia u štvorčlennej slovenskej rodiny v Rakúsku môžeme potvrdiť,“ uviedol Tomaga.

😷 Shocked 2
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 11:17:20    Predmet: Odpovedať s citátom

A....ešte to v CR a SR len začína sa šíriť oficialne.

https://www.aktuality.sk/clanok/770605/takmer-vsetky-nove-pripady-nakazy-v-cine-pochadzaju-zo-zahranicia/

BB
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 11:43:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Je zbytecny panikarit jeste tady....
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 12:18:57    Predmet: Odpovedať s citátom

Kto ma zaujem o daily update, odporucam www.youtube.com/user/Campbellteaching/videos
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
BlackBerry
Hifi inventar


Založený: 14 máj 2012
Príspevky: 3237
Bydlisko: nedaleko od Trenčína

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 12:23:54    Predmet: Odpovedať s citátom

To neni panika ale realita a nezodpovednosť ludí čo išli napriklad do Talianska lyžovať a aj na festival do Benatok atd a iné hromadné akcie. Kde je naozaj velká pravdepodobnosť že sa može vírus šíriť


https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/technical-guidance/naming-the-coronavirus-disease-(covid-2019)-and-the-virus-that-causes-it

Prečo majú vírus a choroba rôzne názvy?
Vírusy a choroby, ktoré spôsobujú, majú často rôzne názvy. Napríklad HIV je vírus, ktorý spôsobuje AIDS. Ľudia často poznajú názov choroby, napríklad osýpky, ale nie názov vírusu, ktorý ju spôsobuje (rubeola).

Existujú rôzne procesy a účely na pomenovanie vírusov a chorôb.

Vírusy sú pomenované na základe ich genetickej štruktúry, aby sa uľahčil vývoj diagnostických testov, vakcín a liekov. Túto prácu vykonávajú virológovia a širšia vedecká komunita, takže vírusy pomenúva Medzinárodný výbor pre taxonómiu vírusov (ICTV).

Choroby sú pomenované tak, aby umožnili diskusiu o prevencii, šírení, prenosnosti, závažnosti a liečbe chorôb. Pripravenosť a reakcia na ľudské choroby sú úlohou WHO, takže choroby sú oficiálne pomenované WHO v rámci Medzinárodnej klasifikácie chorôb (ICD).

ICTV ohlásil 11. februára 2020 ako názov nového vírusu „závažný akútny respiračný syndróm koronavírus 2 (SARS-CoV-2)“. Tento názov bol vybraný, pretože vírus je geneticky príbuzný s koronavírusom zodpovedným za vypuknutie SARS v roku 2003. Hoci sú tieto vírusy príbuzné, sú odlišné.

SZO oznámila 11. februára 2020 ako názov tejto novej choroby „COVID-19“ na základe usmernení, ktoré boli predtým vypracované so Svetovou organizáciou pre zdravie zvierat (OIE) a Organizáciou OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO).

...........................

choroba

koronavírusová choroba
(COVID-19)

vírus

závažný akútny respiračný syndróm koronavírus 2
(SARS-CoV-2)


Takže umývať si častejšie ruky a zbytočne nechodiť kde je moc ludí a dávať si pozor na ludí čo maju podozrivý kašel a netreba robiť paniku ale byť opatrný a hlavne zodpovedný u seba a aj voči iným.

Cool
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 12:41:51    Predmet: Odpovedať s citátom

Medialni prostor je uz tak presyceny zpravami o tehle chripce. Je neprosto zbytecny sirit paniku cervene ci tluste zvyraznenymi zvolanimi jeste tady.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
587svk
Hifi obsluha


Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 16
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 13:34:02    Predmet: Odpovedať s citátom

https://www.amedi.sk/podujatia/files/files/03052018145603-4brazinovaumrtnostachripka.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 14:00:35    Predmet: Odpovedať s citátom

Mohli by nieco vymysliet aj proti "Dušanko" virusu Laughing

Medzitym, ako vedci tvrdo makaju
https://youtu.be/-yd2CKH31Hg
Cool Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1191
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 14:27:59    Predmet: Odpovedať s citátom

Možná by stálo zato někde vyštrachat, kolik lidí za stejnou dobu umřelo na obyčejnou chřipku (a její běžné mutace). Abychom to viděli v reálných číslech. Ten mediální humbuk mi už leze krkem. Evil or Very Mad
_________________
Martin www.sigmaphon.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
587svk
Hifi obsluha


Založený: 16 marec 2018
Príspevky: 16
Bydlisko: Trnava

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 16:33:19    Predmet: Odpovedať s citátom

Veď to máš v tom linku čo som sem dal o 13.34 hod.
Za rok 2007 - 2017 priemer 1500 za kalendárny rok,
z toho je 815 prípadov v čase chrípkovej epidémie,
ktorá trvá cca 10 týždňov. Sú to 3 percentá !!!


Zroj: IX. Slovenský vakcinologický kongres 2018
Hodnotenie zvýšenej celkovej úmrtnosti
počas chrípkovej sezóny v Slovenskej republike
v rokoch 2007‐2017
https://www.amedi.sk/podujatia/files/files/03052018145603-4brazinovaumrtnostachripka.pdf
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
JeF111
Hifi expert


Založený: 01 jún 2008
Príspevky: 1191
Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko

PríspevokZaslal: So marec 07, 2020 20:25:53    Predmet: Odpovedať s citátom

Jo sorry nedíval jsem se na odkazy.
Thumb up celkem přesně to odpovídá tomu co jsem slyšel od kamarádky zdravotní sestry. Don't worry, be happy! Smile

_________________
Martin www.sigmaphon.cz
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 09:10:16    Predmet: Odpovedať s citátom

Sushi bylo toho večera poněkud neklidné...

Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Kozousch
Hifi inventar


Založený: 09 máj 2009
Príspevky: 4168

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 10:05:18    Predmet: Odpovedať s citátom

Čína zakázala 8 let starou (znovu)oblíbenou hru Plague Inc.:

"Ve hře dostane hráč kontrolu nad infekčním onemocněním, které průběžně dále vyvíjí. Cílem kampaně je rozšířit patogen do všech koutů světa a vyhladit celé lidstvo dřív, než vědci vyvinou vakcínu."

https://www.reflex.cz/clanek/zajimavosti/100044/virus-uz-svet-nevyhubi-cina-zakazala-oblibenou-hru-plague-inc.html
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 2918
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 14:09:33    Predmet: Odpovedať s citátom

Niečo pre BlackBerryho Very Happy

https://az247.cz/koronavirus-mutuje-s-pocitacovymi-viry-nakazit-se-lze-uz-i-pres-internet/

_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, Topping D10s, UMM380 "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 15:57:40    Predmet: Odpovedať s citátom

JeF111 napísal:
Možná by stálo zato někde vyštrachat, kolik lidí za stejnou dobu umřelo na obyčejnou chřipku (a její běžné mutace). Abychom to viděli v reálných číslech. Ten mediální humbuk mi už leze krkem. Evil or Very Mad

Ja by som to takto nezľahčoval. Chrípkové vírusy sú už dobre známe a známa je aj liečba. Ak niekto v dôsledku (nie priamo) chrípky zomrie, tak buď sám niečo zanedbal, alebo trpel inou chorobou, ktorá výrazne oslabila jeho imunitný systém.

Koronavírus je zatiaľ málo preskúmaný, nezaberajú na neho antibiotiká, neexistujú vakcíny. Nie sú známe jeho možné mutácie.
Možno sú odborníci len veľmi opatrní, alebo vedia niečo, čo nechcú zverejniť.
Ale môže byť za tým aj politika. Ak sa sústredí pozornosť na jeden problém, iný (väčší) problém ľahko unikne.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 19:23:50    Predmet: Odpovedať s citátom

MaG napísal:
JeF111 napísal:
Možná by stálo zato někde vyštrachat, kolik lidí za stejnou dobu umřelo na obyčejnou chřipku (a její běžné mutace). Abychom to viděli v reálných číslech. Ten mediální humbuk mi už leze krkem. Evil or Very Mad

Ja by som to takto nezľahčoval. Chrípkové vírusy sú už dobre známe a známa je aj liečba. Ak niekto v dôsledku (nie priamo) chrípky zomrie, tak buď sám niečo zanedbal, alebo trpel inou chorobou, ktorá výrazne oslabila jeho imunitný systém.

Koronavírus je zatiaľ málo preskúmaný, nezaberajú na neho antibiotiká, neexistujú vakcíny. Nie sú známe jeho možné mutácie.
Možno sú odborníci len veľmi opatrní, alebo vedia niečo, čo nechcú zverejniť.
Ale môže byť za tým aj politika. Ak sa sústredí pozornosť na jeden problém, iný (väčší) problém ľahko unikne.


Áááá, konspirační teorie Laughing Rolling Eyes Laughing . To tu chybělo, pravda...
Kápnul jsi na to. Vlády napříč zeměkoulí se dohodly, aby maskovaly a nasimulovaly stav, kdy iný (väčší) problém ľahko unikne...

Co je tím maskovaným unikající velkoproblémem, MáGu - mimozemšťani, oživlý Hitler nebo dokonce Elvis... Laughing

A protože v tomhle případě nelze vyvrátit, co neexistuje, mají podobní pomatenci žně... Laughing . Měl bys jít radši na vzduch....


(Mimochodem, chřipku lidstvo léčit neumí, jen její symptomy.)
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 20:15:14    Predmet: Odpovedať s citátom

Pitrs, prečítaj si to celé a nekonšpiruj. Nesprávaj sa ako "Pražák".
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 20:27:39    Predmet: Odpovedať s citátom

A co jsem podle tebe vynechal, konspirátore?

A ako sa správa "Pražák"? Že se směje paranoikům, kteří vidí spiknutí i za nemocí? No to ano Smile .

Co je tím maskovaným unikajícím velkoproblémem, MáGu - mimozemšťani, oživlý Hitler nebo dokonce Elvis... Laughing ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 21:24:35    Predmet: Odpovedať s citátom

PítrsPraha napísal:
A co jsem podle tebe vynechal, konspirátore?

Zdravý rozum.

Upresnenie pre "Pražáka Pitrsa":
JeF111 napísal:
... Ten mediální humbuk mi už leze krkem. Evil or Very Mad

MaG napísal:
Ale môže byť za tým aj politika...

A bola to len okrajová časť mojej odpovede. Poznámka na konci.

Ale nerobím si ilúzie, že to pochopíš.
Ďalej s Tebou strácať čas nebudem.


Naposledy upravil MaG dňa Po marec 09, 2020 12:41:43, celkom upravené 1 krát.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: Ne marec 08, 2020 22:50:43    Predmet: Odpovedať s citátom

Spradas naprosto na hlavu postavene konspirace, ale mne chybi zdravy rozum... A to zduraznovani geografie.... Dalsi jasny projev zdrave rozumneho cloveka...

To je dost krkolomne klickovani. Misto toho by sis mel davat pozor, jestli po tobe uz nejdou.... Muzou prece byt vsude... Laughing .

A co ze je tím maskovaným unikajícím velkoproblémem, MáGu - mimozemšťani, oživlý Hitler nebo dokonce Elvis... Laughing ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ZdeNek II
Hifista - zaslúžilec


Založený: 22 august 2007
Príspevky: 769

PríspevokZaslal: Po marec 09, 2020 07:14:42    Predmet: Odpovedať s citátom

Otázka je jednoduchá, co přinese více peněz? Panika nebo opatrnost? Šíření paniky je z hlediska zisku daleko výnosnější než informováni o prevenci a nabádání k opatrnosti. Proto také servery placené z reklam preferuji paniku -nadpisu, vyznění článku atd. Prostě to více nese.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: Po marec 09, 2020 08:26:58    Predmet: Odpovedať s citátom

Přesně tak.

A občané se "zdravým rozumem" v důsledku toho vykupují obchody, šíří paniku, vymýšlejí konspirační teorie o blamáži, kterou se vlády snaží něco zakrývat... Laughing Laughing Rolling Eyes atd...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Po marec 09, 2020 12:40:30    Predmet: Odpovedať s citátom

PítrsPraha napísal:
Spradas naprosto na hlavu postavene konspirace, ale mne chybi zdravy rozum...

Konšpiruješ tu zatiaľ iba Ty:
PítrsPraha napísal:
Vlády napříč zeměkoulí se dohodly, aby maskovaly a nasimulovaly stav, kdy iný (väčší) problém ľahko unikne...

S tým záverom o zdravom rozume súhlasím. Ale to som už napísal vyššie.

PítrsPraha napísal:
A to zduraznovani geografie.... Dalsi jasny projev zdrave rozumneho cloveka...

Prečítaj si svoj nick!
Ak si ten záver myslel ironicky, tak s ním tiež súhlasím.

Ten "pražácky" nick na Teba sedí. Správaš sa ako typický veľkomestský nafúkanec, ktorého sebavedomie a bezočivosť výrazne prevyšujú zdravý rozum a schopnosť logického uvažovania.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: Po marec 09, 2020 12:49:05    Predmet: Odpovedať s citátom

MaG napísal:
Ďalej s Tebou strácať čas nebudem.


..... Laughing . Nějak zapomínáš, co sám píšeš a popíráš sám sebe. To bude ten zdravý rozum.

A co že je tím maskovaným unikajícím velkoproblémem, MáGu - mimozemšťani, oživlý Hitler nebo dokonce Elvis... Laughing ? Stále radši bez odpovědi, zahaleno konspiračním tajemnem? Že bys taky zapomněl, cos tím myslel?

To bude ten zdravý rozum... Smile .

A jestli jsem ve tvých očích typický veľkomestský nafúkanec kvůli tomu, že se jen pobaveně usmívám nad lidma, kteří mají potřebu v souvislosti s koronavirem vymýšlet konspirativní teorie o vládách zakrývajících záměrně větší tajné problémy, tak jím jsem velmi rád. Mnohem radši než sprádač fantasMaGorií.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odar
Hifi inventar


Založený: 14 december 2009
Príspevky: 3180

PríspevokZaslal: Po marec 09, 2020 13:01:10    Predmet: Odpovedať s citátom

Pitrs, nic proti tebe, ale ty musis byt hodne udereny obcan Laughing Mozno ti nejaky virus vyziera mozgove bunky, ale korona to nebude Wink
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
PítrsPraha
Hifista - zaslúžilec


Založený: 20 august 2014
Príspevky: 930

PríspevokZaslal: Po marec 09, 2020 13:08:37    Predmet: Odpovedať s citátom

Diky za odzbrojujici argument Wink .

Jinak, neber to moje utahovani si z poblaznenych panikaru ci konspiratoru tak vazne.

Nebo ze bych taky prisel s nejakou konspiracni dojmologii, abych projevil ten "zdravy rozum" Very Happy ?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Bojisko / offtopisko Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Choď na stránku 1, 2, 3 ... 135, 136, 137  Ďalšia
Strana 1 z 137

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist