|
hifi.slovanet.sk
|
 |
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
hcrevize Hifi expert

Založený: 09 júl 2009 Príspevky: 1623 Bydlisko: www.revize-hc.cz
|
Zaslal: Ne máj 23, 2010 10:47:35 Predmet: |
|
|
PMA napísal: | Mnohokrát jsem v položertu říkal, že ochrana nulováním je životu nebezpečná - bylo to jen v položertu a měl jsem na mysli podobné situace (ze života), i když zkušenost z nemocnice chyběla ...  |
Elektroinstalace v nemocnicích by měla být zapojena vždy v soustavě TN-C-S. Norma pro elektroinstalce ve zdravotnictví platí už zhruba 40let.
Ikdyž v jedné nejmenované nemocnici je samozřejmě instalace zapojená v soustavě TN-C, neboť za socializmu inslalaci provedly zemědělské stavby a těm to bylo celkem šumák. Jinak souhlasím ochrana nulováním v síti TN-C je za určitých okolností životu nebezpečná.  |
|
Návrat hore |
|
 |
trumtululu Hifista
Založený: 25 apríl 2008 Príspevky: 121 Bydlisko: rajec
|
Zaslal: Št január 13, 2011 21:12:25 Predmet: |
|
|
nazdar,. ja som len tak dnes obdržal toto
http://www.baygereffects.com/sitovy-stabilizator/
som prekvapéný,. 500W vychádza 400 EčIEK,.. zvuk sa zlepšil vo všetkých aspektoch, ak to nebudem musieť ešte zajtra vrátiť, vezmem opatrne scruedriver .) |
|
Návrat hore |
|
 |
JeF111 Hifi expert
Založený: 01 jún 2008 Príspevky: 1191 Bydlisko: ČR - Olomoucko/Prostějovsko
|
Zaslal: Št apríl 28, 2011 08:15:22 Predmet: |
|
|
To by mě zajímalo co je vevnitř, aby to nebyl klasickej tyristorák... _________________ Martin www.sigmaphon.cz |
|
Návrat hore |
|
 |
karfik Hifista - zaslúžilec
Založený: 21 december 2006 Príspevky: 960 Bydlisko: Ostrožská Nová Ves
|
Zaslal: Št apríl 28, 2011 20:02:10 Predmet: |
|
|
Něco podobného za desetinu ceny:
http://www.apcmedia.com/salestools/ASTE-6Z7V32_R2_CZ.pdf _________________ Audio streamer Volumio + gramofon - DAC+Buffer - PowerAmp T class 2x300W - 3p reprosoustavy SS+Audax (vše má vlastní výroba pod označením MINIMALISM), kabeláž USB Belkin Premium, interconnect RG223, reprokabel RG214 |
|
Návrat hore |
|
 |
panacea Hifi obsluha
Založený: 26 január 2007 Príspevky: 20
|
Zaslal: Pi február 17, 2023 11:43:34 Predmet: |
|
|
sic je to staré vlákno, ale třeba to někomu ještě bude k užitku.
Dostala se mi do ruky PS-500 a PS-1200 (krásné staré stroje) a u nich NENÍ na vstupu 230V kolík s PE vodičem zapojen. Někdo tu psal, že má ověřeny 3 pračky, že ho připojený mají, tak by mne zajímalo o jaké modely přesně šlo. Protože novější modely PS-510, 1210 atd. mají schéma zapojení trochu jiné. Nemám SM k žádnému z nich, jen katalogové prospekty, ve kterých je na blokovém diagramu vidět, že PS-500 a PS-1200 mají 2 vodičový přívod 230V (i když mají 3 pólové zásuvky), zatímco PS-510,PS-1210 atd. mají 3 vodičový přívod a navíc jsou za vstupním filtrem uzemněny na kostru přístroje, zatímco 500ka a 1200ka nejsou. Tzn. ty první pračky jsou zcela odděleny od přívodního PE vodiče ze zásuvky ve zdi a navíc používají odlišné vstupní filtry TDK na potlačení rušení ze sítě. To, že jsou ty původní a první pračky bez zapojeného PE vodiče na vstupu, jsem si ověřil pohledem na odkrytovaný přístroj, ve kterém se nikdo nevrtal a který byl zakoupen jako nový v ČR u p. Jiřího Píši. |
|
Návrat hore |
|
 |
tatko Tom Hifi expert
Založený: 21 február 2016 Príspevky: 2663 Bydlisko: Prievidza
|
Zaslal: Pi február 17, 2023 18:36:25 Predmet: |
|
|
Téma je sieťová p(s)račka.
Môj názor (poznanie, teda skúsenosť) je, že naj filter je solídny (a občas veľmi praktický) UPS so sínusovým priebehom výstupného napätia (prúdu). _________________ AKAI AM-69, AKAI CD-62, Thorens TD 115, Philips 70fs363, Topping D10s, UMM380 "TLU"
______
Rozdiely vo zvuku, ktoré nepočujem, mám - áno, presne tam... |
|
Návrat hore |
|
 |
bubuxin Hifi expert
Založený: 01 marec 2007 Príspevky: 2880 Bydlisko: Žiar nad Hronom
|
Zaslal: Po február 20, 2023 21:24:04 Predmet: |
|
|
Mám servisný manuál k PS500 a PS1210 a je to presne tak ako píšeš. PS500 nemá zapojený PE vodič, PS1210 má PE privedený až na výstupné zásuvky.
Tatko Tom: Keby si PS od Accu vyskúšal, možno by si zmenil názor. |
|
Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra. Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|