|
hifi.slovanet.sk
Bolo zavedene manualne potvrdzovanie registracii !!!
|
|
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
Autor |
Správa |
Soaron Hifi expert
Založený: 27 december 2015 Príspevky: 1933
|
Zaslal: Pi september 13, 2024 19:09:03 Predmet: Audio Video Kino |
|
|
Výstava Audio Video Kino v Bratislave, 27. - 29. szeptembra. Po
https://www.audiovideokino.sk/ _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
PC - Drop SDAC balanced - Drop THX AAA™ 789 - HE-560
Sony WH-1000XM4 |
|
Návrat hore |
|
|
J Hifi expert
Založený: 24 september 2007 Príspevky: 1429 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: Št september 19, 2024 05:55:55 Predmet: |
|
|
Pozerám že tam je vstupné platné 3 dni - škoda že nie je aj zlacnené jednodňové. Nie že by tých 10 eur človek niekde nevyhrabal, ale lacnejšia jednodňová alternatíva by určite mnohých potešila.
Každopádne ak budem ten víkend v BA, tak sa možno pôjdem pozrieť. Už som dosť vela rokov nebol. Naposledy tuším ešte vo Fórume. |
|
Návrat hore |
|
|
J Hifi expert
|
Zaslal: Po september 30, 2024 05:25:44 Predmet: |
|
|
Tak som sa po mnohých rokoch chystal, až ma zložila choba.
Bol niekto? Mám vôbec lutovať že som nebol? |
|
Návrat hore |
|
|
blesk666 Hifi expert
Založený: 18 jún 2012 Príspevky: 1513
|
Zaslal: Po september 30, 2024 06:30:08 Predmet: |
|
|
Za mňa - Výstava bola velmi fajn. Rešpekt pred vystavovatelmi naťahať tam často až tony elektroniky a dávať pozor aby sa jej neublížilo, muselo dať kopu práce.
Vstupenka za 10,- Eur je dnes smiešna položka, aj keby bola na hodinu. Bol som asi 3,5hodiny a viac som zaplatil za parkovné v garáži (12, Eur). Zmienim len pár expozícií aj keď by si to zaslúžili viaceré. Či už v kladnom alebo negatívnom zmysle.
Zaujali jak stredoeurópska premiera Sonus Faber Supremo s McIntosh (pritom obe značky ma obvykle zvukovo vačšinou nenadchýnajú) tu to zvládli v obrovskej sále výborne aj klasiku. Velmi fajn boli však aj niektoré zostavy z opačného cenového konca: Slovenský vyrobca s jeho stojanovými dvojpásmami 2A Acoustic, Najmenšie Harbethy s elektronikou Benchmark (inak nie som nejaký fanda Harbethov), ale aj opäť slovenský Audiograil s perfektne spracovanými rigidnými a estetickými ozvučnicami z Korianu (syntetický kameň) - zvukovo najmä stojanový dvojpásmový model s páskačom a Accuton stredobasom zvládol so cťou aj klasiku. |
|
Návrat hore |
|
|
jozi7 Hifi obsluha
Založený: 26 október 2015 Príspevky: 12
|
Zaslal: St október 02, 2024 10:14:07 Predmet: |
|
|
Ahoj, vystava fajn, kedze chodim kazdy rok, taka klasika, nieco dobre, nieco nic moc, ale spokojnost (a spokojnost s domacou zostavou, ked clovek zisti, ze za nasobne viac penazi nie je lepsi zvuk)
Velke McIntoshe a velke Sonus Fabery boli fajn, fakt velky zvuk, rovnako aj YG Acoustics hrali vyborne. Z mensich ma zaujali velmi pohodovym zvukom nove myslim vyrocne Dynaudia, slovenske stojanove 2A acoustic a malicke Harbethy.
Co ma tradicne nasralo bol neskutocny hluk a kecanie v sluchatkovej miestnosti. Hucali tam od zastupcovia firmy od tucneho pana sediaceho za stolom (ktoreho som upozornil a mal aj tak v pazi) az po vsetkych okolo stojacich. Ludia sa menili, ale hlucne rozhovory iniciovali hlavne "domaci". Takze otvorene sluchatka porovnat nemozne, znechutene som odisiel po asi 15 minutach, rovnako ako minuly rok...
Zaujala ma este prezentacia ATMOS v jednej z miestnosti, rovnako nove JBL AV recievre, tie som este nevidel...
Zhrniem: tradicna "vystava", kde clovek hlavne pozrie, nieco vypocuje, pokeca a spokojne ide domov a ako vzdy nic nevyhra |
|
Návrat hore |
|
|
NeumannKalt Nádejný hifista
Založený: 27 február 2017 Príspevky: 57
|
Zaslal: Ut október 08, 2024 21:54:15 Predmet: |
|
|
Zdravím vospolok. Toto je všetko len a jedine môj osobný názor a nemám záujem o prípadné slovné doťahovanie s kýmkoľvek...
Tohtoročná výstava bola pre mňa trochu sklamaním, nakoľko pokiaľ je to možné - vyhľadávam skôr menšie expozície (rozumej menších hráčov na trhu a nováčikov...), nakoľko predchádzajúci rok myslím bolo osadenie menších miestností na poschodiach rôznorodejšie: bolo viacero z bratských Čiech, bol tiež s dvoma miestnosťami Dubán,...a tohoto roku chýbali. Je mi to veľmi ľúto, pretože im naozaj fandím kôli prínosu rôznorodosti a zaujímavostí,..myslel som si že tento rok sa ich počet ešte zväčší, žiaľ opak bol pravdou.....
Ale som rád aj za takúto vystavu a myslím si že s aj naozaj "veľkými a luxusnými" značkami už aj tradične vďaka Bis audio, Platan audo a rozrastajúcemu sa Dream audiu...U nich boli výbavy skôr z ríše snov, nielen cenovkami ale aj ich veľkosťou (napriklad tie Sonus Faber s Macom by sa hodili na ozvučenie nášho nie malého kulturáku...) ... im som veľa času nevenoval, ale zvukovo ma veľmi zaujali Wilson Benesch stĺpy, ktoré sú v našich končinách veľká zriedkavosť,...hrali fakt luxusne.
V menších miestnostiach na poschodiach sa však skrývali klenoty s rovnako vysokymi cenovkami, ...ziaľ často s odfláknutými prezentáciami.
- Trill audio - som zastihol na niektorej predchádzajúcej výstave v malom kútiku na 12 metroch !?? Nechápal som ako možu prezentovať jednu TOP zvukovo vydarených značiek ako Brinkmann a tie užasné repro v takej "špajzi"...Tak tento rok to bolo lepšie, mali izbu, ..žial zvukom som bol sklamaný... Znelo mi to dosť ostré a akoby hrala iná zostava než som pred sebou videl....Marconi je pre mňa vysnívaný predzosik, ale na základe tejto prezentacie by som si ho nevybral...
- JBL izba - žiaľ počul som presne to, kam sa táto značka poberá,...pomali do zabudnutia....z hystorie sa donekonečna žiť nedá, minuli sa im nápady asi pred 30 rokmi takže už len vegetujú...
- Veľmi musím pochváliť Techhouse. Vďaka svojmu skvelému prístupu preberajú od väčších hráčov stále viac a viac zákazníkov so stále vyšším budgetom, vďaka čomu z roka narok rastú a pekne sa rozširujú aj v ponuke komponentov stále drahšou cenovkou. A zároveň sa to odzrkadluje aj na výstave, kde z roka na rok majú stále o kúsok lepšiu ale vždy útulnú prezentáciu. Skvelé. PS: Dynaudio by si ich malo híčkať, pretože málokde im robia také dobré meno ako práve v Techhouse ...
- 2A acoustic z Oravy - ich predvádzaný TOP model sa mi veľmi páčil. Výhybka veeeeľký luxus a ten použitý víškáč je naozaj dobrý (osobná skusenosť na 2 projektoch)...Veľmi im fandím ---ale prečo pre boha treba z toho spraviť súťaž v hlasitosti ako na nejakom motorkársko tuningovom zraze ! Snaha predviesť potenciál ich repro sa preklopil na test - koľko dB ešte dokáže zniesť návštevník ich izby...Veľká chyba.... na toto by si mali dávať pozor...
- Audio center,...Audiovector repro v kombinácii s Chord elektronikou - žiaľ nie je to moja šálka kávy, zvuk tvrdý, drsný, chýbala na moj vkus melodickosť.... ale nechcem kritizovať, len jednoducho mi to nesadlo (niekomu možno ano)
- Audio Note - prítomnosť tejto značky mi spravila už minule veľkú radosť, žiaľ pokazil mi ju samotný vystavovateľ. MIestnosť bez jedinej akustickej úpravy, repro v rohu (viem, podľa doporučenie výrobcu) ale so záclonou v zákryte, reprtoár z house diskotéky v podaní nejakého pačesatého vysokoškoláka/občasného DJ, vysolené na maximalne čo VOLUME ovládač dovolil....ale vystavovateľ - pán - s úsmevom od ucha k uchu od spokojnosti na moju otázku ??? o čo tu ide? "Chci, aby lidé slišeli jako to zní - jako by to bylo v anglickém bytě"...no tak to asi nebolo nutné sem ťahať repro za € 12.000 a ostané tiež nie za menej.....
Potom sme si vypočuli predstavenie "ambasádora"...aj keď som sedel v strede, nevedel som identifikovať stereo obraz nahrávky z pozadia ktoré mu sekundovalo,...nevedel chudák skryť svoju bezmocnosť pri hre, ...bolo to na zaplakanie....úbohé....
Tak som mu dal podpísať 2 CD ktoré od neho mám už nejaký čas, zaželal mu veľa šťastia a nas.atý som šieľ ďalej... To ako mohli dať zastúpenie tejto značky niekomu takémuto, nepochopím...
- Audiofeel - veľmi vydarené a pekne spravé aj akusticky.... Audiosolutions repro s LAB12 gréckou produkciou hralo veľmi príjemne, vyslovene zamerané na konkrétneho hifistu z analogoveho sveta,...Musím pochváliť, naozaj fajné...
- ZS acoustic - tohoto vystavovateľa nevynechám ani jeden rok, napriek tomu že sa zdá že sa opakuje. Veľmi mu fandím, pretože má jedinečný prístup k návštevníkom a myslí si že tie jeho porovnávačky spojené s prednáškami a zároveň diskusie - sú presne to čo tak trochu chýba u ostatných vystavovateľov...človek sa tam cíti skôr ako v hifi klube kde je zmes vyhranených profíkov aj nadšencov,.. nejako mám rád tú atmošku )
Inak zvukovo patrila zostava ktorú predstavoval naozaj k tomu najlepšiemu,...veľmi ma prekvapili tie Dynaudiá - takto som tento model hrať ešte nepočul....fakt vydarená úprava (samozrejme hrali úlohu aj jeho káble a doplnky...) Skvelé, musím pochváliť.
-Melody Hifi - Možete ma zastreliť - ale neviem prísť na chuť týmto repro Perlisten... Vobec sa mi nepáčia....naozaj sa snažím ...ale neeeeeee.
Niektorý predchádzajúci rok boli na striedačku (s rovnakou elektronikou od Canoru) s repro Vivid Giya 3 : to bolo vtedy asi najlepší zvuk výstavy (teda pre mňa)...ale toto repro,....toto neeee ...
- Rober Mayer .- nie som fanúšik platní, ale kamaráti ano a tak po ich boku a ako fanúšik každého šikovného človeka v hifi som sa zdržal v zbe. Gramce vyzerajú na svetovej úrovni a verím tomu že ich konštruktér vyhotovuje ešte precíznejším prístupom ako komerčnejší väčší výrobcovia,....trochu nešťastná bola kombinácia s tými Sonus Faber, ale to ostatné - veľmi vysoká úroveň , fandím veľmi značke.
- Sound club - veľmi ma potešila prítomnosť Harbeth takto v kompletnom zoskupení všetkych modelov a tiež značka Benchmark ....na Benchmark koncák som nan nete čítal mnoho chválospevov, ale pre EU bolo dosť neznámy (málo predajcov) ale je super že sa ho chytil tento vystavovateľ... A aj vďaka tomuto "pohonu" si myslím bol zvuk Harbethov skvelý, predovšetkym najmenšieho modelu a toho najväčšieho...
- Enigma - no a na samotnom vrchole budovy ako je zvykom Enigma (doporučujem navštíviť ich nový show room v BB, je to najkrajší možno v strednej EU...fantastické) ....Focal reprá skvelé,...naim je však značka, ktorá ma nikdy neoslovovala (začal aj končil som s Naim ich 5 modelom...) Inak zvukovo to bolo ladené naozaj dobre,... Tak sú to profíci a jeden z veľkych hráčov...
Ostatné som nestihol, alebo bolo mimo môjho záujmu,... Ale teším sa na 2025
- no a hore |
|
Návrat hore |
|
|
Soaron Hifi expert
|
Zaslal: St október 09, 2024 10:21:50 Predmet: |
|
|
Dobrý deň NeumannKalt,
Píšete
NeumannKalt napísal: | ... Tohtoročná výstava bola pre mňa trochu sklamaním, nakoľko pokiaľ je to možné - vyhľadávam skôr menšie expozície (rozumej menších hráčov na trhu a nováčikov...), ...
...Ostatné som nestihol, alebo bolo mimo môjho záujmu,... |
no napriek tomu o Audiograil ani zmienka. Možno táto expozícia spadla presne do škatuľky "som nestihol, alebo bolo mimo môjho záujmu".
Čo sa týka hlasitosti, máte pravud, ale...
Tohto roku som mal možnosť zúčastniť sa tejto akcie ako vystavovateľ a musím uznať, že sme to nemali ľahké. Musíte si totiž uvedomiť, že vedľa vás sa tiež hraje a nie úplne potichu. Zároveň pre ľudské vnímanie je hlasnejšie = lepšie. Ak by sme chceli hrať potichu, tak by sme museli mať zatvorené dvere a potom Vás polovička návštevníkov preskočí.
My sme mali koncept taký, že sme nechali ľudí počúvať, čo chceli a ako chceli. Asi nemusím hovoriť, že sami poslucháči vytáčali hlasitosť do extrému. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
Sony WH-1000XM4
Naposledy upravil Soaron dňa St október 09, 2024 13:42:33, celkom upravené 1 krát. |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
Založený: 08 september 2010 Príspevky: 11696 Bydlisko: Praha
|
Zaslal: St október 09, 2024 11:46:06 Predmet: |
|
|
Soaron, ale to si mohol v uvode vlakna napisat, ze tam budes vystavovat! Preco tolko skromnosti? :-) |
|
Návrat hore |
|
|
Soaron Hifi expert
|
Zaslal: St október 09, 2024 13:45:34 Predmet: |
|
|
Ja som bol len "hantlager" a zároveň som nechcel byť ukameňovaný. Ešte by si ma tam niekto našiel a dal kres papuľu. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
Sony WH-1000XM4 |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
Zaslal: St október 09, 2024 14:43:09 Predmet: |
|
|
Njn, ale chce to trochu "Skin in the Game" ak chcete niecoho dosiahnut :-)
A tie zosilnovace BVaudio boli Tvoje? |
|
Návrat hore |
|
|
Soaron Hifi expert
|
Zaslal: St október 09, 2024 17:04:18 Predmet: |
|
|
Jj. to sme hrali na tom, čo dom dal. Väčšinou sme hrali s koncákom Hypex Nilai.
No vieš, šli sme tam tak, že ukážeme, že sa dá hrať aj na podstatne lacnejšie komponenty, čo sa aj podarilo, ale pravda je taká, že toto železo nebudí až taký záujem, ako komponenty za tisíce ečiek. Mohli sme si požičať aj podstatne drahšie zariadenia, ale nesťažujem sa. Ohľadne zostavy sme žiadnu kritiku nedostali, ba niektorí aj ocenili Bunta stroje.
My sme tam šli hlavne pre spätnú väzbu. Posledné 2 mesiace pred výstavou boli fakt hektické, lebo sme skôr ani netušili, že budeme na výstave.
Musím však povedať, že skladám klobúk pred vystavovateľmi. Ako návštevník som si ani nevedomoval, čo to je za prácu, ak chce človek vystavovať. My sme toho mali relatívne málo, ale aj tam nám to dalo zabrať, kým sme všetko dostali do/z izby. Je len škoda, že Bratislava nemá vhodné priestory na podobné podujatia, viď GLOBSEC.
PS: Jeden návštevník sa aj spýtal: "Keď už vystavujete slovenské reproduktory, prečo nehráte na slovenské komponenty?". Tak som sa len pousmial a predviedol mu, čo máme zapojené. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
Sony WH-1000XM4 |
|
Návrat hore |
|
|
miero Hifi inventar
|
Zaslal: St október 09, 2024 18:48:22 Predmet: |
|
|
Jj, super. Skusenosti su dolezite, drzim palce dalsi rok. Mozno ste to nemali dostatocne drahe, kto vie :-D
Mna by potesilo, ak by niekto vystavoval aj bedny so zvukovodmi od MaBata, ale na to este asi neprisiel cas... |
|
Návrat hore |
|
|
Soaron Hifi expert
|
Zaslal: St október 09, 2024 20:22:55 Predmet: |
|
|
Netvrdím, že mi to nenapadlo. _________________ PC - DIY silver USB - Denafrips Pontus II - DIY silver XLR - BVa PRE 1 - DIY silver XLR - BVa PA300SSE - Atohm Zef Max - STH12
Sony WH-1000XM4 |
|
Návrat hore |
|
|
J Hifi expert
|
Zaslal: Št október 10, 2024 05:33:16 Predmet: |
|
|
Podla popisu tam mali byť bedne Adam Vox. Nikto ich nespomínate. Bol to prúser? Pred X rokmi som nejaké počul a páčilo sa mi to. A to nehovorím o luxusnom prevedení. |
|
Návrat hore |
|
|
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre. Nemôžete pripojiť súbory do tohto fóra. Nemôžete sťahovať súbory z tohto fóra.
|
|