Obsah fóra hifi.slovanet.sk hifi.slovanet.sk

Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
 
 FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny   RegistráciaRegistrácia 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 
https://www.tnt-audio.com/gif/smallstereo_white.gif

Gramofony - Teac TN-4D, Yamaha MC Vinyl 500, Fluance RT85

 
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Analóg
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
pietro654
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: St marec 17, 2021 01:35:33    Predmet: Gramofony - Teac TN-4D, Yamaha MC Vinyl 500, Fluance RT85 Odpovedať s citátom

Zdravim,

na miestnych odbornikov mam otazku.
Som uplny laik a rozmyslam nad kupou gramofonu. Repro zostavu ani zosilovac zatial nemam ziadny. Najprv som rozmyslal nad nejakym minimalne polo automatom, ale nakoniec asi budem spokojny aj s manualom.

Rozpocet je do tych max 750 eur za gramofon.
Najviac ma zatial zaujali tieto tri gramofony:
Teac TN-4D - paci sa mi direct drive, aj vcelku dobra recenzia, taktiez sa mi paci walnut verzia. https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/gramofony-a-analog/2693-teac-tn-4d#disqus_thread . Tu by som asi casom menil prenosku na dajme tomu Sumiko Pearl, alebo Ortofon Red/Blue. Pri tomto gramci mi je napriklad USB zbytocny, skor by sa mi zisiel bluetooth. To zas splna druhy gramofon.

Yamaha MusicCast Vinyl 500. Tento gramec ma velmi dobru recenziu + spominany bluetooth, i ked pohladovo sa mi az tak nepaci. Tu by som ale hned menil prenosku za dajme tomu Ortofon 2M red/blue. takze by sa mi cena trochu navysila. https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/gramofony-a-analog/2059-yamaha-musiccast-vinyl-500

A treti gramec co som nasiel na nete, bohuzial vsak jedine na zahranicnych strankach, cize by sa cena navysila o nejake clo a dph, ale bola by to cena cca ako spominany Teac TN-4D, a to gramec Fluance RT85, kde uz je pouzita Ortofon 2M blue. Tu vsak nie je sucastou gramofonu predzosilovac, ale po dohrati platne sa gramofon aspon zastavi. https://www.fluance.com/rt85w-reference-high-fidelity-vinyl-turntable-natural-walnut

Pripadne viete mi poradit nejaku vhodnejsiu alternativu?
Do starych repasovanych gramofonov ist nechcem. Jednak sa do toho nevyznam tak neviem ci by som vobec kupil gramofon v dobrom stave a jednak nebudem mat vobec cas si starsiu masinu vylepsovat/opravovat.

Este ma zaujal tento gramofon Dual CS-458 Oak, tu by som ale tiez hned riesil zmenu prenosky. Na druhu stranu je to aspon poloautomat. https://www.gramofony-platne.sk/produkty/gramofony/dual-cs-458-oak---ortofon-super-om-5e/12450.html?gclid=CjwKCAiAhbeCBhBcEiwAkv2cY3474h3FmyaQzAincTmlzoOKOYVnO1gkuFs3D4ErSJXs4f98gZH4whoCCnEQAvD_BwE

Gramofon budem mat skor na prilezitostne pocuvanie. Zaner od metalu po klasiku. Zatial sice nedisponujem napr 45 rpm platnami, ale do buducna mozno nieco zozeniem, takze chcem urcite aj tuto rychlost na gramofone a moznost prepinat rychlost mechanicky, nie manualne. Gramofon kupujem s vidinou, ze bude bezproblemovo fungovat dlhe roky s tym, ze casom mozno vylepsim max repro sustavu, zosilovac, alebo prenosku gramofonu, bez nutnosti riesit novy gramofon. Nie som ziadny audiofil, ale chcem uz proste dobru masinu na dlhe roky, ktora ma ako nenarocneho posluchaca nebude limitovat ak by som sa chcel zvukom este niekde trochu posunut.

Este taka otazka, kedze nemam ako som uz spominal ziadne repro ani zosilovac. Rozmyslal som nad nejakym riesenim kupit soundbar, ktory by som prepojil ako s telkou tak aj s gramofonom. Viem, nie je to idealne riesenie ako kvalitna hifi sustava, ale bolo by to pre mna najjednoduchsie a najelegantnejsie riesenie, kedze gramofon bude stat vedla telky a telka je zatial tiez ozvucena len vlastnymi reproduktormi. Taktiez okolo telky nemam prilis vela priestoru na nejake vacsie reproduktory - preto mi napadol hlavne soundbar, pod telku sa uplne pekne vopcha. Kvoli soundbaru som aj rozmyslal nad nejakym bluetoothom v gramofone - ak uz by to nemal gramofon tak mozno aby to mal zosilovac a tym padom by som poriesil jednoduche pripojenie ako telky tak aj gramofonu. Ale vzhladom na kvalitu zvuku to bude asi lepsie riesit kablami, otazne je ci mi bude fungovat soundbar aj s telkou aj s gramofonom. Viete mi poradit nejake riesenia?

Vopred dakujem za akekolvek rady
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifi expert


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 1321
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 17, 2021 08:17:00    Predmet: Odpovedať s citátom

Soundbar na posluch gramca asi nie je to pravé orechové. To ti tu napíšu asi všedci. Určite doporučujem klasické stereo a nejak sa popasovať s umiestnením. Existujú aj bedne čo sa dávajú priamo na stenu. Prípadne najaké malé regálovky podporené subom. A na nedostatok miesta je jedno osvedčené riešenie - sluchátková zostava (teda v prípade keď by si prioritne počúval sám). Riešenie sa určite dá nájsť.
Keď už chceš investovať tolko peňazí do gramca, bola by škoda to potom zabiť nekvalitnou reprodukciou.

Ku gramcu - poloautomat je fajn vec. Mali sme taký keď som bol dieťa (na konci sa zdvihlo ramienko). Potom sa u mňa točili samé manuálne gramce, až som si nedávno zaobsatral vyše 40 rokov starý poloautomat (s návratom ramiemka) a to je paráda. Inak by som to už nechcel.
Prenosku mám 2m blue - tú ti viem tak isto doporučiť. Možno by si mohol pouvažovať aj o gramci z druhej ruky. Nevravím že tam nie je nejaké riziko, ale pokial natrafíš na zachovalí, dobre zoservisovaný kus, tak budeš mať krásny poctivý gramec.
Nad Thorensom si neuvažoval? Je tu napríklad full automat - https://www.l-e.sk/thorens-td-240-2-cierny .
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
vajnorhifista
Hifista - zaslúžilec


Založený: 19 september 2008
Príspevky: 543
Bydlisko: Vajnory

PríspevokZaslal: St marec 17, 2021 22:22:10    Predmet: gramce Odpovedať s citátom

Len heslovite najnižšiu chybovosť ramienka TEAC + Fluance fyzika nepusti, prenosky je to tiež jasne TEAC +Sumiko sa rovná základ tak isto, Yamaha+ AT, Dual + Ortofon tiež pri FLuance je to odstupnovane od základu až po Ortofon 2mBlue pri RT85.
Ja osobne ten TEAC s 2mBlue... Very Happy
Ďalšia rada ak nemáš radiátory a zosik tak gramec vôbec nerieš......
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: St marec 17, 2021 22:32:56    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak nemáš zbierku LP platní, tak sa vykašli na gramofón. Je to "slepá ulička".
K soundbaru Ti stačí aj USB kľúč v TV. Výsledok bude aj tak mizerný.

Radšej si došetri a kúp si zosilňovač a reprosústavy. Nevyhadzuj peniaze za nezmysly.
Soundbar je kompromisom k TV vysielaniu. Lepšie, ako zabudované "chrchlátka".
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pietro654
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: So marec 20, 2021 20:06:52    Predmet: Odpovedať s citátom

Asi pojdem nakoniec do nejakej repro sustavy. Ale ako som spominal v pripade soundbaru moze to byt len docasne riesenie, mozno by casom isiel gramec do pracovne, alebo proste by mi ten zvuk nestacil tak by som dokupil nieco ine. Ako som spominal soundbar do obyvacky je aj kvoli miestu a aj kvoli rodinnej pohode (manzelka by nebola nadsena z prepchatej obyvacky reprakmi - kedze ako som spominal ich moc nemam kde rozumne vopchat - skor potom som rozmyslal nad niecim takymto ze je tych reprakov viac -nie tento konkretny - kedze citam ze tam riadne fuci ventilator - ale teda aby som mal aj nejake vyuzitie pri filmoch aj zaroven mohol cez to pustit gramec (a tu tie zadne repraky v pohode umiestnim za/vedla gauca - https://www.alza.sk/sony-ht-rt4-d5072767.htm - viem z hi-fi hladiska je asi zajedno ci mam len jednu bednu pod telkou alebo toto - aj tak to bude biedna kvalita.)
Zatial ale rozmyslam ze by som riesil nejake aktivne regalove reproduktory, aby som aspon na zaciatok nemusel este riesit aj zosilnovac - cisto kvoli peniazom, casom by som samozrejme riesil aj zosilnovac.

Kazdopadne uz ani moc neriesim ci automat alebo manual, len mi ide o to mat v danej cene do 750 eur to najlepsie co sa da, mozno by som na zaciatok ozelel aj lepsiu prenoskou a casom dokupil lepsiu, len aby teraz proste za tych 750 som mal co najlepsi zaklad a nebol som do buducna obmedzovany tymto faktorom a mohol sa potom uz hrat len s prenoskami, lepsim repro, zosilnovacom atd.

@vajnorhifista - moc som to nepochopil Smile Ramienko je najlepsie na tom TEAC a Fluance? - to jest ze je to S tvar? Ten zaklad Teac + Sumiko to znamena ze je v zaklade z tych vymenovanych najlepsia? Ako som spominal casom by som siel aj do lepsej prenosky, len by som musel daco casom dosetrit, takze to ze na zaciatok bude nejaka horsia mi az tak velmi nevadi - kriterium je skor aby sa tam dala lepsia v pohode domontovat. Pri tom Fluance som prave preto riesil tu verziu RT85 lebo je uz v cene 2m blue, a je tam aj tazky akrylovy tanier. Ale tak zda sa mi zvlastne ze ten gramec stoji len cca 500 dolarov, kde len prenoska stoji 200 Very Happy - zas je pravda ze tam nie je zabudovany predzosilnovac.
No prave to zvazujem ci ist do toho Teac-u a casom dokupit ten 2m Blue, pripadne mozno o velmi dlhe obdobie 2m Bronze, ak to bude mat vobec zmysel pre takyto gramec.

Diky za rady ze nemam ist do gramca Very Happy Ako vravim nejdem to pocuvat na dennej baze, je to skor len taka oddychova zalezitost, ze sem tam si vecer k poharu vina/piva pustit gramec. Je pravda, ze mam len zopar platni a ziadne stare skvosty. Ale proste aj tak chcem do toho ist. Ako som vravel preto aj riesim, ze chcem to najlepsie za tie prachy aby proste ten gramec dobre fungoval aj o 10 rokov. Aby som o par rokov ak ma to chyti nemusel riesit ze chcem daco ine. A ak ma to nechyti tak raz nech to zdedia deti a budu mat aspon vcelku fajn funkcny gramofon Smile
V tomto je mozno lepsi ten Teac, kedze napr. ta Yamaha ma rovno zabudovany Bluetooth ktory ktovie ako bude fungovat a mat konektivitu o par rokov a vzdy keby som velmi potreboval riesit bluetooth tak sa to da riesit aj externe. Na druhu stranu z tychto listovanych gramofonov ma ta Yamaha asi najlepsie hodnotenie.
Este som potom objavil toto, je to mierne nad rozpocet, ale vyzera ze uz by som sa dostal na vyssie level, hlavne teda ma zaujala recenzia: https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/gramofony-a-analog/2234-e-a-t-prelude
https://www.trinasty.sk/tovar/e-a-t-prelude/

A ohladom toho, ze sa mi neoplati ist do gramca, tak chapem ze z kvalitnej repro sustavy by som dostal lepsi zvuk a nemusim riesit gramec a vyhadzovat zan peniaze hlavne ked nie som ziadny audiofil a budem to pustat fakt len prilezitostne, ale je to pre mna akoby ste mi radili, ze ked uz mam auto, tak nech si nekupujem bicykel, lebo su to vyhodene peniaze a auto je pohodlnejsie a rychlejsie Smile

@J no aj ten Thorens vyzera fajn. Ono celkovo mi ten Thorens pripada dost podobne ako ten dual co som postol vyssie, teda okrem tej packy na zdvihnutie ramienka, to je skor podobne tomuto dualu: https://www.trinasty.sk/tovar/dual-cs-460/
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pietro654
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: So marec 20, 2021 20:37:27    Predmet: Odpovedať s citátom

Este mi napadlo z laickeho pozorovania, ked pozeram tie jednotlive recenzie napr. tej yamahy, teac-u, thorensu alebo dualu. V rovnakej cenovej kategorii tie jednotlive hodnotenia najviac ovplyvnuje prenoska, nie? (odstup signalu a sumu je pri vsetkych cca na urovni 60db, a potom asi este stabilita otacok - v tomto pripade je najlepsia pri Teacu ale ostatne maju +- velmi podobne hodnoty) Cize je teoreticky jedno ktory z tych gramcov by som vybral pokial by vsade bola rovnaka prenoska? Takze zvuk by som na gramofone najviac ovplyvnil prenoskou a potom vsetkym ostatnym co uz je za gramofonom - predzosilnovacom, zosilnovacom a repro? nie samotnym gramofonom? Takze tam skor vyberat podla preferencii - ci chcem usb, bluetooth, automat, manual a ktory podla mna vyzera najlepsie?
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Ne marec 21, 2021 11:16:31    Predmet: Odpovedať s citátom

Pietro654, vidím tu jeden zásadný problém. Ti chceš riešiť "imidž", pýtaš sa však na technické detaily a kvalitu technického vyhotovenia.

pietro654 napísal:
V rovnakej cenovej kategorii tie jednotlive hodnotenia najviac ovplyvnuje prenoska, nie?

Hodnotenia čoho?
Pokiaľ ide o dizajn, tak je to vec vkusu.
Ak by išlo o kvalitu reprodukcie zvuku, tak gramofón je len jedným prvkom v audio reťazci. Výslednú kvalitu reťazca vždy ovplyvňuje jeho najslabší článok. Napríklad soundbar.

Úplne absurdné sú úvahy o prenose signálu cez bluetooth. Bluetooth je digitálny prenos dát s mizerným kodekom. Riešiť pri ňom "kvalitu prenosky" je ignorovanie faktov. To si rovno môžeš prehrávať MP3 cez USB v TV (ako som už písal).

K tým atrapám reprosústav si môžeš na Alze objednať aj nejakú atrapu gramofónu. S nejakým "imidžovým" Sencorom, či Lencom, sa zmestíš aj do 70 eur.

Alebo začni uvažovať racionálne...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pietro654
Hifi obsluha


Založený: 17 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Ne marec 21, 2021 13:10:43    Predmet: Odpovedať s citátom

No ako som spominal soundbar ak bude tak bude len docasna zalezitost. Vyzera, ze ho riesit vobec nebudem a pojdem rovno do nejakych regalov a ako som spominal tak zrejme aktivnych aby som aspon zatial nemusel riesit zosilnovac. Samozrejme repraky nejake primerane vykonom a velkostou.

Ohladom hodnoteni myslim hifi-voice recenzie, kedze nemam odkial inakadial porovnavat jednotlive gramofony kedze nejakym uzivatelskym dajme tomu na alze az tak neverim respektive mi nepovedia moc podrobnejsie o tom gramofone. A vychadzajuc z tychto hifi-voice recenzii mi pripada ze najviac zvuk v danych gramofonoch ovplyvnuje prenoska. Preto usudzujem ze typ/znacka/vyhotovenie (z danych mnou postovanych) je uz cisto len vec preferencii a zvuk mi to nejako neovplyvni. Samozrejme potom su tam dalsie veci ako zosilnovac, reproduktory. Ktore sa vsak casom daju menit (tak ako aj prenoska).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: Ne marec 21, 2021 14:18:24    Predmet: Odpovedať s citátom

Hi-Fi Voice treba brať s rezervou, popísali tam už veľa hlúpostí.
Týmto sa dokonale sprofanovali:
https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/prislusenstvi-a-doplnky/3032-sotm-snh-10g-sclk-ex

Ak to s gramofónom stále myslíš vážne, tak tu máš práve na predaj Actidump. To v obchode nekúpiš. Ale nemá to bluetooth Very Happy
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=28961

Aj tak by som Ti však odporúčal začať solídnym prehrávačom digitálnych formátov (Hi-Res, CD...). Gramofón je už len taká "čerešnička" pre zberateľov. Alebo pre už existujúcich vlastníkov zbierky LP.
LP má význam len pri starších nahrávkach, pri ktorých neexistuje digitálna alternatíva bez "loudness war".
Toto má budúcnosť:
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=27886
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifi expert


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 1321
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut marec 23, 2021 08:17:36    Predmet: Odpovedať s citátom

MaG - keď chce gramofón, tak neviem prečo mu tu šermuješ digitálnou budúcnosťou. Netvrdím že aj to nie je cesta, ale nech si každý ide tou svojou vysnívanou, alebo inak - kto chce kam, pomôžme mu tam.

Za mňa, aby som to zhrnul, je základ na začiatok vyriešiť kvalitnú reprodukciu.Bez nej ti bude gramec s akoukolvek kvalitnou prenoskou naozaj iba na ozdobu. To je proste základ ku ktorému treba dopasovať zbytok. Kludne aj tie aktívne bedne. Dobre si treba rozmyslieť aj nakolko máš rád nižšie frekvencie, lebo pri malých búdkach môžeš na poriadny bas zabudnúť. Aj keď niektoré prekvapia.

Čo sa týka rozdielov medzi samotnými gramofónami - iste má aj samotná konštrukcia vplyv na reprodukciu. Týka sa to odizolovania vibrácií motorčeka, celkovej tuhosti, použitej kabeláže atď. No a samozrejme čím kvalitnejšia (ale primeraná) prenoska je základ. Pre mňa je velmi dôležitý aj komfort obsluhy - teda minimálne koncové vypínanie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
33+45=78
Hifi obsluha


Založený: 23 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: Ut marec 23, 2021 12:26:29    Predmet: Odpovedať s citátom

Ak chceš gramec a nemáš ostatné, ja by som šiel do tohoto:

https://www.trinasty.sk/tovar/klipsch-r-15pm-pro-ject-primary-pack/

Je to v rozpočte, počul som to hrať a za tie peniaze to nemá chybu...
Navyše dobrá konektivita v popise.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 11:00:21    Predmet: Odpovedať s citátom

J napísal:
MaG - keď chce gramofón, tak neviem prečo mu tu šermuješ digitálnou budúcnosťou. Netvrdím že aj to nie je cesta, ale nech si každý ide tou svojou vysnívanou, alebo inak - kto chce kam, pomôžme mu tam.

Áno, ale je tiež možné, že je len ovplyvnený marketingom a od gramofónu má nereálne očakávania (mal som aj podozrenie, že si len robí srandu).
Preto je užitočné mu aj oponovať a upozorniť na "inú cestu". Za menej peňazí môže mať "viacej muziky".
Ale "kam chce", to si musí vybrať sám Smile
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
33+45=78
Hifi obsluha


Založený: 23 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 13:41:18    Predmet: Odpovedať s citátom

[quote="MaG"]
J napísal:
MaG - .... Za menej peňazí môže mať "viacej muziky".


To je pravda ale akej kvality. Analog ešte nijaký digitál neprekonal a keď to má chuť vyskúšať, prečo nie?
Garantujem ti, že na mnou uvedenom sete vyššie bude v tomto setupe bude výrazne lepšie hrať vinyl ako mp3, event. flac z USB
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 14:12:53    Predmet: Odpovedať s citátom

33+45=78 napísal:
Garantujem ti, že na mnou uvedenom sete vyššie bude v tomto setupe bude výrazne lepšie hrať vinyl ako mp3, event. flac z USB

Čím mi to garantuješ??? Rád by som si prípadne Tvoju garanciu uplatnil Very Happy

Mám lepšiu zostavu, ako je ten "setup" v Tvojom odkaze. Vrátane gramofónu a prenosky. To, čo si sem dal, je veľmi slabé.
A môžem Ti z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že kvalitne nahraté Hi-Res súbory hrajú lepšie, ako LP. A FLAC z kvalitného zdroja (CD nesprasené nekvalitným remasteringom) tiež.
Zabudol na na CD, stále dajú nájsť aj kvalitné nahrávky. A tie nekvalitné vydanie na LP nezachráni.
Stratovú kompresiu (MP3) sem neťahaj.

Staré (pôvodné) LP sú už obohrané.
Nové LP sa vyrábajú z digitálnych zdrojov.
Ako som už písal, kto má zbierku tých "starých" LP, tomu sa dobrý gramofón stále zíde. A kto má kvalitnú zbierku digitálnych zdrojov a zariadenie na ich kvalitné prehrávanie, ktoré chce doplniť aj o niečo iné (LP...), tak prečo nie?

Ale začať v dnešnej dobe gramofónom? To je možno tak pre nejakého "hipstera" oblbnutého marketingom.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
33+45=78
Hifi obsluha


Založený: 23 marec 2021
Príspevky: 4

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 15:00:32    Predmet: Odpovedať s citátom

Ok, tak si ži v svojom presvedčení.
Nepochopil si pointu môjho príspevku a určite si nepočul hrať gramofón na vyladenej zostave.
Môj druhý príspevok na tomto fóre a už sa tu vyťahuje kto má akú lepšiu zostavu?
Každý nejako začínal a dobre mienená rada sa zadusí hneď v zárodku? Na čo sa tu hráš?
Po pár dňoch som zistil, že je to tu "zabité" takými mudrlatmi ako ty a nemá význam tu mláťiť prázdnu slamu...

Ps. Vinyly sa stále dajú zohnať v originál kvalite aj 35 tokov staré v stave Mint, ak ti to niečo hovorí len treba vedieť kde.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
MaG
Hifi expert


Založený: 11 január 2014
Príspevky: 1474

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 15:34:46    Predmet: Odpovedať s citátom

33+45=78 napísal:
Po pár dňoch som zistil, že je to tu "zabité" takými mudrlatmi ako ty a nemá význam tu mláťiť prázdnu slamu...

Ja som to zistil hneď v Tvojom druhom príspevku. "Mudruješ" tu práve Ty a garantuješ "prázdnou slamou".:
33+45=78 napísal:
Analog ešte nijaký digitál neprekonal...
Garantujem ti, že na mnou uvedenom sete vyššie bude v tomto setupe bude výrazne lepšie hrať vinyl ako mp3, event. flac z USB


33+45=78 napísal:
Nepochopil si pointu môjho príspevku a určite si nepočul hrať gramofón na vyladenej zostave.

Ale pochopil. Na "vyladenej" zostave budú hrať dobre aj digitálne súbory.
Ten odkaz, ktorý si tu dal, má však k "vyladenej zostave" veľmi ďaleko.
A tú vešteckú guľu, na základe ktorej "mudruješ", čo som nepočul, či nepochopil, odlož. To je len ďalšia Tvoja "prázdna slama".

33+45=78 napísal:
Vinyly sa stále dajú zohnať v originál kvalite aj 35 tokov staré v stave Mint, ak ti to niečo hovorí len treba vedieť kde.

Za akú cenu? A potom ich chceš prehrávať na tom "budgetovom" gramofóne, na ktorý si tu dal odkaz? Chápeš, že je to úplne iracionálne?
Aj digitálne formáty sa dajú zohnať v "originál kvalite". Napr. vyššie spomínané Hi-Res súbory od Supraphonu za zlomok ceny LP. Alebo neremasterované CD z 90. rokov (to sa už zháňa ťažšie).
Ty však ani netušíš, o aké hudobné nahrávky má pietro654 záujem. Takže to je len ďalšie "mudrovanie" (teraz už aj z mojej strany, ale ako reakcia).
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
J
Hifi expert


Založený: 24 september 2007
Príspevky: 1321
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 15:59:06    Predmet: Odpovedať s citátom

Ono s tým zháňaním starších platní to nie je až také zlé a vôbec to nemusí byť ani nejak extra drahé. Nehovorím teraz o nejakých super predražených raritách, ale bežné staršie platne, či už je to napr. klasika, jazz atď., sa dajú kúpiť od troch eur, kvalitnejšie za 10 a viac. Mne ročne pribudne takto zhruba nejakých 10 - 15 LPčiek a aj za tú cenu sa medzi nimi nájdu excelentne hrajúce kúsky. A že to sem-tam lupne a zachrastí - to k tomu proste patrí. Občas kúpim aj niečo novolysované a tie boli zatial všetky celkom počúvatelné, aj keď u niektorých by sa našli nejaké drobné výhrady vzhladom k tomu že sú nové.
Len tak pre info - CD kupujem tiež a nedovolujem si tvrdiť ktorý formát je lepší. Tak isto fičím na rádiu a občas idem z kazety. Ale pravda je že na tých platniach fungujem od dectva, veď vtedy okrem rádia iný zdroj hudby ešte neexistoval, takže je tam aj istý nostalgický rozmer.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
tatko Tom
Hifi expert


Založený: 21 február 2016
Príspevky: 2951
Bydlisko: Prievidza

PríspevokZaslal: St marec 24, 2021 16:05:22    Predmet: Odpovedať s citátom

33+45=78 - drž sa svojho "presvedčenia" no prosím - nevnucuj ho druhým, a už vôbec nie začiatočníkom. Si úplne mimo (technickej) reality.
_________________
AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, Topping D10s, UMM380 "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam...
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra hifi.slovanet.sk -> Analóg Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra.
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre.
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre.
Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
Môžete pripojiť súbory do tohto fóra.
Môžete sťahovať súbory z tohto fóra.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Slovenský preklad phpBB Slovak - www.pcforum.sk
TOPlist